Klasnič se vrátil. Po dvou transplantacích ledviny

26.11.2007, 12:58
Aktuality
Velký návrat na fotbalové trávníky oslavil v sobotu Ivan Klasnič. Útočník Werneru Brémy vyběhl k bundesligovému utkání po devítiměsíční pauze, během které se zotavoval z dvojnásobné transplantace ledviny.

Sedmadvacetiletý chorvatský reprezentant pomohl k výhře nad Cottbusem 2:0, když na hřišti strávil 64 minut a dvakrát vystřelil na branku. "Byl to sen, na kterém jsem dlouho pracoval, a užíval jsem si každou minutu na hřišti," svěřil se po utkání Klasnič. Chorvat už začátkem měsíce poprvé nastoupil za rezervu, na stadionu ho vítalo 15 tisíc fanoušků.

Problémy s ledvinou mu lékaři odhalili loni v listopadu při ošetřování zánětu slepého střeva. V lednu však jeho tělo po první operaci nepřijalo ledvinu od matky a hráč Brém se tak o dva měsíce později podrobil další operaci, při které dostal otcovu ledvinu.

"Byl to rok plný bolesti, takže sobotní zápas byl pro mě jako sen," pokračoval Klasnič, který si ledvinu při utkáních chrání plexisklovým krytem. "Mohl by po něm přejet tank a nic by se nestalo. Nicméně pro mě hraní představuje pořád riziko, protože jeden nešťastný úder může být životu nebezpečný," uvedl.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

KLOBOUK DOLUUUUUUU!!!

Reagovat
smazaný uživatel

a taky se pridavam s potleskem,je to borec

Reagovat
smazaný uživatel

Moc mu to přeju, ale otázka je, jestli to není příliš velký hazard se zdravím.

Reagovat
Xavi

Je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele