Kaboul po pěti letech opouští Spurs, jde do Sunderlandu

16.07.2015, 23:00
Aktuality
Younès Kaboul se stal definitivně novou posilou Sunderlandu, proti němuž si roku 2007 kuriózně odbyl svůj debut za Tottenham. Ten nyní už podruhé opouští, a to za nezveřejněnou sumu, která se odhaduje na pět milionů liber. Nová Francouzova smlouva trvá do léta 2019...

Younès Kaboul jde v 29 letech psát novou kapitolu své kariéry, která čítá i pět reprezentačních startů za reprezentaci a triumf v anglickém Ligovém poháru.

Londýnský Tottenham, kterému nějakou dobu kapitánoval a klíčovou asistencí mu dopomohl i do Ligy mistrů, dnes zkušený stoper či pravý obránce definitivně vyměnil za anglický severovýchod.

"Všechno se seběhlo velmi rychle, ale teď jsem velmi šťasten, že jsem tady, a je to pro mě dobrá příležitost," uvedl po podpisu čtyřletého kontraktu věčně zraněný Kaboul, jehož maximum napříč posledními třemi sezonami představuje pouhých 13 ligových startů.

Younès Kaboul svou kariéru načínal v Auxerre, s nímž roku 2005 vyhrál domácí pohár, a na White Hart Lane s kratším intermezzem v Portsmouthu působil dlouhých osm let. Především v sezoně 2011/12 se potom mezi stopery řadil k elitě Premier League.

Autor: Tomáš Daníček / safc.com

Komentáře (350)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele