Kasperczak chce s reprezentací Mali vyhrát APN

01.01.2014, 12:57
Aktuality
Henryk Kasperczak bude podruhé v kariéře trenérem reprezentace Mali. Sedmašedesátiletý kouč podepsal u afrického týmu čtyřletou smlouvu. Polský trenér má s malijským výběrem vysoké cíle - jako první v historii s ním chce triumfovat na africkém šampionátu.

"Jsem hrdý a velmi šťastný, že jsem opět trenérem Mali. Vracím se s těmi nejlepšími vzpomínkami, prožili jsme krásné časy," uvedl nástupce Francouze Patrice Carterona.

Bývalý polský reprezentant Kasperczak, člen bronzového týmu z mistrovství světa v roce 1974, už trénoval Mali v letech 2001 a 2002 a obsadil s ním čtvrté místo na Africkém poháru národů. Mali zatím nikdy na APN neuspělo, maximem je stříbro (1972) a dva bronzy (2012, 2013).

"S vedením federace máme společný cíl, chceme vyhrát mistrovství Afriky. Je to hodně zajímavá výzva. S množstvím kvalitních hráčů, které Mali má, můžeme uspět," dodal Kasperczak.

Příští APN se koná v roce 2015 a nový trenér věří, že uplatní své bohaté zkušenosti s africkým fotbalem, dříve vedl také reprezentace Pobřeží slonoviny, Tuniska, Maroka a Senegalu. Dalším Kasperczakovým cílem je postup na mistrovství světa v Rusku. Na letošním šampionátu v Brazílii Mali chybí.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK, rfi.fr

Komentáře (16)

Přidat komentář
Puskas

Párkrát ho chtěli Poláci, nezaplatili ho.

Reagovat
ryzskej

To se mi nezdá, že poláci na něj nemají, ale Mali ano...

Reagovat
Puskas

On je v Africe hodně ceněný, i Poláci ho párkrát označili za svého nej trenéra, a ztroskotalo to na financích. Myslím, že hlavně proto, že je Polák, s Beenhakerem se tehdy domluvili.A podívej na africké týmy, občas tam je na lávce zajímavé trenérské jméno.

Reagovat
Puskas

má tam brát 22.000 euro měsíčně

Reagovat
stas87

kym sa v PZPN neurobi poriadok tak tam ziadne slavne meno alebo trenera zo zahranicia nedotiahnu,preto to musi lepit trenermi ako fornalik..je PZPN stale taky prebujely moloch velky?

Reagovat
Bennhy

a na to Poliaci nemajú?

Reagovat
Puskas

patrně ne, jde-li o Poláka.. kolik bude brát Vrba?

Reagovat
Kongo

To ani náhodou.Momentálně jsou tam daleko lepší týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

já fandím stejně Zimbabwe

Reagovat
Kongo

Gabon a Kongo

Reagovat
smazaný uživatel

černoši mají velký Kongo a běloši mají malý kongo

Reagovat
smazaný uživatel

to mě zaujala už několikrát Burkina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
veikko

Vyhraje Maroko

Reagovat
Wat

Věřím tomu!

Reagovat
domingo

Tak to chci teda videt.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele