Kepa by měl v Chelsea okamžitě skončit, tvrdí po šílené eskapádě se střídáním Sutton

25.02.2019, 14:04
Aktuality
Ty obrázky obletěly svět rychlostí blesku. Manažer Chelsea Maurizio Sarri se mohl u postranní čáry uvztekat, ale přimět brankáře Kepu, aby se nechal v závěru finále anglického Ligového poháru vystřídat, se mu nepodařilo. Naprosto skandální okamžik italský stratég označil jen za nedorozumění. V Anglii se ale Kepa porozumění nedočkal. Podle mnohých by měl v klubu okamžitě skončit.

Byla to naprosto neuvěřitelná chvíle. Do konce prodloužení finálového utkání proti Manchesteru City zbývalo na slovutném stadionu ve Wembley jen nastavení, když se manažer Chelsea rozhodl vyměnit brankáře. Místo Kepy, který byl nedlouho předtím ošetřován měl jít na hřiště Willy Caballero.

Ten už stál připravený vedle rozhodčího s tabulí, jenže čtyřiadvacetiletý Kepa prostě odmítl jít ze hřiště.

Nedal si říct od Sarriho ani od spoluhráčů, kteří za ním přišli, nepřemluvil jej ani rozhodčí. Sarri nejdřív vztekle pochodoval kolem lavičky, pak vzteky zahodil lahev a dokonce se vydal do tunelu, který vede do útrob stadionu. Nakonec se vrátil a rezignoval. Kepu na hřišti nechal.



V penaltovém rozstřelu nakonec Kepa sice zlikvidoval pokus Saného, ale k trofeji Chelsea nepomohl. Citizens vyhráli 4:3. Manažer Sarri nakonec celou záležitost kolem střídání bagatelizoval. "Bylo to velké nedorozumění, protože jsem měl dojem, že má křeče. Takže jsem nechtěl, aby šel brankář v takovém stavu na penalty,"řekl. "Brankář se jen snažil říct, že je na penalty fit. Bylo to velké nedorozumění. Kepa měl pravdu, ale řešil to špatně. Budeme si o tom muset promluvit," prohlásil později Sarri, o jehož pozici se v posledních týdnech hojně spekuluje. Roztržka s Kepou navíc další dohady o atmosféře v kabině a nedostatku respektu hráčů k manažerovi jen přiživila.

Podle některých expertů však Kepovo jednání nemůže vůbec nic ospravedlnit. "Měl by okamžitě v Chelsea skončit," nebál se ostrého vyjádření bývalý útočník Chelsea Chris Sutton.

"Jestli si to stejně vysvětlili i v šatně, to nevím. Veřejně je tohle prohlášení jasné. Sarri chrání své hráče," poznamenal John Terry, jedna z legend Chelsea.

"Kepa rozhodně těžce podkopal autoritu manažera. Myslím si, že jej chtěl vystřídat proto, že Cabellero, který za Manchester City v minulosti chytal, zná dobře penaltové střelce," mínil Ruud Gullit, který za Chelsea v minulosti hrál a vedl ji i jako manažer. "Kepa si ale zřejmě myslel, že ho chce vystřídat kvůli zranění, tak signalizoval, že je v pořádku," usmíval se.

"Je úplně jedno, z jakého důvodu jej chtěl střídat. Když manažer řekne, musíte jít," doplnil ho ve studiu BBC bývalý vynikající střelec Alan Shearer. "Když jste pod takovým tlakem jako Sarri, bojujete o angažmá, připravíte tým dobře, protože Chelsea proti City opravdu hrála dobře, tak poslední věc, kterou chcete vidět, je to, co se stalo. Bylo to naprosto neuvěřitelné," řekl Shearer.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com, bbc.co.uk

Komentáře (615)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele