Kahn si na Brazilce věří

27.06.2002, 13:19
Aktuality
Německý brankář Oliver Kahn, který v dosavadních šesti zápasech dostal jeden jediný gól, je připraven ve finále zastavit všechny brazilské střely. "Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinho jsou všichni skvělí hráči, budou mě ale muset překonat," řekl zatím nejlepší gólman turnaje a německý kapitán Oliver Kahn.

Kahn je právem považován za nejlepšího brankáře turnaje. Ve skupině se blýskl skvělými zákroky proti Irovi Damienu Duffovi a Kamerunci Salomonu Olembemu v soubojích jeden na jednoho, ve čtvrtfinále proti USA pochytal vyložené šance Tonyho Sanneha, Clinta Mathise a Landona Donovana, také v semifinále s Koreou podal výborný výkon.

"Mám tušení, že budeme mistry světa. Brazílie má asi nejlepší tým na světě, na každém postu má skvělého hráče. Ale tým se skvělými individualitami ne vždy vyhrává," řekl Kahn. Jeho slova podpořil také trenér Rudi Völler: "Pokud by šampionát pokaždé vyhrál ten nejlepší tým, nebyli by Brazilci jen čtyřnásobnými mistry, vyhráli by alespoň čtrnáctkrát. Ve finále v Yokohamě ale asi nemůžeme očekávat festival ofenzivního fotbalu, finálové zápasy bývají hlavně záležitostí taktiky a často je rozhodují maličkosti, někdy i štěstí. Může se stát, že se na sebe oba týmy tak připraví, že své přednosti neutralizují a dopadne to jako v USA v roce 1994, kdy Brazílie po bezgólovém zápase porazila Itálii až na penatly," řekl německý kouč.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele