Karviná může na ligové zápasy dostat výjimku

24.05.2020, 20:39
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (65)

Přidat komentář
Witcher

Zastavte to proboha po tý dohravce už se to dá vpohode ukončit

Reagovat
eL

a co chceš dělat do budoucna? To na podzim se to zase všechno zruší? Fotbal, hokej... Ty voe Vám dobře sploucha na maják.

Reagovat
smazaný uživatel

No s tím podzimem dobře straší hygienici, tak mě zajímá jak to tedy bude...Jedno je jisté, že další taková drsná opatření by mohla být už fatální pro mnoho oborů a jestli se nejpozději od září nevrátí na fotbal/hokej fanoušci bez omezení počtu, tak některé kluby by to taky nemusely dát...

Reagovat
smazaný uživatel

Co sport, ale další takové opatření už zruinuje úplně celý stát a všechny firmy. Já to řeknu narovinu, doufám, že v zimě se pojede modelem Švédska a je jedno kolik lidí zemře.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
ratusek

Tak jestli bysme vše zavřeli znovu, tak ti lidi budou umírat tak jako tak. Když doktoři nefungovali. A aby nefungovali znovu? Ani nemyslet kolik lidí teď odložilo vyšetření a léčbu, a přijít s něčím takovým znovu? Naprostý nesmysl.

No a zbytek populace by se kvůli kovídku zbláznil

Reagovat
veikko

Švédský model je blbost. Stačilo by úplně bohatě to, co tady funguje od prvních rozvolnění. Všude nosit roušky, dezinfikovat a poctivě testovat. Nemusíš tím pádem nic zavírat a žádný drastický růst nakažených nenastal. Je to sice dost divné napsat, ale to už i ti Bělorusové to zvládli o dost lépe než Švédi.

Reagovat
bobis21

Možná by sis měl více zjistit o tom, jak to ve Švédsku je. Úmrtnost ve Švédsku zvýšila méně než ve většině zemí západní evropy. Opatření ve Švédsku taky byly, jen nebyly nařízené, ale lidé je dodržovali - což je vidět i na tom, že je ve Švédsku stejný vývoj tržeb maloobchodu a služeb jako všude jinde.

Reagovat
veikko

Já vím, jak to tam je. Původní plán byl ovšem nechat co nejvíc promořit populaci, což zcela selhalo a tenhle experiment zaplatilo životem asi o 3000 lidí víc než muselo. Když už chcete dát za příklad nějakou zemi, tak třeba Norsko nebo Jižní Koreu (klidně i to Německo), kde se okamžitě začali plošně testovat nakažení a stopovat, kde se to rozšířilo. V současnosti je v Norsku asi 300 aktivních případů a v Koreji ještě méně. Ne, Švédsko opravdu není dobrý příklad.

Reagovat
veikko

*ale osobně jsem při příští vlně spíš pro model nic nezavírat, ale ani se nesnažit uměle promořovat populaci, to je nesmyslné.

Reagovat
bobis21

Ale rozhodně nejsou ani nijak negativní příklad, jak se to snažíš vykreslovat ty. Já souhalsím že např. Tchaj-wan je lepší pozitivní příklad, ale to by nejdřív naši komunističtí vlezdoprdelové museli být ochotni o něm mluvit.

Reagovat
veikko

To máš pravdu. Není to ani žádná tragédie z jejich strany, ale rozhodně patří mezi ty "neschopnější". Taky mám averzi vůči tomu, že sami Švédové se považují za tzv. morální velmoc a pak přijde Tegnell s celkem Mengelovskou myšlenkou promořování populace, aniž by se testovalo (Švédsko má na tak vyspělou zemi dost bídný počet testovaných). Ale uznávám, že to mohlo dopadnout mnohem hůř. K Tchaj-wanu: osobně bych ho klidně uznal jako jedinou právoplatnou čínskou vládu.

Reagovat
bobis21

Tak promořování probíhá všude, jen nemají státy koule to přiznat. Cílem není snížit celkový počet nakažených, ale rozložit je v čase.

Reagovat
h8_sfatto

Švédsko je daleko před zbytkem Evropy. A u nás to bylo jen cvičení za 400miliard, tak kdo je tu pro smích ?

Reagovat
dave30

Švédové sami uvádějí, že ekonomické dopady budou podobné, jako v sousedních státech. Proč by také ne v dnešním globalizovaném světě. Nejsou soběstačný ostrov... Takže budou na tom stejně, jenom ta smrtnost tam je větší, než jinde.

Reagovat
Pablos

dokonce nejseou ani nesoběstačný ostrov

Reagovat
dave30

Nejsou ostrov? Aha...

Reagovat
Pablos

skandinávský poloostrov né ?

Reagovat
dave30

Že ja si napřed něco nepřečtu. Pak jsem za vola...

Reagovat
Pablos

ale znejistěl si mě v jednu chvíli takže bych to něják nehrotil

Reagovat
dave30

Reagovat
bobis21

Ekonomické dopady tam budou stejné, protože stejně jako všude jinde byl pokles tržeb ve službách a maloobchodu. Rozdíl je pouze v tom, že tam to lidé zvládnou dodržovat sami, u nás jim to musí bureš nařídit.

Reagovat
dave30

A dovedeš si představit, jak by to u nás vypadalo, kdyby restaurace nebyly zavřeny, jenom by bylo doporučení? Opravdu za to může Bureš? Porušovat zákony je náš národní sport, doporučení neznamenají vůbec nic...

Reagovat
bobis21

Myslím žes nepochopil co jsem se snažil říct - šlo mi právě o to, že ve Švédsku to lidé dodržují i když to není jako zákaz, ale u nás to bez zákazu nikdo dodržovat nebude. To ale neznamená že u nás byly nějaká lepší opatření, jenom proto že to byly zákazy a ne doporučení, jedná se jen o rozdíl v chování společnosti.

Reagovat
dave30

V tom s tebou souhlasím. Jen pořád nechápu ty nářky na "Burešovi" zákazy (nemyslím od tebe). Nebýt těch zákazů, tak tady máme ten milion nakažených (jako u té chřipečky), ale tím pádem asi tak 30 tisíc mrtvých...

Reagovat
bobis21

Tak některé opatření jsou naprosto nesmylsné - např. když spolu nemůžeš jít po sportování do sprchy, ale můžeš si jít zaplavat do bazénu? To nedává žádný smysl. Stejně jako nošení roušky když jsi venku sám a nikdo okolo tebe není. To jsou prostě absurdity a je v pořádku že jsou za to kritizování. To že 3x během jednoho týdne řešili jaký čas budou mít pro nákupy vyhrazený senioři, ale v tu samou chvíli zdravotníci nemají ochranné pomůcky a pracují s rouškami které jim ušili lidé z okolí - tohle prostě v normálním světě nemůže vláda přežít, u nás jim ale projde všechno

Reagovat
dave30

V jiných zemích vlády přežijí promořování s následkem daleko většího počtu mrtvých. My se tady dohadujeme o časech nákupů, oni tam pochovávají mrtvé. Jestli je to u nás na odstoupení vlády, tak v některých zemích je to na gilotinu...

Reagovat
bobis21

Promořování probíhá ve všech zemích úplně stejně, v tom se ČR nijak neliší. Všechna opatření mají za cíl rozložení těch nakažení v čase, ne snížení celkového počtu. A nejde mi vůbec o ty obchody, ale o to že nezajistili ochranné pomůcky zdravotníkům a ještě měli tu drzost lhát že to udělali - to by neměli přežít.

Reagovat
dave30

Já s tebou souhlasím, ale v těch státech, kde se na ta přísná opatření vykašlali (nebo je zavedli se značným zpožděním) a stálo to zbytečně stovky či tisíce životů, tam by to ty vlády neměli přežít do slova a do písmene...

Reagovat
dave30

...neměly...

Reagovat
bobis21

S tímto tvrzením bych brzdil. Zatím nemáme informace o tom, jak se změnila míra úmrtnosti. Vezmi si příklad, že pacient s rakovinou (oslabená imunita chemoterapií) dostane virus a zemře. Jeden stát řekne že zemřel na rakovinu, druhý na virus. První se pak bude chlubit jak to skvělé zvládl bez obětí, přitom je to nesmysl a oba jsou na tom stejně. Až za rok uvidíme změny v míře úmrtnosti, teprve můžeme dělat závěry. Teď pro to prostě nemáš žádné čísla.

Reagovat
dave30

Tento argument by byl pro mě přijatelný, kdybychom u nás tyto pacienty nepočítali (ty s rakovinou a dalšími komplikacemi). Ale pokud mám informace, tak u nás tyto mrtvé také evidujeme jako oběti koronaviru (nezemřeli na koronavir, ale s koronavirem). A přesto máme počet úmrtí na milion obyvatel daleko menší.

Reagovat
bobis21

Ne vždy. Záleží na tom co je uvedeno jako příčina. Navíc máš mrtvé kteří nikdy nebyli otestováni, takže nevíš jestli to měli nebo ne. U nás v domově pro seniory mají od začátku těch opatření nějakých 15 úmrtí, ale nikdo z nich na to nebyl testován, takže nevíš jestli to měli nebo ne když zemřeli - prostě měli další nemoci a to jako příčina smrti stačí. Když by jiná země testovala všechny zemřelé, dostaneš se na úplně jiná čísla.

Reagovat
dave30

Nicméně pokud chceš, aby odstoupil Babiš, tak je mi to úplně jedno. Tak nějak vidím (za těch 30 let), že je úplně jedno, jestli je u "korýtka" Petr, nebo Pavel. Vždy se najdou "vyvolení", kteří se přisají ať je tam kdokoliv. Takže klidně, ale argumentovat rouškami, časy nákupů apod., když ve světě je situace daleko horší mi příjde... minimálně netaktické. Ti lidi zase nejsou takoví volové, aby neviděli za hranice...

Reagovat
bobis21

Tak Babiš měl odstoupit dávno. Co se týče peněz které ze státu vysál tak v tom nemá konkurenci. A stále máš ten problém, že říkáš že jsou na tom jiní hůř bez toho, abys měl skutečně srovnatelná čísla. Já chápu že se ti možná zdá že ty věci jako způsob zjišťování a reportování možná jako statistik moc hrotím, ale bohužel právě díky tomu vím jak jednoduché je správnou metodikou změnit výsledky tak, že vypadám nejlépe na světě - proto budu striktně hodnotit pouze podle srovnatelných čísel, ne podle něčeho co každý stát reportuje jinak.

Reagovat
dave30

Víš co je nejhorší. Babiš sál, když nebyl v politice, saje nyní (asi více, než předtím) a sát bude, i když v politice nebude (asi méně). Nicméně o to více budou sát ti, kteří nyní sají méně, ale po změně vlády tam bude mít "ty své". Systém dotací a státních zakázek je věčný...

Reagovat
bobis21

Jen to co Babiš vysál by z něj udělalo člověka v top5 nejbohatších Čechů - když ostatní to prý dělají stejně, kde mají ty miliardové majetky? Já neříkám že nikdo jiný to nedělá, ale reálně prostě v úplně jiných částkách než on.

Reagovat
dave30

Takže bude líp? Víš, já už jem po těch 30 letech "demokratických vlád" tak nějak pesimista. Takže kéž bys měl pravdu...

Reagovat
bobis21

Neříkám že bude líp. O nic takového vůbec nejde. Ale přeci nejde držet zločineckou vládu u moci jen proto, že "ti před ním byli přeci taky špatní". To není argument.

Reagovat
dave30

V podstatě si rozumíme. Já jsem pouze v této oblasti pesimista...

Reagovat
dave30

Třeba v takové VB zavedli plošná opatření, až jim onemocněl premiér. A proto jsou tam, kde jsou. Asi tak měsíc za námi (třeba ve fotbale teprve začínají trénovat ve skupinkách). A přitom se na vše mohli daleko lépe připravit. Tam asi půjde vláda ke zdi...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já jsem to Švédsko hodil jen jako příklad, protože jsou jedni z mála kteří nedělali tak drastická opatření. Jinak souhlas, tak jak to funguje nyní bych to už nechal. Roušky v prostorech kde je větší shluk lidí a ne venku, dezinfikovat a testovat.

Reagovat
Vsadim gule

Reagovat
bobis21

Nosíte venku roušku - nevím odpověď hodná čtenáře babišových médií

Reagovat
ratusek

Tak když tam ta debilní možnost je, tak z recese odpovíš stejným způsobem

Reagovat
dave30

Ano, babička vždycky říkávala - na blbou otázku, blbá odpověď...

Reagovat
db18

Reagovat
Kepy_FCB

Příštích 14 dnů bude kritických!!!!

Reagovat
bourbon

za mě ok. z Darkova snad nikdo na fotbal nepůjde.

Reagovat
vanGomm

Pravidla by měla platit pro všechny stejně.Vyjímky to je mírně řečeno obcházení obcházení zákonů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bobis21

Většina těch opatření bylo obcházení zákonů.

Reagovat
Blasphemer

Zase bych zavřel všechno a nechal všechny doma. Žádné výjimky, to dá rozum.

Reagovat
ratusek

a armádu do každé čtvrti a střílet každého, kdo bude venku

Reagovat
Pablos

armáda má být doma, žádné vyjímky

Reagovat
ratusek

A povedzte mi Kefalín, jak budete udržovat pořádek v ulicích?

Leda bychom zaměstnali bonzácké důchodce, kteří i teď monitorují ulice a bonzují

Reagovat
Pablos

nasadíme ty psí roboty ...jak to bylo v Singapuru nebo kde to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych objednal tohle, doufám, že má Andrej na tu firmu kontakt:

https://www.youtube.com/watch?v=ZFvqDaFpXeM

Reagovat
Pablos

dobrá scénka

Reagovat
ratusek

co, jací psí roboti?

Reagovat
Pablos

https://www.youtube.com/watch?v=36hwdpzOmoI

šílenost ...ale bojím se, že to jednou bude běžná realita

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

Teď už tedy jen chybí, aby Karviná shořela a zanikla, když to tam COVID-19 dává dopořádku...

Reagovat
h8_sfatto

nechápu k čemu jsou kontroly na hranicích, když k nám pustí nakažené Poláky z oblasti, která je zamořená nejvíc v celé Střední Evropě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele