Karviná po vydařeném podzimu na postup nemyslí

28.11.2011, 19:01
Aktuality
Spokojenost vládne v druholigové Karviné. Slezský klub přezimuje na čtvrtém místě v tabulce, na druhé Bohemians ztrácí pouhé dva body. Vedení klubu ale postupové cíle nevyhlašuje, pro nejvyšší soutěž zatím nemá potřebné zázemí.

"S podzimní části soutěže jsem spokojen, 28 bodů po podzimu jsme zatím v naší novodobé historií ve 2.lize neměli, je to dobrý odrazový můstek pro jarní část soutěže," prohlásil předseda klubu Ing. Jan Wolf. "Před námi je ještě 14 kol, a to je hrozně moc. My jsme rádi, že se pohybujeme v první pětce, ale o postup určitě nehrajeme. V případě, že bychom skončili po soutěží na postupovém místě, tak bychom jej s největší pravděpodobnosti museli předat někomu na třetím místě, jelikož nesplňujeme podmínky pro udělení prvoligové licence, nemáme odpovídající stadion," dodal první muž karvinského fotbalu.

Rekonstrukce Městského stadionu v Karviné by měla být zahájena v polovině roku 2012. Aréna bude skrytá oválnou střechou a bude mít kapacitu šesti a půl tisíc sedících diváků. Rekonstrukce se vyšplhá přibližně na 300 milionů korun. "Po dobu rekonstrukce předpokládáme, že budeme hrát 2. ligu na stadionu Kovona," uvedl Jan Wolf.

Největší letní posilou Karviné byl mnohonásobný reprezentant René Bolf, po svém příchodu ihned převzal kapitánskou pásku. "Je klíčovou postavou organizace hry a osobností v kabině," poznamenal sportovní ředitel Petr Mašlej. Roli lídra kabiny převzal René Bolf po svém bývalém spoluhráči z ostravského Baníku Radku Slončíkovi. Ten v létě pověsil kopačky na hřebík a nyní pracuje na pozici manažera A týmu MFK OKD Karviná.

Bývalý internacionál a současný trenér Karviné Karel Kula dovedl v minulé sezoně karvinské fotbalisty k nejlepšímu umístění v novodobé historii klubu - čtvrtému místu. Na loňské umístění se mu daří navázat i v letošním ročníku. Kromě Reného Bolfa patří mezi klíčové hráče Karviné nejlepší podzimní střelec Vladimír Mišinský a Balkánci Elvist Ciku a Vladan Milosavljev.

V zimě chce Karviná kádr ještě posílit, na dobré cestě je příchod ostříleného reprezentanta Bosny a Hercegoviny Admira Vladaviće. Vedení slezského celku v současnosti jedná o jeho uvolnění s klubem FK Olimpik Sarajevo. "Kvalita kádru je na vysoké úrovni, ale chceme mužstvo přes zimu ještě posílit. Hodili by se nám dva zkušení hráči, kteří by na hřišti dělali rozdíl především v těžších utkáních," míní manažer A týmu Radek Slončík.

Autor: David Kubáň / mfkkarvina.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Byl by to dobrý kup, kluci Vám to přeji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Za dva roky snad v první lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Karviná hraje pohledný a kombinační fotbal na který je radost chodit se podívat Snad co nejdřív budem válčit v 1. lize

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, kde bude hrát Vladavić, když na krajích zálohy jsou výborní Milosavljev a Ciku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hosi super dalsi rok prestavime stadion a v pristi sezone deme do ligy.......Vladavic dobry nakup trener Kula vi co dela!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele