KLINSMANN U NĚMECKA SKONČIL

12.07.2006, 13:01
Aktuality
Německý národní tým povede v kvalifikaci o Euro 2008 nový kouč. Jürgen Klinsmann, jenž na právě skončeném MS vybojoval s týmem bronz, se i přes přemlouvání rozhodl rezignovat.

"Nebylo to jednoduché rozhodnutí, ale cítím se vyčerpaný," řekl Klinsmann se slzami v očích na tiskové konferenci ve Frankfurtu. "Chci všem poděkovat za dva nádherné roky," dodal nyní už bývalý kouč úspěšného týmu. Mladému týmu se příliš nevěřilo, ten však nakonec dosáhl na třetí místo a především potěšil své fanoušky atraktivní hrou.

41letý Klinsmann, před turnajem často kritizován, se najednou stal velmi žádaným. Když na konci turnaje oznámil, že o své budoucnosti popřemýšlí, přemlouval jej i sám Franz Beckenbauer, postavilo se za něj všech 23 hráčů, v různých anketách jej k setrvání vyzvalo 93% Němců.

Nic nepomohlo, Klinsmann se rozhodl skončit a chce se prý vzít alespoň půlroční dovolenou, než se bude zabývat dalším angažmá. "Chci být s rodinou a žít s ní normální život," zdůvodnil kouč, který žije v Kalifornii, což mu bylo také vytýkáno. Klinsmann byl u kormidla dva roky, po neúspěšném Euro 2004 vystřídal Rudiho Völlera.

Jeho nástupce je již znám, do role hlavního kouče povýšil dosavadní asistent Joachim Löw. "Požádat Joachima, aby tým vedl dál, bylo jediné rozumné řešení. Jsem moc rád, že to přijal. Vždycky jsem říkal, že je víc, než jen pouhý asistent," řekl Klinsmann. Německo teď čeká kvalifikace na Euro 2008, v níž mu soupeřem bude, mimo jiných, i Česká republika.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele