Karviná zabojuje o záchranu s novým obráncem. Do Slezska dorazil Švéd Bergqvist

02.03., 11:50
Aktuality
Douglas Bergqvist (© MFK Karviná)

Karvinou v boji o udržení v první lize posílil švédský obránce Douglas Bergqvist. Poslední tým tabulky na oficiálním webu uvedl, že třicetiletý urostlý stoper uspěl na zkoušce a dohodl se s klubem na podmínkách kontraktu.

Bergqvist je fotbalový cestovatel, vedle rodného Švédska působil také v Anglii, Norsku, Polsku, na Ukrajině a v Lotyšsku. Naposledy hrál za švédský Degerfors, s nímž sestoupil z nejvyšší soutěže a na konci kalendářního roku mu tam vypršel kontrakt.

"To nejlepší na konec! Douglas je stoper, který zahraje v obranné čtyřce i trojce a umí oběma nohama. A má velice slušnou hlavu. Přestože naposledy hrál v říjnu, tak dorazil připravený - fyzicky i silově," pochvaloval si poslední zimní posilu trenér Karviné Juraj Jarábek.

MFK ve čtyřech dosavadních jarních duelech získal pouze bod a klesl na poslední místo. "Těším se na zápasy. Chci pomoct zachránit ligu pro klub, který vnímám jako rodinný. O české lize ani týmech toho moc nevím. Jen obecně, že nejvyšší česká soutěž je velmi silná a vyrovnaná. Jsem nadšený, že jsem toho součástí," řekl Bergqvist.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Pablos

Borec který si zahrál třeba i 6. anglickou

Reagovat
doocetung

tvl tam tyhlety posily musí z mošnova dovézt v dodávce bez oken s páskou přes oči rovnou na stadion , aby byla šance že to podepíše ne

Reagovat
Pablos

Asi nejlepší klub v jeho kariéře

Reagovat
Puskas

Vždy byl můj sen zahrát si českou ligu, Karviná je perspektivní tým, jen shodou okolností je nyní v tabulce vzadu. Doufám, že jí pomůžu dostat se tam, kam patří.

Reagovat
Pablos

Už jako kluk jsem si pořád dokola pouštěl Yo Yo Band... sice jsem textu úplně nerozuměl, ale Karviná mi navždy uvízla v mém srdci.

Reagovat
Puskas

Teď jsem konečně tady a rád se tady usadím napořád.

Reagovat
wwwx

Ale jo, polepšil si. Aspoň už nehraje za klub, jehož znak vypadá jak vývěsní štít před gay barem.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Kepy_FCB

Oboupohlavní Degerfors

Reagovat
Hunt

Tak sportovně a nejspíš i finančně si od posledních dvou štací polepšil.

Reagovat
Bex5

Reagovat
Kucka

Zahrál si proti Arsíku, na Karvinou dobrá posila.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele