Když se nedaří se, těžko se z toho vystupuje, řekl Bucha po prohře s Olomoucí

13.05.2023, 19:22
Aktuality

Podle plzeňského Pavla Buchy nečekaná domácí porážka 1:3 s Olomoucí ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o titul jenom potvrdila současnou negativní šňůru Viktorie, z níž se těžko vystupuje. Pětadvacetiletý záložník nicméně věří, že úřadující mistři dohrají závěr sezony se ctí.

V nastavení první půle otevřel skóre plzeňský Rafiu Durosinmi, ale ještě před pauzou vyrovnal vlastním gólem domácí Jan Sýkora. Krátce po změně stran dokonal obrat Dele Israel a pojistku Sigmy přidal v 74. minutě Jan Navrátil. Západočeši v lize nezvítězili počtvrté za sebou a s Olomoucí v nejvyšší soutěži prohráli po 11 letech.

"Těžko se to kouše. Teď nějak nenacházím slova, jak to hodnotit," řekl na tiskové konferenci Bucha, který souhlasil s tím, že domácí vyvedla z míry odvolaná branka Filipa Kaši ze 17. minuty kvůli útočnému faulu Tomáše Chorého.

"Rozhodilo nás to. Rozhazuje nás poslední dobou víc věcí. Když je nějaká šňůra takhle negativní a nedaří se, těžko se z toho nějak vystupuje. Dnes se nám to zase nepovedlo," mrzelo mělnického rodáka.

Olomoučtí byli v utkání maximálně efektivní, když pouze dvakrát vystřelili na brankáře Jindřicha Staňka a zaznamenali tři góly. "Určitě si to vyčítáme. Dostat tři góly je dost, hlavně takovým stylem. První půle byla od nás odehraná celkem dobře, ale z ničeho jsme dostali vlastní gól. Všem brankám se dalo zabránit, byly laciné. Často po centru, že nejsme důrazní ve vlastním vápně a soupeř nás pak dost jednoduše trestá," uvedl Bucha.

Plzeň nevyužila šanci definitivně si zajistit konečné třetí místo v tabulce, byť k němu má hodně blízko. V nadstavbě se ještě Viktoria představí na hřištích pražských uchazečů o titul Slavie a Sparty a doma vyzve Bohemians 1905. "Doufám, že síly zmobilizujeme a závěr dohrajeme se ctí. Čekají nás dva velké zápasy. Myslím, že žádný hráč na tyhle zápasy motivaci vůbec hledat nemusí. Doufám, že se nám podaří udělat nějaké dobré výsledky," řekl slávistický odchovanec Bucha.

Podle něj Západočechy v zápase s Olomoucí neovlivnila zpráva z týdne, že trenéru Michalu Bílkovi nebude po sezoně prodloužena končící smlouva. "Život fotbalisty o tomhle je. Je to určitě smutná zpráva, o něčem vypovídá. Je to určitě k zamyšlení i pro nás hráče. Ale řekl bych, že nás to nějak neovlivnilo a jeli jsme ve stejném módu, co jsme byli nastaveni od začátku sezony," dodal Bucha.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Martin9719

Naopak, ovlivňuje ta nejistota všechny hráče už od začátku jara a nejvíc až teda v jeho průběhu. Už jen z tý odpovědi M. Bílka z dnešní tiskovky je jasný jak ho to co se děje i mimo hřiště pěkně hlodá. Na druhou stranu, svůj díl viny nese taky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele