Kliment: Na 80 nebo 90 procent jsem myslel, že můj gól nebude platit

10.12.2023, 19:11
Aktuality

Plzeňskému Janu Klimentovi se hodně ulevilo, že pomohl brankou k suverénnímu domácímu vítězství 5:0 nad Českými Budějovicemi v 18. ligovém kole. Na svůj druhý soutěžní gól v sezoně totiž čekal téměř tři měsíce. Třicetiletý útočník na tiskové konferenci přiznal, že si z 80 nebo 90 procent myslel, že jeho trefa nebude uznána kvůli ofsajdu.

Kliment ve 22. minutě zvýšil na průběžných 2:0 po dlouhém nákopu za obranu a křížné střele z úhlu. "Trošku jsem se bál a nějak se extra neradoval. Až když se to na půlce rozhodlo. Byl jsem rád, že mi to neodvolali. Myslel jsem si, že to je ofsajd, třeba na 80 nebo 90 procent. Ale nakonec ne," uvedl Kliment.

V aktuálním ročníku předtím skóroval pouze 17. září při ligové výhře 7:1 ve Zlíně. "Měl jsem takové horší období. Myslím, že jsem hrál slušně, ale neproměňoval jsem šance. Ať už proti Ballkani (v Evropské konferenční lize) nebo s Hradcem Králové, kdy jsem mohl rozhodnout. Tohle je pro mě určitě důležité. Jsem rád, že mi to tam padlo," řekl Kliment. "Přemýšlíte, co dělat víc, ale asi se nedá dělat nic. Musí to tam jednou padnout a pak se to snad protrhne," doplnil pětinásobný reprezentant.

Do sestavy mu pomohla i zranění plzeňských útočníků. Po operaci kolena je dlouhodobě mimo hru Rafiu Durosinmi, jenž by navíc mohl v zimě přestoupit do zahraničí. Zdravotní problémy dlouho měl i Matěj Vydra a do utkání s Českými Budějovicemi nezasáhl zraněný Tomáš Chorý.

"Ve fotbale se to mění strašně rychle. Jednou jste dole, jednou nahoře. Jsem rád, že když nám odpadli Rafík nebo i Matěj, tak jsem splatil důvěru a zápasy nám vycházely. I když jsem nedal gól, tak jsme vyhrávali. Dnešní branka byla třešnička, doufám, že se to odšpuntuje a budu pokračovat," prohlásil Kliment.

Viktoria se vrátila na třetí místo neúplné tabulky. "Potřebovali jsme dneska vyhrát, abychom byli na třetí pozici. Na druhé místo je dost bodů, takže se soustředíme jenom na sebe. Až čas ukáže. Samozřejmě myslíme na to, abychom byli co nejvýše v tabulce. V minulé sezoně se Sparta na podzim trápila, pak získala titul. Takže nemyslím, že je to něco nemožného," uvažoval Kliment.

Ve druhém poločase příznivci Dynama ze svého sektoru několikrát hodili na hřiště dýmovnici. "Prvně jsem to vůbec nezaregistroval, až podruhé. Je to blbé. Za stavu 3:0 fanoušci ublíží hlavně svému týmu. My jsme mohli oddechnout a načerpat zase síly. Ale když jsme poblíž u kotle a přilétne to tam, určitě to není příjemné," dodal bývalý hráč Stuttgartu, Bröndby Kodaň, Jihlavy nebo Slovácka.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
$dolar$

A i bych rekl, ze platit nemel.

Reagovat
Martin9719

Bylo to dost divný, každopádně o výsledku by těžko rozhodovalo.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Byl jsem taky dost překvapenej

Reagovat
Salfovic

Zajímalo by mě, podle jakých záběrů VAR rozhoduje o ofsajdech, doufám, že má lepší než hlavní z prostředka tribuny

Reagovat
Sosi

Výborný útočník, snad ho Viktorka neodstřelí... Chudák vystřílel LM a pak se zranil, od té doby velký špatný, ale pořád to má v sobě a může být tahounem a hvězdou

Reagovat
milan78

Reagovat
$dolar$

Jj ale prijde mi ted nejakej zakriknutej.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Je ted tak poloviční od toho zranění snad to nějak zlomí zase

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Mě teda sere. Že není gólovej, dejme tomu, ale vůbec u něj nevidím snahu. Plouží se tam po hřišti, bez míče se nerozběhne... fakt nevím, proč by teď měl hrát třeba místo Haška, který ho teď dvakrát střídal a pokaždé za těch pár minut naběhal víc jako on za celý zápas.

Reagovat
Sosi

neporovnávám s Haškem, ale ten borec to má prostě v noze, takových techniků Plzeň moc nemá...

Reagovat
Blasphemer

Kopic a Cadu jsou taky technici a pod Koubkem makají nahoru dolu. Šulc to samé. Až bude dávat góly každý zápas, tak neřeknu ani popel, ale dal dva za sezónu. Sice střídá, to beru, ale je dost smutné, když jde na hřiště místo dojebaného/unaveného Chorého a pak vidíš, že i ten vyšťavený Choras tam běhal víc.

Reagovat
Sosi

Kopic je proti Klimentovi dřevák...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele