Khedira nebude pokračovat, rozhodl se ukončit kariéru

19.05.2021, 18:25
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Sami Khedira. Bývalý německý reprezentant od zimy nastupuje za Herthu BSC, opakovaně ho však sužovaly zdravotní problémy...

Odchovanec Stuttgartu má za sebou hodně bohatou kariéru, jejíž nejdelší část strávil v Realu Madrid a Juventusu, odkud se v lednu vrátil do vlasti a kývl na nabídku Herthy BSC.

Za tu však Khedira nastoupil jenom do osmi ligových zápasů, opakovaně se potýkal se zdravotními problémy, proto se rozhodl po vypršení smlouvy pověsit kopačky na hřebík.

"Dnešek je pro mě velmi obtížný, protože chci oznámit, že ukončím kariéru," řekl Khedira. "Je to pro mě hodně těžké. Patnáct let profesionální kariéry zanechalo silné vzpomínky. Jsem ale přesvědčený, že jde o správné rozhodnutí," vysvětlil Khedira.

Čtyřiatřicetiletý záložník se radoval ze zisku titulu se Stuttgartem, dvakrát s Realem Madrid a pětkrát slavil ligový triumf s Juventusem.

Khedira v roce 2009 vyhrál s německou jednadvacítkou mistrovství Evropy a následně byl dlouhé roky oporou seniorské reprezentace, se kterou v roce 2014 vyhrál světový šampionát.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (34)

Přidat komentář
Aldeano

Díky za těch 5 let

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

To my děkujem...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
madridcan

Ako ste si zase pripomenuli divadlo, ktoré Barcelone sa teraz stáva na pravidelnej báze...jeho gól na Camp Nou?

Reagovat
Zark

za 5 let u nás taky

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

v Realu byl super! Úplně jsem tenkrát čuměl jak z Bundesligy vletěl rovnou do základní sestavy

Reagovat
Agent z Melmacu

pekná karíéra, škoda ligy majstrov.

a titul so stuttgartom - paráda

Reagovat
Rudnevs

Titul so Stuttgartom Ja som o tom videl nejaky film, vtedy tam hral Gomez, Hildebrand, Hitzlsperger, Hilbert,... paráda no. Škoda, že v dnešnej dobe takmer nezopakovateľné, aby takto niekto vyhral titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlčí hrad taky vyhrál ligu

Reagovat
ACSMan

Díky za ten měsíc v JAR

Reagovat
berliner

Snad v Brazilii titul z JAR si odvezlo Spanelsko

Reagovat
ACSMan

To sice jo ale fotbalově mě bavil ten tým víc v JAR.

Reagovat
berliner

Taky me bavili vic v JAR nez v Brazilii ja jsem si rikal jak to myslis,a navic v JAR meli taky hezci dresy nez v Brazilii hlavne ta cerna sada dresu se mi libila,a pokud jde o sampionat 2014 tam budu do smrti vzpominat na debakl 7:1 pro domaci

Reagovat
Front hell

Taky. Hlavně jak jsme v hospodě s kamosema vysázeli přesný výsledek a já dal 4:1 pro Němce. Ta vlna posměchu co se zvedla proti mně

Reagovat
smazaný uživatel

hráli hezky Němci a v těch černých dresech jim to sedlo, o čtyři roky později už to nebylo tak atraktivní, bohužel, reprezentace co vyhrávají MS od roku 2002 nevyhrávají atraktivitou a obvykle hrávají hezčí fotbal před svým zlatým triumfem (Francie na MS 2014, Německo na 2010, Španělsko na Euru 2008)

Reagovat
martin1

Reagovat
smazaný uživatel

kromě té druhé poloviny angažmá v Juve skvělá kariéra klubová i reprezentační, hráč, který byl sympatický a se zvláštním pojetím fotbalu, dokonce překvapivě gólový a podivuhodně podobný Milanu Barošovi

Reagovat
Josifek

Reagovat
kattos

Skvělý záložník, díky-

Reagovat
herbage

super kariéra jinak s Realem myšleno asi tituly obecně a ne ligové, ne?

Reagovat
vilp

To by jich měl mnohem víc.

Reagovat
herbage

To ano, ale ligový má s Realem jenom jeden

Reagovat
rel7

díky Sami první 3 sezony v Realu jeden z nejlepších SDZ v evropě, škoda těch zranění potom...

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Pharrell

Reagovat
7kaka7

Teprve čerstvých 34 let to mi přijde vždycky ještě trochu brzo na konec kariery ale očividně zdraví už nesoužilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele