KAHN PO MS SKONČÍ S REPREZENTACÍ

11.05.2006, 21:54
Aktuality
Oliver Kahn, brankář mistrovského Bayernu, se po letošním MS rozloučí s reprezentačním dresem. K tomu jistě přispěl i fakt, že reprezentační kouč Klinsmann už před časem rozhodl, že na turnaji bude jedničkou Jens Lehmann.

Informoval o tom předseda bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge: "Po mistrovství světa skončí v reprezentaci a bude se tak plně soustředit na působení v Bayernu."

Kahnovi bude v červnu již 37 let. Je možné, že k jeho rozhodnutí přispěly i neustálé spory se současnou německou jedničkou Lehmannem. Nekonečné dohadování o tom, kdo z nich je vlastně lepší, jen zvyšují rivalitu mezi oběma brankáři.

Přestože gólman londýnského Arsenalu je jen o půl roku mladší, zdaleka nemá tolik zkušeností v národním týmu jako jeho konkurent. Nicméně Jens Lehmann v současnosti prožívá jednu ze svých nejlepších sezon a za týden může s Kanonýry vyhrát celou Ligu Mistrů.

Kahn debutoval v národním týmu v roce 1995 a do brány se doposud postavil v 84 mezistátních utkáních. Jeho největším úspěchem zůstává druhé místo na MS v Japonsku a Koreji. Naši západní sousedé se naposled z triumfu na velkém turnaji radovali na ME 1996. Tehdy však všechny zápasy odchytal dnes již nehrající Andreas Köpke.

Autor: Pavel Mašlaň

Komentáře (10)

Přidat komentář
VicenteRodriguez

konečně bude ten trapák končit

Reagovat
smazaný uživatel

No ten "trapák" si klidně může vzít papuče, sednout na gauč a v klídku si užívat pocit, že vyhrál skoro všechno co lze...

Reagovat
smazaný uživatel

To nemění nic na tom, že je to krajně nesympatickej a votravnej vůl a je dobře, že se loučí

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo, čím tebe otravuje....a díky čemu je vůl...a 99% němců je nesympatickejch..

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu máme ako veriť?

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne? Vem si, že má ještě tak rok dva do konce kariéry. Nezní to nelogicky...

Reagovat
smazaný uživatel

bolo nacase..ale treba uznat...was good

Reagovat
smazaný uživatel

Ať skončí uplně... Je to ten nejnesympatičtější fotbalista who I have ever seen... Nechápu jak moh' před časem vyhrát anketu o nejsympatičtějšího muže Německa... ...no, ale svý si odchytal, ať už jakymkoli způsobem...

Reagovat
smazaný uživatel

No a tak třeba já zase nechápu, proč do českého příspěvku hodíš z ničehonic anglickou větu.

Reagovat
smazaný uživatel

ja zase nechapu Klinsmanna, Kahn je lepsi brankar nez Lehmann..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele