Koeman potvrdil, že jej oslovila Barcelona. On ji ale odmítl

04.03.2020, 10:32
Aktuality
Trenér nizozemské reprezentace Ronald Koeman potvrdil, že jej po odvolání kouče Ernesta Valverdeho oslovila Barcelona, aby převzal její tým. On však nabídku odmítl. Nechce se totiž momentálně vzdát místa u národního týmu.

"Ano, je to pravda. Barcelona mě oslovila, ale já jsem řekl ne, protože momentálně mám závazky u nizozemského reprezentačního týmu," citoval Koemana španělský Diario Sport.

Trenérem Barcelony se tedy v lednu stal nakonec Quique Setién.

Koemanova smlouva s nizozemským svazem platí až do mistrovství světa v roce 2022. Nicméně ředitel nizozemského svazu Nico-Jan Hoogma už dříve prozradil, že součástí kontraktu je i klauzule, podle které by trenér mohl od reprezentace v případě nabídky odejít, ovšem až po letošním Euru.

"Mám smlouvu ještě na dva roky a proto nerad o Barceloně mluvím," přiznal Koeman. "Je to pro mě nepříjemné z mnoha důvodů. Mám práci a přijde mi proto nefér mluvit o jiných nabídkách. Nabídka prostě buď jednou přijde, anebo nepřijde. V životě jsou důležitější věci," dodal Koeman, který za katalánský klub v minulosti hrával a v roce 1992 s ním získal premiérový titul v Poháru mistrů evropských zemí, předchůdci dnešní Ligy mistrů. Mezi roky 1998 a 2000 pak pro klub pracoval jako asistent trenéra Louise van Gaala.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (72)

Přidat komentář
kilobyte

Kdo všechno ještě Barcu odmítnul?

Reagovat
rabbitweed

Kdo je neodmitnul spis

Reagovat
smazaný uživatel

Zřejmě její současný trenér, ne?!

Reagovat
smazaný uživatel

+ Ti, který neoslovili.

Reagovat
Slavia10

Tak Koeman teď má úspěch a tuší, že na to nemá, oceňuji ho za soudnost, že si to uvědomuje.

Xavi - u něj je to jiná, tam všichni vědí, že Barcu trénovat bude, ale chce se držet plánu, že to vezme až Messi, Suarez, Rakitic skončí a začít novou éru Barci. Navíc Xavi je inteligentní a ví, že se tam musí změnit spousta věcí, že by musel dostat čas a volnou ruku pro výběr hráčů a nemá za potřebí se hádat s Josepem a Abidalem.

Reagovat
technecium

Reagovat
Gazdo

Reagovat
madridcan

Ja teda neviem, že či fandís Barcelone alebo nie, ale celý ten odstavec so Xavim mi príde utopisticke zbožné prianie každého fanúšika Barcelony a o to krutejsia môže byť po tom realita.

Reagovat
SIRBRANIKE

Ty fakt veríš tomu, že je Xavi hlúpi? Videl som s ním video kde hovoril o trénovaní a jeho pohladu na fotbal a bolo vidiet, že velmi inteligentný. Tie EF narážky na jeho hlúpost sú dost trapné.

Reagovat
madridcan

Si si vybral z toho tu premna najnepodstatnejsiu cast Že v hlave nemá nasrate musí byť jasné už z jeho futbalovej kariéry a po pravde jedinú srandu naňho tu na EF, ktorú registrujem, je tu s trávnikom, z čoho si robía srandu aj vaši. Takže len zbytočne si sa chytil blbosti.

Ja som skôr narážal nato, že si v poslednom čase maľujete pekný návrat Xaviho, ktorý môže dopadnúť hocijak. Že si maľujete ako sa zbavíte tej rakoviny vo vašom čele, ale nemusí to byť také jednoduché. Ono to, čo sa u vás teraz deje vo vnútri podľa mňa nie je na krátku dobu a tým, že kolega hore píše, že by mal prísť Xavi až po Messi, tak dupľom nie. To som tým myslel. A len tak mimochodom a kľudne ma môžte zjebat, na Abidala ste podľa mňa až príliš prísny. Kdeže som podobnú situáciu pri legende daného klubu už videl? Aha, pri Mijatovicovi a Calderonovi

Reagovat
SIRBRANIKE

OK to beriem, prepáč. Aj ked Abidal je tam fakt k smiechu.

Reagovat
madridcan

No je tam predpokladám veľmi dobre zaplatený za ten smiech a zato by si zo seba spravil debila aj ty, aj ja. Aj Mijatovic mal svoj vdak k Realu na prelome rokov, u Abidala je to umocnene vďakou pri chorobe. Škoda, že robili/robia figúrky nechutným parazitom a status legendy je v prdeli, lebo fanúšikom pri tomto netreba veľa.

Reagovat
SIRBRANIKE

Predraga si už v jeho posobení u vás moc nepametám. No Erik na to nemá. Ak jedná v rozpore zo svojím presvedčením len preto , že ho obrazne prekričia tak je tam k hovnu. Ak má mandát a má právomoci tak jeho jednanie je nekompetentné a nebral by som ohlad na jeho boj s rakom. Nám snád pomožu len nové volby.

Chcem vidiet znovu Barcu a Real ako dva najlepšie kluby na svete. Momentálne je to zúfalé.

Inak čo hovoríš na Peréza? Ja ten jeho predaj Chrisa proste nechápem. A ešte by ma zaujímal tvoj názor na prestup Edena .

Reagovat
madridcan

Perez je to najlepšie, čo mohlo Real stretnúť, ale to si mnohí uvedomia, až keď tu nebude. Teraz hra vo mne srdce(lebo sa jedna o hráča, ktorý má priviedol k Realu) , ale som strašne rád, že sa ,, sklonil" pred Zidanom, dal mu voľnú ruku a predpokladám, že za zavretými dverami aj ruku na ospravedlnenie. Je to človek na správnom mieste a jeho sila, dopad a na všetko okolo Realu je neskutočný.

Mne sa paci aj to, že nenechá so sebou mávať. Ramos napríklad zase vymýšľa, ale podľa mňa je lepšia cesta k legende sa správať tak, že nájdime kompromis ako to, že mu dat do zmluvy možnosť vysmahnut kedy chce. Napriklad u nás Raul nechcel sedieť, tak išiel s vďakou do Schalke. Ale my sme si vtedy pri mladom Cristianovi, Kaka, Benzema atď mohli vyskakovat(respektíve mysleli), ale to vy teraz nemôžte. Hoc som zabocil, ale pointa je ta, ze vie co môže a vie co nie. Vy ste bez Messiho na priečkach medzi El a LM, na Ramosovo miesto si brúsi zuby mladá obrana na čele s Militaom. Robí dobre a rázne kroky ako bol Cristiano.

Jasne, ze dostaneš po papuli, keď si prečítaš, že bolo fajn hrať za Real Madrid. Toto bol zase len tlak na Pereza. Nikdy sa to nedozvieme, respektíve dozvieme možno zo životopisnych kníh, ale nehľadám tam hlbšiu podstatu ako takú, že sa chcel finančne dlhodobejšie zaviazať, čo vlastne robí aktuálne Ramos. Perez sa však nato nepozerá štýlom, že ulahodme fanúšikom. Perez sa nato pozrie štýlom, že Real Madrid tu bol pred tebou a bude aj po tebe.

Hazard je Zidanovo dlhodobé prianie a vlastne najväčší marketing z PL ako bol Owen, Beckham alebo Cristiano. Tam to bol kompromis pre Pereza. Našťastie som v kľude, lebo proste ma smolu zatiaľ. Veľký nádych ešte len príde a Zidane aj Perez sa dočkajú. Zápasy, do ktorých nastúpil a jeho vola sa ukázať je viditeľná...

Reagovat
Remt

Např v porovnáním s tím se mi vůbec nelibi smlouva pro Jordiho Albu. Udělal pro Barcu hodně ale dostal tuším smlouvu jak prase na hafo let přitom jde výkonnostně dolů a lepší to už nebude..

Reagovat
Reggie

Ono je bohužel dost možný, že šel tak výrazně a najednou dolů kvůli tý smlouvě. Jinými slovy -smlouvu mám jistou, tak na to mrdám. Nebyl by určitě první a ani poslední.

Reagovat
madridcan

No a na toto narážam. Vám sa tam okrem iných ohľadov, tak vzhľadom k tomuto skáče vedeniu po hlave hala-bála.

Len tak mimochodom trúfam si povedať, že stáť proti sebe Messi ako zamestnanec a Perez ako šéf, tak Messi rýchlo sklopi uši.

A aby som to rozpísal, tak Messi si zaslúži tie peniaze, ale vaše vedenie mu vždy povie áno. Odhliadnuc od toho, že ako si tu ako madridisti robíme srandu z toho, že ako Messimu každý rok sa upravuje zmluva. Prirataj Messiho ako introvert a daj si ešte k tomu, že kde by išiel? A vaše vedenie mu skáče prehnane na všetko až tak, že drží celé barcelonské vedenie za gule a môže si zamyslieť, že zmizne. Vidíš nejaké podobne alebo blízke zmýšľanie pri Perezovi?Ani náhodou.

Reagovat
Reggie

Tak z mýho pohledu má Messi prostě ještě jinej status v Barce, než měl CR nebo má Ramos v Realu. Je to odchovanec, naprostá legenda klubu, jeden z nejlepších (možná nejlepší) v historii atd.

Ale nemění to nic na tom, že máš pravdu, že to není dobře, pokud to je tak, jak popisuješ. Resp. jak moc dobře to je a není je s otazníkem. Každopádně musím bohužel souhlasit s tím, že Peréz je jinde, než to současný klaunstvo v našem čele. Já osobně se tolik nezajímám o záležitosti vedení, mě zajímá hlavně fotbal, takže třeba úplně nevím, jestli předchozí nebo budoucí? vedení může být třeba na podobný úrovni jako Peréz.

Reagovat
madridcan

Perez by Messimu povedal, že kam chces ísť? A vlastne vieš čo? Chod!

Išiel by dole na ihrisko trenovat

Reagovat
technecium

Porovnáváš neporovnatelne. Messiho klubocy status je vys nez jakekoliv jine Barcelonske osobnosti v historii, Cruyffa nevyjimaje. Perez se s nikym takovym potykat nemusel, nebot sam byl vic, nez kdokoliv z hracu, s kym se kdy pustil do křížku.

Kdyby se k Messimu kdokoliv ve vedení zachoval jako Perez k Ramosovi nebo Raulovi, fanoušci by ho upálili. Beze srandy.

Reagovat
Gazdo

Je to tak no. To nic nemeni na tom ze Messiho postavenie je podla mna privysoke

Reagovat
madridcan

Ja ti verím, ale ja skôr narážam nato, že Perez by si bol vedomý toho, že Messi nepôjde nikde. Ja nie som zástanca názoru, že by sa nikde nepresadil, ale on tam mal zázemie vždy a keď to umocnis rodinou, tak by Perez vedel, že ustúpi Messi a nie on, tak som to myslel.

Za Cristiana 100 bol jackpot, rozprávku o Raulovi sem nepleť, keďže odišiel sám a zadarmo, to bola Perezova úcta k legende a Ramos nech kľudne ďalej trucuje. Aj on ustúpi, najmä s vidinou rekordov, ktoré ho spravia nesmrteľným

Reagovat
technecium

Nejlepší hráč historie by se prosadil kdekoliv. Dal se s tebou asi nema smysl bavit

Reagovat
madridcan

Kde som napísal opak?

Reagovat
Reggie

Ty vole, aspoň si to pořádně přečti

Reagovat
technecium

Půlnoc

Reagovat
valloire

Reagovat
Reggie

Reagovat
valloire

než Cruyff? to asi ne

Reagovat
valloire

Reagovat
SIRBRANIKE

Zaujímavý pohlad k zamysleniu. Dakujem.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady asi hrála roli i účast na ME, obzvláště se zápasy v Amsterdamu. Myslím si, že kdyby dosáhl na EURU větší úspěch, tak by mohl s čistým štítem repre přenechat a jít do Barcelony. Třeba to tak i bude, ale po tomhle vyjádření tomu až tolik nevěřím.

Reagovat
boryland

........přijde Xavi......

Reagovat
technecium

Jedině pokud skončí ta banda idiotů v čele.

Reagovat
Juan Román Riquelme

to bude potom hezky posekany travnik

Reagovat
Xavi

Ten je už teď ty gumo.

Reagovat
Juan Román Riquelme

aby ne, poslouchat ty vymluvy na trapne vysledky na spatne poseceny travnik bych taky nechtel.....

Reagovat
smazaný uživatel

jj lepsi vymluvy ramose na rozhodciho

Reagovat
boryland

jo jo bohužel....

Reagovat
smazaný uživatel

Messi asi ještě končit nebude

Reagovat
technecium

Ale ty bys tady skončit mohl

Reagovat
Remt

Vy oba

Reagovat
valloire

Xavi do roka ende...

Reagovat
boryland

........a pujde do Barcy......

Reagovat
REPLIKATOR

Ještě že tak.

Reagovat
Teoretik

To je dobře

Reagovat
Foppy

Upřímně nemám pocit, že by s ním Barcelona něco získala, takže asi dobře pro obě strany...

Reagovat
Luc-Luc

Messi uz to nechce trenovat, ze hledaji noveho trenera ?

Reagovat
ADM

HAHAHAHAHAHA

Reagovat
Gazdo

Nesmej sa mu momentalne moc dovodov k radosti nema kedze Pool sa zasekol trosku

Reagovat
CHONG

Vedoucí tým druhé španělské ligy Cádiz dostal od FIFA zákaz přestupů na dvě následující okna. Důvodem je porušení pravidel při přestupu Mamadou M’Bayeho z anglického Watfordu. Představitelé Cádizu jej měli kontaktovat a domluvit se s ním na dvouleté smlouvě bez povolení anglického klubu. Cádiz se bránil tím, že smlouva M'Bayeho s Watfordem to umožňovala, FIFA to však neuznala. Potrestán byl také hráč, který dostal čtyřměsíční zákaz startu a pokutu 30 tisíc eur. Cádiz se proti trestu odvolal.

A Barcelona dostala pokutu 300 euro

Reagovat
Juan Román Riquelme

spravedlnost jak se patri....

Reagovat
jakubbosak

a okolnosti byly úplně stejný, viď? bože..

Reagovat
CHONG

Jsou, no.

Reagovat
Spalovač šancí

Nejsou. Barca není v druhé lize

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli je směšnější že ho fakt chtěla nebo že on odmítl

Reagovat
drussbarb

Studoval jsi spis?

Reagovat
CHONG

Quique Setién se v polovině ledna stal trenérem Barcelony, zatím si nevede příliš dobře a jako reálná se nejeví možnost, že by dodržel smlouvu platnou do června 2022. Nenahrávají mu ani poslední informace katalánských médií, podle nichž kouč ztratil důvěru hráčů, kteří nevěří v jeho schopnosti.

Sranda klub

Reagovat
smazaný uživatel

Teď bohužel ano.

Reagovat
valloire

vidíš, že mám vždycky pravdu? jasnej cirkus

Reagovat
smazaný uživatel

Ty nemáš pravdu nikdy to jen my culés umíme uznat, že máme nejhorší vedení na světě.

Reagovat
valloire

já mam vždycky pravdu tady to vidíš

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nemáš, to já mám vždycky pravdu

Reagovat
valloire

to je nemožné, pravda je jen jedna....ta má

Reagovat
smazaný uživatel

to je lež

Reagovat
valloire

to je nemožné, já nikdy nelžu

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Mercury

Barcu by měl trénovat Vasconcelos.

Reagovat
valloire

chudák Mercury a jeho noční můra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele