Kanárci přešli přes Belgii

17.06.2002, 17:48
Aktuality
Brazilci si podle papírových předpokladů měli s Belgií snadno poradit. První poločas tomu také nasvědčoval, Brazilci ale svou převahu nezužitkovali. Ve druhém poločase byli aktivnější reprezentanti Belgie a měli několik dobrých příležitostí, chybělo jim ale trochu štěstí. Brazilci jakoby ani nechtěli hrát, štěstěna ale stála na jejich straně. V 67. minutě si na hranici vápna míč zpracoval Rivaldo, z otočky vypálil, míč se otřel o nohy bránícího hráče a gólman De Vlieger už na změnu směru nestihl zareagovat. Po gólu se Brazilci trochu probudili, na soupeře ale v nasazení stále nestačili. Měli ale více štěstí, Belgičané propásli několik dobrých šancí na vyrovnání a když v 87. minutě přidal pojistku Ronaldo, bylo o postupujícím rozhodnuto.

Kanárci nepředvedli žádný supervýkon, jestli chtějí ve čtvrtfinále proti Anglii uspět, budou muset hodně přidat. Ve čtvrtém brazilském zápase dal svůj pátý gól Ronaldo a dotáhl se tak na Němce Miroslava Kloseho v čele tabulky střelců. První úspěšný střelec z osmifinále, Rivaldo, má na svém kontě 4 zásahy a je spolu s Dánem Tomassonem za vedoucí dvojicí.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1009)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele