Kluivert podruhé opouští AS Řím, letos bude hostovat v Nice

21.07.2021, 10:13
Aktuality
Za další klub a v další zemi si zahraje Justin Kluivert. Nizozemský křídelník je hráčem AS Řím, loni působil v německé lize a letos si vyzkouší francouzskou, na hostování s opcí ho získalo Nice...

22letý ofenzivní fotbalista prošel zdravotní prohlídkou a podepsal smlouvu. Nice za jeho vypůjčení zaplatí jeden milion eur, dalších čtrnáct milionů do Itálie pošle v případě, že se rozhodne aktivovat opci na trvalý přestup.

Kluivert je odchovancem Ajaxu a v prvním týmu amsterdamského klubu strávil dvě sezony, než přes třemi roky přestupoval do AS Řím. Loni pak hostoval v bundesligovém Lipsku, které nakonec neusilovalo o prodloužení spolupráce.

Nice má velké plány, hodlá atakovat přední příčky tabulky Ligue 1 a Kluivert není jeho první letní posilou. Z Alkmaaru přišel Calvin Stengs, v přestup bylo změněno hostování Jeana-Claira Todiba z Barcelony a z Lyonu do OGC zamířil Melvin Bard. K výrazné změně došlo i na lavičce, kormidla se ujal trenér loňských francouzských šampionů Christophe Galtier.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Když tehdy hráli v AS se Schickem spolu po boku končícího Totiho, většinou dostával Kluivert přednost. Schick už má karieru slušně rozjetou, kdežto Kluivert jr. neustále chodí po hostovačkách.

Tady jde krásně vidět protlačování západních hráčů před těmi ze Střední a Východní Evropy

Reagovat
db18

Ani jeden z nich už Tottiho na hřišti nestihl.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, přišli tam hned po jeho konci, každopádně to nic nemění na tom, že Kluivert dostával přednost před Schickem...

Reagovat
Largo

Jo, jen o rok.

Reagovat
exot12

Je celkom smutné, že z tvojho statusu je pravda jedna vec.

Ty musíš mať celkom veľké komplexy, že si sa narodil vo východnej EU a keď sa ti niečo nepodarí, tak za to môže “zlý” západ.

Kúpiť hráča za niekoľko desiatok miliónov a potom ho posadiť na lavičku, pretože zistíš, že je z východnej EU, je celkom logické. V západnej EU sú všetci idioti a majú toľko peňazí, že ich môžu vyhadzovať z okna a ty vo východnej EU sa musíš na to pozerať, závidieť a šuchať nohami.

Reagovat
smazaný uživatel

Popsal jsi poslední větou celkem přesně, jak to chodí u Slováků, když sháníte práci v CZ.

Ono je to ještě trochu jinak. Je daleko jednodušší koupit za pár milionů talent z CEE a posadit ho na lavičku. Než posadit talent z z Holandu, nebo Belgie, protože si za něj dal v lepším případě 2x tolik...

Reagovat
Pipo123

Určite hraje cena svoju úlohu, že tomu hráčovi dávaš viac šancí aby sa presadil, ale nemyslím si že to je nejaké znevýhodnenie českých hráčov, proste v belgicku a holandsku vedia ako vychovať talentovaného hráča, jo veľa sa ich nepresadí, ale zase vychovávajú hráčov pre TOP kluby. Inak Schick je o 3 roky starší než Justinko, všetci si spomíname na výkony Schicka v AS. Vtedy na to nemal, zmena prostredia mu prospela, rovnako to môže mať aj Kluivert, stále má len 22 rokov.

Reagovat
Largo

Reagovat
exot12

Schick nebol zrovna lacný a preto by museli byť padnutý na hlavu ak by ho posadili iba preto, že je z “východu” ale to niekomu nevysvetlíš.

Reagovat
exot12

Ja na rozdiel od teba nemám problém s prácou, robím niečo čo ma baví a v čom som dobrý. Vďaka mojej práci som mal možnosť sa pozrieť do sveta a pracovať ďalej ako v ČR, kde momentálne ešte pár týždňov som.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím na rozdíl od koho, do práce to mám 5 minut cesty a na peníze si také nestěžuji. Co ke mě chodí na pohovory lidé z SK, tak většinou, vše co je zajímá je nástupní plat a stejně většinou do roka a do dne od nástupu jdou kočovat někam jinam, protože zjístí, že je jim to málo.

Reagovat
smazaný uživatel

až na to že justin stál polovinu toho, co je stál Schick

Reagovat
zelda

Když Totti končil, tak Schick ještě hrál v Sampdorii a Kluivert teprve začínal u áčka Ajaxu

Reagovat
Largo

Reagovat
Kucka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Reagovat
$dolar$

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
zurix_new

Tady jde krásně vidět příspěvek ve stylu "není to pravda, ale mohla by být".

Reagovat
wyqinac

Reagovat
SunFells

Reagovat
exot12

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
zelda

Reagovat
db18

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej žvást

Reagovat
Eldarion

Reagovat
$dolar$

Nejsi Pirat?

Reagovat
fenixLFC

zdjelajte nes to smazu!

Reagovat
Largo

No, rozhodne. Oni maj ten odkup podmíněný kromě počtem startů také "jen" tím, pokud se dostanou do LM nebo EL. V obou případech ho koupit musí. Naštěstí.

Reagovat
Kucka

Tvl oni fakt koupili i Barda? Tohle absolutně nechápu od OL.

Reagovat
Largo

Reagovat
Langi

Lyon je slusne v pici a s takovouhle udela v lize krasne zhruba 5. misto…bude konec cervence a lip nez oni posilil i Strasburk…osobne nevim, co se v tom tymu odehrava…z odejde Depay bylo jasne, ale ten zbytek naprosto nedava smysl…jinak tohle Nice s Galtierem v zadech bude solidni valec…tipuju, ze skonci TOP3

Reagovat
Seydou Doumbia

Já to ještě před 10 dny tipoval takto : Pesgay, Monaco, OM, Lyon, Nice, Lille, Rennes, ale dnes bych se nebal vyměnit Lyon i za to Nice jako je to pořád první sezona tak od nich nemůžeme čekat nějaký brutální válec, ale zlepšení tam určitě bude...

ještě uvidíme kdo odejde z Lille, ale boj na dvou frontách bez top trenéra a hráčů bude pro ně asi smrt...OM je vždy nejistý ti můžou být 3 i 7

Lyon tak moc byl závisly rok co rok na příjmech z LM že jsou tak v prdeli? Nám by se hodil nějaky majítel jako má Nice nebo Rennes jinak nevím no...s tímhe kádrem bude nadliský ukol se do LM dostat

Reagovat
Langi

Namlsany Galtier je potahne a klidne muzou skoncit 2. pred Monacem…ani bych se nedivil. Navic posiluji velmi nenapadne, ale kurva sympaticky.

Proc to Lyon zatim totalne kurvi netusim, vzdyt v tom kadru nezustala jedina hvezda, ktery by mela brat nejaky giganticky plat a ikdyby to financne nebylo ok, proc odesel Bard za 3ME s juniorskou smlouvou? Aktualne misto posilovani poustime to nejlepsi z akademie, jak kdyby byl rok 2013. Vzdyt je konec cervence a my realne nemame jedinou posilu a vraci se nam akorat z hostovacek hraci, ktere ocividne v kadru ani nechceme, viz Andersen, Kone, Dembele a Lucas. Do toho kokot Aouar na odchodu, Lopesovi davame najevo, ze bude dvojka, ale jeste nemame nahradu a jedine LB v tymu zustal Cornet (toho casu taky na odchodu)…ta atmosfera v klubu musi byt uplne super.

Z hlediska herniho jsme za rok totalne zavisli na forme Duboise, Caquereta, Paquety, Ekambiho a Kadewera. Jinak ten tym uz prakticky neni nicim zajimavy. Mame prumerneho golmana, deravou obranu v kombinaci s trenerem, ktery praktikuje vysoky pressing a rad soupere prestrili a zadneho vylozene smrticiho utocnika.

Jako za me good luck, tohle muze byt v klidu 6. misto, Juninho potahne a ten bordel budeme uklizet jeste roky. Jako vysledkove je sledovat budu, ale nejak prehnane se tomuhle fandit neda. Spicka ligy jde dost nahoru a Lyon zcela nepochopitelne vyklizi pozici v TOP3. Pokud se nestane zazrak, tak neverim, ze neco kloudneho uhrajeme.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zvlášť to nechápu, když jsme se prej do poslední chvíle snažili odeslat Gersona, který skončil v OM. Na něj teoreticky peníze byli a na ostatní ne ? Junimho má asi za úkol přivést volny hráče z domova a najít tam nějakého Neymara který se pak za 100 mega prodá. Alias u nás bude asi do smrti a ty peníze taky se mu nějak extra poustet nechce. Abychom nedopadli jako Arsenal s Kronkem. Co sere více je to že jsme zabili dvě solidní generace, kde šlo reálné jít na titul tom že to tam trenovali tragédi a nepustilo se více žilou. První generace za dob Fekira kdy tam byl Depay Diaz a Traoré. Druhá loni, kdy ta šance byla taky.

Reagovat
Langi

já se docela upínám k tomu, že odejde Aouar, Mendes a Lucas a budeme mít nějakých snad 70 ME na posily a něco se začne dít...tyhle dva fakt fakt nepotřebujeme při tom nabitém středu zálohy...nicméně pokud to takhle půjde dál, tak přijdou ještě dva brazilci z druhé brazilské ligy za 600 tisíc a možná Grenier z Rennes

Reagovat
Kucka

Lopes má být dvojka?

Reagovat
Langi

tak máme rozjetého toho Onanu, který je bohužel jinde, než současný Lopes...že je to aktuálně post, který nás trápí uplně nejmín a měli bychom se zaměřit na uplně jiné hráče, je věc druhá

Reagovat
Kucka

Už to čtu v expreskách. Souhlas, zrovna tento post...

Reagovat
REPLIKATOR

Protekční synek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

„Tohle se mohlo stát dejme tomu před dvaceti lety, aby bílý brankář vychytal penalty výhradně tmavým hráčům. V dnešní době to je nepředstavitelný projev rasismu, který bude mít velikou dohru. Něco takového se nesmí dít. Vždyť my jako idioti iniciujeme poklekávání před zápasem jako boj proti rasismu a pak jsme svědky rasismu přímo na hřišti v nejdůležitější fázi celého turnaje,“ rozčiloval se John Fieldman, zmocněnec UEFA pro boj s rasismem jen pár minut po finálovém penaltovém rozstřelu.

Je ten svět ještě normální?

Reagovat
smazaný uživatel

Divoký kačer

Reagovat
fenixLFC

nie nie je, ked kazdy kripel nie je schopyn docitat ani jeden zaprdeny clanok do konca a vydava to za pravdu pre pomalsich, teda ako ty to tam mas hned na spodku: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Langi

OT: jinak Marseille se prý zajímá o Karabce ze Sparty

Reagovat
Slavia10

Měsíc zpoždění máš.

Reagovat
Langi

to koukám, že možná i dýl ...nicméně Foot01 to psal dnes pomalu jako novinku...já nic jiného prakticky nesleduju ve Francii

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Chci je v týmu oba. Pjaniče zejména kvůli tomu, že Arthura vyloženě nesnáším. A jestli Max plánuje posunout McKennieho nahoru, tak záloha Loca - Pjanič - McKennie by mohla šlapat. Ale záleží, jestli Max půjde do 433 nebo 4231.

Ale absolutně TOP příchod léta je návrat legendy - Simone Padoin! Jsem rád, že ho Allegri vzal jako asistenta, tyhle lidi klub potřebuje jako sůl.

Reagovat
10

Mám takový tušení, že Rabiot půjde pod Maxem hodně nahoru. Snad teda nejen on. Pak by 4-2-3-1 s Locou, Rabiotem a Dybalou na AM nemusela být špatná.

Pado je super, škoda jen toho Barzy, že to u něj nevyšlo..

Reagovat
smazaný uživatel

Zleva Fedex, zprava Cuadrado, na hrotu Morata a bude to dobré.

Vykopat Madeiřana výměnou za Icardiho s Wandou, stáhnout si zpátky Keana a alternativy v podobě Icardiho, Keana a věřím ve znovuzrození novomanžele a brzy třojnásobného otce Bernardeschiho. Pokud letos Berna zůstane, tak bude mít skvělou sezónu. Události posledního půl roku ho vrací do pohody, vyzařuje z něj klid a nadšení a Allegri mu bude věřit.

Dybala letos půjde opět na MVP.

Reagovat
10

líbí se mi tvůj letní optimismus

Reagovat
smazaný uživatel

Nová sezóna, nový nepopsaný list. V listopadu začnu všechny zase posílat do prdele a budu si vylévat zlost na tragickém Ronaldovi, který kromě gólů tomu týmu nic nepřinese a góly jsou prostě málo. Navíc pak v lednu přijde s tím, že v létě odchází do PSG zadarmo a bude dělat už jen dusno, vztekat se a hra ho nebude bavit. Už se nemůžu dočkat.

Letní optimismus je zkrátka potřeba Hlavně ať je Paulito zdravý a vytře si s rádoby kritiky a Crisovými milovníky prdel.

Reagovat
10
Reagovat
smazaný uživatel

Četl, ale bude OK To má z únavy z přeletu z Miami do Itálie, to bude během pár týdnů v pohodě optimismus level milion

Reagovat
10

ještě chvíli a bude to optimizmus level Pipo

Reagovat
smazaný uživatel

To sedí jsem pořád v euforii z vítězství na ME, trochu se bojím, až to vyprchá

Reagovat
10

nechci ti to kazit, ale roky zkušeností mi říkají, že to vyprchá dost brzo ale zase horší než minulou sezonu to snad být nemůže...(škoda, že to píšu asi 4 roky v řadě )

Reagovat
smazaný uživatel

Do konce září to bude dobrý, protože prvních 14 dnů v září je repre pauza pak už to půjde do kopru Ve mně se to vaří od Claudiovy poslední sezóny, od příchodu Ronalda a Claudiova odchodu jsem vnitřně vyloženě nasranej. Horší to bude snad jen v tom smyslu, že to CR pod Maxem nezvládne. Snad to kabina zvládne.

Reagovat
Pipo123

Čo je zlé na tom byť optimista? Vy Juve myslíte strašne negatívne, ste jak moja bývalá, najskôr ste mali orgazmus pri príchode Ronalda a o dva roky pičujete že bez neho ste mali silnejší a lepší orgazmus.

Reagovat
10

tyvoe, vždyť ty budeš stejně pičovat už po 3. kole

Reagovat
Pipo123

Ideme na titul

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Allegri teď na tiskovce řekl o Bernovi takřka to samé, co já, takže pohoda, jsem rád, že jsme s Maxem na stejné vlně Dybala je podle něj vysoce motivovaný, skvěle fyzicky i mentálně připravený, může každý rok sypat 20-25 gólů Ronaldo výjimečný a inteligentní hráč, ale bude muset převzít víc zodpovědnosti za tým a i když je v mnoha ohledech výborný, bude muset taky některých věcech zapracovat

Tak jooo, tiskovka udržuje letní optimismus

Reagovat
10

nooo, asi si taky naskočím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stuff

Odhliadnuc od toho, ze najdolezitejsia otazka je zatial nezodpovedana

Reagovat
Kaka14

Kaio Jorge by mal podpisat s AC ... co naznacuje, ze Leao pojde zrejma prec, najviac to vyzera na Anglicko ...

Najvacsia priorita je teraz pre AC podpisat Kessieho a Theo, kedze sa o prveho zaujima Liverpool a druheho PSG, kde im zase budu ponukat kralovske platy ....

Pobega by mohol ostat v AC, kedze Pioli sa vyjadril, ze ho presvedzil v priprave ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní Tuttosport vymýšlí dobré konspirace zapojení Juve, Atalanty a Sassuola

Svolení Juve Romerovi, že dotáhnout deal s Atalantou už nyní, o rok dřív a přijde 16m. Atalanta by ho obratem poslala za 50m Paraticimu do Spurs.

Vedle toho by Atalanta s Juve dohodli na podobné bázi jako u Romera přesun Demirala.

Díky tomu by mohlo Juve získat potřebný cash na Locatelliho, přičemž forma "hostování", "opce", "splátek" je pořád ve hře, protože Juve potřebuje nějakým způsobem působit na přestupovém poli dál.

Smysl to dává a nakonec Allegrimu zůstane kvartet stoperů Chiellini, Bonucci, De Ligt, Rugani.

Pane bože, kéž by Ronaldo a PSG souhlasili a dotáhla se výměna Ronaldo za Icardiho s Wandou. Je to vyrážení kínu klínem, ale hlavně menší finanční zlo a rozvázání rukou pro další posily.

Reagovat
stuff

Velmi by som bol zvedavy, ci vedenie juve uz vie, ako to s ronaldom dopadne alebo aj oni cakaju, kym fesak dodovolenkuje/pripadne ci to naozaj vsetko stoji a pada na Mbappem.

Nikdy by som nebol cakal, ze to poviem, ale mojim najvacsim snom tohto prestupaku je Icardi a Wanda

Reagovat
Zark

Icardiho jsem chtěl, když ukazoval světlé momenty v Samp, jenže pak šel z horšího do horšího(Wanda, Inter, PSG )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele