Když už jsme prohráli, jsem rád, že to bylo v Neapoli, překvapil Sarri

27.01.2020, 11:22
Aktuality
Kouč Juventusu Maurizio Sarri nebude vzpomínat v nejlepším na svůj návrat na Stadio San Paolo v Neapoli, kde prožil úspěšné trenérské období. Nyní tam však se svým týmem prohrál v Serii A 1:2 a nevyužil tak zaváhání Interu proti Cagliari.

Juventusu nepomohlo ani hvězdné útočné trio Ronaldo - Dybala - Higuaín. Cristiano Ronaldo sice vstřelil jediný gól Juve, ovšem až v 90. minutě, kdy pouze snižoval na konečných 1:2 po předchozích zásazích Zielinského a Insigneho.

"Celý tým hrál hodně nevýrazně, takže nemá cenu vyjmenovávat individuality. Byli jsme po celý zápas pasivní, hráli příliš pomalu a měli velké mezery mezi řadami. Hodně jsme to Neapoli usnadnili," řekl Sarri, který pod Vesuvem strávil mezi lety 2015 a 2018 povedené angažmá.

Přesto po porážce překvapila jeho slova, že je rád, že Neapoli výhra nad Juventusem pomohla. "Jsem za kluky rád. Pokud už jsme měli prohrát, tak jsem raději, že je to tady v Neapoli, které vítězství může pomoct z jejích současných problémů. I když bych byl pochopitelně o něco raději, kdyby vítěznou sérii začali až za týden," prohlásil Sarri, který se však od fanoušků nedočkal podobně vřelého přijetí. Naopak musel na transparentech shlédnout a při skandování příznivců vyslechnout několik urážek.

Jednašedesátiletý kouč ani přesto nebyl skleslý. "Když probíhá zápas, musíte se od všeho okolo oprostit. Neapol v mém životě bude navždy znamenat speciální místo a vždycky bude příjemné a emocionální vrátit se sem zpátky," uvedl Sarri.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (237)

Přidat komentář
Pipo123

On je fakt čurák, takéto vyjadrenia, nedaroval aj výhru v EL Neapolu?

Reagovat
Pinturicchio

Sis přečetl pod preview a teď machruješ, co?

Reagovat
Liquid

Reagovat
ED91

Reagovat
ED91

Keby bol radšej ticho.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby bol radšej jinde...

Reagovat
ED91

Reagovat
Pinturicchio

Díky za názor, tady máte kartón cigaret a nashle.

Reagovat
10

on za to vlastně ani nemůže, je úplně z jiný reality, tohle muselo vedení čekat už v době, kdy ho podepsalo...každopádně je to strašná degradace, Gianni Agnelli se musí obracet v hrobě

Reagovat
Kucka

Reagovat
blade115

Reagovat
FuckT

Ja vás teraz fakt nechápem, ved je to úplne normálne. Po prvé, je to prirodzené a taktiež aj vcelku romantické. Juve už dlho berie jedného zoldniera za druhým, čiže obracať sa v hrobe niekto mohol už keď prišiel Higuain a aj pred tým. Mne toto vôbec nepríde divne, skôr úprimne a chlapske. Alebo ma len tak vymazať to, že Neapol mu urobil kariéru a prežil tam neskutočne roky? Povedal len ako a veci majú a povedal to pravdivo a chlapsky, či ľudia budú večne chcieť lži, ako napr. "naučíme vás po anglicky za mesiac atd?“ Bohuzial futbal celkovo prichádza o srdce a v Juve to už dávnejšie je iba o úspechu a prestizi, tak nechápem tie reakcie.

Reagovat
Pinturicchio

Hodně velké WTF.

Reagovat
10

Reagovat
10

Ta degradace se týká Bonucciho, týká se Sarriho atd. Higuain byl v Neapoli 3 roky, pak šel za lepším, takových byli desítky. On žádný kontroverzní výroky proti Juventusu neměl, jeho spjatost s Neapolí nebyla nijak velká, není to jako kdyby šel do Juventusu Insigne například.

Reagovat
madridcan

Zjavne mate so Sarrim aj spoločný obľúbený film. I love you Phillip Morris... Jeden názvom, druhý obsahom

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Filipow

Řekl jen, že když už se mělo prohrát, tak raději ať má body Neapol, kterou dříve vedl a která je navíc teď ze hry než třeba Inter, který jim šlape na krk.

Nevidím na tom vyjádření nic špatného.

Reagovat
Pinturicchio

Akorát takovéhle kecy, bratříčkování se se soupeřem po prohraném zápase a pusinkování prdelí přivedlo Juve ke dvěma sedmým místům v řadě.

On nemá mít takové řeči NIKDY, tohle si může maximálně tak myslet.

Reagovat
mastakillah

nalijme si čistého vína. I kdyby to neřekl, tak vám všem musí být přeci jasné, že v srdci má furt Neapol. O to nepochopitelnější je, že jste ho v létě vzali, ale o tom jste se tu bavili už mnohokrát

Reagovat
smazaný uživatel

Toho čistého vína si můžeme nalít my tady nebo oni za oponou. Ale do médií tohle říct nemůžeš. Může milovat Neapol a jeho srdce může být jen pro ni. Ale dokud je zaměstnancem Juventusu, musí si hlídat, co říká, resp. hlavně jak to říká.

Reagovat
smazaný uživatel

*bít (pardon )

Reagovat
mastakillah

No mě je to jasný. Jako zaměstnanec určitého klubu, který ho platí by tohle pustit ven určitě neměl. Spíš mi šlo celkově o to, že vašemu vedení muselo být jasný, jak moc je Sarri spjat s Neapoli. A ať už to naplno řekne nebo ne, tak přeci takovýho trenéra nemůžou už na začátku chtít ... což je prostě pochybení vedení

Reagovat
smazaný uživatel

No, chybou vedení je, že si myslelo, že je Sarri natolik velkým profesionálem, že to zvládne. Ale nezvládl to, bohužel. V tomhle je třeba Conte úplně někde jinde, to je jeden z největších trenérských profesionálů. Byť to byl hráčsky hrdý Juventino, tak si přesunem do trenérského řemesla plně uvědomil, že v první řadě je tu ten, koho trénuje a půjde s ním do boje klidně i proti jeho bývalému týmu, kde zažil svá nejlepší roky kariéry.

Reagovat
mastakillah

v tom rozhodně souhlas

Reagovat
DelPiero137

cely tento rocnik je ako z krajiny Oz. Nas dlhorocny srdciar nema problem ist proti nam. Naopak najvacsi srdciar Neapolu je verny svojmu klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Conte je profesionál. Jeho působení v Interu mu za zlé nemám. Jinak to, co se děje v klubu, mají na svědomí Paratici s Nedvědem za spoluúčasti posvěcujícího Agnelliho. Tam je zakopaný problém.

Reagovat
DelPiero137

Rozhodne.

Zozaciatku sa vacsina z nas utesovala ze Agnelli ma viziu, chce sa dostat na nove trhy, ziskat nove zdroje, zvysit ekonomicku silu klubu. Co sa mu podarilo, ale zaplatime ze to identitou a zjavnej aj uspechmi. Na LM mozeme zabudunut, a tolko vysmievany Inter (je jedno za koho pomoci) nas nasou vlastnou taktikou dobieha. Mozeme nakupovat drahych, IG preflaknutych hracov ale Inter uz teraz bude tazko k porazeniu. Darmo, pycha predchadza padu a Juve musi padnut na hubu. Asi ako kazdy hegemon, bohuzial v nasom pripade to bude Inter a Conte co nam ukazu fuckera.

Skoda, pomerne jednoducho sa dalo tomuto padu zabranit.

Reagovat
smazaný uživatel

Do léta mají dost času promyslet nějakou revitalizaci celého týmu a v létě konat. Otázkou je, jestli se poučít. O té sestupné tendenci píšu už třetím rokem a každý rok je to vidět víc a víc. Záloha i kraje obrany jsou v devastujícím stavu. Bude to chtít hodně práce s tím něco udělat. Kultura týmu taky dost utrpěla. Těch turbulencí je tam za poslední tři roky až příliš.

Reagovat
10

zároveň tu nabídku ale Sarri přijmul, taky mohl říct, že miluje Neapol a do Juve by nikdy nešel...pak by byl frajer, ne teď, když si nechá platit 7 milionů ročně a pak mele takový hovna

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
DelPiero137

* musi spravit maximu pre svoj sucasny klub. Ten vcerajsi zapas bol velmi divny, hraci jak na valiu

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ubohé a přízemní..

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Správně, tvé tvrzení je k smíchu a podpantoflácké.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
FuckT

Tazko sa baviť s ľuďmi, ktorí si myslia, že myslieť a mlčať je nejak diametrálne odlišné od myslenia a prehovorenia. Vôbec to nechápem a hneď ma obvinia z toho, že je to len kvôli tomu, že fandím SSC. Ale keď to tu tak čítam tak som rad, ze fandim SSC...

Reagovat
Pinturicchio

Ty vole, tohle tvoje moralizování a kádrování už začíná být hrozně otravné.

Reagovat
FuckT

Ja vyjadrujem svoj nazor, ak ti to vadi, tak ja za to predsa len nemozem, ci ano? Je tu preco moralizovat, kedze tu vidim plno pre mna retardovanych reci, ako napriklad: "To nemoze..." Uz len to mi staci. Ak nemas nic ine, co k tomu povedat, tak beriem tvoju kritiku na vedomie a odlozim si ju medzi vsetky tie ostatne neuzitocne veci. I'm out of here.

Reagovat
Pinturicchio

A znovu. Udivuje mě tvoje schopnost čtení mezi řádky, toho, co tam není.

Reagovat
10

dřív byl v pohodě, teď je jak nějaká ubrečená kráva s krámama...přitom tohle mu nikdo ani nepsal

Reagovat
FuckT

Bracho akoze mozte to skusat, ale ja nemam trinast rokov, mne to proste neublizi. Zatial mam celkom zdravy fekus ale hned ako budu problemy tak dam vediet a mozte sa prist napit toho ICHORU, maybe then you'll all grow some fucking balls.

Reagovat
10

škoda, těch 13 let mohlo být docela relevantní omluva, odpovídalo by tomu i to cool AF psaní v angličtině...

Reagovat
FuckT

To môže byť, tiež to veľakrát tak vnímam, avšak ty si sem tiež hádzal veci v Taliančine a nemal som potrebu k tomu povedať svoj názor alebo niekoho urážať očividne mimo hraníc ci už nechutnej alebo normálnej zábavy. Každopádne mi to nevadí. S uzsim kruhom priateľov komunikujem veľmi často v angličtine a taktiež pozeráme standup comedy a TV shows v angl, aj keď ja osobne sa moc často nezucastnujem. Pointa je l taka, ze je to zvyk a cítim sa v tom jazyku slobodne, navyše dnes bez toho mladý človek ledva prežije, tak prečo nie? Ale ako povies/te. Ak nájdem dôvod, rád zmením názor alebo si uznam chybu. Možno som zase raz čítal medzi riadkami, aj keď teraz si to nemyslím, ale kto vi.

Reagovat
10

myslím, že není potřeba to brát tak vážně a vyvozovat z hovna takovýhle fatální závěry

Reagovat
FuckT

To moze byt, ale niekedy vnimam dvojity meter, co sa mi nepaci. Ale inak nemam s nicim problem.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
verv

Reagovat
Bakary3

Aby se z toho nepo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Je normální říct, že byla Neapol lepší, že si zaslouží tři body, že jeho tým hrál otřesně a je potřeba se z toho poučit. Potud je to vše v pořádku. Nikdy si ovšem nemůžeš dovolit říct, že pokud jsi prohrál, tak jsi rád, že jsi prohrál s tímto týmem, protože mu to v jeho situaci pomůže. Tohle je otázka etiky.

Zeptám se tě. Máš firmu, zaměstnáváš cizího velice schopného člověka a zároveň svého bratra, který je ovšem neschopný. Oba jsou na stejné pozici, ty musíš krátit stavy a jednoho z nich musíš pustit. Koho pustíš? Z etického hlediska a z hlediska firmy je odpověď jasná, propustíš svého neschopného bratra. Proč to říkám? Protože je jedno, kudy jsi prošel, koho znáš, s kým si pracoval, kdo je tvůj kamarád či člen rodiny, ty musíš v první řadě hledět na zájmy většího celku, za který neseš zodpovědnost. Sarri možná projevil jakousi "lidskou tvář", ale ukázal tím svoji slabost. Řekl to naprosto nešťastně. Měl pálit do vlastních řad. Kdyby totiž řekl, že Insigne si jeho hráče namazal na chleba a zostudil jeho tým, prokázal by všem stranám daleko větší službu. Tady skutečně jde o to, co a jak řekneš. Jeho rétorika směrem k médiím je bohužel špatná od samých začátků a jen se to opět potvrdilo i v Juventusu.

Reagovat
Yanek

Je to o to absurdnější, že v Neapoli mu to, možná až na De Laurentise, nikdo neopětuje. Jak hráči, tak fanoušci se vyjadřují jasně. Pro ně je Sarri soupeř, v horším případě nepřítel.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle to dopadne, když si člověk v dnešní době promluví od srdíčka. Banda korektních exotů se na něj hned vrhne.. Za mě má Sarri palec nahoru, byť ho moc nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

Zodpovědnost je na mém žebříčku hodnot podstatně výš než sentiment. Ber nebo nech být.

Reagovat
smazaný uživatel

Neberu.. já vždycky říkám, co mám na srdci. Člověk aby se bál mluvit upřímně...kdejaká píča se po něm hned sveze.. teď mluvím v obecné rovině.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to si dej pozor, nebo na to doplatíš. To ber jako přátelskou radu. Taky mi trvalo, než jsem se aspoň trochu naučil rozlišovat, kdy je taktní to říct na plnou hubu a kdy je pro změnu lepší mlčet. To ale buď přijde s věkem, anebo vůbec. Taky se mám pořád co učit. Problém je, že ti, co by se mnohdy měli ozvat, tak mlčí, a nejvíc křičí ti, co by měli spíš trochu víc přemýšlet. Ale to je obecný problém internetu.

Reagovat
smazaný uživatel

Píšu to velmi stroze, nemám čas tu psát úvahy. Chci říci, že té problematice rozumím a rozumím tomu co píšeš. Nicméně jsem nabyl přesvědčení, že i za cenu natlučení držky, si říkám své názory. Což samozřejmě neznamená, že se chovám jak hovado. Chovám se slušně ( místy), ale říkám své názory bez ostychu. Nikdo mi nebude diktovat, co mohu říkat a co ne Jistě.. tohle už si určitě taky slyšel. U mě to je trochu jiné. Je to něco, na co může být člověk hrdý, byť ne vždy to přinese ovoce.

Reagovat
smazaný uživatel

Má to filozofický podtext.

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku, rozumím, byť úplně nesouhlasím.

Reagovat
twelwer

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zdejším zatvrzelým imbecilům nic nevysvětlíš..nemají na to kapacitu.

Reagovat
Pinturicchio

Ty jsi dneska moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád korektní sračky.

Reagovat
FuckT

Toto je z velkej casti moj problem. Ja proste nedokazem pochopit preco je nevyhnutne maskovat pravdu a uprimnost. Nevidim v tom progres. Ako vsak vidim, tak tu je to ine. A hlavne vidim u tych ludi istotu, co uplne a absolutne nici demokraciu a oni si to tusim ani neuvedomuju. Reci typu "nemoze to povedat", "to si nemoze dovolit", atd. Je mi z toho zle. Kazdopadne mozno aj Sarrimu a uvedomil si, ze urobil chybu, kedze aj ta praca cloveka prestane bavit ked tam nie su tie slobody, ktore ako racionalny a normalny clovek vyzaduje. T.j., s fans Juve suhlasim v jednom, a to v tom, ze ak im to az tak strasne vadi, tak by sa mozno mali rozdelit, pretoze Sarri mi nikdy neprisiel ako clovek, ktory by nejak extremne mal chut podmanovat svoje usudky nejakym dogmam.

Kazdopadne ja to vnimam inak a keby teraz prehrame s AC Milanom a Gattuso povie to iste, tak by mi to vobec nevadilo. Clovek by mozno mal lubit jednu zenu, ale vo futbale to vzdy fungovalo trochu inak, a teraz uz je to extrem. Co mam teraz cakat, ze Gattuso bude nenavidiet Neapol a nenajde si v srdci miesto pre 2 timy, obzvlast ked ho z AC vyhodili za uspokojive vysledky?

Navyse, fans Juve mi tu pridu celkom chladni. Some cold mofos. Sarri isiel na to interview po tom, ako mu fans napisali na transparent, ze stiahol gate a taktiez mu nieco aj zaspievali. Su tam proste aj nejake polahcujuce okolnosti. Kazdopadne ak chcu trenera ktory bude mat v srdci len Juve, good luck... A ak im staci trener ktory bude len klamat kvoli ocakavaniam spolocnosti ktora nam otravila vodu, vzduch, a ludi ako takych, tak good luck as well, my brothers... Voracious motherfuckers we are, I would not trust the demands of this society if I were them...

PS: Vela stastia v PL, s tym Kloppom ste vyhrali jackoffpot!

Reagovat
smazaný uživatel

Ve světě byznysu jsou zkrátka věci, které si opravdu nemůžeš dovolit říct nahlas. To s demokracií nemá absolutně nic společného. To je otázka etiky, morálky, statusu quo. Lidi v Česko-Slovensku by si měli nejprve nastudovat, co to demokracie vůbec je, protože za 30 let se valná většina česko-slovenské populace ničemu nenaučila. Demokracie a svoboda znamená být hlavně zodpovědný za svoje činy a za to, co člověk říká. A pokud se někomu pracovně zodpovídáš a mluvíš ze své funkce, musíš tomu tu rétoriku přizpůsobit. To je ovšem základní parametr toho, jaké práci se upíšeš, čeho chceš dosáhnout a jak se uplatňuješ na trhu práce. Jsou profese, kde můžeš chodit oblečený jak vandrák nebo mluvit jak vidlák z Horní Dolní. Ale jsou profese, kde zkrátka musíš držet dress code a svou rétoriku daným pravidlům uzpůsobit. Pravidla jsou to, co dělají demokracii demokracií a i ve světě svobody se nějaká pravidla zkrátka nesou.

Reagovat
garruklol

Amen

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
PP

jen doplním - viz co jsme si zvolili za vládu a prezidenta. Pro většinu lidí je svoboda to, že nejsou kontroly na hranicích a můžou si cestovat kam chtějí.

Reagovat
FuckT

Toto sa mi už paci, a oplatí sa seriózne diskutovať. Nanešťastie som v práci, ale odpíšem až večer.

Reagovat
FuckT

Problem je v tom, ze ja som proste non-conformist. Nepoviem, ze hrdy, kedze mudry clovek raz povedal, ze "Pycha nie je opakom hanby, ale jej zdrojom", avsak napriek tomu si nedokazem predstavit iny sposob zmyslania. Dokonca si myslim, ze u mna je to vcelku extremne. Proste su ludia, ktori sa prisposobia dobe a nemaju s tym absolutne ziadny problem a ani nad tym nejak extremne nepotrebuju rozmyslat. Ja bohuzial rozmyslam, a neviem a ani sa to toho nechcem zbavit.

Minca ma vzdy 2 strany a byt o niecom presveceny je nebezpecne, pretoze to malokedy vedie k nejakym realnym rieseniam. Su ludia, ktori obhajuju zakony. Potom pride Confucius a ten povie:"The more numerous the laws, the more corrupt the state." Tu na Slovensku ich ani nebudem radsej pocitat. Jezis ich chcel pre ludi 5. Mozno to nebolo realne ani v jeho dobe, mozno je to realne aj v tejto, neskusili sme. Mozno je prave tym najvacsim problemom to, ze vyhral pan Merchant, the Capitalist.

Nemozem ti nejak nic vytykat, ale tvoj pohlad na vec a demokraciu je tvoj pohlad. Vzdy to tak bolo. Tvrdo pracujuci ludia mozno mali radsej komunizmus, a hercom a tak zas vyhovuje viac kapitalizmus aby mohli natacat serialy kde herectvo uz ani nie je vidiet a zarabat na hluposti sledovatelov.

Pisem to za par min lebo ti chcem len povedat to, ze neistota je mojim svatym gralom, ale nemyslim si, ze ma niekto pravo si zadefinovat demokraciu. Mozes napisat to, ako to funguje, a mas uplnu pravdu. Ale vidlak je niekedy lepsi ako Adolf ktory je mozno pekne obleceny a pohladka psika. Videl som lepsich vidlakov ako vsetkych tych obleky nosiacich sweet talkerov ktori ta okradnu este aj o zdravy rozum, lepsich ludi.

Niekedy sa mi zda, ze ludia proste nevedia vybocit z davu a za kazdu cenu sa chcu podmanit tomu, co je. Ale systemy aj civilizacie padaju, a s nami to momentalne urcite nevyzera nejak extremne ruzovo, samozrejme obraz toho zalezi na tom, kolko a ako casto clovek cita a vzdelava sa. Vela ludi ktori akoze poznaju ako funguje spolocnost zas nevedia nic o tom, v specifikach, co sa deje z hladiska enviro alebo socio problemov.

Vdaka neviemcomu za ludi ako Malcolm X a Martin Luther King Jr., pretoze aj vtedy tam boli cernosi, ktori povedali, ze nadavat bielym rasistickym bankarom sa nepatri. But they just didn't give a fuck.

A BTW, nech si to teda Juve riesia. Zatial stanovisko zamestnavatela nemame. Nech mu daju pokutu alebo nech ho vyhodia. Ale mohol to povedat? Pravdaze, a cela tato demokracia ci kazdy jeden businessman na svete mu v tom nemohli zabranit. Mozno si to Sarri skutocne dovolit mohol a nedostane ani tu pokutu, a to by som ptm mal double pravdu, nie?

Kazdopadne s tebou suhlasim, ale nevidim len na jednu stranu. Aj ked sa mozno musim niekedy prisposobit a srdce mi to trha a chcem spachat samovrazdu, tak jednoducho to nemusi znamenat, ze si ten kar systemu necham zasunut az po koren a necham si ho tam strceny non-stop. Nothing endures but change. Ja chcem zmenu, este aj tie auta ked vidim ako mi dychaju do tvare a dusi ma z nich tak mi je zle. Ale nikto nevie ake to je zit ked clovek fakt nema takmer nic na tejto spolocnosti rad, ze ho uz ani zit nebavi, ale zevraj sa to musi...

Nevidim dovod na konformitu. Ja by som skor chcel vela toho zmenit, ale ako to vzdy bolo a bude, kazda taka myslienka padne na tych, ktory sa konformistami stali a odmietli sa postavit prudu. A po par desatrociach si uz ani nikto nic nepamata

"Man has forgotten that his whole history is but an endeavor to solve the contradictions between his rational and animal nature."

Teraz sme mozno v nasej brutalite trosku obozretnejsi a je menej jasna, ale stale je to brutalita a ti ktori sa nevedia podmanit ju citia kazdy den.

Reagovat
smazaný uživatel

On není problém, že by lidi nad tím neměli potřebu přemýšlet, ale oni nemají čas nad tím přemýšlet. Doba se tak moc zrychlila, že chtít, aby se lidi na chvíli zastavili a začali trochu přemýšlet nad svým životem, je ve větším měřítku neuskutečnitelné. Stačí se podívat na odraz ve volbách. To vezmu jen okrajově. Rok od roku jsou volební programy stran čím dál obsáhlejší. Člověk vesměs "nemá čas" si sednou pročíst si všechny relevantní zdroje a zamyslet se věcně, pragmaticky. Vesměs se volí na vlně "tradice", ať už rodinné či společenské, nebo na vlně revolty, kdy se upneš jen na ty pozitivně laděné sliby, což byl případ např. ANO nebo Pirátů, budu-li mluvit o české scéně, ale ve výsledku dnes můžeme říct, že volby těchto stran měly/mají taky své stinné stránky, stejně jako v 90. letech a na přelomu století volení ODS a ČSSD. Ale politiku jako takovou do této diskuse tahat nechci. Jen jsem chtěl nastínit vzorec myšlení lidí, resp. jejich postoj při tom, když mají nad něčím přemýšlet. Nepřemýšlíme. Nemáme na to čas.

Vždy koukám na obě strany mince. Je jedno, jestli se bavíme o demokracii, komunismus, socialismu, diktatuře, monarchii, kapitalismu a dalších složkách, které mají na život lidí vliv a nějakým způsobem tvoří jejich rámec. Každá z těch složek má svá pozitiva i negativa pro tu či onu společnost. Jsou místa, kde by jedno fungovalo velice dobře a místa, kde by to samé nefungovalo vůbec. Hlavně jsou to jen rámce. Demokracie je v první řadě postavená na tom, co jsem napsal a z toho se "nevylžeš" žádným filosofováním. V demokracii nese každý jeden člověk zodpovědnost za svoje slova a činy. To neočůráš, to tak je. Tak je demokracie nastavená a tak si ji lidé po dlouhá léta samy definují. Svoboda je jednou z těch složek, které k ní velice příhodně stavíme. Ale co je to ta svoboda? Svoboda, aspoň za mě, jak ji vnímám já, nebudu teď mluvit za ostatní, znamená, že mám celou škálu možností, jak se projevit, co dělat, kam jít, jak existovat. To je pro mě svoboda. Mám tu škálu možností, to je to podstatné. Svoboda mi dává možnosti. Svoboda mi ale nezaručuje mít na cokoliv právo, to je omyl. To, že jsem svobodný člověk mi nedává právo jít do jiné kultury a tam si dělat věci po svém. Protože buď mě ta kultura potrestá tím, že má nějaká pravidla, nebo vyvolám konflikt a můžu tu kulturu rozbít. Oba případy nejsou šťastné a jsou dost smutné. Mezi svobodou a právy není rovnítko.

A máš pravdu, vidlák je někdy lepší jako pěkně oblečený Adolf, ale to je ta podstata. Já netvrdím, že hezky oblečený vidlák může zapadnout do "vyšší společnosti". O tom taky je ta Sarriho rétorika. Sám řekl, že i když začal nosit v Juventusu obleky, manželka mu na to řekla, budu parafrázovat, "máš sice oblek, ale pořád jsi stejnej čurák". Jeho manželka naprosto přesně vystihla to, co se děje, byť to myslela s nadsázkou a je potřeba to tak chápat.

Aby věci fungovali, musí mít pravidla. Všechno, co dneska funguje a na čem je civilizovaná společnost postavená, má pravidla. A kdo chápe pravidla jako jakékoliv ubírá svobody, pak v životě nejen že neuspěje, ale ne nikdy nebude spokojený a dost pravděpodobně nežije, ale přežívá. I prosté kmeny v amazonských pralesech mají svá pravidla, která my nikdy nepochopíme. Ony i ti na blízkém východě mají svá pravidla a pro civilizaci by bylo lepší, kdyby se do toho USA nevměšovali a oni se tam pobili. Na tom totiž je tahle planeta postavená a co s postupným věkem uvědomuju čím dál víc. A je to základ evoluce. Slabší druhy zkrátka odpadnou a nakonec přežijí ti nejsilnější. Zní to strašně, ale je to tak. A všechny problémy začínají v momentě, kdy se někdo vměšuje někam, kam nemá, resp. přijde někam, kde se nechová podle tamních pravidel a zvyků. Já věřím v pravidla a zvyky. Některé jsou přežité, ale některé smysl dávají a kultivují tu či onu společnost. Ale to jsem vzal z širokého rámce a je to spíš na to filosofování o kulturách, svobodě a mnoha společensko-filozofických tématech.

Reagovat
FuckT

V podstate s tebou vo vela veciach suhlasim, ale idem v skratke, jakozto som jednym z tych ludi, ktori svoj drahocenny cas po praci chcu venovat vzdelavaniu a inym uzitocnym cinnostiam, a taktiez nech uz to vyznie akokolvek, nie som prilis zvyknuty pisat vo svojom rodnom jazyku, aj ked som nikdy nebol v Anglicky hovoriacej krajine, co je dost zvlastne, ale niekedy je aj evolucia divna, najma u ludi.

Jedine 2 veci, ak ma pamat neklame, ku ktorym mam este ake take neiste vyhradu, su tieto: Si si isty tym, ze to ako si vacsina predstavuje demokraciu by ju malo definovat? Viem, ze je velmi tazke, najma po nasej evolucii, opat raz argumentovat tym smerom, ze mozno by by sme sa mali zamysliet nad tym, ci sme si zvolili tie spravne slobody. Clovek dnes moze viac-menej robit co chce a ist kam chce, ale mozno sme presne prave kvoli tomu v tejto osemetnej situacii, viz. stav nasej planety. Nechcem ani pomysliet na to, kolko zivocichom sme kvoli nasej nenasytnosti, t.j. slobode, znicili obydlie, podmienky, alebo sme im aj priamo zobrali zivot. Napriek tomu si ale zase ja s ubiehajucim casom uvedomujem, ze mozno sa musime vratit k tomu, ci je naozaj rozumne dat ludom zrovna tieto slobody, ale velakrat v tejto spolocnosti pracujuci a velmi vzdelani ludia nemaju nie len optimalne, ale ani platy, z ktorych sa da vyzit. Now that's bondage at its best. A za cim sa nahaname vlastne? Este aj vedecka metoda je uz poskvrnena prehnanym kapitalizmom, a to uz je naozaj problem. Mark Twain povedal, ze kedykolvek sa najdes na strane vacsiny, tak je cas na to aby si sa zastavil a hlboko zamyslel, a nechcem tu teraz vytahovat jeho autoritu ako literarneho genia, jakozto viem, ze aj tieto veci su podmienene mnohym faktorom, ale takisto sa vzdy poriadne zamyslam nad tymto jeho vyrokom. Karel Kryl tiez napisal piesen Demokracie rozkveta, cize aj on si to asi predstavoval inak.

2. vec je ta, ze ja som zas naopak po mnohych informaciach z knih ktore akumulujem v hlave uz dlhe roky usudil, ze ak je tu jeden tvoj ktory nema potrebu sa tak celkom riadit pravidlami evolucie, tak je to clovek, pretoze clovek uz ma rozum, a ma moc nad tym, co sa tu deje. Vela veci by sme mohli vylepsit a zmenit. Jeden biolog vymyslel vakcinu na Polio virus a nepatentoval ho, cize ziadni zraloci nemohli prist a predavat to detom v Afrike za 50 dolarov kus. Mali to za charity money. Maju to za charity money. Motivaciou toho biologa bola laska, ako to hovoril ten stary rozumny filozof Jezis, a nepotreboval na to aby tu vakcinu vytvoril ziadne evolucie alebo kompeticie, stacila mu len laska, skill, znalosti, etc. My si uz vybrat mozeme, nemusime sa nahanat za koristou ako vlk lebo inak zomrie od hladu. Ale nam sa to paci, to si ja myslim. A ti ktori to chcu zmenit, zomru, a nie prirodzenou smrtou.

Reagovat
smazaný uživatel

Zpět k Sarrimu. Sarri si mohl říct co chce, ale zdravě fungují společnost by mu vzápětí vystavila jasné meze a řekla mu, "takhle teda ne, musíme vás pokutovat". Každý si de facto může říkat co chce. Ale musí být připraven nést za to tu zodpovědnost, nést následky, tehdy se dostáváme k té demokracii. A i když jsi ve firmě v demokratické společnosti, je vysoce nemístné mluvit způsobem, jakým se vyjádřil Sarri. Ta jeho myšlenka nebyla zlá, ale jeho rétorika byla špatná a v rozporu s nějakým nepsaným etickým kodexem. Souvisí to ale se situací v Juventusu a dnešní "uvolněnou" dobou. Za Gianniho Agnelliho by se nikdy nestalo, aby trenér mluvil tímto způsobem. Lippi taky hulil, taky nosil teplákovky, resp. šusťákovky, ale uměl mluvit. Věděl, co si může dovolit říct a co už je přes čáru. Já jsem vyrostl na hodnotách starého pana Agnelliho, on je pro mě tím pravým ztělesním klubu, odkazu, hodnot. Andrea Agnelli se hodně přizpůsobil době. Udělal z klubu ohromný byznys, který zapomíná na hodnoty klubu. Nelíbilo se mi to už před třemi lety. Upozorňoval jsem na to spílal, že nás to začne zabíjet. A dneska je to tady. Stačí se podívat, co Paraticim s Nedvědem předvádí na přestupovém poli, jak amatérsky se chovají. Když se člověk zamyslí nad tím Bonipertiho výrokem "vincere non importante e l'unica cosa che costa", není to tak, že "vítězství není důležité, je všechno", je to "vítězství není důležité, je to jediná věc, která se počítá". Ale neznamená to, že se má pro vítězství jít hlava nehlava. Je to o interpretaci, ale zase s postupem věku vnímám daleko větší filosofický podtón, přemýšlím nad tím úplně jinak.

Co se týče toho tvého: "Aj ked sa mozno musim niekedy prisposobit a srdce mi to trha a chcem spachat samovrazdu, tak jednoducho to nemusi znamenat, ze si ten kar systemu necham zasunut az po koren a necham si ho tam strceny non-stop". Systém není to, co nás ničí, my se ničíme sami. O tom je ta svoboda, byť je ji máš v nějakém systému, který má pravidla. Protože ona by svoboda bez systému a pravidel neexistovala. Máme ohromné možnosti, žijeme v nejúžasnějším věku, v jakém kdy lidstvo bylo, žijeme si tak krásně a úžasně, že se radši babráme v každodenních problémech, které si ale sami vytváříme, aniž bychom si to uvědomovali. Upřímně, vážím si každého člověka, který dokáže sám za sebe nést zodpovědnost (případně za své děti, pokud je má, než oni dorostou do věku, aby ji mohly samy za sebe převzít). Kdo ji za sebe nedokáže nést, tak tady asi zkrátka nemá co dělat. O tom ten život je, unést tu tíhu, kterou život přináší. Každý jsme se narodil do nějaké doby, do nějaké rodiny, společnosti, kultury, s různými možnosti na začátek života. Někdo musí vynaložit více úsilí, někdo méně, někoho zasáhnou přírodní, zdravotní, sociální problémy, ale to je ten život. V tomhle našem "Matrixu" tu zkrátka máme nějaké podmínky a pravidla. Kdo je neakceptuje, tak tu být nemusí. Bohužel by si měli zrovna ti, kteří spílají na život, podmínky, pravidla apod., uvědomit, že spousta lidí, kteří ty podmínky, pravidla a život chtěli respektovat, chtěli žít, tu bohužel z nějakých důvodů, právě třeba z těch přírodních, zdravotních, nebo i kvůli nějaké tragédii, už být nemohou. Važme si víc života a toho, že tu můžeme po tu omezenou dobu být. Nehledě na to, když budu konkrétní a vztáhnu to na Česko-Slovenského člověka, ten se má jako prase v žitě. My si tu řešíme svoje niterné problémky a foukáme bebíčka, zatímco jinde řeší daleko větší problémy. Buďme tady v tom našem středozemí sakra rádi. Za to, jaký způsobem přistupujeme k životu, nemůže ani Babiš, ani Zeman, ani kdokoliv jiný. Za ten přístup si můžeme sami. Stačí změnit způsob, jakým přemýšlíme a bude nám dobře i v tom tebou haněném "zlém systému".

Reagovat
FuckT

Okay, povedzme, ze suhlasim aj nesuhlasim. Citam klasicke knihy cely zivot a uz stovky rokov dozadu vela ludi sedelo pri kozube, fajcilo tabak vo fajke, a zamyslali sa nad miliardami veci. Mnoho tichto klasickych autorov extremne skritizovalo industrializmus a plakali za tym starym, podla nich normalnym zivotom. Nemozes len tak povedat, ze tato doba je po vsetkych strankach najlepsia. V niektorych? To urcite. Vo vsetkych? Ani nahodou. Mohli by sme byt milionkrat lepsi? Mame na to potencial? Ano. Vyuzivame ho? No mozno tak pri vyrobe vibratorov, tieto dolezite veci mame zvladnute. Pointa: mali by tu teda byt ludia, ktori chcu ist vyssie a budu sa snazit tu splocnost k tomu tlacit. Pokial nie sme na poslednom schode a vpred, tak preco sa uspokojit? Tam tiez stary Jesus povedal, ze clovek na 10 leveli zivota je menej cenny ako ten na prvom, ak zacal stagnovat a uz nechce ist dalej. Ja chcem ist dalej, lebo este mam/e pred sebou vela, veeeeeeela levelov. Keby sme na tom najvyssom tak mozno by nemuseli kazdy den umierat ludia bez nejakeho padneho a nevyhnutneho dovodu, co sa ale deje kazdy den. Deti, zeny, muzi. Ale potencial na to, aby sme tomu zabranili rozhodne mame, a v tej snahe nevidim ziadny problem. Zrovna moznost ist na dovolenku alebo ist do baru ma nejak extremne neuspokojuje. Vzdy by mal byt priestor na zmenu, a nikdy by sme si nemali byt isty tim, ze uz sme veci poriadne pochopili.

Toho Sarriho uz necham tak, vo vela veciach suhlasim, ale ocividne to vidime trochu inak, respektive niektore veci v tom obsiahnute. Ale inak mi ten rozpor nazorov neprekaza, lebo v tom tvojom pohlade nevidim nic, co by bolo nejak extremne odlisne od toho mojho.

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Byl prostě upřímný, tak se z toho poserte. Více takových lidí.

Reagovat
Pinturicchio

Myslíš kokotů, kteří mluví jako kdyby nevěděli kdo je platí? OK, ale poprosím co nejdál od Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký si to uděláš...

Reagovat
DelPiero137

Sarri najlepsie vie aka bola a je rivalite medzi Juve a SSC. Toto v ziadnom pripade nemoze povedat "Pokud už jsme měli prohrát, tak jsem raději, že je to tady v Neapoli", prave naopak.

Trener si musi uvedomit za ktory klub kope nech je akokolvek sentimentalny. Inter a Neapol najvacsi rivali Juve posledne roky a on zajebe, ked uz prehra tak aspon ze v SSC, im to aspon pomoze. Sorry ale toto fakn nie.

Reagovat
Lech

Reagovat
CHONG

Ty vole, tak tohle je celkem ostré. Upřímně ani moc nechápu, co si vlastně vedení slibovalo od jeho angažování, trochu mi to přijde, jako kdyby při odchodu Maxe byli přesvědčení, že chytnou nějakou velkou rybu (Guardiola, Poche, Conte, ZZ...) a najednou bum bác Max byl pryč, všechny velké ryby uplavaly a v síti zbyla jenom tahle vyuzená makrela

Reagovat
Malresi

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, že to byla znouzectnost

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

vyuzená makrela, to sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi tak bystrý.

Reagovat
smazaný uživatel

masakr

Reagovat
smazaný uživatel

OFFTOPIC : Sorry za spam, ale čo ten Eriksen za 17 mega do Interu ? Neni to dáko málo ? Ved podla transfermarketu ma cca 80 a Lobotka išiel za 20 a to si myslím že kvalitativne su niekde inde...či kvôli končiacej zmluve a pol roka pôjde preč ?

Reagovat
pobody's nerfect

V létě by byl gratis, takže proto, nicméně pokud zohlednis letošní výkony, tak nemá cenu ani 17 mega

Reagovat
smazaný uživatel

ale aj tak sa mi nechce verit, že nikto za neho nedal viac, 17 mega je nič v tejto dobe. A navyše som čakal, že bud ambicioznejší a skusi prestupiť do kvalitnejšej ligy alebo aspoň vyhrávať trofeje a nie íst do Interu ktorý je stále za Juventusom (aj ked aktualne len o tri body)

Reagovat
janinho

ja som skor prekvapeny ze Eriksen je ochotny prestupit z teraz v zime. v lete by bol zadarmo a mohol by si vyberat s omnoho viac ponuk a cisto teoreticky tych 17 mega co za neho inter da teraz by si mohol v lete vypytat pre seba. ked tak kurevsky podhodnoteny vydrzal v Thame bez reptania posledne 3 roky tak nechapem ze teraz je ochotny vzdat sa svojho vyherneho listku do lotta kvoli 6 mesiacom.

ale suhlasim aj s tym co pises ty. nechapem ze o neho nie je vacsi zaujem aj za tych 20 mega. taky hrac ako on... o mesiac ma 28 rokov, takze absolutne idealny futbalovy vek. cakal som ze take kluby ako Juve (aj ked ti by museli aspon 2-3 hracov predat aby sa im urobilo v zalohe miesto), Bayern, PSG a ManU ponuknu 20-30 mega aj o polnoci.

Reagovat
cink

Prej mu slíbily že tým postaví kolem něho jako hlavní star

Reagovat
smazaný uživatel

OFFTOPIC : Sorry za spam, ale čo ten Eriksen za 17 mega do Interu ? Neni to dáko málo ? Ved podla transfermarketu ma cca 80 a Lobotka išiel za 20 a to si myslím že kvalitativne su niekde inde...či kvôli končiacej zmluve a pol roka pôjde preč ?

Reagovat
Frantszek

V létě by byl gratis, takže proto, nicméně pokud zohlednis letošní výkony, tak nemá cenu ani 17 mega

Reagovat
PP

Soutěž o hlášku roku 2020 ani nemusíte letos dělat kluci..

Reagovat
To som ja

Hodinová výpoveď

Reagovat
SpartaOvenka

Neapol - trenér Juventusu tedy win win situace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už ti to řekl 2x

Reagovat
Largo

Profik kazdym coulem.

Reagovat
Largo

Ze rekne pred derby Zdenek Dzeman, ze jeho srdce je rozpuleny a bude fandit obema, to jeste chapu. Ale tohle je moc.

Reagovat
Frantszek

Nejaka latinska charakteristika by se na tento jev hodila. Me napada snad jen Phallos.

Reagovat
smazaný uživatel

pacta sunt servanda

Reagovat
Largo

Reagovat
The Krupy

S trénermi Juve som v zásade problém nemal, ani s Ranierim, Del Nerim, Cirom, tam to bolo trochu o inom. No toto je prvý tréner ktorého nemôžem ani vystáť, nesympatický, s plnou hubou kecov na Juve už v minulosti, takticky nulový, plus tieto vety po zápase, na ňom sa nedá nájsť jediná pozitívna vec. V minulosti by za takéto vyjadrenie letel okamžite. Snáď sa toho dočkáme už čoskoro

#SarriOut

Reagovat
Liquid

Reagovat
Coniglio

Takze vlastne idealny trener pre Juve

Forza Granata

Reagovat
The Krupy

S trénermi Juve som v zásade problém nemal, ani s Ranierim, Del Nerim, Cirom, tam to bolo trochu o inom. No toto je prvý tréner ktorého nemôžem ani vystáť, nesympatický, s plnou hubou kecov na Juve už v minulosti, takticky nulový, plus tieto vety po zápase, na ňom sa nedá nájsť jediná pozitívna vec. V minulosti by za takéto vyjadrenie letel okamžite. Snáď sa toho dočkáme už čoskoro

#SarriOut

Reagovat
Pharrell

Debil

Reagovat
Pinturicchio

#SarriOUT, #PoceIN

Reagovat
Hokaido

Kdo je Poce?

Reagovat
Pinturicchio

Opravdu chceš, Masopuste, bazírovat a otravovat s tím, že místo Poch(e) napíšu Poce?

Reagovat
Hokaido

Nope, vážně jsem nevěděl, jestli to není třeba zkratka pro nějakého Itala, kterého neznám. Plus mě překvapuje, že bys chtěl trenéra z PL, který nikdy nic nevyhrál.

Jinak snad k vám nepůjde, takového sympaťáka by byla v tom vašem paklubu škoda.

Reagovat
Pinturicchio

OK.

Trenér je to výborný, se slépkama nevyhraje nikdy nikdo nic, to není měřítko.

Reagovat
Malresi

Reagovat
Frantszek

Co chces od vydlabane dyne..

Reagovat
blade115

Naprostý souhlas Pinucchio.

Reagovat
Pinturicchio

Hajzle.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Pinocchio

Reagovat
icka

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
icemike

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám za to, že na léto je domluvenej ten Guardiola, ne?

Jen potřeboval ještě rok v City.

Úkolem popelníka bylo, přidat další scudetto, nic nepodělat a za rok vypadnout

Reagovat
j_mrazik

Píšeš to pořád blbě, tak tě konečně někdo opravil.

Reagovat
Pinturicchio

Víte o koho jde? Víte.

Reagovat
j_mrazik

#POCEMKAMDEŠ

Reagovat
TheMally11

#SarriSTAY

Reagovat
Salfovic

Překvapil ?

Reagovat
smazaný uživatel

Se tam v červnu vrať, fajfko!

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle prohlášení měl být na minutu propuštěn.

Reagovat
smazaný uživatel

To by musel mít Juventus koule. Sarri si s nimi vytírá řiť a oni jen přihlíží.

Reagovat
smazaný uživatel

Mýlíš se. Paratici s Nedvědem "si vytírají" s Agnellim. Sarri je jen nepatrným problémem. Z hlediska týmu jsou daleko větší problémy než samotný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Navzájem si to nerozporuje.

Reagovat
Malresi

A to je práve asi ten problém, Sarri by imho nič takové nepovedal, pokiaľ by vedel, že si to nemôže dovoliť.

Reagovat
Dejwa

To je vůl

Reagovat
Pharrell

Sarri OUT !!

Reagovat
nani92

Tak na toto by sa vedenie SA malo vážne pozrieť..ved to inklinuje k tomu, že im to Juve puistlo, ved predsa je verejne známe, že Juventus je korupčné mužstvo

Reagovat
Fairplay

Chudák ambiciózní Ronaldo si musí rvát vlasy, kam to vlezl. Myslím, že tohle vyjádření ideálně dokumentuje současný stav Juventusu, hráči bez zájmu a motivace, bez úcty a respektu ke klubovým hodnotám..

Reagovat
Liquid

opakuji co jsem tu psal ještě při článku kdy svedl ztrátu titulu v Neapoli na to, že jeho hráči sledovali v TV Juventus - Sarri je jeden z nejhloupějších trenérů v elitních pěti ligách

Reagovat
stuff

Reagovat
Josifek

Reagovat
Ángel di María 22

Krasne do Juventusu zapada

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapadá.. Sarri má koule.. Juve s Kristýnou nikoliv.

Reagovat
celestial-

Nemôžem si pomôcť, ale fanúšikovia Juventusu sú neskutočne nevďační..

Posledné roky tu len nadávate či už na hráčov ako Higuain, potom Bonucci, Khedirra a ďalší, pritom k Vám ide jedna kvalitná posila za druhou a často pod cenu, alebo zadarmo ako Rabiot, ktorý možno nehrá bohviečo, ale za tú cenu... A áno, niektorí hráči sú mozgovou kapacitne nižšie ako futbalovo, ale sú to futbalisti pre boha, nie jadrovi fyzici..

Potom tie stále kecy na trénerov, jeden hrá taký futbal na hovno, ďalší tiež hrá na hovno pritom stále vyhrávate, 2x finále LM čo tiež nie je málo..

Trochu pokory, iba 1x ste prehrali!!!, dominujete v lige (a ruku na srdce donekonečna majstri nebudete, to nie je žiadny klub) tak si užívajte to dobré.. Sarri nie je žiadny génius, ale určite klub nesabotuje, na to je príliš veľký profík a skúste sa dívať na ten futbal aj ako na ľudí, čo majú svoje city, problémy, lebo keď teraz takto vystrajate neviem čo budete robiť, keď budete v situácii ako AC, Manchester United a ďalší.. To sú kluby s problémami, nie Vy

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kluby měly stejné problémy, jako máme teď my. A já razím zásadu, že je lepší problémům předcházet, než je pak v tom nejhorším řešit. A v tom nejhorším se právě AC a United zrovna koupou.

Reagovat
fenixLFC

tak zas v tomto ich chapem. posily pod cenou sice chodia ale nutne povedat ze su to hraci zadarmo u ktorych sa prave prihliada skor na tu sumu nez na to, ci ich potrebuju. potom maju v kadri miliardu zaloznikov ktori su k hovnu ale boli zadarmo. to ze stale vyhravaju je sice pekne ale furt je to iba nezaujimava talianska liga kde nemaju ziadnu konkurenciu, takze cakaju, ze ked uz maju jasnu vyhru, tak nech sa na to da aspon pozerat

Reagovat
Lof

ty seš čurin, takhle to tragický Neapoli nechat. A posrals mi tiket

Reagovat
wyqinac

tak to je jasny, ze je lepsi kdyz je to tym z pulky tabulky, nez nejaky primy konkurent..

Reagovat
smazaný uživatel

Max do léta a čau, Sarri může trenovat tak tu Neapol, to je jeho strop. Že je blbej sem věděl, ale že až tak moc to sem netušil. :D

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě že jsou Inter tragédi.

Reagovat
Swarley

tak to je kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

Má koule...žádný korektní sračičky.. Sarri je pán.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Cihlu do hlavy.

Reagovat
Mönchengladbach

Sarri je dobrej chlap, do Juventusu se vůbec nehodí.

Reagovat
Pharrell

ten se nehodil ani do Chelsea....

Reagovat
Recoba Inter

Přesně, přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
mastakillah

Reagovat
raduinho

Reagovat
Jajinek

Nikdy jsem nebyl zastáncem nějakého klubismu. Ne, že by srdcaři jako Del Pierro, Totti nebo Zanetti nezasluhovali úctu a je dobře, že existují, ale fotbal je prostě obchod a business ve kterém se točí obrovské peníze a je to klasický vztah zaměstnavatele a zaměstnance jako každý jiný. Nemám problém s tím, že nás trénuje Conte, pokud má týmu co dát. Nemám problém s tím, že Juve trénuje Sarri, pokud má týmu co dát. Pokud budou dělat profesionálně svoji práci. Můžu je mít nerad za to, když budou vyjadřovat věci, které jsou v rozporu s tím, jak se vyjadřovali když hájili barvy konkurence, ale na druhou stranu jen oni si serou do vlastních úst a každý má právo na změnu vlastního názoru, který nikdy není konstanta. Podle mého daleko důležitější vlastnost než klubismus, který je v businessu spíše raritou, je loajalita. Pokud ten trenér bude loajální ke stávajícímu zaměstnavateli a nebude tím šlapat na svůj dřívější loajalitu, kterou prokazoval v dřívějším zaměstnání u konkurence, tak je vše v pořádku. Proto souhlasím s fanoušky Juventusu, že toto Sarriho prohlášení mi prostě nepřijde na balanci této loajality. Mě je jedno, jaký je Conte Juventino, co má fyzicky v hlavě, nebo co říkal v minulosti, pokud to, co má v hlavě dokáže potlačit a být svou činností prospěšný pro stávajícího zaměstnavatele a být vůči němu přes všechno co se stalo dřív loajální. Pokud by ale prohlásil, že je lepší prohrát s Juve, než s kýmkoli jiným, protože je má rád, rozhodně by to nebylo v pořádku. Doufám, že se to nikdy nestane.

Reagovat
Recoba Inter

nicméně ten klubismus s loajalitou se vzájemně nevylučuje. Osobně by mi velmi vadilo, kdyby Mou vloni v létě převzal Juventus.

Reagovat
Jajinek

Vadilo, ale zcela bych to chápal. I přes to, že je to můj nejoblíbenější trenér, to, že by tu práci vzal, by neznamenalo, že mu na Interu nezaleží, že ho v minulosti neměl rád a neměl ho v srdci. Prostě by jen dostal pracovní nabídku kterou by přijal. Pak by záleželo na tom, jak by se vyjadřoval dál. Klidně loajálně se stávajícím zaměstnavatelem, tedy Juventusem, pokud tím nebude špinit svou tehdejší loajalitu k nám.

Reagovat
Recoba Inter

Tak takový názor respektuju. Narovinu, já bych tohle nedal. Pro mě to byly před deseti lety moc silné emoce. Považuji ho za největší symbol vítězství treblu a takovýto krok bych stravoval horko těžko i když je to dle tebe z morálního hlediska v pořádku.

Reagovat
Jajinek

Neříkám, že by mě to nevadilo, to bych si sral do pusy já. Pokud by se mě zeptal na názor, řekl bych mu nedělej to. Ale pokud by to udělal, naprosto bych to respektoval. Neexistuje dobro a zlo, neexistuje lepší klub a horší. Nevzal by práci, která by jakkoli odporovala morálce. Jen by trénoval jiný klub.

Reagovat
smazaný uživatel

amen

Reagovat
Largo

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je důvod, proč Conteho obdivuju o to víc. Má svoje mouchy, ať už fotbalového rázu nebo co se týče temperamentu a schopnosti kolem sebe trochu kopat, ale je absolutní profesionál. Vím, že spoustu fanoušků Juventusu si příchodem do Interu poštval proti sobě, ale pro mě naopak stoupl na ceně. Řekl bych, že tam z jeho strany je možná určitá míra motivace dokázat všem okolo, včetně Agnelliho, že on dokáže postavit na nohy i Inter. O to víc se za Inter bude rvát. Od něj bych nikdy nečekal, dokud bude působit na straně Interu, jakákoliv vlidnější slova směrem k Juve. Respekt ano, vřelost určitě ne.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Absolutní profesionál? To těžko, když se téměř pokaždé hádá s vedením.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses nikdy nehádal s přítelkyní/manželkou? Nikdy ses nepřel s nadřízeným/podřízeným/společníkem? Nikdy ses nepřel s učitelem/profesorem/spolužákem? Hádky jsou přínosné, protože se vyčistí vzduch. Otázkou je, jaké si každá ze stran nastaví limity a jaké je kompromisy je schopna udělat. Každý má svou filosofii a někdo riskuje víc, někdo méně. A v Interu se Conte sešel s nejkonzervativnějším GM, jakého nad sebou kdy měl. Marotta a jeho rozvážnost ho drželi v Juventusu zkrátka a byl to on, kdo držel nad rozhazováním ochranou ruku. Ostatně to je nyní vidět v Juventusu. Od odchodu Marotty se napáchovalo tolik škody, co za působení Secca. Ale to už odbíhám. Věř nebo ne, mezi profesionály jsou právě ty třenice dost možná nejdůležitějšími body k posunu kupředu. Když jde vše "jak po másle", nic dobrého z toho nakonec nevzejde a nakonec se to podělá daleko spíš a víc, než když se strany pohádají.

Reagovat
John Obi Mikel

Je rozdíl přít se s vedením a veřejně si na nadřízeného stěžovat do novin.

Reagovat
Jajinek

Přednesení oprávněných požadavků na zdroje pro dosažení poptávaného a očekávaného výsledku rozhodně nepovažuju za neprofesionální. Za neprofesionální bych považoval opak. Samozřejmě je otázkou, jak se věci podají, jakou formou, s jakými argumenty a jak k tomu přistupuje druhá strana. Třeba tiskovka po zápase s Dortmundem nebyla šťastná a nesouhlasím s touto formou.

Reagovat
Pinturicchio

Při Conteho povaze je to jediný důvod, on se tohle léto chtěl do Juve vrátit, Agnelli řekl ne, takže Inter je z jeho pohledu to nejlepší, co se mu mohlo stát ... a s Marottou je to to samé.

Reagovat
smazaný uživatel

Marottu jsem vždycky ohromně uznával, teď i když je v Interu, a vidím, jak to pánové koulejí v Juventusu po něm, ho mám snad ještě radši. On byl architektem úspěchu Juventusu za poslední dekádu.

Reagovat
Pinturicchio

Souhlas, ale stejně hate.

Reagovat
smazaný uživatel

Ode mě se dalekovětšího "hatu" dostane pánům Paraticimu, Nedvědovi a Agnellimu. Všichni do jednoho se mi díky své práci neskutečně zprotivili.

Reagovat
Pinturicchio

Na ty jsem nasraný, stejně jako na Sarriho, ať už kvůli tomuhle rozhovoru nebo za to, co s tím týmem vyvádí.

Reagovat
Zark

jo, Conte z toho dost zahořkl, a člověk by mu snad aji přál, aby to našemu vedení omlátil o hlavu a potrestal je za jejich chyby, ale kéžby si vybral jiný tým aspoň..

Reagovat
Pinturicchio

To je alfa a omega všeho. U Neapole bych taky skřípal zubama, ale v takovém AS nebo AC bych mu přál, ať udělá pěkné druhé místo.

Reagovat
Zark

přesně tak

v Neapoli by to bylo zajímavý, jestli by neapolští hardcore ultras dokázali po vítězné šňůře překousnout, že je trénuje Juventino

Reagovat
Pinturicchio

A na zápasy v dresu Juve místo obleku.

A když už nic, Neapolí by proti sobě nepoštval drtivou většinu Juventinu.

Reagovat
Zark

mě by u něj ani ta Neapol nevadila, jen ten jeden tým jo no

Reagovat
Pinturicchio

Jj, Neapol bych nakonec taky nějak zkousl.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
raduinho

Reagovat
Coniglio

Reagovat
Largo

Reagovat
Salfovic

Tak ono kdyby Juve o titul bojoval s Neapolí, tak by tohle Sarri taky neprohlásil. Tedy asi

Reagovat
Liquid

Reagovat
lnterista

Neverim že by ti nevadil Zanetti jak s Juve slaví vyhru v derby. Ne prostě ne to je uchylny.

Reagovat
Jajinek

Neskákal bych z toho do stropu, ale respektoval bych to. Samozřejmě u některých by to bylo až tak nemyslitelné ve vztahu s jejich povahou, že jsou to vlastně čiré spekulace. Vždy bylo velice nepravděpodobné, že by Zanetti šel do Juve, stejně tak, že by Del Pierro šel do Interu.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Recoba Inter

Haha srandista...ale teď vážně, myslím, že nikdo nevěří tomu, že v Juve vydrží dlouhodobě. Bylo to jen dočasné řešení situace, než se uvolní nějaký TOP zahraniční kouč. Z Italských, bohužel pro Juventus žádný lepší volný a dostupný nebyl (navíc Mourek dal košem). Sarri, Allegri, Conte jsou teď to nejlepší...

Reagovat
10

Mourek dal košem?

Reagovat
Recoba Inter

Nesnažil se ho Ronaldo ukecat? Nevěřím, že ho Juventus alespoň 1x nekontaktoval. Byl tehdy jeden z mála kvalitních manažerů co byli volní. Rozhodně má pořád víc do sebe než neotesaný Sarri.

Reagovat
10

ne, ne, ne, ne

Reagovat
Pharrell

Mou je hlavně Interista.

Reagovat
10

mě je celej vystřílenej Mourinho u prdele, reaguju jen na nesmysly Recoby

Reagovat
Whitemedia

Jedna věc je tohle říct po vyhraném finále v momentě, kdy víš, že z toho týmu za pár dnů zmizíš, ale vypálit tohle po prohraném zápase v polovině sezony a ještě k tomu v Juventusu.. blázen

Reagovat
Pharrell

Reagovat
ED91

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Hans82

Hovado zasrane za tohle by mnel dostat padaka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Väčšinou si fanúšikovia robia so známymi futbalista selfie, ale Inter má takých skvelých fanúšikov, že si s nimi urobil selfie sám Eriksen:

https://www.facebook.com/InterClubAlbania/videos/493419154644440/UzpfSTE0Mjg2NzY1OTEzNjUyMToyOTUzNjgzMjIxMzg4Mjcw/

Reagovat
10

na stejný tiskovce - "Pravda je taková, že tento rok hrajeme bez pruhovaných dresů a kopali jsme 6 penalt, přestože máme 2x tolik míčů ve vápně, proti nám bylo 6 penalt. Pravděpodobně je čas vrátit se k starým dobrým pruhovaným dresům..."

to je regulérní trojský kůň

Reagovat
Pinturicchio

Nesenilní on už?

Reagovat
10

pochybnosti o mentálním stavu bych měl spíš u lidí, který mu za tohle trollení dali 7 mega ročně

Reagovat
Pinturicchio

No Paratici, Nedvěd a Agnelli si můžou stoupnout do řady a kopat se za tohle navzájem do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DelPiero137

Toto skutocne povedal? Toto regurelne povedal trener Juve?

Reagovat
EXoRcIsT

Nechapem co sa tu riesi nic take hrozne nepovedal Povedal ze hrali hrozne a nezasluzili si vyhrat ale ked uz prehrali tak je rad ze s Neapolom ale bol by radsej keby vyhrali nic take hrozne natom neni tak neviem co sa tu riesia zase za blbosti

Reagovat
Remt

Přesně tak, fans Juve tu vylétávají jak čertíci z krabičky. Neřekl nic hrozného, tato reakce mi přijde až moc přehnaná a přecitlivělá. Prostě máte trenéra, který si udělal kariéru v Neapoli a stále ji má rád a přeje jí co nejlepší výsledky. To neznamená, že si nepřeje co nejlepší výsledky i pro Juve a že nedělá vše pro to aby jich dosáhl.

Reagovat
snuff24

V tomhle zrovna fanoušky Juve chápu.To je pěkný, že si tam udělal kariéru a tu Neapol miluje , ale to, že vyhráli nad Juve ho může maximálně v duchu těšit, ale není normální aby to ventiloval ven.Komentovat by měl především výkon svého týmu a ne svým způsobem říct, že je mu to vlastně u prdele, protože vyhrála jeho Neapol

Reagovat
Remt

Tohle neřekl, tohle v tom vidíte vy. Juve stále vede ligu. Stejná situace by nastala pokud (dám příklad) byl ve skupině LM Dortmund a LFC, LFC by vyhrál skupinu, Dortmund se trápil a nakonec vyhrál poslední zápas s LFC, liverpoolu by to neublížlo, stále by byl první a Dortmund by díky tomu postoupil. Myslíš, že by potom fasn lfc plakali jako tu pláčou fans Juve, že bla bla bla, zradils LFC? ani prd. Nechápu o co fans Juve jde, kor když jde o Itálii, kde kdejaká pi*a přestupuje běžně z Interu do Juve, AC, a naopak a nikdo to moc neřeší, protože se to tam tak nebere jako přestup třeba mezi Barcou a Realem. Prostě mi to přijde velice přehnané to je vše

Reagovat
Rip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele