Kane opět proti Arsenalu. Na anglického střelce jde chvála z obou táborů

08.04., 23:24
Aktuality
Harry Kane (© AFP)

Harry Kane v létě opustil londýnský Tottenham, aby se dočkal kýžené trofeje. Bayern Mnichov ale klopýtnul v poháru a téměř definitivně je bez šance na ligový triumf, jedinou možností tak zůstává Liga mistrů. V té se Kane postaví proti Arsenalu, za který v mládeži nastupoval, avšak později se stal jeho úhlavním rivalem.

Třicetiletý anglický střelec to proti Gunners umí, vždyť v sedmnácti ligových zápasech jim čtrnáct branek sám vstřelil a další dvě připravil. Zatímco před příchodem Mikela Artety na lavičku Kanonýrů se mu jen jednou stalo, že vyšel gólově naprázdno, během úřadování španělského manažera se tak přihodilo čtyřikrát v sedmi utkáních. Ve čtyřech z posledních pěti navíc odcházel poražen.

Arsenal si přesto naplno uvědomuje Kaneovy kvality, vždyť ten v deseti sezonách po sobě vstřelil minimálně čtyřiadvacet soutěžních branek a letos si dokonce drží průměr nad jednu trefu na utkání. "Známe jeho kvality ve vápně. Chováme k němu velký respekt, ale nemáme proč se ho bát. Musíme se soustředit na sebe," vyhlašuje kapitán londýnského celku Martin Ødegaard.

Slovy chvály na svého svěřence nešetří ani Thomas Tuchel. "Dokázal odolat tlaku již mnohokrát, ani teď ho nic nezastaví," věří kritizovaný kouč Bayernu. "Pro Harryho je velmi atraktivní hrát ve čtvrtfinále Ligy mistrů zrovna proti Arsenalu. Je motivovaný a zajisté nám pomůže k dobrému výkonu," dodává Tuchel.

Ten složil komplimenty i svému soupeři. Gunners jsou vedle zápolení o ušatou trofej aktuálně také na čele domácí soutěže, podle někdejšího manažera Chelsea zaslouženě. "Arsenal je nejlepším týmem v Premier League, ukazují to všechna data. Musíme využít našich zkušeností v Lize mistrů, které pro nás mohou být velkou výhodou," nabádá padesátiletý Němec.

Až úterní večer napoví, zda trápící se Bavoři zúročí svou ostřílenost a udrží si naději na trofej, nebo se svému cíli zase o kousek přiblíží Arsenal.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com, theguardian.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Dostaví se efekt Kane, takže sázejte baráky proti němu.

Reagovat
Hachim Mastour

Efekt Kane je dať gól Arsenalu. Ideálne z penalty

Reagovat
FUnk

Reagovat
Čenda

Reagovat
Sosi

Reagovat
Sosi

Reagovat
Kucka

peníze na zemi

Reagovat
Lopiger

Působí to strašně nepřirozeně, že je podle kurzů Arsenal favorit na postup proti Bayernu, to už tady dlouho nebylo...

Reagovat
Kincl

Taky se po několikátém pokusu dočkali Bayernu, který nemá formu

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavně ten kurz na Bayern je hodně overrated

Reagovat
FUnk

ocekavam bramboracku od bayernu a vyhru afc 2:1.

Reagovat
Witcher

Snad to odloží radši

Reagovat
krisa

kvůli těm vyhrůžkám? pokud to odloží, tak můžou takové výzvy vyhlašovat týden co týden a už se neodehraje nikdy nic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pobody's nerfect

Myslíš kvůli propagaci prvního alba Metallicy?

Reagovat
Front hell

Ještě s Cliffem

Reagovat
vestinustarychdubu

Já se těším dnes večer na třaskavou atmosféru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele