Karabach je Barcelona Kavkazu. Město, ze kterého klub pochází, srovnala vojska se zemí

17.08.2022, 08:22
Aktuality
Radost hráčů Karabachu (© AFP)
Karabach Agdam je možná v Česku velkou neznámou, nicméně jeho bilanci by mu mohly přední tuzemské kluby závidět. Ázerbájdžánský šampion v hlavních soutěžích evropských pohárů nechyběl od roku 2014, jednou si vyzkoušel i Ligu mistrů a blízko se k ní dostal také teď. Jeho kouč Gurban Gurbanov (50) zůstává před kláním s Plzní opatrný a vyzdvihuje její obranu.

Karabach je jako buldozer, sedmkrát po sobě si neomylně prorazil cestu houštinou předkol. Naposledy neuspěl v srpnu 2013, kdy v boji o Evropskou ligu ztroskotal v play off kvalifikace na Eintrachtu Frankfurt. Při své jediné účasti v nejprestižnější soutěži zaujal dvěma remízami s Atlétikem Madrid, letos na jaře se ukázal mezi 32 posledními týmy nově vzniklé Evropské konferenční ligy.

S Olympique Marseille dostal v obou utkáních tři góly, aplaus fanoušků jej přesto neminul. V domácí odvetě jej senegalský útočník Ibrahima Wadji poslal do vedení, ovšem trenér Gurbanov mu nařídil, ať zajde za rozhodčím, aby trefu odvolal. Wadji totiž míč do sítě poslal volejbalově rukou a jediní, kdo to na stadionu Tofiqa Bahramova v Baku přehlédli, byli muži s píšťalkou. UEFA do této soutěže systém VAR nenasadila, a tak jim pomohla fair play.

Jak je na tom před utkáním Plzeň?

Gurbanov má vůbec velké slovo. Bývalý útočník je v zemi legendou, jeho tvář se dokonce před lety objevila v kampani proti domácímu násilí. Se 14 brankami je pořád historicky nejlepším reprezentačním střelcem Ázerbájdžánu, mimořádně úspěšný zůstává i na lavičce Karabachu, na níž sedí už od roku 2008 (tým vedl celkem v 598 zápasech)! Atraktivní fotbal, jejž pod ním jeho svěřenci předvádějí, dokonce mužstvu u fanoušků vynesl přezdívku "Barcelona z Kavkazu".

Bez kapitána? Bez obav...

Teď stojí v cestě Plzni a na český fotbal nešetřil Gurbanov chválou. "Jejich týmy hrají hodně disciplinovaně, velmi dobře brání. A mají hodně nebezpečné standardní situace," citoval jej server football-plus.az po příletu z Budapešti, kde jeho svěřenci suverénně pokořili Ferencváros. A předvedli na své poměry netradiční výkon, když se na hřišti soupeře hned od začátku vrhli do útoku.

Zatímco venku to do té doby od nich nebyla v Evropě žádná sláva, doma v Ázerbájdžánu jsou tvrdým oříškem. Doby, kdy tam na konci 90. let triumfoval Jablonec 3:0, jsou dávnou minulostí. Karabach letos v předkolech smetl polského mistra Lech Poznaň 5:1, Curychu nastřílel tři góly, jen Ferencváros u něj vyvázl s remízou.

Své zápasy hraje osminásobný šampion země (z posledních devíti ročníků) už skoro 20 let v Baku, původem je ale z Agdamu. Město na opačném konci republiky během první války v Náhorním Karabachu v roce 1993 srovnala arménská vojska se zemí, oblast vrátila teprve předloni a tamní obyvatelé se do ní zatím nevrátili.

Takhle vypadala vzájemná utkání v roce 2016

V této ligové sezoně je zatím klub vyznávající černé barvy dresů stoprocentní, ačkoliv kouč Gurbanov nasadil do obou zápasů nové sezony náhradníky. Od odvety s Curychem řeší problémy se stopery, na marodce jsou Kolumbijec Kevin Medina a především kapitán klubu i reprezentace Maksim Medvěděv, s osmi desítkami startů za národní tým nejzkušenější ázerbájdžánský hráč současnosti.

"Ale koupit obránce? O tom jsme neuvažovali. Tým, který mám, mi stačí. Změny budou spíš na jiných pozicích než vzadu," naznačuje trenér, že se doma bude soustředit na útok.

Preview utkání Karabach - Plzeň s audiokomentářem

Autor: Livesport.cz / Pavel Křiklan

Komentáře (133)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ja nechapu že je to braný jako evropa

Reagovat
dontcallmeandre

Tak existuje několik různých definic, kde evropa začíná a končí. U nás se prosadila verze s hranicemi na severním úpatí Kavakazu, ale v několika zemích (např bývalý SSSR, ale i nějakou dobu to převládalo i v na univerzitách v americe, kde se to i původně objevilo, se do toho počítá i kavkaz, ať už hřeben, nebo až po írán)

každopádně je to jedno, My to mu říkáme sice evropské soutěže, ale jsou to soutěže UEFA, ta sice má evropu v názvu, ale nemají tam nikde, že nemůžeš být členem, když nejsi z Evropy. Za mě, víc je líp,. klidně bych do UEFA vzal i země jako jsou Maroko nebo tak, evropskému fotbalu by to prospělo :)

Reagovat
Black Jagir

Severní Afrika vždycky patřila k Evropě, hlavně ty 3 nejzápadnější země

Reagovat
dontcallmeandre

jj, přesně, kulturně to není zase tak daleko, ty dějiny jsou propletené 3000 let. Kdysi v 90. letech byla dokonce vize, že se evropská unie bude rožšiřovat kolem středomoří, ale to bylo v době fukuyamova konce dějin, a ten se v severní africe nepotrvrdil vůbec, a jidne také ne. (Konec dějin byla chybná hypotéza od začátku)

Reagovat
Freedo

Opravdu? Mě přijde, že jsou ty země kulturně dost odlišné. Samozřejmě mají k Evropě blíže, než ostatní africké státy. Ale pořád je tam úplně jiná historická tradice, cítí se být ponížení evropským kolonialismem, ne vždy se jejich občané dobře integrují např. ve Francii či Nizozemsku. Moc si nedovedu představit, že by třeba francouzský tým hrál v Alžírsku.

Reagovat
deporpepa

Stejná věc, proč tým z Lichtštejnska hraje Švýcarskou ligu... protože jim to svaz povolil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kubys

A teď si vem, že třeba EuroBasket dokonce jednou vyhrál i Egypt.

Reagovat
Shevchenko

Už zase

Reagovat
PBLead

Přesně, kontumačně 0:3 pro Plzeň - hrajou na hřišti mimo Evropu.

Reagovat
johnik

Po rozpadu SSSR dostali tyto země na výběr jestli chtějí být členy UEFA nebo AFC. Takže je to tím, že jsou bývalým členem sovětského svazu.

Reagovat
Tromas

Zase logicky, když tyto země (respektive jejich fotbalové svazy) dostaly na výběr jestli chtějí patřit fotbalově do Evropy (kulturně tam podle mě nepatří žádná země bývalého SSSR hlavně Rusko, protože Rusáci si v historii zaplatili, aby se významná část jejich území počítala do Evropy. Hlavně, ale Rusáci byly vždy kulturně i ekonomicky Evropě zaostalí (tohle je historický fakt a ne jenom subjektivní domněnka, kvůli ruské invazi na Ukrajinu) a proto by se nikdy Rusko nemělo srát do Evropy, ale zase k velikosti Ruska je náročné určit, kam geograficky patří, protože vzhledem k rozloze by Rusko mohlo klidně být i kontinent. Zpátky k hlavní myšlence, tak jaká země by to nebrala sice by v AFC byly jejich kluby a reprezentace celkově úspěšnější, ale zase z Evropy jim potečou do fotbalového rozpočtu daleko větší prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Tak říct, že kulturně je Rusko zaostalé k Evropě je teda odvážný

Reagovat
Puskas

Reagovat
Tromas

Jako kulturu jsem myslel hlavně porovnání vládnoucích režimů v Evropě oproti Rusku. V Evropě je nyní nastolen ve všech zemích demokratický režim, zatímco v Rusku nikdy pravá demokracie nebyla (měli cara, poté diktaturu od Stalina po smrti Stalina to převzali komouši, pak si chvíli hráli na demokracii, aby trvalou vládu převzal Putin a uctívají ho jako boha Ruska). Díky odlišným vládnoucím režimům v těchto oblastech světa se také dost liší smýšlení lidí v Evropě a v Rusku, tak nějak jsem myslel slovo kultura v mém předchozím komentáři. Jinak jsem nenarážel na klasickou definici kultury, která mě v tom mém komentáři nezajímá.

Reagovat
valloire

rusko volby

Reagovat
valloire

V Rusku jsou volby, tudíž tam demokracie je taky. Možná odlišná, ale taková Merkelová vládla Německu taky pár let, stejně jako Putin.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi komik

Reagovat
valloire

a nejsou tam volby?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty pico i v Česku byly za komunismu volby

Reagovat
valloire

Reagovat
bobis21

Nedivil bych se, kdyby začal tvrdit, že i u nás byla tehdy demokracie

Reagovat
valloire

Merkel x let ti neva, Putin a Orbán jsou diktátoři na furt co?

Reagovat
bobis21

A co bylo u Merkel nedemokratického? Jakože volby které vyhraje někdo koho nemáš rád neuznáváš?

Reagovat
valloire

no a Putin ty volby nevyhrál?

Reagovat
bobis21

A že byla v několika místech volební účast přes 100% ti nijak divné nepřijde?

Reagovat
valloire

Ani ne. Sledoval jsem volby v Americe.

Reagovat
bobis21

Je super jak nejsi schopen říct vůbec nic konkrétního ani k Německu, ani k USA. Jen prázdné výkřiky pomateného mozku.

Reagovat
valloire

Je super jak nejsi schopen říct vůbec nic konkrétního k Rusku. Jen prázdné výkřiky pomateného mozku.

A co bylo u Putina nedemokratického? Jakože volby které vyhraje někdo koho nemáš rád neuznáváš?

Reagovat
bobis21

Jenže já konkrétní problém napsal. Když je někde volební účast > 100%, je jasné že volby jsou nesmyslné.

Reagovat
zurix_new

Myslím že toto individuum ani nechápe co je "> 100%"... sám jsem na sebe nasraný, že jsem se ho snažil alespoň někam nasměrovat, aby si doplnil své nedostatečné vzdělání. Zbytečné jako sama jeho existence.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

pochybnosti provází volby v USA, v Rusku taky...ty si vybereš Rusko

Reagovat
bobis21

A jaké pochybnosti jsou v USA? Kolik už soudů řeklo, že trumpvci nemají jediný důkaz? 60? Nebo už je to víc? Ty prostě jen věříš každé propagandě kterou vidíš a ani se neptáš, jaký pro to mají důkaz. Víš že žádný nemají.

Reagovat
valloire

A kolik soudů v Rusku to řeklo taky?

Reagovat
bobis21

Nevím, proběhl tam nějaký?

Reagovat
valloire

patrně nebyl důvod, co myslíš?

Reagovat
bobis21

Aha, takže ty argumentuješ něčím, co se nikdy nestalo jo? Tak to je fakt top argument

Reagovat
valloire

tak jsi fakt tak blbej?

Reagovat
bobis21

Spíš ty, což tady vidí úplně všichni. Meleš nesmysly, nejsi schopný své výkřiky absolutně ničím podložit a ještě hraješ chytrého. Typická propagandistická čubka.

Reagovat
valloire

Seš ty. Dolož ty volby v Rusku. Zdroj, jak je to oblíbené u podobných jako ty.

Reagovat
bobis21

Tady máš pár videí, jak to urny hážou hromady hlasů:

https://youtu.be/gwi-Ao-3n20

https://youtu.be/pH7uXZQsyHI

https://youtu.be/jsZsnrqmrnk?t=99

A běžně se ve výsledcích objevují regiony, kde přesáhne volební účast 100%, protože toho tam prostě nahážou moc, např. tady:

https://www.businessinsider.com/in-one-russian-region-there-was-a-107-voter-turnout-almost-entirely-for-putin-2012-3

Reagovat
valloire

Je tam kamera a stejně to tam hodí. Nevím. Můj názor je, že tohle Putin nepotřebuje, i kdyby se něco podobnýho dělo, stejně drtivě vyhraje.

Na rozdíl od Bidena...https://www.epochtimes.cz/videogalerie/2000-kuryru-dokumentarni-snimek-ktery-zachycuje-podvody-behem-prezidentskych-voleb-v-usa-2020/

Reagovat
bobis21

Jelikož má pod kontrolou všechny bezpečnostní složky, nějaké kamery jsou mu jedno.

A víš že autor toho dokumentu několikrát nebyl schopen poskytnout důkazy toho, co v tom filmu tvrdí? Když teda říká že důkazy má, proč je tají a nikomu není ochoten ukázat? Opravdu ti na tom chování nepřijde nic divného? "Mám důkazy, ale nikomu je neukáže, všichni mi prostě musíte slepě věřit" je typické chování člověka, kterému nemám důvod věřit. Ať teda ukáže ty důkazy. Ale toho prostě z nějakého důvodu není schopen. Nenapadá tě proč?

Reagovat
penepi

Reagovat
lichna.

Reagovat
didosh

Reagovat
zurix_new

Sorry ale tohle je přece strašné zjednodušení brát to jen jako "volby". Je to stejné, jak když řekneš že je něco jídlo, a už nerozlišuješ mezi tím, jestil je to Kofola s brambůrky, týden prošlý sýr s teplým pivem, nebo voda s čerstvou zeleninou vypěstovanou na vlastní zahradě.

Jasně, můžeš to nazvat demokracií, ale to můžeš i KLDR, "která si to přece dala do názvu"... důležité však je, jak to reálně probíhá a jaký to má efekt (a v případě jídla jaký to má efekt na zdraví). Než se pouštět do diskuse, tak doporučuji si nejprve pořádně nastudovat, jak se v Maďarsku volí a čachruje/čachrovalo s různými obvody. Rusko ani nezmiňuji, on by to tedy Putler vyhrál pravděpodobně tak jako tak (záleželo by samozřejmě kdy by volby probíhaly, ale tu většinovou podporu tam má), ale určitě by nevyhrál tak, jak vyhrává při těch manipulacích co se tam dějí.

Reagovat
valloire

A v Americe se určitě nečachrovalo třeba. Proč nedokážete pochopit, že Orbán má přes 50% Ale vlastně to vím.

Reagovat
zurix_new

Ježiši co ty jsi zase za exponát...

Reagovat
valloire

libtarde tahni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tromas

Volby nejsou zárukou demokracie ani v nejmenším. Například KLDR a Čína mají volby nacistické Německo také mělo volby (první kdy se Hitler stal kancléřem Německa a změnil Výmarskou republiku na nacistické Německo, dokonce opravdu nacisté vyhráli a nezfalšovali je, nebo nedaly dvě možnosti (zvolte naší stranu a vůdce nebo chcípněte).

Reagovat
Tromas

Kromě Běloruska, ale tam je to způsobeno tím, že tam Putin dosadil Lukašenka jako autoritářského vůdce a také tím, že Bělorusové se národnostně nijak extra neliší od Rusů. V podstatě jsou tady ty 2 národy stejné a Bělorusko by se dalo považovat pouze jako prodloužené území Ruska.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo si predstavujete pod takým pojmom kultura?

Reagovat
Tromas

Jako kulturu jsem myslel hlavně porovnání vládnoucích režimů v Evropě oproti Rusku. V Evropě je nyní nastolen ve všech zemích demokratický režim, zatímco v Rusku nikdy pravá demokracie nebyla (měli cara, poté diktaturu od Stalina po smrti Stalina to převzali komouši, pak si chvíli hráli na demokracii, aby trvalou vládu převzal Putin a uctívají ho jako boha Ruska). Díky odlišným vládnoucím režimům v těchto oblastech světa se také dost liší smýšlení lidí v Evropě a v Rusku, tak nějak jsem myslel slovo kultura v mém předchozím komentáři. Jinak jsem nenarážel na klasickou definici kultury, která mě v tom mém komentáři nezajímá.

Reagovat
Tromas

Kromě Běloruska, ale tam je to způsobeno tím, že tam Putin dosadil Lukašenka jako autoritářského vůdce a také tím, že Bělorusové se národnostně nijak extra neliší od Rusů. V podstatě jsou tady ty 2 národy stejné a Bělorusko by se dalo považovat pouze jako prodloužené území Ruska.

Reagovat
johnik

Tak zase ne všechny bývalé země SSSR šli do UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pobaltí je evropa

Reagovat
smazaný uživatel

To samé by pod UEFOU mohl být tím pádem Uzbekistán, Tádžikistán, Turkmenistán a Kyrgyzstán.

Reagovat
johnik

Jop

Reagovat
smazaný uživatel

Já se zase divím, proč od doby kdy se ví o tektonických deskách, se neberou kontinenty podle nich.

Reagovat
Tromas

No vědecky to takhle rozdělené je. Jinak si kontinenty určovaly lidé jednak podle tektonických desek a za druhé podle vývoje lidí na tom kontinentu například Asie a Evropa měla velmi odlišnou historii. Ještě jasnější příklad je Amerika, kterou bychom mohli brát jako celek, ale lidé si tam mezi ní vykopali průplav, protože to bylo logisticky a ekonomicky výhodnější.

Reagovat
bobis21

Protože nejde jen o geologii, ale i o historický vývoj. Jinak by Evropa opravdu žádným kontinentem nebyla, z pohledu tektonických desek je to jen glorifikovaný poloostrov.

Reagovat
bobis21

A mimochodem, velká část Sibiře by tam byla v Severní Americe

Reagovat
smazaný uživatel

"S Olympique Marseille dostal v obou utkáních tři góly, aplaus fanoušků jej přesto neminul. V domácí odvetě jej senegalský útočník Ibrahima Wadji poslal do vedení, ovšem trenér Gurbanov mu nařídil, ať zajde za rozhodčím, aby trefu odvolal. Wadji totiž míč do sítě poslal volejbalově rukou a jediní, kdo to na stadionu Tofiqa Bahramova v Baku přehlédli, byli muži s píšťalkou." Cit pro fair play, to už se dneska ve fotbale moc nevidí

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DidusIneptus

Dříve byl na stadionech mezi reklamními panely nápis Fair Play. Dnes No Rasism. Časy se mění.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

fair play je vzhledem ke sportu daleko důležitější

Reagovat
didosh

Reagovat
PBLead

Reagovat
Selänne

88

Reagovat
Tromas

Reagovat
smazaný uživatel

silnej ročník!

Reagovat
Salfovic

Mi tu hajluje nad hlavou a já dělám, že nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Selanne měl číslo 8.... 88 nosili či nosí Lindros, Pastrňák, Burns, Kane nebo Vasilevski.

Tihle "fanoušci"

Reagovat
valloire

Reagovat
JarousFCB

Poznygól

Reagovat
kbtk23

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
valloire

Reagovat
Skalda29
Reagovat
Puskas

Reagovat
Freedo

Reagovat
Trand

Reagovat
Todd Boehly

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
havrys99

při součtu skóre to mohlo být 2:4, všechna čest. Rozhodčí nebyl nikdo jiný než Bartosz Frankowski, ten co pak pískal Slavii s Plzní

Reagovat
DidusIneptus

Tiraspol byl herně lepší než Plzeň, přesto nepostoupil. Karabach je ještě silnější. Pokud Plzeň nebude mít štěstí, nebo nepodá mimořádný výkon v tomhle dvojzápase, do LM se nedostane. Chce to odvahu, bojovnost, sebevědomí. Žádná ustrašenost!

Reagovat
deporpepa

Nesoihlasím, Tiraspol má lepší hráče, ale určitě nebyl lepší... vždyt nedokazali ani dát gol ze hry...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tromas

Sheriff byl lepší jen během 15 minutovém úseku hry u nás doma. Ta část byla od Viktorie hrozná (ale naštěstí nás podržel Staněk) jinak, ale Šeriff za celý dvojzápas nedal gól ze hry a nijak extra nedominoval až na zmíněných 15 minut.

Reagovat
Kucka

Reagovat
wikingskrin

Nevadí za Plzeň zase hraje český Messi - Pilař

Reagovat
smazaný uživatel

Pilsi...

Reagovat
GrimeBaller98

Pil si nepil si debil si

Reagovat
BaggioRoberto

Nepil vole.

Reagovat
GrimeBaller98

Fenomen tragickeho prirovnani

Reagovat
Ligter

Barcelona je Karabach Pyrenejí

Reagovat
deporpepa

Plzen je Barcelona Šumavy

Reagovat
smazaný uživatel

A domažlice šumavský real

Reagovat
deporpepa

A Strakonice to je jasná Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

pak možná ještě Klatovy= Sevilla a tím jsme s výčtem větších měst v kraji skončili

Reagovat
deporpepa

Jsem zjistil, že Valencie není v Plzenskem kraji... tak to jsou Rokycany...

Reagovat
GrimeBaller98

Taky maji tak dementniho vlastnika?

Reagovat
BaggioRoberto

Barcelona je vse za 20,-

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
db18

Reagovat
JFT97

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Je to urazka Karabachu.

Reagovat
Salfovic

Takže to bude Barcelonské derby.

Reagovat
BaggioRoberto

Taky maj problemy s registraci hracu?

Reagovat
zurix_new

Reagovat
BaggioRoberto

Trener Karabachu vyzdvihuje obranu Plzne. Obranu jmenem Stanek.

Reagovat
Radin

Už jen z principu doufám, že takový stát nebude mít zastoupení v CHL

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
zurix_new

Proč?

Reagovat
Radin

Země muslimů, která útočila na první křesťanskou a ještě si k tomu pomohla Turky..

Reagovat
zurix_new

Cože? Na jakou "první křesťanskou něco" útočila?

Reagovat
eleven11

Asi "myslel"Arménsko.

Reagovat
zurix_new

Tak by si mohl nastudovat alespoň pár let historie a naučit se orientovat na mapě.

Reagovat
smazaný uživatel

Dva korupčníci proti sobě.

A teď se ukáže kdo víc "umí" v Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Ty, jakožto fanda Juventusu, nedokážeš už před zápasem určit, kdo "umí" víc?

Asi jsem vás přeceňoval ...

Reagovat
The Krupy

Inter had, for 17 years, lived in the shadow of Juventus and Milan. After Calciopoli, they were awarded the 05-06 Scudetto (on the field they had only managed third place). They then proceeded to win the next four titles, the Coppa Italia and the Champions League. Nerazzurri president Massimo Moratti seemed to take every opportunity to point out his team’s cleanliness and Juve’s base actions.

Yet it has now been found that Moratti and the late former Inter president Giacinto Facchetti also contacted Pierluigi Pairetto and fellow designator Paolo Bergamo, with the two parties talking about which officials would referee Inter’s matches. And the fact that these calls were not leaked to the press – when other clubs’ calls were – makes the case that there was a conspiracy to put Inter on the summit of Italian football (and cripple Juventus in the process) all the more believable.

Many of you reading this now may think of such theories as deluded and biased. Weren’t Juventini simply protesting out of denial? But all of the factors do point towards at least some leniency towards the Nerazzurri.

When FIGC president Franco Carraro resigned after the phone calls came to light, Guido Rossi stepped in to lead the investigations. Rossi was the vice-president of Inter. And not long after he delivered the damning verdict against Juventus, he resigned from his position to become president of TIM, a brand of Telecom Italia – the country’s largest communications company. Telecom Italia were the ones who wiretapped Moggi and Pairetto’s phone calls.

But the calls between Moratti, Facchetti, Bergamo and Pairetto weren’t made public until 2010, and by Moggi’s lawyers, not Telecom Italia. Rossi and Moratti were close. Rossi must almost definitely have known what was going on. So, considering Massimo Moratti was also on the board of TIM, and his former vice-president Rossi was about to be appointed as head of TIM, it would be in Telecom Italia’s interest to keep the illegal phone calls involving Moratti and Facchetti under wraps.

And then there are the allegations made by Christian Vieri in 2010. A prolific striker for Inter as well as a difficult character who also played for Juventus and Milan, Vieri claimed that Inter tapped his phone to spy on him and made the squad sign a contract promising not to mention Inter’s plans to bring down Juventus, Milan and co.

“I am ready to show everyone the document, everyone knew what was happening. I was spied upon because I cannot keep these things locked up”, firenzeviola.it reported Vieri as saying. “70% of the contract was to be paid by inter and the other 30% by Telecom (Italia)”. A former player for the Serpenti saying this about his ex-owner added a great deal of credibility to the conspiracy theories.

Vieri’s words don’t seem to be unfounded. A few months after some of Moggi’s incriminating phone calls took place, but a few months before they came to light, Moggi commented on the then-Inter manager, Roberto Mancini. According to soccerlens.com, Mancini replied:

“I won’t answer Moggi. But he knows that he will have to answer when the time comes.”

This strongly implies that Mancini knew about the imminent scandal – because Inter had planned it out.

TLDR: Drž piču.

Reagovat
smazaný uživatel

Pohádkář

Reagovat
The Krupy

"When FIGC president Franco Carraro resigned after the phone calls came to light, Guido Rossi stepped in to lead the investigations. Rossi was the vice-president of Inter."

To je ako keby ide Bodor vyšetrovať vraždu Kuciaka. Deluded Interista.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele