Koeman: Jsme v krizi, ale odejít nehodlám

28.01.2008, 08:11
Aktuality
Valencia se stále propadá níž a níž. Nyní ji od sestupových příček dělí pouhopouhých pět bodů a mezi fanoušky Los Ches se už začíná nahlas hovořit o další letošní změně trenéra. Sám lodivod jedenáctého týmu tabulky Ronald Koeman však o odchodu neuvažuje, přestože krizi nepopírá.

Nyní má Valencie za sebou neskutečnou sérii devíti ligových zápasů bez výhry a čerstvě i trapnou domácí prohru s Almerií. "Je to znepokojující," řekl deníku La Marca Koeman, ale vzápětí dodává, že se rezignovat nechystá. "Buďto teď, příští středu, nebo na konci sezony. Nemůžu mluvit o jiných možnostech. Můj zdejší úkol je pracovat a analyzovat tyto zápasy."

Vzápětí Koeman přiznává, že se jeho klub topí v krizi. "Tento klub je v krizi, ale pro tuto chvíli nepotřebujeme hledat viníky," říká. Valencia momentálně patří do společnosti týmů ohrožených sestupem, ovšem když na toto téma padne řeč, Koeman hledá alespoň některá pozitiva: "Musíme se zaměřit na Copa del Rey," připomíná středeční odvetný zápas s Atléticem.

Zatímco Koemanovi je pátrání po obětním beránkovi proti srsti, fanoušci mají jasno, kdo by měl současnou krizi odnést jako první: trenér. Koeman ovšem oponuje: "Když prohrajete doma, pachatelem je kouč. Já to dokážu akceptovat, ovšem my teď hlavně musíme tvrdě pracovat. Nechci se k tomu vyjadřovat, ale samozřejmě mě to dělá starosti."

A kde byl podle trenéra problém v nedělním utkání? "Do zápasu jsme vstoupili špatně a to nás vlastně stálo dobrý výsledek. Hned jsme museli dohánět jednogólové manko a pak už jsme si nedokázali vytvořit příliš šancí. Jako každý jiný jsem zklamaný, ale my děláme, co můžeme," hodnotil Koeman nepovedený zápas.

Autor: Tomáš Daníček / goal.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslím, že on nebude jediný Holanďan, který bude po sezoně odvolán.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankovi došel dech. Chvilku jsem si myslel, že zkouší nějaký novinky, ale včerejšek ukázal, že je to pořád stejný. Bohužel

PS: ale uvidí se, jak to bude po Africa Cupu, možná se zvedneme

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že se zvedneme na tolik, aby ty naše výkony byly podobné těm v mistrovských sezonách. To by se muselo hodně věcí změnit.

Reagovat
-Kopy-

Teď jde o to, jestli jak Ronald tak Frank vydrží až do léta a jestli do té doby nenastane nějaký výrazný obrat k lepšímu.

Reagovat
smazaný uživatel

Frankovi může zachránit život jen vítězství v poháru, úspěch v LM (nemusí to být vyloženě vítězství) a především předváděná hra, na jakou jsme byli zvyklí.

Reagovat
herbage

Barca -Valencie by mohla udelat trenerskou rosadu

Reagovat
smazaný uživatel

to bede pristi vikend

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle rozvrátit, dá se říct, fungující mančaft během čtvrt roku ... Takhle rychle to nedokázal ani Hřebík ve Spartě

Reagovat
Kily

podle mě ten mančaft nefungoval už za Florese, alespoň teda na hřišti. Na fotbal se nedalo koukat, na konci každýho domácího zápasu se pískalo a body jsme uhrávali ještě horším způsobem, než na jaký jsme zvyklí od Realu. Ale pravda, ty body alespoň byly.

Reagovat
-Kopy-

To jsou kecy Ronalde, to jsou zase kecy.

Reagovat
smazaný uživatel

Líbí se mi, jak říká: "Tento klub je v krizi, ale pro tuto chvíli nepotřebujeme hledat viníky," ... Hlavně, že sotva nastoupil, tak tři hráče bez milosti vyrazil a dalším třem pohrozil odchodem. To taky asi nepotřeboval hledat viníky ...

Reagovat
smazaný uživatel

Viníkem je Koeman a jsem zvědav, kam až to vedení či on sám nechají zajít.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je paradoxní hlavně to, že před jeho příchodem žádná krize nebyla. Mančaft hrál klasicky o 3.-4. místo, tedy o to, na co dlouhodobě zhruba má. Mluvit pak o tom, že "klub je v krizi", ještě když vyhodí takové hráče, to je opravdu na pár facek .

Reagovat
-Kopy-

Sem si jistý, že kdyby jsme nastoupili v této sestavě tak vyhrajeme:

--------------------Timo ---------------

Miguel---Albiol---Marchena---Moretti

--------------Maduro-------------

Joaquín-----Ever-------Vicente

--------------------Silva---------

------------Villa-----------------

Takhle to mělo vypadat, bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

No jasne, dva novy hraci hned v zakladu a vyhra. Treba mas pravdu, ale nemyslis si, ze je chyba trosku nekde jinde, nez jaky hraci nastoupek, ptz s timhle tymem by mel hrat do 3.mista.

Reagovat
-Kopy-

A jako kde by ti hráči měli hrát ? jsme je kupovali na lavičku nebo co ?

Reagovat
Maritazzi

to co si napsal se mi nezdá, nejsi na fotbalovym nanažeru nebo ve fifě, sestava je jenom část úspěchu, nevíš jak je na tom psychika hráčů, kolektiv, jaký mají taktický pokyny, říct svojí sestavu a říct že by se vyhrálo je moc jednoduchý

Reagovat
-Kopy-

Sestava je podstatná část úspěchu a když je postavená totálně nahovno, tak se těžko může vyhrát.

Reagovat
Maritazzi

sice to je část úspěchu, ale k tomu patří spousta věcí a je vidět že ve Valencii nefunguje nic

Reagovat
-Kopy-

Ten Arizmendi je na tom beku úplně tragickej, proč proboha tam nehraje jeden z nejhlepších pravých beků na světě - Miguel ?

Proč sakra hraje na stoperovi pořád ten další tragéd Helguera ?

Proč nehrála posila za 18 milionu euro(Ever), která se v úvodních zápasech jevila velice dobře ?

Proč nekoupíme stopera či levýho beka, proč pořád shání DM ?

Reagovat
smazaný uživatel

jakého myslýš arizmendiho já znám jednoho a to je hrot

Reagovat
-Kopy-

To bude on

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je mazec aby hrot hrál v obraně a kdo hrává v útoku canizares

Reagovat
smazaný uživatel

je to pravda ja sice nejsem fanousek valencie, ale dost ji sleduju pac muj kamos je(jeji fanousek). Je svata pravda ze byste potrebovali neakeho kvalitniho SO OS pac vzadu vam to vubec neklape..sem sice fanda chelsea a rad bych se zbavil pizarram, ale zrovna vam bych ho nepral pac myslim ze mate hodne dobry utok(nebo aspon ten villa) fakt by to chtelo vymenit obranu nevim esi koeman chce zacit hrat na 3 obrance ci co ale myslim ze by to byl dobry tah od vedeni kdyby ho vyhodili pac se vubec neprosadil a jestli to budou furt oddalovat tak to bude furt horsi...

Reagovat
smazaný uživatel

měl by co nejdřív radši sám odstoupit jinak bude mýt ostudu že ho vyhodí tým takhle to aspon přizná že na to trénování ve valencii není ale jestli chce pokračovat tak to je špatné a divím se že už ho vedení klubu nevyhodilo

Reagovat
Devil

Nic proti Koemanovi byl to vybornej hrac , reprezentant a jeho rány z dalky by platili i na dnesni brankare . Ale podle me by na tom bez neho byla Valencia mnohem lepe . Nerikam ze by hrali o titul ale pohybovali by se mozna kolem 4 fleku s vice body . Rikam to nerad , ale Koeman Valenciu pekne zjebal !

Reagovat
smazaný uživatel

co dodat, komik a jeho svět

Reagovat
smazaný uživatel

jen tak pro informaci...neřikal tady náhodou někdo že Valencia teď 5x po sobě vyhraje? a když mu na to někdo odpověděl tak se pustil do hádky že to neni fantasmagória

Reagovat
smazaný uživatel

El fútbol bien hecho nos redime de pecados como el permanente mal espectáculo en el que Soler ha convertido a ese Valencia que le compró su padre, en lugar de comprarle una bici.

Toto je hláška šéfredaktora AS, která hodně dobře sedí:

"Dobrý fotbal nás vykupuje z hříchů, jakým je například permanentní bída, do níž uvrhl Soler (prezident) svou Valencii, kterou mu koupil jeho otec, ač mu měl místo toho spíš koupit kolo."

Reagovat
smazaný uživatel

jo to kolo by jse aspon dalo do opravy ale valecia se do opravy nedá to je ztracené když to vede taký vůl

Reagovat
smazaný uživatel

Být šéfredaktorem AS, tak radši vůbec nevylízám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Šéfredaktor AS je velice dobrý sportovní novinář, který rozhodně nebývá zaujatý a jeho články mají úroveň, ale to bys je musel číst, jinak bys takovou píčovinu z huby nevypustil, tak co kdybys zalezl ty, rozumbrado?

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy co jsem vsadil na viteztvi Vale v lize jsem vyhral 700.Jedine stesti ze se nestala mym faforitem protoze to by bylo to uz by mela ted uz musi a spousta takovych dalsichu teorii ktere by me pri me povaze uz stali pekny balik.A nedat doma gola Almerii prohrat s Rosenborgem ktery letos skurvil v prumerne Norske lize co se dalo je pro me absolutne nepochopitelne a svadi me to k zaslouzenym sestupovym myslenkam.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas pravdu...najednou nechce hledat viniky...nemam slov...ty jeho sestavy...

Reagovat
smazaný uživatel

uz je na case nieco spravit koeman

Reagovat
Woyta

Koeman táhni! Zlatej Flores

Reagovat
smazaný uživatel

Albelda odmítl půl roku před eurem nabídky hostovat v předních klubech. Zbláznil se nebo má informace že Koeman jde po zápase s Valladolidem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele