Kanonýr Jurečka si užil svatbu, v reprezentaci chce navázat na střeleckou formu

13.06.2023, 20:52
Aktuality
Václav Jurečka v souboji s Pablem Sarabiou (© AFP)

Slávistický útočník Václav Jurečka zažívá jedno z nejlepších období. Osmadvacetiletý forvard se díky drtivému závěru nedávno skončeného prvoligového ročníku stal nejlepším střelcem soutěže a dosažením 20 branek si splnil jeden z předsezonních cílů. V minulém týdnu si pak v Beskydech užil svatbu.

Věří, že si pohodu přenese i do české reprezentace, kterou čekají zápasy v sobotu na Faerských ostrovech a o tři dny později v Černé Hoře.

"Svatba byla parádní. Měli jsme to na krásném místě v Rekovicích - Trojanovicích u Frenštátu pod Radhoštěm. Měli jsme to v takovém úzkém rodinném kruhu, i tak se tam sešlo kolem 80 lidí. Myslím, že všichni si to užili. Budu na to mít krásné vzpomínky," řekl Jurečka.

"Ideální období. Myslím, že i manželka je teď hodně spokojená. Srší z ní štěstí, za což jsem rád. I to vám na hřišti pomůže, že doma v rodině máte pohodu. Takže uvidíme, co to přinese v sobotu," doplnil s úsměvem Jurečka, který od novinářů během reprezentačního srazu převzal cenu pro nejlepšího střelce ligové sezony.

Po posledním kole nadstavbové skupiny o titul se dostal do čela tabulky kanonýrů o gól před brněnského Jakuba Řezníčka, kterého o den později čekal závěrečný duel v bojích o záchranu.

"Když hrálo poslední zápas Brno, byl jsem zrovna s rodiči na obědě. Nějakým způsobem jsme to sledovali. Ne že bychom na to úplně koukali, ale měli jsme to trochu v povědomí. Nějaké pivko potom bylo. Takže jsem rád, že i ten čas, který rozhodoval, jsem strávil s rodinou," uvedl Jurečka.

Ještě před nadstavbou měl na kontě jen osm branek a na Řezníčka ztrácel 11 gólů. V následujících pěti zápasech ale skóroval dvanáctkrát a ve dvou duelech včetně závěrečného kola si připsal hned čtyři trefy.

"Vždy před sezonou mám pět šest cílů, které bych chtěl v průběhu sezony splnit. Nebudu lhát, měl jsem 20 gólů napsaných hned před sezonou. Takže nakonec se mi to splnilo, i když jsem v to už moc nedoufal," připustil Jurečka.

O zisku trofeje pro krále střelců začal reálně uvažovat po předposledním kole v Olomouci, po němž mu chyběly na Řezníčka tři branky. "Jak jsme hráli v Olomouci a přišli po zápase do kabiny, kluci mi hned říkali, že tu korunu musím zkusit. Dá se říct, že v posledním zápase (se Slováckem) hrál na mě celý tým, za to jim děkuju," uvedl Jurečka.

Trofej pro nejlepšího střelce by vyměnil za zisk titulu, který Slavii v souboji se Spartou těsně unikl. "Vždy to tak je, ta individuální trofej je druhořadá. V první řadě mám vždy tým. Strašně dlouhou dobu jsem kousal to, že jsme titul nezískali. Bohužel jsme si to prohráli v těch derby. Ať už remíza 3:3 nebo prohra 2:3 gólem z penalty. To nás stálo hodně bodů," poznamenal Jurečka.

Po životní sezoně v lize ho čeká ještě červnový program za českou reprezentaci, kde zatím při pěti startech gól nedal. "Nějaká pauza (po ligové sezoně) byla, nebudu lhát. Měl jsem svatbu, takže nějaká příprava na reprezentaci šla trochu stranou. Každopádně teď máme týden na to, abychom se dostali do optimální formy. Uvidíme, co trenéři vymyslí se sestavou. Já budu jen rád, když nastoupím a zkusím navázat na to, u čeho jsem skončil," dodal Jurečka.

Autor: ČTK

Komentáře (29)

Přidat komentář
fabec1222
Reagovat
smazaný uživatel

7,4/10 not bad

Reagovat
Salfovic

Jestli se fotí jen ze zadu, tak to bude mnohem horší.

Reagovat
fabec1222

No ze předu vypadá vážně docela bídně

Reagovat
Mass

Neviš co je bída.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě lepší než opocená Verešová.

Reagovat
Stannis Baratheon

přesně obráceně

Reagovat
Mass

Já bych jí bral z obou stran

Reagovat
Bechy1893

Reagovat
ratusek

xicht nešukáš

Reagovat
Mass

Zezadu je jedno slovo

Reagovat
Alan_Shearer

6,5/10 max

Reagovat
Salfovic

Z té svatby ?

Reagovat
delfin

Jestli mu k tomuhle pomáhá manželka, tak si vybral si hodně slušně.

Reagovat
Mass

Trochu jak Honza Koller, taky se pořádně rozjel až po 24. narozeninách.

Reagovat
Mass

To je masérka u ženskýho nebo mužskýho týmu?

Reagovat
monty25

Ve Slavii u kluků U15, ale taky dělá fyzio u repre WU17.

Reagovat
Mass

Ty jo mě být 14 a šáhnout mi třeba na stehna nějaká taková tak nevím jestli by nedošlo k "nehodě"

Reagovat
fabec1222

Hmmm, tak v U15 bude na masérském stole asi dost "horko"

Reagovat
smazaný uživatel

Počítám, že kluci za ní chodí hlavně s pobolívajícími třísly.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší frajer je ten, kdo jí rovnou řekne, že má křeč v penisu.

Reagovat
delfin

Představil se mi Čvančurák v 90. minutě.

Reagovat
Sosi

Reagovat
smazaný uživatel

Piták - nedodělaný český Lampard

Reagovat
Shevchenko

Teda úzký rodinný kruh si představuju nějak jinak

Reagovat
andrew96

Takový normální moravský rodinný kruh.

Reagovat
delfin

Lol, tahle diskuze. Njn holky, prostě mysíte jen na jedno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele