K titulu budeme potřebovat ještě dvě výhry, tuší Galtier

08.05.2021, 18:29
Aktuality
Boj o francouzský titul je letos neskutečně vyrovnaný a trumfy v rukou aktuálně drží Lille. Lídr tabulky si znovu polepšil včera večer, když ve velkém stylu zvládl derby na půdě RC Lens, trenér Christophe Galtier po závěrečném hvizdu zářil spokojeností...

"Nejtěžší zápas je vždycky ten nejbližší. Podali jsme skvělý výkon a v první řadě to platí o našich fanoušcích, kteří nás podporovali v průběhu celého týdne. Tuto výhru chceme věnovat jim," prohlásil po utkání Galtier.

Lille do utkání skvěle vstoupilo a už ve čtvrté minutě otevřel skóre z pokutového kopu Burak Yilmaz, tentýž hráč krátce před odchodem do šaten přidal druhou trefu a po hodině hry se prosadil i Jonathan David. Domácí navíc hráli dlouho v oslabení, ve 35. minutě putoval pod sprchy Clément Michelin.

"Byl to důležitý zápas v boji o titul a od začátku nám hrálo všechno do not, dali jsme rychlý gól a soupeř přišel o vyloučeného hráče. Výhra přišla v ideální dobu, ale jsem přesvědčen o tom, že k titulu budeme potřebovat ještě další dvě," nepochybuje kouč o tom, že PSG v závěrečných třech kolech neztratí ani bod.

Lille má v tuto chvíli na čele tabulky čtyřbodový náskok a v neděli bude čekat na to, jak si proti Rennes povede obhájce primátu PSG. LOSC každopádně bude mít vše ve svých rukou, v posledních dvou kolech nastoupí proti Saint-Étienne a Angers.

"Bude to ještě dobrodružství, jsou před námi další dvě. Asi se dostaví i nervozita, na druhou stranu neočekávám podcenění. Nastoupíme proti dvěma týmům, které budou moci hrát v klidu, nebude na nich ležet žádný tlak a budou chtít porazit lídra tabulky. Budeme se na to muset připravit s motivací a pokorou, tyto dvě vlastnosti nás charakterizují," upozorňuje Galtier.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele