Kluivert v létě jednal s Ajaxem, ten nakonec upřednotnil Bosze

02.12.2016, 19:56
Aktuality
Patrick Kluivert se v červenci stal novým sportovním ředitelem Paris Saint-Germain, jeho kariéra se však mohla odvíjet po docela odlišné trajektorii. Bývalý skvělý útočník dnes prozradil, že dříve jednal s Ajaxem o možnosti nahradit Franka De Boera, amsterdamský klub však ve finále cítil, že Kluivert nebyl na takovou výzvu připraven...

Autor čtyřiceti reprezentačních branek letos krátce vedl juniorku Ajaxu a dříve několikrát asistoval zkušenějším kolegům včetně Louise van Gaala na lavičce národního týmu Nizozemska, ovšem coby hlavní kouč akorát po několik měsíců vedl reprezentaci Curaçaa.

Právě pro nedostatek zkušeností s trénováním na klubové úrovni se nakonec vedení Ajaxu rozhodlo pro Petera Bosze. "Vedl jsem o tom s nimi diskuzi. Ale přišlo jim to moc brzy. Bylo to rozhodnutí Ajaxu. Osobně bych byl moc rád, kdyby mi taková příležitost byla poskytnuta," sdělil Kluivert médiím.

"Samozřejmě, že jsem byl zklamaný. Vždy se snažíte dostat nejvýše, kam můžete. Klub učinil takovou volbu a já to musím respektovat," dodal odchovanec tradičního celku, který za Ajax v letech 1994-97 nastřílel 39 branek v sedmdesáti ligových utkáních.

I přes odchod bývalého kanonýra z klubu jeho srdce stále platí, že se v Ajaxu nějakým způsobem buduje odkaz rodinného klanu Kluivertů. Zasazuje se o to Patrickův sedmnáctiletý syn Justin, pravý křídelník, který si v září odbyl debut za rezervu tradičního celku a dnes za Jong Ajax vstřelil svou první profesionální branku.

Autor: Tomáš Daníček / football-oranje.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nějak vyžraný.

Reagovat
Robbie

Kluivert veděl filozofii Ajaxu, takhle to akorát rozesrali co sleduju, protože toho Bosze asi moc hráči nemusí

Reagovat
cristiano.K.

nakynul

Reagovat
fabec1222

Karma za profilovku na EF

Reagovat
smazaný uživatel

také mě něco podobného napadlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele