Juventus si pojistil Danila, obránce prodloužil do léta 2025

02.03.2023, 21:57
Aktuality
Danilo (© AFP)

Brazilský reprezentant Danilo bude nadále rozšiřovat svou bilanci startů a branek za Juventus. Jihoamerický obránce zapadl do základní sestavy Staré dámy a vedení ho odměnilo novou smlouvou, kontrakt je platný do června 2025...

"Od příchodu do Juventusu ze srpna 2019 je jeho vztah k našemu klubu naprosto neskutečný. Stal se důležitou součástí a jeho láska k Juventusu je ještě větší," stojí v prohlášení turínského celku.

Danilo má na svém kontě 142 startů za slavný klub a společně s Filipem Kostićem tvoří duo, které v letošní sezoně Serie A nevynechalo ani jediný zápas. Předevčírem jedním gólem přispěl k triumfu v derby nad Turínem (4:2), když v nastavení první půle zařídil vyrovnání, jednalo se o jeho osmou trefu v dresu Bianconeri.

"V Juventusu jsem se okamžitě cítil jako doma. Děkuji klubu, spoluhráčům a samozřejmě také fanouškům. Rád bych pomohl Juventusu tam, kam patří, společně to dokážeme," prohlásil Danilo.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (29)

Přidat komentář
10

Kdyby se bral jako univerzální hráč na lavičku, neměl bych s ním problém. Pokud se ale obecně bere jako lídr, budoucí kapitán a základní kámen obrany Juventusu, jak o tom pořád dokola čtu, tak mě to dost výrazně děsí.

Danilo není ani stoper, ani bek. Je to prostě taková univerzální hmota, kterou vycpeš nějakou díru. Ale nic s tím nepostavíš. Dělá pořád dokola stejný poziční chyby, ty návyky na stopera prostě nemá. Proti každýmu lepšímu týmu se nechá ta naše brazilská obrana rozebrat jak lego. Na skupinu LM na podzim už všichni zapomněli.

Měli jsme Demirala, De Ligta, Romera...a teď v létě tam bude Bremer, jinýho adekvátního stopera nemáme. Skvělá práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Danilo + Sandro = koncepce

Nicméně pořád je v té sestavě za chuďase. Jinak dívám se na capology, triumvirát Szczeszny, Bonnuci, Vlahovič skoro 40 mil hrubého, za to hraje větší půlka neapolské sestavy Sandro a Cuardrado mají dalších 20. Když Juventus vypere Paredese a Rabiota, uvolní se dalších skoro 20 mega.

A v létě se budou dít věci.

Takže Ngolo Kante a Ndicka zadačko a 10 mega ročně, Amrabat za šušně, Nicolone 35 výkupka, Toni Kroos za výplatu a bonus a Milinkovič-Savič 40, nějaká sranda typu Hakan a liga je zpátky tam, kde byla

Zatímco Inter bude pokračovat s domovem důchodců, možná zkusí po prodejích překecat Paulita na Ligu mistrů, Milán se zmůže max na boj o Zaniola a někoho z Francie za hubičku, Lazio tradičně nic, případně utržené peníze za SMS si uloží na horší časy, Neapol trochu vyztuží lavičku, případně nahradí Osimhena Scammacou, Davidem nebo někým takovým - ti jsou v cajku a u nás budeme celé léto nahánět Frattesiho a dáme Aouarovi 5 mega ročně, abychom prodali v srpnu Tammyho a sezónu začneme s Gallem a na lávce bude Okereke

Reagovat
10

Ty ses zase nechal krásně unést...co si vždycky dáš, že ti to takhle najede? chci taky

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nepotřebuji, mám svůj svět

Reagovat
Neutron

to je super, ze to za teba poriesila priroda

Reagovat
DelPiero137

A je to tady nase obavy sa naplnili. Teraz je otakza ci to ma byt mentor a skutocna prestavba sa bude uberat inym smerom alebo bude Danilo buduci kapitan. Asi tusime ako to dopadne...

Nedivil by som sa keby aj Cuadrada predlzili. Obrana je asi nejhorsie natom a nezahrani to ani golovy Bremer.

btw co Gatti? Nem nato, zranenia alebo klasika, nesplna Maxove parametre?

Reagovat
10

Bohužel to dopadně jako vždycky. Danilo měl hlavně smlouvu ještě na příští sezonu, je úplně nelogický mu dávat novou v týhle fázi.

Gatti Maxe očividně nepřesvědčil a byl uklizen za Ruganiho a další po prohře s Monzou, vlastně po obou prohrách s Monzou.

Jsem zvědavej, jak to v létě chtějí vyřešit, protože my reálně máme jednoho adekvátního stopera a 1 WB, pokud teda budeme pokračovat v tomhle archaickým 3-5-2, jakože budeme.

Reagovat
DelPiero137

Nemam tak nasledovaneho Gattiho, dufam ze ma nato sa presadit. Uvidime co bude po lete no...

Reagovat
king23

V Realu hrával téměř výhradně beka. Jinak tvůj popis sedí na to, jak si ho pamatuju z té doby, asi se moc nezměnil Poziční chyby, někdo na kom se nedalo stavět...

Reagovat
r3

Reagovat
Whites

Začal jsem pracovat na rozšíření do Chrome, který má za cíl vyladit některý designový nedostatky EF po přechodu na nový web. V první verzi jsem se soustředil na diskuzi jakožto základ EF a pokusil se jí zpřehlednit. Každopádně je to první verze na základě mých preferencí, tak budu rád za vyzkoušení a váš feedback. https://chrome.google.com/webstore/detail/eurofotbal-plus/ofhfophhpcklaodifbpkimgolhpbimac?hl=cs&authuser=1

Reagovat
Furia Ceca

Jo, za mě to je mnohem lepší Moje oči ti děkujou

Reagovat
andkoo

ono to v podstate ako keby len odzoomovalo diskusiu? dalo by sa este nejak poriesit to debilne riadkovanie v diskusii? pripadne zmenit font pre diskusiu aj clanky? diky

Reagovat
Whites

Jsou zmenšený fonty a zredukovaná hromada bílýho místa, takže to vypadá odzoomovaně, ale díky tomu se vejde na stránku víc komentářů, tak není potřeba tolik scrollovat. Co myslíš tím řádkováním, že se dělejí v textu komentáře odstavce nebo že je mezi řádkama moc velký prostor? Jinak mohl bych přidat nastavení na typ fontu i velikost, protože každýmu vyhovuje něco jinýho a trefit jeden univerzální, co bude vyhovovat všem, je myslím nereálné.

Reagovat
andkoo

Myslel som ten priestor medzi riadkami, sa mi zdá moc veľký..keby sa dalo nastaviť si veľkosť a typ fontu, to by bolo geniálne

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Furia Ceca

My jsme neskutečně v prdeli. Když pominu mladíky z Juve Next Gen – zaplať panbůh za ně, jinak už by Juve bylo v mých očích nefanditelný – tak tam prostě nevidím hráče, na kterých by se to za dva, za tři roky dalo stavět. Chiesu s Pogbou nepočítám, protože u nich je otazník, jací budou po zraněních (u Chiesy to je stále půl napůl – zatím to ale spíš vypadá, že bude následovat cestu Alexe, což by teda byla tragédie nejen pro nás, ale pro celý italský fotbal ). Takže jediní, kteří mi tam sedí, jsou Bremer s Locatellim, možná ještě Milik s Keanem. Věkově tam ještě sedí Vlahović, ale toho bych prodal ještě v létě, dokud má nějakou cenu, protože pokud zůstane u nás, tak to bude Amauri 2.

Nejhorší ale je, že místo abychom v létě řešili obranu a kraje, kde máme největší problém, tak místo toho budeme řešit zálohu. Protože i když odejde Rabiot s Paredesem, tak se nám vrátí Arthur, pravděpodobně i Zakaria, možná i McKennie, u toho nevím. A když je obratem neudáme, tak se taky může stát, že příští sezónu na hostování nepošleme jenom Ranocchiu s Rovellou, ale i Fagioliho s Mirettim. Takže opravdu paráda, že jsme si uměle vytvořili problém na postu, který nás trápí suverénně nejmíň.

A ať už se kurva něco udělá s tou základní kostrou týmu z hlediska národnosti. Juventus je italskej tým, jádro bylo vždycky italský a není možný, aby bylo brazilský.

Reagovat
Eichel

McKennie by mal zostať v Leedsi, ak si správne spomínam, ono je to len formálne hosťovačka ale sú tam ľahko splniteľné podmienky na nutný odkup.

Reagovat
Kucka

Následovat cestu kterého Alexe?

A Vlahoviće fakt nevyužijete a neuděláte z něj dělo? Jako Milik s Keanem jsou spíš backup pro klub formátu Juve.

Reagovat
Dajvytm0

OT: Musím pochváliť redakciu, že sa im nový vzhľad stránky fakt podaril. Síce zo začiatku to bolo ťažšie, niektoré veci sú ešte nedotiahnuté, niektoré zas ešte nedokončené, podľa mňa prišiel ten nový vzhľad priskoro, keďže sa mal nasadiť nový vzhľad, až keď by bola väčšina vecí dokončená, ale za mňa aj tak palec hore aspoň za to, čo už spravené je

Reagovat
stuff

Musim povedat, ze som si ho velmi oblubil.(ako jedneho z mala zo sucasneho juve) Kapitanska paska na jeho ruke mi vobec nevadi. Mam pocit, ze hra srdcom, ze je ozajstny lider a ma uroven.

Na druhu stranu, samozrejme, suhlasim, ze v nicom nevynika a v idealnom stave juve by bol prijemny univerzalny nahradnik. V takom stave ale nie sme a jeho predlzenie mi vobec neprekaza. Priam ho vitam.

Forza juve! Forza Danilo!

Reagovat
10

Tohle je názor 99% fanoušků z VS.

Mě by za normálních okolností taky nevadil, protože za těch "normálních" okolností by plnil roli Padoina a neměl bych s tím jedinej problém, ale...

Reagovat
Nuno čomes

Kolik je plat?

Reagovat
10

4m (5,24m hrubého)

Reagovat
10

Alex Sandro pro srovnání 11,10m hrubého...

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Zark

S tímhle BRASILO vzadu si ještě užijeme kopu legrace, určitě prodlouží i bývalému fotbalistovi Sandrovi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GrimeBaller98

Vetsinu kariery to byl spis meme material, ale ted mi prijde, ze hraje dobre a ze je respektovanej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele