JUVE - INTER: 15 BODŮ

27.11.2004, 12:59, aktualizováno 27.11.2004, 19:51
Aktuality
Věřte nevěřte, takový je rozdíl mezi vedoucím celkem italské Serie A a milánským Interem. Kdo by tuto propast tipoval před zahájením ligy, byl by zcela jistě považován za blázna, v lepším případě za absolutního fotbalového ignoranta. Ale pohled na tabulku je tou nejlepší odpovědí.

Pro mnohé ztrácí toto italské ligové derby, zvané "Derby d'Italia", letos svou přitažlivost. Pozor! Nezapomeňme, že se jedná o zápas dvou týmů, které nikdy ve své historii nesestoupily a tím pádem je rovněž soubojem v lize nejhranějším. Inter hraje o svou poslední příležitost. Výhra mu uchová, byť asi zcela minimální, šanci ještě promluvit do boje o titul. Naopak prohra ho pošle definitivně do společnosti bojujících jen o pohárovou účast. Juventus venku prohrál jen jednou a velice dobře si uvědomuje důležitost udržení šestibodového náskoku před dalším z milánských, AC, i po tomto zápase.

A je tu další přitažlivý aspekt utkání Inter - Juventus. Na straně hostů se představí jejich téměř neprostupná obrana, na straně domácích pak jeden z nejlepších ligových útoků. I když také zde se projevuje převaha "staré dámy". Juventus obdržel pouze 4 branky, Inter o 16 více. Oba celky nastřílely 23 gólů. Juventus venku vyhrál pětkrát, jen jednou prohrál. Inter je jediným neporaženým týmem, ale vyhrávat se mu také nedaří. Pět utkání a sedm bodů za 1 vítězství a 4 remízy. Skóre má Juve venku 12:2, Inter pak doma 9:7! Inter, jak jsme psali, je jediným neporaženým celkem, ale deset nerozhodných zápasů, z dvanácti odehraných, mluví za ostatní komentáře. Nejlepšími střelci jsou v Interu Adriano (9) a Martins (5), u Juve Del Piero a Ibrahimovič (5).

Roberto Mancini má o čem přemýšlet. Koho postavit na místo stopera, zda bude v pořádku po zranění Verón, kdo si bude nejlépe rozumět na hrotu s Adrianem. V obraně to nakonec bude asi dvojice Córdoba - Materazzi, ale ani Burdisso není bez šancí nastoupit do základu. K Adrianovi se, podle našeho mínění, postaví Christian Vieri a Martins zůstane na lavičce, jako eso v rukávu trenéra Manciniho.

Fabio Capello nemůže počítat s Davidem Trezeguetem a Alexem Del Pierem, je znovu zraněn, a tak se naskýtá skvělá šance pro Marcela Zalayetu. V lize dal 4 branky a minulou středu se trefil také v LM do sítě Ajaxu. V obraně se na pravé straně poprvé od 27. října objeví Zebina, ve středu pole se rozhoduje o jednom z dvojice Blassi a Appiah, Emerson má jistotu. Pavel Nedvěd se vrací po jednozápasové odmlce a jistě zavelí ke zteči!

Inter nehraje špatně, fotbal v jeho podání je zcela jistě mnohem přitažlivější než ten, který předvádí v lize "Vecchia signora". Té se v Evropě začíná přezdívat "1:0", ale také "italské Řecko"... Problém Interu je v jisté taktické nevyzrálosti, nevyrovnanosti. Balónů z vlastní sítě vytahovali více pouze gólmani AS Řím a Lecce a průběh jeho zápasů se mění v několika minutách. Daruje vedení soupeři a pak rychle vyrovnává, nebo naopak. Bude-li takto pokračovat, kdo ví, kolika infarktů se dočkáme do konce sezóny u jeho tifosi!

Inter neprohrál ani v LM, veze bod z Brém, kde nenastoupil Adriano, pykajíc za svou nerozvážnost, potrestán disciplinární komisí UEFA zákazem startu na 2 zápasy. Ale to Manciniho až tak nebolí, jeho tým má postup zajištěn a brazilský reprezentant si mohl odpočinout. Ten také vydal prohlášení, v kterém označil výroky v tisku o jeho nespokojenosti v Miláně za "kecy, kecy, kecičky!" A do Španělska, zatím, se nechystá!

Juventus nastoupí v klidu, tlak neexistuje, vyhrát chce, ale nemusí. Na rozdíl od Interu působí jeho výkon vyrovnaným dojmem, mezi základní jedenáctkou a lavičkou není až takový rozdíl, což je vidět na příkladu Zalayety.

A tak po rozruchu před, při a po zápase Barcelona - Real Madrid, je zde další vrchol sezóny. Dva rozdílné styly, rozdílné umístění v tabulce. Ale nezapomeňme: v podobných soubojích jeden nikdy neví. Patnáct bodů sem, patnáct bodů tam...

V původně zveřejněném článku byl jako domácí Juventus, zápas se však hraje v Miláně. Vše bylo opraveno, za chybu se omlouváme.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*sansiro

jsem fakt zvedavy na neporazeny Inter vcele s Adrianem vs. obrana a efektivnost Juve!

Reagovat
PJ

FORZA INTER!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Houby. Juve vyhraje !!! FORZA JUVE !!!!

Reagovat
HOST*InMi

Ale hovno hra sa v Milane a Inter vyhral minuly rok obidve derby!

Reagovat
Mr.Jindros

tjn , je to divný , má se hrát na San Siru , článek je psaný jako by se hrálo v Turíně

Reagovat
HOST*InMi

Ale hovno hra sa v Milane a Inter vyhral minuly rok obidve derby!

Reagovat
HOST*autor

Slova na mou obhajobu mi chybí, proto jen jediné: za chybu se omlouvám, pozorným čtenářům děkuji zejména za pochopení…

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se

Tenhle server je tak dobrej, že jedna chyba se dá v pohodě odpustit.

Reagovat
Mr.Jindros

vůbec nevadí , děláte to pokud vím zadarmo a skvěle (všechny články), takže není nač si stěžovat

Reagovat
HOST*

FUCK JUVE!FUCK JUVE!FUCK JUVE! FORZA INTER

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*

Io sono d' Italia e tifov per JUVE FORZA JUVE!

Reagovat
PJ

Vítej, cizinče

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro inter

FORZA INTER

Reagovat
HOST*Vicente90

dneska vyhrajem is se Zlatanem kterej dá 3 fíky´´´´´´´´´´´´ JUVE

Reagovat
HOST*Mike

Forza JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta nám vyhovuje, i když lepší by byla porážka Juve.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele