Juventus prodloužil hostování Moraty z Atlética Madrid

15.06.2021, 22:20
Aktuality
Álvaro Morata (© AFP)
Álvaro Morata bude i v nadcházející sezóně nastupovat za Juventus. "Stará dáma" na základě opce o rok prodloužila hostování z Atlética Madrid za 10 milionů eur...

Bývalý hráč Realu Madrid nebo Chelsea dorazil do Juventusu, za který již nastupoval mezi lety 2014 až 2016, před uplynulou sezónou na roční hostování s opcí.

Její součástí byl trvalý přestup za 45 milionů eur, anebo roční prodloužení hostování za dalších 10 milionů eur a možné následné využití opce na přestup ve výši 35 milionů eur.

Juventus se rozhodl pro druhou možnost a 28letého útočníka, který ve skončeném ročníku zaznamenal ve 44 soutěžních zápasech 20 gólů a 12 asistencí, si podrží na hostování.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (43)

Přidat komentář
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Witcher

Operativní leasing

Reagovat
herbage

Reagovat
tr1p

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Lech

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší by bylo vykoupit Belottiho, ale dokud je Cairo živej, do Juve ho nepustí.

Reagovat
Svatej

Nějaký 4 sezony zpátky měl výbornej ročník a dost se spekulovalo o tom, že ho vykoupí někdo z anglie. Teď koukám, že je to statisticky celkem průměrný na první pohled. To šel dolů, nebo nějak změnil hru, že by jsi ho upřednostnil?

Reagovat
smazaný uživatel

Čísla mě úplně netankují, důležitá je typologie hráče a jeho využití. V poslední sezóně měl slušný rozjezd, ačkoliv ze strany Turína to byla týmově spíš bída. Druhou část měl slabší, ale Toro se výsledkově trochu zvedlo. Není to nutně střelec, ačkoliv umí zakončovat oběma nohama a za každou cenu se nešteluje třeba jen na primární pravačku, jak mají někteří hráči tendenci. Míč mu nepřekáží, dokáže ho vést, alibisticky se ho nezbavuje, umí poslat centr nebo přihrávku z před vápna, není to nutně "box player" a ryzí zakončovatel. V ničem není vynikající, že by patřil mezi světovou špičku, ale ve všech ohledech je vysoce nadprůměrný. Systém 352, který navíc v Toru nejvíce praktikují, dává často vyniknout z druhé vlny záloze, on vytvoří příležitost spoluhráčům už jen pohybem. Pro mě je takto komplexní nadprůměrný útočník důležitější než TOP střelec, který umí "jen zakončovat". Navíc s Dybalou si svoje odehráli v Palermu, znají se, jsou to dobří kamarádi. Navíc je to Ital, což jsou pro mě další plusové body.

Moratu mám moc rád a byl jsem rád, že se povedlo ho na rok přivést na hostování, ale ve výsledku za 45 milionů na přestup podle mě nestojí. Snadno ho něco rozhází. Úvod sezóny měl skvělý, ale postupem času pálil čím dál víc šancí.

Pokud je třeba možnost mluvit o Moratovi, Belottim a Icardim, vychází mi z toho Belotti komplexně nejlépe, ať už herně, v poměru ceny/výkon nebo zapadnutím do týmu. Pořadí bych měl Belotti, Morata, Icardi. To jen pro určité srovnání. Ale já jsem jen fanoušek, pavlačový kecal, takže na mém pohledu stejně nesejde.

Reagovat
DelPiero137

Alvaro je sympatak, mava aj dobre obdobia ale nespolahlivy, labilny. Uz mam zacinaju hnevat hraci kde sa modlis aby mali konecne dobre obdobie. Stale sa spoliehat na tento typ, dufat a stracat cas/peniaze. Belotti by bol sen.

Reagovat
Freedo

Tohle je hodně neinformovaná otázka, ale byla někdy možnost koupit Immobileho a bral bys ho herně? Ve srování s Belottim by byl lepší, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Immobile v Juventusu strávil rok v mládeži, byl to hráč Juventusu. V té době jsem ho celkem hltal, sledoval jsem mládežnický turnaj ve Viareggiu, kde vystřílel vítězství a dal hattrick ve finále. Odcházel vlastně v momentě, kdy přišel Conte, měl tam ten super rok v Pescaře s Insignem a Verrattim. Juve o něj ale zrovna moc nestálo. A později už se o něj Juve snad ani nezajímalo.

Mám raději Belottiho, ale Immobile je oproti němu ryzí střelec, dokáže dát gól z ničeho. Jasně, bouchnul v BVB a Seville, ale to bylo zcela zřejmý, že tam neuspěje, do těch týmů nezapadl. V Laziu se našel. Ale stejně jako tady níže píše 10 o tom, že Belotti nemá na to, aby hrál na mezinárodní scéně v nějakém větším klubu základ, tak podobně to vidím u Immobileho. Já bych je ale v týmu chtěl oba, což je ale moje obsese s "Italo-Juve".

Reagovat
10

Technicky je Morata úplně jinde, Belotti bohužel nemá na to, aby hrál na mezinárodní scéně v nějakým větším klubu v základu. Jeho technický limity se pak bohužel dost odhalí. Ale podobně jako Chiesu bych ho do týmu chtěl kvůli jeho nasazení a bojovnosti, jako 12. hráč je to skvělá alternativa.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, Belotti má svoje rezervy, ale od něj tu techniku na vyšší úrovni nečekám. Občas ale i on vystřihne dost povedené věci s míčem, které od něj člověk nečeká. U něj je pro mě důležitá přímočarost, nasazení a bojovnost. Proto je u mě před Moratou. A Alvaro mě irituje svým stylem běhu, něco mi na tom nesedí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně neblbněte s tím Pjaničem, Icardim….

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
VersaceChain

To fakt Juventus nedokaze sehnat nekoho lepsiho, nez je tento traged?

Reagovat
smazaný uživatel

De Paul přestoupí do Atlética Madrid

Rodrigo De Paul podle posledních zpráv přestoupí z Udinese do Atlética Madrid, které zaplatí 35 milionů eur. Argentinský záložník má ve Španělsku podepsat pětiletý kontrakt se základním ročním platem tři miliony eur, po jihoamerickém šampionátu ho čeká zdravotní prohlídka.

Je fakt škoda, že ho někdo z Itálie neudělal, protože 35 je fér cena, žádná raketa, a hlavně ten roční plat je pohádkový. Pro Atlety dobrej deal.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si, ze ma na takovej klub.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
maras93

Reagovat
10

Mohli by teď pustit Felixe, toho bych vyměnil snad i za Dybalu

Reagovat
smazaný uživatel

Felix se mi hodně líbí, ale za Dybalu bych ho nevyměnil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Votas

Možná ukázka toho, jak jsou top kluby v Itálii finančně v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano. Daň za hloupé transfery minulosti.

Reagovat
GEGE

stačí se podívat na ACM,kde to i po postupu do LM vypadá na další mercato parametro zero..

Reagovat
smazaný uživatel

Částečné asi ano, na druhou stranu, kolik týmů mimo Anglii dá v současné době 35 M za jednoho hráče? Bayern, Dortmund, Atleti, Real, PSG a možná Juve.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

logický krok

Reagovat
Zark

ale jo

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos oficialne konec. Zitra ma byt tiskovka.

Reagovat
teenz

Reagovat
misinho7

Reagovat
vilp

Kam půjde? City? PSG?

Reagovat
patas92

Tipnul bych United

Reagovat
Ed_Hazard

PSG. Udobrovačka a gesto pred príchodom Mbappého, ktorý oznámia 10.08

Reagovat
patas92

Wow

Reagovat
Ed_Hazard

Očakávané. Aspoň u mňa.Varane (?), Militao, Nacho, Alaba. Za mňa uplne dostačujúce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele