KOEMAN STOJÍ O LUQUEHO

11.01.2007, 16:00
Aktuality
Osmnáct měsíců trvající trápení Alberta Luqueho v Newcastlu se možná chýlí ke konci. O španělského fotbalistu stojí hned několik klubů z Pyrenejského poloostrova, nejreálněji ale v tuto chvíli vypadá jeho transfer do PSV Eindhoven...

"Doufáme, že nám Newcastle odpoví co nejdříve to bude možné. On sem chce jít," je trenér nizozemského klubu Ronald Koeman přesvědčen o Luqueho zájmu hrát za PSV. "Pokud by souhlasili s hostováním, potom je docela možné, že by se připojil k našemu tréninkovému táboru v La Manze. Nevylučuji to, to v žádném případě," věří legenda nizozemské kopané v rychlé a úspěšné vyústění celé transakce.

Luque zamířil do Newcastlu před rokem a půl z Deportiva La Coruňa, jenomže místo slávy zde zažívá obrovské zklamání. Někdejší španělský reprezentant se i vinou zranění nedokázal adaptovat na anglické prostředí a tamní styl hry a stále častěji sleduje výkony svých spoluhráčů jenom z tribuny. A to i ve chvíli, kdy je jeho tým decimován zraněními.

Zpět do Španělska ho nedávno údajně lákal klub, v němž vyrostl - Barcelona. Hodně se mluvilo i o zájmu Betisu Sevilla, to ale v době, kdy na jeho lavičce ještě seděl nedávno odvolaný trenér Javier Irureta, který Luqueho velmi dobře zná z dob jejich společného působení v Deportivu La Coruňa.

Albert Luque je zatím jedinou ofenzívní posilou v hledáčku Ronalda Koemana. Kouč nizozemského mistra se zatím zaměřil především na posílení obrany, kam z Chelsea na hostování přivedl obránce Alcidese. Stále je zde i možnost angažování čínského reprezentanta Xianga Suna. Jeho tým Shanghai Shenhua sice nedávno zamítl nabídku Eindhocenu na hostování s možností trvalého přestupu, Xiang Sun si ale postavil hlavu a chce se stát prvním čínským hráčem, který si zahraje Ligu mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Xavi

Eindhoven by mu mohl sedět... Nebo se vrátit zpátky, jít do Anglie byla blbost.

Reagovat
HOST*1860

todle byl tak dobrej a nadejnej hrac...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo to byl je ho škoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele