Know-Howe i chytré nákupy. "Záchrana byla jen první fáze," říká Rozehnal o Newcastlu

13.06.2022, 20:42
Aktuality
Budou se hráči Newcastlu takhle radovat i v příští sezóně? (© AFP)
Počítat se tabulka Premier League až od startu roku 2022, patřil by Newcastle United na ostrovech mezi elitní čtyřku. Stojí za obrovskou proměnou Magpies saúdské petrodolary nebo know-Howe nového lodivoda? A jak to s tradičním klubem ze severovýchodu Anglie bude v nadcházející sezoně? Vezmou snad Straky útokem pohárovou Evropu? "Dost možná budou hrát klidný střed tabulky a v poklidu budovat tým pro další sezony,” říká exkluzivně pro Eurofotbal.cz bývalý obránce anglického klubu David Rozehnal.

Dlouho to s nimi vypadalo opravdu bledě. Po prvních 14 kolech bez vítězství se v tabulce Premier League krčili na samotném chvostu a nejednoho člena "Toon Army” popadly vzpomínky na sezonu 2015/2016, v níž dal tradiční klub ze severovýchodu Anglie věhlasné ostrovní soutěži vale.

"Nebylo mi vůbec příjemně. Newcastle historicky patří do Premier League, kvalitou kádru, krásným, ač starším stadionem, na němž byla vždy skvělá atmosféra, i fanoušky. Doufal jsem, že se to zlepší,” okomentoval hrůzostrašný začátek sezony Rozehnal.

A taky, že ano. V ten dost možná nejkritičtější moment sezony se na Newcastle United usmálo štěstí. Ač se za úsměvem saúdskoarabského korunního prince Mohameda bin Salmána skrývalo mnoho neřestí, které dlouhé týdny propíral celý fotbalový svět, město rozkládající se na severním břehu řeky Tyne bylo zahaleno blahem a viděnou skvostných zítřků.

"Nový majitel chce v Newcastlu vybudovat tým, jenž bude s pravidelností bojovat o největší vavříny," slíbila Amanda Staveleyová, britská byznysmenka, která jednání o odkupu dlouhé měsíce vedla.

Saúdskoarabské vlajky, kefíja i chytré nákupy

"Předháněná” v originálnějším úboru, sláva v ulicích i pohádková realita. Z Newcastlu se ze dne na den stal nejbohatší klub světa a jeho fanoušky zachvátilo šílenství. "Jsme Saúdové! Teď si můžeme dovolit všechno!" vykřikovali nadšeně dva příznivci Magpies těsně před stadionem. Kromě oslavných vyjádření se v uličkách poblíž St. James Parku objevovaly i saúdskoarabské vlajky a nejedna kefíja (typická arabská pokrývka hlavy).

Jejich plány se však s těmi klubovými značně lišily. Newcastle totiž přistoupil k jasnému cíli, záchraně, s rozmyslem. Do klubu přišlo během zimního přestupového období celkem pět posil: levý obránce Matt Targett (26) na hostování z Aston Villy, na pozici stopera Dan Burn (29) z Brightonu, na pravý kraj defenzivy reprezentant Albionu Kieran Trippier (31) z Atletica Madrid, středopolař Bruno Guimaraes (24) z Lyonu a na devítku Chris Wood (30) z Burnley.

Všichni nově příchozí na tradiční anglické adrese zapadli do plánované strategie na jedničku. Zejména kvarteto Targett, Burn, Trippier, Wood totiž mělo velké zkušenosti s Premier League, což klub bojující o záchranu potřeboval. S příspěvkem brazilského záložníka Bruna Guimaraese smíchalo vedení Newcastlu zajímavý lednový mix nováčků.

"Mohl to být klíč k záchraně. Počítám s tím, že to byla první fáze, taková stabilizační,” domnívá se bývalý český reprezentant a záhy dodává: "Potřebovali se nadechnout a zachránit, aby neztratili jeden rok v druhé nejvyšší soutěži. Všichni víme, že zvlášť do Premier League je okamžitý návrat velice obtížný, i přes sebevětší prostředky.”

Jako rozumná se nakonec zdála být i 25 milionů liber vysoká suma za Chrise Wooda z Burnley, jehož přestup spíše oslabil celek z Turf Moor než posílil United. Však třicetiletý Novozélanďan, jenž se v 17 zápasech za Magpies prosadil pouze dvakrát, přičemž jednou z penalty, před přesunem do Newcastlu pravidelně zásoboval Clarets dvouciferným počtem gólů, které jim po jeho odchodu pochopitelně scházely.

"Možná to tak skutečně zamýšleli. Pokud ano, klobouk dolů směrem k vedení Newcastlu, že takto dokázali posílit sebe a zároveň oslabit konkurenta,” smekl stoper s 20 starty ve slavné Premier League.

Know-Howe potřebovalo čas

To vše už se udávalo pod taktovkou nového kouče. Ač se ze začátku zdálo, že se s Newcastlem spojí zvučné jméno, místo Unaie Emeryho či Stevena Gerrarda se nakonec ujal taktovky Eddie Howe.

Pro mnohé méně známá tvář, která však dávala smysl. "Upřímně jsem byl překvapený. Když se psalo o příchodu nového majitele, očekával jsem, že budou následovat velké nákupy zvučných jmen a především známý trenér,” udivilo Rozehnala.

"Je obrovská čest trénovat klub s takovou historií. Pro mě je to velká příležitost, ale čeká nás také hodně práce," uvedl tehdy ještě třiačtyřicetiletý manažer, který vstoupil do povědomí fotbalových fanoušků během svého působení v Bournemouthu, v prohlášení na klubovém webu a se stejnou chutí a odvahou, s jakou vyřkl tato slova, se pustil do práce.

Začátek měl ztížený, kvůli covidu totiž nestrávil premiéru s Brentfordem na lavičce, ale pouze u hotelové televize. Bezmocně tak přihlížel bláznivé remíze 3:3, během níž jeho svěřenci dvakrát vedli, nakonec však byli rádi za bod.

"Byl to opravdu jedinečný zážitek. Něco, co už nechcete zažít znovu, nemáte pocit kontroly, protože jste tak odtrženi od hry," okomentoval bezmoc z hotelového pokoje Howe a dodal: "Těším se, až tu atmosféru zažiju proti Norwichi.”

Právě s Kanárky čekal na rodáka z Amershamu první ostrý start před zaplněnými ochozy jedinečného St`James Parku. Týden předtím se však Straky představily na půdě neoblíbeného Arsenalu, kterému podlehly 0:2. A nejlépe nedopadl ani "debut” na domácí půdě, který Newcastle strávil takřka celý v oslabení a i přes vedení 1:0 bral nakonec bod (1:1).

Prvně se tak Straky radovaly až na začátku prosince, kdy doma po Norwichi přivítaly dalšího konkurenta v boji o záchranu v Premier League Burnley. Proti Clarets se prosadil opět Callum Wilson a Howe zapsal svůj první triumf v novém angažmá.

Obtížný los, který před a po vánočních svátcích přiřkl Newcastlu postupně Leicester, Liverpool, Manchester City a Manchester United, vynesl celku ze severovýchodu Anglie pouze bod. V novém roce to však byla úplně odlišná písnička.

"Evidentně to zafungovalo, výsledky hovoří za vše,” shrnul neuvěřitelnou jízdu v roce 2022 bývalý hráč římského Lazia, pařížského SG či německého Hamburku. Měl pravdu, neboť Magpies nasbírali od 1. ledna neuvěřitelných 38 bodů (12-5-2), což by jim v případě nového startu stačilo na umístění zaručující Ligu mistrů (lépe na tom byli pouze Tottenham, Liverpool a Manchester City).

Se stejnou taktikou do nové sezony

Podobně s rozvahou se pustí Newcastle i do nové sezony, která se kvapem blíží. Přestupové bomby? Ty nečekejte. Straky dotáhly příchod Matta Targetta natrvalo, neboť levonohý obránce v klubu dosud pouze hostoval. Do defenzivy si klub vyhlédl i další posilu - nizozemského stopera z Lille Svena Botmana (22).

Daleko zajímavější je však jméno Hugo Ekitike (19). Nejenže zní pozpátku zcela totožně jako popředu, navíc je ve svém věku na trhu velmi žádané. Teprve devatenáctiletý francouzský útočník, který nasázel ve 24 zápasech za Remeš deset gólů a přidal tři asistence, má být Howeovo novou ofenzivní zbraní.

"V Premier League se to nabízí, jde o nejkvalitnější soutěž na světě. Věřím, že i když máte neomezené možnosti a můžete si ukázat na kohokoliv, jde všechno udržet při zemi a rozhodovat chytře, s rozvahou,” věří v cestu postupné obměny Rozehnal.

Všechny výše zmíněná jména by měla být spojena s Danem Ashworthem, novým sportovním ředitelem klubu, jenž se na severovýchod Anglie přestěhoval z Brightonu a má se stát vůbec největší výhrou předsezónního posilování.

"Newcastle je naprosté monstrum mezi fotbalovými kluby. Je to fantastické místo, kam můžete přijít pracovat. Ten hluk a nadšení pro hru, které se na St. James Parku ozývá, je prostě neuvěřitelné,” načal své nové angažmá mimo jiné bývalý zaměstnanec West Bromwich Albion.

Benfika místo York City

O tom, jak Newcastle během posledních pár let vyrostl, jasně mluví i jeho blížící se příprava na start nového ročníku Premier League. Soubor Eddieho Howea totiž vyrazí na prestižní Eusebio Cup, kde se utká s Benfikou Lisabon. Pak potká i Atalantu Bergamo či Athletic Bilbao. Příjemná změna, vždyť v minulosti Magpies v přípravě čelili soupeřům jako York City, Hibernian či Crewe.

"Věřím, že i domlouvání zvučnějších soupeřů k přátelským utkáním ukazuje, že se v klubu chystají velké změny a jde se správnou cestou,” přitakává této cestě Rozehnal a vzápětí vzpomíná: "Když jsem měl možnost, asi půl sezony, za Newcastle nastupovat, hráli jsme přátelské utkání před zaplněným St. James Parkem s Juventusem. Pro mě je Newcastle, co se jména, historie a fanouškovské základny týče, tým elitní šestky Premier League.”

Uvidíme, na co bude know-Howe nového Newcastlu v blížící se sezoně stačit.

Autor: Livesport.cz / Dominik Reiniš

Komentáře (272)

Přidat komentář
$dolar$

Proc vlastne zatim nikoho neprivedli? Ani nevidim zadny spekulace.

Reagovat
milan78

snad peníze nezvítězí.., vrahy by neměl schvalovat nikdo, natož za ně hrát...

Reagovat
kissak

Reagovat
Aldeano

Mluvilo se o jménech jako Paquetá, Calvert-Lewin, Renan Lodi, Harrison, Moussa Diaby...

Reagovat
kissak

Botman, Ekitike a další a další a.......

Reagovat
Aldeano

Oba jsou zmíněni v článku a berou se jako téměř hotové přestupe, proto jsem je nepsal.

Reagovat
kissak

Zmínění jsou, ale jistotu nemáš nikdy.

Reagovat
Aldeano

To je taky pravda, ale v článku jsou uvedeni.

Reagovat
kissak

Reagovat
Salfovic

Přestupák teprve začal. A NW není tak mediálně zajímavý tým a neloví hvězdy první velikosti, zatím.

Reagovat
SunFells

Protože mají 2 a půl měsíce čas.

Reagovat
Kily

reálně asi začal vypadat Botman

Reagovat
Largo

Reagovat
kissak

kéž by

Reagovat
kissak

zatím je stále ještě čas, však přestupák sotva začal

řekl bych, že Newcastle zatím stále tak netáhne a zatím není tak atraktivní adresou

Reagovat
dontcallmeandre

Navíc je to v rámci Británie asi jako jít do Karviné v česku (myšleno město, ne klub)

Reagovat
kissak

mají tam krásný šikmý kostel

Reagovat
M0rb1D4S

Tak očividně jsi v Karviné nikdy nebyl osobně a stačí ti si přečíst nějakou indexovou kravinu

Reagovat
dontcallmeandre

Jsem čekal, kdo se ozve Vyrostl jsem na jižní moravě, studoval jsem v Brně,

posledních 12 let žiju v Ostravě, v Karviné jsem byl mockrát, mám to tam dokonce i docela rád, ale i když jsou horší místa k životu, je třeba si nic nenalhávat. Karviná není pro většinu obyvatel ČR lákavé místo k životu (a pro lidi z Karviné bohužel taky ne, protože jich 1000 ročně zmizí pryč), jen o trochu lepší je to u Ostravy, která ten propad už zastavila (ale růst nepřichází), a celkově je to stejné téměř v celém kraji. A sice v kraji vidím potenciál (proto tu žiju, pracuju, investuju), ale jde to pomaleji, než jsem před 12 lety čekal. Částečně díky tomu, že místní mají stockholmský syndrom , a jsou na místní patologické jevy ještě často hrdí.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak já tady žiju celý svůj život a vidím, že město za posledních několik let udělalo obrovský skok kupředu. Nehledě na to, že všude kolem máš zajímavé místa k navštívení. Ale lákavá destinace k životu to nikdy nebude. Nalákat zde lidi můžeš jedině skrz peníze. A ty tady alespoň obstojné dokáže nabídnout málokdo.

Reagovat
dontcallmeandre

Já s tebou v zásadě souhlasím. A věřím, že když se zvládne obnova po hornické činnosti, že bude brzy lépe a mohla by to být i lákavá destinace k životu. V německu nebo holandsku jsou města, která to zvládla.

Reagovat
M0rb1D4S

Ve městě se samozřejmě na všem pracuje. Vzniká plno nových projektů, rekonstruuje se co to dá. Kulturního vyžití je taky čím dál víc. Do Karviné za doby Hanzela bych se nestěhoval ani náhodou, dneska už je to fakt pěkné město a co to tady nejvíc drží zpátky, je právě výše nabízeného výdělku. Ono je to tady fakt žalostné.

Reagovat
Trand

To je ten Hanzel desítka?

Reagovat
M0rb1D4S

Jo, přesně ten

Reagovat
ladyboy arsenal

na britský poměry je Newcastle pořád celkem fajn adresa, zvlášť pokud seš dobře placenej fotbalista

Reagovat
eleven11

Niečo ako Nové Zámky na Slovensku.

Reagovat
dontcallmeandre

Když jsi dobře palcený fotbalista, může to být fajn skoro všude. Ale celkově je severovýchod anglie chudý kraj, kde se to navíc v posledním desetiletí ještě zhoršuje a ve spoustě statistických ukazatelů je přímo newcastle úplně nejhorší. Např. https://www.nechildpoverty.org.uk/facts/

Reagovat
ladyboy arsenal

ale tak to je všeobecně známo že sever je chudej, ale jinde to není o moc lepší...The North East has the second highest rate of child poverty in the UK at 37% (behind London at 38%)... jinými slovy, jako fotbalista tohle řešit vůbec nemusíš a řešíš jen možná jak to vypadá ve městě jako takovém a jak sem řekl, na britský poměry je Newcastle lepší průměr, sou tu mnohem větší díry

Reagovat
dontcallmeandre

Však Karviná je taky v pohodě, pro bohatého fotbalistu rozhodně :)

Reagovat
ladyboy arsenal

Kurviná je právě že díra, jediný co je na ní zajímavý tak blízkost Ostravy

Reagovat
dantetomas

Na druhej strane je Newcastle v UK povazovany za jedno z najlepsich miest co sa tyka nocnych klubov. Takze to by pre futbalistov mohlo byt dovodom na prestup

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jako u nas Ostrava. Ale stejne jdou radsi vsichni z Prahy do Jablonce, kde v patek po desate vecer potkas akorat tak zbloudilou plnostihlou lyzarku, nebo do Teplic, kde po desate vecer potkas akorat tlupu cikanu a pred desatou taky, akorat vetsi.

Reagovat
kissak

3x zatím ve dvou větách, to jsem dobrý pako

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehnal ti to říká v titulku. Je to teprve první fáze.

Reagovat
kissak

Reagovat
Free_player

Protože tam nikdo moc nechce

Reagovat
fenixLFC

cheli nuneza, ten ide k nam. a spekulacii je miliarda

Reagovat
Infernoqt

Kolují spekulace, že novou sezonu začneme doma proti Liverpoolu. City venku proti Wolves.

Reagovat
avicii

toto tu býva asi každý rok a vždy blbosť až do oficiálneho vyžrebovania

Reagovat
Seydou Doumbia

hlavně to je úplně jedno kdo s kým bude hrát

Reagovat
Infernoqt

V našem případě? Nový trenér, jde nám o souhru. Těžké soupeře bych si nechal na později.

Reagovat
Seydou Doumbia

lehčí soupeř, podcenění, ostuda...první kola se stejně jen týmy seznamují s ligou tam o nic prakticky nejde

Reagovat
Busby babes

a ten jeden zapas neco zmeni na tom jestli jsme nebo nejsme sehrani?

Reagovat
Busby babes

ten jeden zapas asi nebude hrat roli v tom, jestli jsme nebo nejsme sehrani ne?

Reagovat
Infernoqt

Lepší by bylo to nečíst, ale člověk se snadno sveze na té vlně. Čekám, kdo mě vyvede z omylu, že to nemají už předlosovaný.

Reagovat
avicii

Fakt, a na našich stránkach fanúšikovkých to vidím každý rok ... Je to blbosť

Reagovat
Busby babes

vsak je to uplne jedno, ne?

Reagovat
Svatej

Tak CIty už omylem vystřeluli info, že hrají první kolo se Sotonem

Reagovat
Kinky7

bournemouthem provalilo zase premier league na twitteru

Reagovat
Largo

Dobry clanek

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Spasitel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kissak

Reagovat
uff

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Hyrax

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
NuFc23

Vyborny clanok aj ocami hraca, ktory tam stravil nejaky cas aj ked kratky, len ist tou spravnou cestou

Reagovat
kissak

vypadá to zatím dobře, tak snad

Reagovat
Zaschrona

Maddock to prodává neskutečně Prý jsou další zájemci a Moshiri má chtít přes miliardu liber, to hodně štěstí.

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/four-parties-make-approaches-buy-27224257

Farhad Moshiri’s disastrous ownership of Everton has taken a surreal twist, with news the eccentric billionaire is in talks to sell the club to close associates of Donald Trump and Steve Bannon.

Make Everton Great Again!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Whitemedia

To by vám začal fandit i Durčák

Reagovat
Kucka

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
smazaný uživatel

Tam si žádny Mexičan nezahraje

Reagovat
Mastný Chobot

"close associates of Donald Trump and Steve Bannon"

https://pasteboard.co/Z4qpthx31bmz.png

Reagovat
Svatej

Miliarda mi nepříjde tak moc popravdě... Těm klubům, co se v PL udrží, poroste ta hodnota brutálně dál.

Ostatně jeden z důvodů, proč do toho prý Boehly u nás šel je ten, že se předvídá nárůst hodnoty těch větších PL klubů až na 10mld.

Reagovat
fenixLFC

byt vlastneny trumpom by bolo nove dno

Reagovat
Zaschrona

O vlastnictví Trumpem se nikdo nebaví

Reagovat
kissak

děkuji za článek o Magpies, skvěle počteníčko

vypadá to, že noví majitelé vše dělají s rozvahou od angažování mladého perspektivního manažera, dotažení Ashwortha do funkce sportovního ředitele, posílení kádru, personálu i postupné přebudování zázemí pro akademii

snad se bude i nadále nakupovat s rozvahou Botman, Paquetá a Ekitike pokud vyjdou bude se zase na co těšit

Reagovat
Seydou Doumbia

tak pokud budete vykupovat kvalitu uber ligy tak vám musím ještě více přát než kdysi

Reagovat
kissak

uberliga? jsem mimo

Reagovat
kissak

myslíš frantíky?

Reagovat
Thelvin

Jo, Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nevím, na jakém postu ten Know-Howe hraje, ale zdá se, že obavy ze sestupu hned v počátku zcela Rozehnal.

Reagovat
kissak

na tom nejsvědomitějším a nejdůležitějším když se zalíbil i panu Rozehnalovi

Reagovat
LyEX

Ja som práve nechápal prečo po ňom nesiahol United už dávno namiesto tých dinosaurov, pritom je to tréner čo priviedol Bourn. zo 4. do najvyššej ligy a aj s kádrom v ktorom pôsobilo viacero hráčov práve z League 2 dokázal hrať pekný futbal (pamätám zápas so City kedy prehrali síce 0:4, ale v porovnaní s takým Burnley, Fulhamom alebo Norwichom v PL sa nebáli proti väčším súperom hrať futbal.

Reagovat
Seydou Doumbia

tihle ti potteři, howeovci a další by v united shořeli jako papír...však už tak tam je bordel jako prase, hráči si dělají co chtějí a serou na klub...trenéři z takových dědin by měli totálně na párku a ten brutální tlak by neustáli...tam musí chodit top jména a ne dobři trenéři z malých týmu, takové tam nikdo nechce

Reagovat
LyEX

Nesúhlasím bohužiaľ, United chýba os hráčov, ktorí by tvorili kostru a obetovali by pre United všetko a následne doplniť káder aj hráčmi, ktorí by typovo sedeli, to je možné po vzore mladého trenéra s víziou atraktívneho futbalu, ktorý vie pracovať s mladými hráčmi a akadémiou (Ferguson, ktorý zapracoval Nevillovcov, Scholesa, Giggsa, Beckhama a ktorí tvorili tú kostru na ďalšie roky. Ja si myslím, že práve Howe to aj pri NW celkom slušne ukazuje a nerozhadzuje bezhlavo + je to tréner, ktorý si už prešiel aj tlakom a to, hrať proti top klubom sveta s mančaftom na 3. ligu a pravidelne sa udržať v PL.

Reagovat
Seydou Doumbia

jasný, ale tehda byla trochu jiná doba...ferguson byl taky no name z aberdemu nebo nějaké prdele, ale vybudoval to tam a měl respekt...myslíš že v dnešní době se ty sprosté hvězdičky posadí na prdel když příjde nějaký potter nebo howe? nejsem o tom úplně přesvědčený...

Reagovat
Salfovic

A ty si myslíš, že se na ní posadí před ten Hagem ?

Reagovat
Seydou Doumbia

bohužel ne

Reagovat
kissak

Jak je vidět, tak ani tip jména si nedovedli s United poradit, tedy Red Devil.

Reagovat
fenixLFC

pretoze ked bol este u cherries tak boli pochybnosti o tom ci je schopny tim prirpavit aj defenzivne. oni hrali zabavny futbal ale inkasovali neskutocne mnozstvo golov. to nebolo jednu sezonu, ale rad za radom

Reagovat
LyEX

Vzhľadom na jeho pôsobenie v NW si myslím, že celkom tieto pochybnosti odvrátil (4 zlé výsledky, od TT dostali 4, od Leicestru 4 a 2krát od MC raz 4 a raz 5), ináč vyrovnané výkony a to 2 zlé výsledky pred zimným prestupovým obdobím, kde prebral mužstvo na zostup. V NW mal k dispozícií už vyrovnanejší káder, v Bourn. hrali hráči ako Cook, Francis, ktorí s nim prišli do PL z 3. ligy.

Reagovat
fenixLFC

samozrejme, ale v momente ked united a spol hladali manazera tak tieto pochybnosti vyvratene neboli a bol by pre nich risk. on to v momente prichodu bol risk aj pre newcastle a casto sa na to upozornovalo

Reagovat
kissak

vždy je to risk pro obě strany ať už dorazí sebezvučnější manažer nemusí si sednout s hráči

Reagovat
Seydou Doumbia

vždy je ale lepší když ti to posere nějaké zvučné jméno něž nějaký ''nou nejm''

Reagovat
kissak

ani moc ne protože pak zjištíš, že chyba je ve složení kádru čili vyšší investice

Reagovat
Seydou Doumbia

zase alespon zjístíš dřív pravdu

Reagovat
Eichel

Reagovat
kissak

Však po něm sáhli United.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Libilo se mi jak plno odborníků psalo, ze delaji blbe přestupy, ze maji tolik penez proc nenakoupi hned nejake děla, ze se neudrzi stejne apod

Reagovat
kissak

To by byla největší chyba, chtít všeho dosáhnout hned. Je to běh na dlouhou trať.

Reagovat
Kaka14

tak hlavne Botmana nechajte AC

Reagovat
Seydou Doumbia

acečko ho nepotřebuje, však jím tam top výkonu předvádí nechtěný kalulu z lyonu a fucking tomori z chelsea

Reagovat
EZ

Kalulu je nejaky geneticky protipól Lukaka?

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Kaka14

praveze Maldini ho chce kvoli tomu, ze ma vlastnosti ktore nema Kalulu a Tomori, tak by sa viacej doplnali ... jeho jedina slabina je vraj len rychlost ...

Reagovat
SpartaOvenka

Supr článek, více takových

Reagovat
Mates_Matesović

#thfc have agreed a £25M deal with Brighton for Yves Bissouma. | @garyjacob

Reagovat
Seydou Doumbia

má hodnotu minimálně dvojnásobnou, hráč sezony na svém postu (jen subjektivní pohled)

Reagovat
smazaný uživatel

Rok do konca zmluvy.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to pak chápu

Reagovat
Busby babes

stejne by po nas chteli minimalne 50.

Reagovat
cristiano.K.

a stejně byste ho nakonec nechtěli

Reagovat
Busby babes

dobrej prestup. a teda super cena

Reagovat
Busby babes

fakt nechapu, ze jsme po nem za tuhle cenu nesli...

Reagovat
Hlahart

Tak Ten Hag ho nezná, že jo

Reagovat
Busby babes

Ducker ted psal dobrej point, ze vzhledem k tomu, ze ho taky jeste ceka soud a my uz resime Masona, tak je asi lepsi se mu vyhnout...

Reagovat
avicii

Reagovat
pingla

Reagovat
jk

Ty rummors o Bissoumovi jsem viděl, ale tahle cena je teda suverénně nejnižší a docela by mě překvapila.

Reagovat
EZ

Reagovat
mr.Silver

Wow, stavíte velmi solidní tým pro příští sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdroj je seriozny?

Reagovat
Mates_Matesović

Jacob je z Timesů, loni byl snad první, kdo reportoval o zájmu o Lautara. Takže asi jo.

Reagovat
j_mrazik

A jak se mu u vás loni dařilo?

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kucka

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Cobra

Reagovat
Hyrax

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Remt

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Nihilister

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Largo

Reagovat
Mates_Matesović

Z toho samého článku: #thfc are quietly confident about Christian Eriksen returning.

To by pak ta záloha vypadala moc krásně, a navíc za úplně směšný peníze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by sel Conte na 3-5-2?

Son-Kane

Perisic-Eriksen-Bissouma-Bentancour-Kulusevski

Davies(Torres?)-Dier-Romero

Lloris

To by mohlo byt celkem huste.

Reagovat
Mates_Matesović

Pořád bych řekl, že Conte bude preferovat 3-4-3 (imo nebude chtít hrát Kulusevskiho na RWB, nebo aspoň ne pravidelně), ale v některých zápasech přepneme na 3-5-2

Reagovat
Seydou Doumbia

celkem gut tým, jenže pořád je to jen blbý papír a 3 hráči furt jen v spekulacích eriksen je na tom tak dobře že by mohl být klíčový hráč pro spurs (opět) ? torrese nebudou chtít lepší týmy?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak jasne ze spekulujeme. Proto toho Torrese pisu v zavorce, pac k nam nechtel uz vloni a je klidne mozne, ze ceka na lepsi nabidku. Bissoumu a Eriksena jsem tam napsal jen ciste proto, ze se o nich bavime v tomhle vlaknu. Conte hral 352 v Interu, o Kulusevsim se vyjadroval hned po jeho prichodu, ze by ho chtel na wingbacka.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak snad vám to výjde

Reagovat
jk

Bissouma za 25 a Eriksen zadarmo je v dnešní době fakt slušný.

Reagovat
Svatej

Co Hojbjerg, nejsou to podobny.posty?

Reagovat
Mates_Matesović

Trochu jsou, ale Bissouma je bych řekl silnější do defenzivy a asi je i lepší na balonu, na druhý straně Hojbjerg je víc fyzičtější.

Reagovat
jk

Hojbjerg je imo lepší s míčem, Bissouma podstatně lepší v soubojích. Ta trojice Bentancur, Hojbjerg, Bissouma by se mohla docela dobře točit. Fyzicky je to dost nadupaný, ale řekl bych, že by k tomu fakt byl dobrej ten Eriksen

Jinak to dost odnese Skipp bych řekl, což mě na tom sere, takže radovat se ještě nebudu.

Reagovat
fenixLFC

nebude to v trojici bentancur hojbjerg bissouma prilis nekreativne?

Reagovat
jk

Jsem to napsal trochu kostrbatě. Myslím, že se budou točit ti tři Bentancur, Hojbjerg, Bissouma (možná Skipp?), ale na hřišti v jeden moment budou vždy jen dva z nich. A k nim by mi právě pasoval ten Eriksen Ale věřím, že tu kreativní roli bý dokázal ve středu hřiště hrát i Kulusevski.

Reagovat
dantetomas

Tak LM sa da vyhrat aj s trojkou Hendo - Milner - Wijnaldum

Reagovat
fenixLFC

tak milner ma najviac asistencii v jednej sezone LM v historii (spolu s figom)

Reagovat
vodka

tvořit bude Emerson Royal z halfbeku

Reagovat
Hlahart

wow

Reagovat
avicii

Reagovat
Trand

Reagovat
iamek

Na co koupit Bissoumu za 25, když můžeš mít De Jonga za 80 . Chceme asi ukázat financni sílu.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak hlavně jsou oba jiný post, že...nechte levné přestupy jiným, vy máte peníze tak utrácejte

Reagovat
Hlahart

Nevadí, Ten Hag bude znát Sangareho z PSV. Sice méně prověřenej, z horší ligy a za 10m€ více, ale za to mu scouti určitě poskytnout cool sestřihy z YouTube,

Reagovat
Busby babes

pockej az ho za par mesicu zavrou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Nikikrew

Spurs uz kupili Perisica, BIssouma a Spence na ceste a my mladika z Brazilia. Nadhera

Reagovat
Busby babes

my nikoho. ale ma to vyhody, zadny spatny prestup.

Reagovat
Trand

Reagovat
Wazza228

Nám se ale vrátil Pereira

Reagovat
Hlahart

a navíc ho máme nasledovanýho

Reagovat
Eichel

plus Frankie sa včera zas tváril, že sa mu z Barcelony nechce.. aby to nedopadlo tak, že sa dohodnú Utd a Barcou a Frankie do toho hodí vidle

Reagovat
Busby babes

tak nejsou kluby dohodnuty, tak do te doby budou hraci vzdycky rikat: jsem happy kde jsem... rekne neco jineho, kluby se pak nedohodnou a jeho fans sezerou...

Reagovat
Seydou Doumbia

ale zase Marquinhos je lepší jméno jak všichni výše zmínění dohromady...tady není o čem

Reagovat
Nizzie

Spurs koupili Perišiče a Forstera, zatímco my mladíka z Brazílie. Bissoumu a Spence ještě nekoupili, stejně jako zatím nekoupili Eriksena, Richarlisona ani Wijndala. Takže fakt netuším, o čem v tomto případě hovoříš.

Reagovat
Nikikrew

Pisal som ze su na ceste. Uvidime za 2 tyzdne ze to bude realita

Reagovat
Nizzie

Jo promiň, toho že jsou na cestě jsem si nevšiml, moje chyba.

Reagovat
fenixLFC

skvela cena a prestup ked neskonci v base

Reagovat
SunFells

Spence, Bissouma, to opravdu přijde ještě ten Noa Lang do party

Reagovat
Seydou Doumbia

nejde Lang do Acečka?

Reagovat
iamek

France defender Jules Kounde will have surgery on a long-standing injury, potentially impacting his hopes of securing a summer transfer away from Sevilla.

Reagovat
Svatej

Deschamps je fakt nemoznej picus. Sam potvrdi, ze o ty potrebe operace vedel a stejně ho postaví. Tak jako Kanteho o jedny noze poslednich nekolik let. S sirkou kadru Francie naprosto nepochopitelna debilita.

Reagovat
Salfovic

Vy jste mu museli provést něco strašného.

Reagovat
jk

Zrovna o Kantém (a chelski potažmo) jsem nedávno slyšel dobrej drb. Několik vašich hráčů (Kanté included) bylo tak nespokojených s prací vašich fyzioterapeutů, že začali navštěvovat soukromé kliniky a před klubem to tajili. Takže za obouchaného Kantého si můžete taky trochu sami

Reagovat
Arbiter

by mě zajímalo, kde jsi ten drb slyšel...

Reagovat
jk

Na internetu

Reagovat
Salfovic

Jen jestli to nebyl nějaký desinformační web.

Reagovat
jk

Спорт-Экспресс

Reagovat
Arbiter

odkaz?

Reagovat
jk

Můžu ti max pastnout ten text, je to trošku delší

as i've said somewhere on here before, football has left me with a few injuries that i'm slowly getting long-term fixes for. this has lead me to a really darn good physio whom also privately treats a number of chelsea players - and a few spurs ones.

our interesting chat today was about the use of gyms at football clubs. Physios think they are vital for recovery and prevention of injury. if you have an issue / fix he believes in overloading that muscle/tendon/area with weight to increase bloodflow and make the area stronger than ever. Sadly, it seems, football clubs do not. Many football managers believe an hour in the gym is an an hour that is better spent on the field getting better technically or tactically. As footballers are not powerlifters they see anything over bodyweight as a waste of time.

To that affect: Sarri closed the gym at chelsea, lampard said it was optional, and conte keeps it open, but you go at your own will outside of allocated time. Conte believes in hard sprints at the end of the sessions which are peferect if your in good health (shocks the muscles, stretches tendons) but is damaging if you have niggles. Said conte and mouriho were big on getting players to play at 80% and not really letting them recover. Also that club physios are generally a bit shite, do what they are told, and are usually failed players rather than industry pro's. Hence a lot of players sneak off and get their own physios at the request of their agents.

Two players in specific were mentioned (out of interest more than anything). Ruben loftus cheek is so worried about how chelsea are not letting his achillies recover that he's asked his agent to move to another london club. aparently he needs a few months of strength training (which means he can't run much) but chelsea are refusing. he can't even stand on his tip toes on his left leg and the moment and is 'running from his hips rather than his calves'.

also that dele is an absolute machine. he posts huge energy metrics via his muscles and is in great shape. that said, he's very worried about him as he had a messed up childhood. really thinks he needs help, but is a lovely boy.

take all of that with a pinch of salt, but i thought it was interesting.

A v odpovědi na člověka, který se profesně zná s Mattem Daviesem a nesouhlasil s tím názorem, že fyzioterapeuti z PL stojí za prd dodává.

You are likely right. I think his anger was directed at Chelsea and the fact Ruben,Kante,Mount, and Rudiger all see him privately and hide it from the club.

I also would assume he’s looking at it from a purely medical POV and doesn’t have to balance the need of actually having players available for games. He’s probably have half the team permanently on the treatment table.

Reagovat
Nizzie

říkala to plněná paprika

Reagovat
Svatej

Ještě rok v říjnu bych se takovýmu drbu zuřivě vysmál, ale po tom, jak se nám rozpadl celej tým zdravotně, už to úplně nemám odvahu zpochybňovat

Reagovat
Miguel19

A stejně jim tam v základu hraje pan Rabiot

Reagovat
Eichel

Tottenham are set to complete their third signing: agreement in place for Yves Bissouma joining from Brighton, as first reported by

@garyjacob

. Final details on the add-ons, €26m fee. #THFC

Spurs are offering Bissouma a five year deal - new midfielder is coming for Conte.

napamätám sa, že by som sa takto tešil na novú sezónu

Reagovat
smazaný uživatel

o trochu drahsi ako lokonga

Reagovat
jk

Eště máte šanci…

@paddypower

Spurs have reportedly agreed a £25m deal with Brighton for Yves Bissouma.

Manchester United and Arsenal will continue to monitor the player.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak to dúfam, že už máme vybaveného toho Tielemansa, inak budem nadávať

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, při nejhorším ho podepíšeme taky.

Reagovat
Mastný Chobot

nebojím, vám k ničomu nepomôže, ani keby ste podpísali Ježiša Krista, Michaela Jordana, Messiho a živého Maradonu

Reagovat
Nizzie

Reagovat
uff

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
jk

stejně jste ho nechtěli…

https://bit.ly/3MPW0gM

Reagovat
Seydou Doumbia

tielemans arsik, bissouma spurs, de jong united, rice, phillips a neves kam?

Reagovat
Wazza228

Neves taky do MU, Rice WHU a Phillips Liverpool třeba.

Reagovat
Seydou Doumbia

Filipse radši do city

Reagovat
Eichel

u Phillipsa so docela spomínalo City ak sa nemýlim, Neves sa spomína v súvislosti s Barcelonou ale je to vtipné, vraj sa na neho vypytovali a potom zistili, že na to tak trošku nemáme a ponúkali hráčov ako kompenzáciu avšak Wolves chcelo Nica, ktorého Barca nechce pustiť... tak uvidíme

Reagovat
Seydou Doumbia

tielemans arsik, bissouma spurs, de jong united, rice, phillips a neves kam?

Reagovat
Busby babes

Phillipse chce prej City

Reagovat
Cobra

To by byla pecka!

Reagovat
smazaný uživatel

Zo všetkým súhlasím, sledoval som ich nákupy a vedel že pôjdu hore. Len ma zaráža , že se sa vôbec nespomenulo to, že sa v tom období uzdravil a vrátil do brány Dúbravka.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý ako sa zachovajú k Dubravovi. Po tom všetkom čo pre nich spravil, dúfam že sa zachovajú férovo a neodpiknú ho na lavičku.

Reagovat
kissak

Post brankáře se také asi bude řešit, ale až v dalším sletu. Každopádně Dubravka pro nás udělal opravdu hodně a když byl zraněný nedá se napsat, že bychom za něj měli plnohodnotnou náhradu.

Reagovat
fenixLFC

co to ma s ferovosotu? ked najdu lepsieho hraca tak ho privedu za zasluhy sa nehra

Reagovat
smazaný uživatel

Ako ty môžeš byť s takymito názormi fanúšik Liverpoolu, to nikdy nepochopím.

Reagovat
j_mrazik

Díky Shelveymu, Downingovi a Carrollovi se udrželi v PL, tak je něměli pinknout na lavičku.

Reagovat
Trand

A co teprve takový Voronin nebo Borini, to byli hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráčov s brankárom by som neporovnával. Skôr som reagoval na poslednú vetu, za "zásluhy sa nehrá." čiže podľa tohto názoru to hore fenix berie tak, že aj ked sa ideš pre klub roztťhnúť a dostanes ho do určitej pozície vdaka tvojim výkonom, to nevadí, lebo teraz vdaka eurám príde 100 mil náhrada za teba a ty drž hubu a sed, aj po tom všetkom čo si pre nás spravil. Fakt úžasný postoj.

Reagovat
O.Giroud

Ja neviem ved je to biznis, Mignolet sa tiez snazil a teraz co mal chytat v LFC do konca kariery? Na druhu stranu u Rodaka ma to mrzi, lebo ten nedostal ani sancu. Ale nikto ich v klube nasilu nedrzi, mozu odist.

Reagovat
smazaný uživatel

Ved práve, pre vacsinu ludi je futbal uz len biznis. Futbalový duch sa pomaly vytráca.

Mignolet bol podla mna slabucky brankar. Tam bola potrebná kvalitatívna zmena. S Dubravkom sa určite porovnať nedá. A ten Rodák, to je presne to o čom hovorím. Vychytá Fulhamu PL a oni ho odjebú na lavičku. Krásny prejav vďaky.

Reagovat
O.Giroud

Tak keby Dubravka chytal za LFC ako chyta za Newcastle tak by si nechcel Alissona?

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažká otázka. Myslím si, že keby Dúbravka chytal za LFC v takej forme ako za Newcastle, tak by Klopp pravdepodobne brankára neriešil.

Reagovat
fenixLFC

zas si ho neidealizuj. dubravka vie zachytat skvele ale vie narobit aj kopec hlupych chyb...

Reagovat
vodka

Reagovat
kissak

Já tedy nevím kolik zápasů Magpies jsi viděl, Dubra si odvede svoje to je pravda a má výbornou organizaci obrany, ale také dovede vyrobit spoustu minel. Několik ztracených zápasů šlo i za ním.

Reagovat
Salfovic

Rozhodně to není brankář se kterým by se mohli posunout tam, kam chtějí.

Reagovat
kissak

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vodka

Reagovat
fenixLFC

futbalovy duch je snazit sa hrat oc najlepsie a vybudovat co najlepsi tim. duchom kazdeho sportu je byt co najlepsi. to co navrhujes je uplny nezmysel. nikde sa nehra za zasluhy, vzdy to ma byt za vykonnost. ked budu schopni zohnat niekoho kto je lepsi tak to je opravnene. ten tvoj "prejav vdaky" by viedol k tomu, ze vsetci nvoacikovia by po postupe nikdy neposilovali pretoze je to nevdak voci tym co to vykopali. co na tom ze novacikovia po postupe vacsinou na ligu nemaju a musia posilnit. mali by si nechat kader a hned vypadnut a hlavne si to uzit? wtf???

Reagovat
fenixLFC

u nas sa hra za zasluhy? mali sme dat wijnaldumovi co len chcel, ved sme s nim vyhrali LM. milner by mal hrat stale zaklad. s fimrinom sme vyhrali LM aj ligu, tak preco sme preboha privadzali nahrady? uvedom si ze kazdy tim sa stale snazi priviest co najlepsich hracov a ked sa im podari najst lepsieho golmana tak to bude pochopitelne. brzdit si nejaky postup vpred emociami a sentimentom je nezmysel

Reagovat
smazaný uživatel

Futbal je hlavne o emóciách a sentimente, v najposlednejšej rade má byť o prachoch. Liverpool milujem a fandím mu pretože ten futbalový duch, futbalový odkaz nejak stále udržiava aj v dnešnej hnusnej materialistickej dobe. Wijnuldum chcel íst od nás preč. Čo asi teraz lutuje, ale to je o inom. Milnerovi sme predĺžili kontrakt, to je pre mna prejav vďaky a futbalového ducha. Firmino zostáva aj ked sa mu už nedarí tolko ako predtým, to je pre mna prejavav vďaky a futbalového ducha. Je mi jasné že je treba posilovať, nenájdeš tu vačšieho kritika nášho majitela ako som ja. Ale treba to robiť s rozumom a pokorou, mať rešpekt k tomu čo hráč pre tým spravil a náležite to oceniť. Čo Klopp u nás robí úžasne. A bavme sa o brankároch, lebo to je asi najšpecifickejšia pozícia vo futbale. To čo predviedol Fulham Rodákovi je čisté svinstvo, ako ináč to chceš nazvať? Určite si zaslúžil šancu v PL, ale ani tú nedostal. Takto sa má podľa teba chovať k hráčovi čo ti vychytá postup?

Reagovat
fenixLFC

nie, futbal a sport obecne nie je o sentimente. o emociach byt moze, sentiment nie. to ze sa privedie lepsi hrac nie je otazka materialistickej doby, ale snahy ziskat co najlepsich hracov su k dispozicii. kazdy klub sa snazi spravit krok dopredu a vylepsit sa v kazdom ohlade a kvoli sentinemntu to nemaju robit? co to je za nezmysel? s rozumom a pokorouz jedna aj newcastle, to ze chcu nahradit hraca nie je znakom nerozumu alebo arogancie. samozrejme, mozme sa bavit o tom, nakolko byt mala byt priorita, ale to uz je iny druh debaty nez ktoru vedieme a v tom ohlade by som suhlasil, ze maju radu miest ktore potrebuju posilnit prioritne. ale ked sa naskytne moznost priviest kvalitnejsieho golmana, preco po nej neskocit..

ad rodak- to co spravil fulham je len pochopitelne. areola alebo kto im to tam vtedy chytal proste je lepsi golman. to ze hrac vychyta druhu ligu (alebo ju vystriela podobne ako vydra), neznmanea ze ma aj na tu najvyssiu. a ziaden klub nebude riskovat stratu stoviek milionov libier kvoli nejakemu sentimentu. ked uznaju za vhodne, ze potrebuju posilnit aj na danom poste, tak ano. nemusia sa zachranit s inym golmanom, ale nikde nie je istota ze sa zachrania s nim. v PL, podobne ako na kazdej vrcholovej (aj menej vrcholovej) urovni maju hrat najlepsi. za zasluhy sa nehra nikde, v ziadnom sporte na ziadnej urovni. rodaka mali kvoli tomu aby im pomohol k tomu postupu/nikoho lepsieho nezohnali. svoj ucel splnil. teraz sa ale presunuli o niekolko urovni vyssieho prostredia, s inou kvalitou a inymi podmienkami, na ktore sa musia adaptovat. zasluhy proste nestacia

Reagovat
Salfovic

Futbal je hlavne o emóciách a sentimente, v najposlednejšej rade má byť o prachoch.

Něco tak mimózního jsem už dlouho nečetl.

Reagovat
Neutron

Firmino zostava s tym, ze je pred nim Nunez a Jota, kde tam vidis akoze ten prejav vdaky, ze si zahra Curling cup?

Reagovat
O.Giroud

Ved to je skor sen timu, ze hrac ako Firmino bude robit nahradnika a este k tomu nefrflat

Reagovat
Neutron

Tak Firmino uz tu vykonnost nema ako predtym, a po dalsie tuto zvarac si tu ide krasne sentimenty, ale realita je proste inde. Ja nikde nevidim ziadny prejav ucty voci Firminovi v tom zmysle, ako to je prezentovane, opat je to len biznis, Nunez aj Jota su lepsi preto za stavu, ze budu vsetci zdravi tak budu hrat primarne oni dvaja. Rovnako tu spomina hnusny materialisticky svet, ok je to tak, ale rovnako Liverpool je sucastou, ved ste dali 100M za Nuneza.

Reagovat
O.Giroud

No hej zije si trochu vo svojom svete. Firmino ci taky Gomez by kludne odisli, ale LFC nema dovod ich predavat ak su zmiereny s ulohou nahradnika a skor im to este vyhovuje.

Reagovat
Neutron

To je v poriadku, kazdy ma nejaku ulohu v time, ak je hrac s nou ok tak potom nevidim problem.

Reagovat
sokar

19:47 Newcastle má zájem o Aréolu

Alphonse Aréola v uplynulých dvou sezonách působil v Premier League a to by mělo platit i nadále. Hammers sice zatím na gólmana PSG neuplatnili opci, zájem však projevil také Newcastle United. (abola.pt)

Reagovat
Seydou Doumbia

Howe čte eurofotbal

Reagovat
jk

#NUFC have held preliminary talks with Christian Eriksen's representatives - but accept that, at this stage, Man Utd and Tottenham are much likelier destinations for the Dane, who will not be staying at Brentford..

https://bit.ly/3xjPZ6w

Nechce se mi věřit, že by si raději vybral účka než Spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kissak

S jakou od vás odcházel?

Reagovat
jk

Domluvili se, že chce zkusit něco nového a po vypršení smlouvy odešel. Nikdo neprskal, bylo to dokonce i v All or Nothing.

Na TW jsem četl i to, že tenhle přestup dělá Levy osobně, právě kvůli pozitivním vztahům s Eriksenem a jeho zástupci.

Reagovat
kissak

Reagovat
smazaný uživatel

Odešel v zimě 20/21 ještě před vypršením smlouvy cca 17m £

Reagovat
jk

Jo pravda Nechtěl tu smlouvu prodloužit, tak jsme ho prodali už v zimě.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Kompany nový manažer Burnley Jako v Champu mu moc nevěřím po tom, co v anderlechtu úplně nenadchl, ale tak třeba se zopakuje případ Vieiry...

Reagovat
Zaschrona

Navíc zrovna v Burnley, kde se teď přehazuje každá libra a dost se jim to po sestupu rozpadlo. Jestli je dostane zpátky do PL, dost by mě překvapil.

Reagovat
Trand

Nemám z toho moc dobrý pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

od neho kazdy ocakava ze bude dobry trener kedze ma velku hlavu ale nemusi to tak byt

Reagovat
Trand

Reagovat
Swarley

Reagovat
bbbauch

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Freedo

Reagovat
Cobra

Reagovat
SunFells

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
smazaný uživatel

John: Ahoj Vencáne, tady John, kustod Burnley... poslouchej prosimtě.. jakou máš velikost čepice?

Kompany: Sorry Johne, nerozumím...

John: Jakou máš velikost čepice, Vencáne?

Kompany: Johne, ale na tohle se mě nikdy nikdo neptal, vždycky jsem dostal stejnou čepici jako všichni ostatní...

John:

Kompany:

Reagovat
Neon

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Neutron

To potom sa mame na co tesit, ked zacne trenovat Maguire

Reagovat
Nihilister

Reagovat
kvasha16

Reagovat
cristiano.K.

ne, protože je sympaták od pohledu.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Zaschrona

Everton boss Frank Lampard wants to land Levi Colwill from Chelsea this summer - whether loan or permanently. Thomas Tuchel expected to keep him for pre-season before deciding future. Other PL clubs in race. EFC will also listen to offers for Yerry Mina.

Takže to by byl v solidních zdrojích zmíněný náš zájem o Gilmoura, Gallaghera, Broju a teď Colwilla. Nakonec z té Chelsea dostaneme zpátky Barkleyho, ne?

Reagovat
Talker

Já myslím, že nejpravděpodobnější je ten Gilmour nebo Broja na hostování.

Gallaghera bych pustil na hostování jen v případě, že by s ním Tuchel počítal na nějakou utility backup roli. Colwill vzhledem k množství odchodů a věku Silvy zůstane podle mého na 99%.

Broja vzhledem k tomu, že máme 300 ofenzivních hráčů by nejspíš mohl - pochybuju, že bychom si ho nechali jako dvojku na hrot a mít ho jako troku by byla škoda.

Gilmour je ještě pravděpodobnější, tomu by hostovačka prospěla a Lampard ho stavěl tehdy, takže by mohl dostat hromadu minut.

Reagovat
Zaschrona

To by nebylo špatný, já bych Gilmoura asi nejraději, jak zahrál před pár lety proti nám, od té doby jsem z něj unešený. I když teda popravdě moc nevím, proč by k nám Broja chodil, jestli zůstane DCL, tak by přicházel na lavičku, to by určitě raději měl jít zpátky k Saints.

Akorát by teda bylo ideální zrovna toho Gilmoura nebo i Colwilla koupit, jenže to zas budete nutně chtít buy back klauzuli. Nevím, proč zrovna od vás musíme chtít nakupovat.

Reagovat
Talker

Gilmour podepsal novou smlouvu tenhle týden, takže ten půjde fakt max na hostovačku.

Colwilla podle mého nepustíme, museli bychom přivést 2 stopery a nepustit Azpiho ani Sarra. Jeden z nich podle mého přitom půjde. Navíc podepsal smlouvu loni.

Co se týče Broji, tak tam je šance, že půjde na hostování, relativně veliká podle mého. Alespon doufám, protože aby dělal trojku za Lukakem/posilou a Havertzem, to mi přijde zbytečné. Mimochodem taky loni podepsal smlouvu.

My z těch mladíků pouštíme jen ty, kterým končí smlouvy prakticky a nechtějí prodloužit.

Reagovat
Zaschrona

To jsou teda vyhlídky pěkně na nic. Vychovávat vám hráče bez nějaké vize je pak koupit, to není pěkný.

Reagovat
Talker

No prošvihlli jste naše "velké prodeje" - Guehiho, Tomoriho, Abrahama, Livramenta, Lampteyho za poslední 2 sezony.

Reagovat
Svatej

Akorát ji podepsal jen do roku 2024 ne? To je furt prodloužení jen o rok

Reagovat
Svatej

se poseru... Franku, mám tě rád, ale lezeš mi na nervy

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehnal na Shearera... to byla tehdy symfonie...

Reagovat
Witcher

Říká se ještě Chelsea Čukotka když tam není Roman?

Reagovat
kissak

tý už to nikdo neodpáře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele