JULIA BAPTISTU ULOVIL REAL MADRID

29.07.2005, 22:22
Aktuality
Hvězda týmu FC Sevilla přestupuje za 20 milionů eur do Realu Madrid. Brazilský útočník dal Realu přednost před londýnským Arsenalem, jelikož chce získat španělské občanství.

Přestože přišel Julio Baptista do Španělska ze Sao Paula jako defenzivní záložník, vyklubal se z něj excelentní střelec. Za dva roky stihl v dresu FC Sevilly nastřílet 38 ligových branek, když v premiérové sezoně dokonce vyrovnal hranici dvaceti gólů.

V letní přestávce byl blízko získání Baptisty Arsenal FC. Londýnský klub dokonce Seville učinil několik nabídek, ale ve finále se do hry zapojil Real a hráč dal přednost setrvání ve Španělsku.

Hlavním důvodem pro pokračování kariéry v Primera División se ukázalo španělské občanství. Jelikož Baptista ve Španělsku působí už dva roky, za další rok už může získat pas hráče ze země Evropské unie, což mu ulehčí další případné přesuny.

Realu se zatím nepodařilo získat ze Santosu Robinha, a tak se zdá, že Baptista je jakousi pojistkou. Pokud by přišel i Robinho, bude v útoku Realu pořádný přetlak, ovšem Vanderlei Luxemburgo možná počítá s Baptistou do záložní řady.

Julio Baptista přišel královský klub zatím na dvacet milionů eur. Částka se však v závislosti na úspěších ještě může vyšplhat o čtyři a půl milionu, pro hráče je připravena pětiletá smlouva.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (59)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co kdyby se tenhle web přejmenoval třeba na web Barcelony a Realu?????? ( záměrně nepíšu La Primera ).

Mam takovej pocit že je tu těmto dvoum týmům podřizováno naprosto vše.

Když třeba přestoupí Viery z Interu do AC tak se tu o tom neobjeví ani slovo.

Ale o realu a barceloně víme snad už naprosto všecho snad jen zprávy z jejich juniorskejch akademií mi tu ještě chyběj

Reagovat
smazaný uživatel

o Vieirovi byla psáno už jako o přestupové spekulaci

Reagovat
smazaný uživatel

jo pardon Vieri

Reagovat
smazaný uživatel

Vieriho přestup je podle důležitosti srovnatelnej třeba se Zabaletou v Espanyolu, i když ten zatím v evropě není moc známý a on něm tu taky nebyl článek. Navíc šel Vieri myslím zadarmo......

Reagovat
sansiro

A co Gilardino? O nem tu nebylo ani pismenko vy alibisti.

Reagovat
HOST*

O Gilardinovi tu přece byl článek-spekulace těsně předtím než přestoupil. A jeho přestup byl taky trochu zamotaný a nebylo jistí jestli v AC je nebo ne a po dalším autu s Robinhem se šlo na jistotu a nikdo to radši nepsal...

Reagovat
smazaný uživatel

ty asi myslíš Vieriho, že. Ale to byl celkem obyčejnej přestup - zadarmo a eště hráč za zenitem. myslim že to bylo tak akorát do expresek, kde má samozřejmě svoje místo.I když samozřejmě můžeš namítnout, že Vieri je Vieri a že kupodivu přestoupil do týmu největšách rivalů. je to věc názoru...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak něco napiš, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ale o takom robinhovi bolo hadam vsetko, este aj ci vcera bol na zachode, nechcem vsak kritizovat lebo autori odvadzaju skvelu pracu, ale napr., ze tomasson prestupil do vfb, alebo bayern kupil karimiho - najlepsi hrac azijskeho kontninentu o tom som sa tu dozvedel ... gronkjaer do vfb, tiez len jednou vetou, ale mna uz fakt robinho nezaujima, prosim berte to ako radu príp. konštruktívnu kritiku, urcite nie napadanie

P.S.: a urcite este mnoho inych prestupov aj ked ako ste si asi vsimli ja sa zaujimam skor o bundesligu

Reagovat
smazaný uživatel

namítáte že byl za zenitem a zadarmo?????

Za zenitem?????

asi jo ale i tak stačil dát za sezonu okolo 14 branek. a to ještě slušnou část sezonu promarodil.

Zadarmo???????

jo to je asi pravda i když za celkem divnejch okolností, kdy ještě za to že chtěl odejít dostal odstupný.

JENŽE VY MI POŘÁD TVRDÍTE ŽE JEHO PŘESTUP SROVNATELNEJ TŘEBA Z ...........

KDYŽ JE JEHO PŘESTUP SROVNATELNEJ TŘEBA Z.......

TAK PROČ SE TU TŘEBA DOČÍTAM ŽE HIERO UKONČIL KARIÉRU??????

NEBO ŽE REAL ZÍSKAL GRAVESENA??????

MYSLÍTE ŽE JE GRAVESEN TŘEBA LEPŠÍ NEŽ DAVIDS KTERÝ TEĎKON PŘESTOUPIL DO SPURS???? - i když uznávam že je to věc názoru.

NAVÍC BOBO BYL DLOUHOLETOU IKONOU INTERU A JEDNÍM - NELI VŮBEC NEJLEPŠÍM ZAKONČOVATELEM MINIMÁLNĚ V EVROPĚ????????

PROSTĚ SI MYSLIM ŽE BY TU MĚLI BÝT I JINÉ A OBČAS I DŮLEŽITĚJŠÍ ZPRÁVY - KTERÝ SOU ODSOUVÁNY KVŮLI NĚKDY NE TAK DŮLEŽITÝM ZPRÁVÁM Z PRIMERY

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč nic nenapíšeš??? Rozdíl je ten, ež fanoušci primery tu jsou v redakci a píšou články a fanoušci Chelsea si tady akorát stěžují.

Reagovat
HOST*Maniac

Fugas komu ty fandíš?

Reagovat
Mr.Jindros

Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

a Interu Milán

jinak i Newcastlu Marseile a Spartičce

Reagovat
HOST*Maniac

ještě to neni úplně jistý s tím davidsem! Ikdyž teda na 99% jo. četl jsem že z eurofotbalu se stává bulvár. shodou okolností to bylo zrovna v příspěvcích v mým článku. Napsal bych to už ten den kdy Joll řekl, že je to na 99%, ale to bylo předtím tak jasný/v mym článku/ a nakonec se to nestalo. myslíš, že by normální člověk to napsal hned jak to uvidí? navíc se to hezky zvrtává, takže tam /jestli to víde/ budou v jednom článku 2přestupy.

Reagovat
smazaný uživatel

"srovnatelnej Z........ " -> udělal si aspoň základku? To neni možný jak tady taková spousta lidí plete "z" a "s" - 4. a 7. pád. OMG to mě ubíjí

Reagovat
HOST*Maniac

a já myslel, že je to 2. a 7. pád

Reagovat
HOST*Maniac

a když sem pleteš češtinu tak aspoň OMB a ne němčinu nebo angličtinu

Reagovat
smazaný uživatel

no, jako OMG se píše všude na netu, OMB sem skoro nikdy neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, kua fakt 2. a 7. Ale to nic nemění na tom, plést si "s" a "z". To je jako napsat "Bili sme fčera venku a padal sních"

Reagovat
sansiro

Ja jsem si na to uz taky zvykl. O Gilardinovi tu nebylo ani slovo a ten stal jeste vic nez Baptista. Robinho tu mel clanky a to jeste ani zdaleka v Realu nebyl, i kdyz ted uz je... Nikdo mi nevymluvi, ze tento server je zameren pouze na tyto dva kluby. Ale na druhou stranu je to celkem dobry server.

Reagovat
smazaný uživatel

A co mají dělat, když fanoušci jiných klubů tu jen kritizují a sami nic nenapíšou, narozdíl od fanoušků primery???

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se tu hádali fans AC a Juve, tak bych byl velmi rád a velmi rád bych taky přispíval. Jenže vy nejste tak horkokrevní jako my a jen občas zabrblete, že se na vás kašle.

Reagovat
smazaný uživatel

aby zas neskončil jako defenzivní záložník , i když taková univerzálnost se bude realu setsakra hodit

Reagovat
smazaný uživatel

Je jisté, že Zidane bude hrát opět zleva. Ideální by bylo trio Baptista - Ronaldo - Robinho, ale mám obavu, že Luxe Raúla opět nevynechá

Reagovat
smazaný uživatel

a bude někdo bránit?

Reagovat
smazaný uživatel

Bránit nás budou rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

My brániť nepotrebujeme S takouto zostavou dáme vždy viac gólov ako súper a keby bolo zle,tak Iker to tam už nejako zariadi

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl hral na turné vraj dobrý futbal.Zdá sa,že sa chytá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To bol včera superdeň Julio Baptista je super posila,v podstate sme posilnili už každú radu,takže aj keby Robinho nevyšiel,neni to zlé.Myslím,že ľavý záložník by sa ale fakt hodil,lebo stačí jedna maródka a máme po mančafte.

A aby ten deň bol ešte krajší,tak som včera za 1300Sk chytil kurz 6-remíza vo finále MS vodného póla,výhra 7800Sk-to nemá chybu.Samozrejme sme to so susedom ukončili koštovkou mojej novej vínovice Síce teraz ráno vidím trochu rozmazane,ale snáď to bude dobré.Ten prestup a tá výhra za to stáli.Pozdravujem do Londýna a hlavne do Barcelony.

Reagovat
HOST*Maniac

no a mě ten den pokazil Fernecvároš :( 8 z 9 zápasů chytnu a ten podle kurzu nejlepší ne.(samozřejmě jsem dal na jeho postup a ne na výhru - to bych teď oslavoval )Dokonce jsem na tom tiketu měl 10 pro Artmedii a remízu Aschtaraku s mainzem...sem mohl mít za 20,- za 9 zápasů celkem něco přes 15 000 . celkovej kurz si vypočítejte sami a dojde vám co tam bylo za neuvěřitelný tipy

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný, kurs 750 U nás v Tipsportu, aspoň když sem tam ještě chodil, byl tiket - nějakejch 111000 a nějaký drobný KČ výhry z 10 KČ. Já nejlíp trefil 1200,- z 30KČ

Reagovat
smazaný uživatel

V svetle nového pretupu to teda zatiaľ vidím nasledovne:

Casillas,

Míchel-Woodgate-Helguera-Carlos, ( Diogo,Pavón,Miňambres..)

Gravesen ( García ),

Beckham,Figo ( Guti,Rubén,Juanfra,Soldado ),

Zidane ( Raúl,Baptista ),

Ronaldo,Baptista ( Owen,Raúl,Portillo)

Nesedia tam dve veci:1.Figo asi hrať nebude,2.Zidane by teraz logicky mal hrať naľavo,ale tréner tvrdí,že ho chce za hrotmi!Takže ako to vyrieši?Zmení systém hry?Môže hrať Baptista naľavo v zálohe?

Takže logickejšie je to zatiaľ takto:

Casillas-Míchel,Woodgate,Helguera,Carlos-Gravesen-Beckham(Figo),Zidane-Baptista-Ronaldo,Raúl alebo Baptista s Raúlom opačne.Mohol by hrať aj Raúl naľavo zálohy,čím by hral Baptista v útoku a Zidane za hrotmi.Som presvedčený,že Zidane v starej dobraj forme už môže byť jedine za hrotmi,tam bude opäť geniálny.A Luxemburgo to vie..

Reagovat
smazaný uživatel

Když víš, že Figo hrát nebude, jako že je to na 99% jasný, tak proč ho tam dáváš?

Casillas - Salgado, Woodgate ( jestli bude zdravej, jako že nebude , takže Pavón ), Helguera, Carlos - Beckham, Gravesen, Raúl, Zidane - Baptista, Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Už asi máme i Robinha píšou to na oficiálních stránkách REALU ve španělštině,a já španělsky neumím,ale je tam napsáno úplně to samý co u Baptisty,Tak že asi přišel.

Reagovat
HOST*Meat

Pokud je to pravda, tak už jenom se zbývá zbavit Owena, ikdyž Baptista a Robinho jsou typově podobní fotbalisté, proč je tedy kupujem oba????

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam inu otazku, ze kolko ma Real vo svojom kadry hracov mimo EU, lebo mam pocit, ze ostavalo uz len jedno miesto a to pre Baptistu takze pre Robinha mozno uz nie. je to otazka.

Reagovat
HOST*Meat

Nevim, jestli nahodou Carlos nemá i španélské občanství??

Reagovat
smazaný uživatel

A Baptista má taky dostat španělský občanství, takže by to bylo v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Baptista moze dostat az buduci rok. necital si dovody preco nechcel odist do Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Baptista moze dostat az buduci rok. necital si dovody preco nechcel odist do Arsenalu?

Reagovat
HOST*Deco Souza

carlos ho určitě před touto sez.neměl, ronaldo taky ne...a co třeba pablo garcía??? ten má?

Reagovat
smazaný uživatel

Diogo, Pablo García i Roberto Carlos mají španělské občanství. Samuel musel odejít, protože ho neměl a aby uvolnil místo Brazilcům. Takže máme akorát tři "cizince" : Ronalda, Robinha a Baptistu, který bude "Španělem" za rok

Reagovat
sansiro

Real ma ted najednou hodne utocniku. Jsem zvedav, kdo odejde, jestli Owen, Ronaldo nebo Raul. Ale kdyz vidim ty predpokladane sestavy a tam ten Zidane, Beckham a spol (kteri tam hrajou za zasluhy nebo na to nemaji), tak se nic nezmenilo a to je pro soupere Realu jedine dobre. Protoze jestli na hrotu hraje Baptista nebo Raul, to je uplne jedno. Branici hraci jsou slabi. Pristi rok tipuju Barcelonu, ze bude znova pred Realem. MILAN CAMPIONE!!! BRIGATE ROSSONERI!!!!

Reagovat
sansiro

A pro fandy Baniku: Nemeth je blizko prestupu do Baniku!!!!!!! Konecne by se zas mohl objevit dobry utocnik a ne se porad divat na Mageru a ten zbytek.

FORZA BANIK !!!! FORZA MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za blbost? kdes to vzal?

Reagovat
sansiro

Je to na teletextu TV Markiza. Je tam taky to, ze Banik ma s Middlesbrough velmi dobre vztahy po tom zapase v UEFE, a ze Nemeth by tam sedel, ale v Ostrave by hral v zakladu. Tim by zustala i repre pro nej otevrena.

Reagovat
HOST*Andy

Torres, Petrov, Kežman, Maxi, nově třeba Galleti. Dále Perea, Pablo, Leo Franco a spousta dalších vynikajících borců. Schopný kouč Bianchi a silná tradice. Madrid už není jenom Real. Atlétiko!!!!! Calderon se stane nedobytnou tvrzí. Barca a Real se mohou jít vycpat. Tato sezona bude patřit Netopýrům z Mestalli a Bianchimu teamu. Joj, abych to nezakřikl.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je dost naivní představa

Reagovat
HOST*Andy

Aspoň tady rozpoutám větší diskuzi. Teda doufám. A za svůj naivní názor se nestydím!

Reagovat
smazaný uživatel

Názor ne, ale představa, tým je kvalitní, ale myslet si, že má na to, ligu vyhrát, mi přijde silně přehnané.

Reagovat
smazaný uživatel

Blanokřídlí kupředu, co takhle ale Colchoneros nějaké krajní obránce????

Reagovat
HOST*yarda

Blanokřídlí ale netopejři nejsou, to jsou normální savci s křídlama (ač blanitýma), blanokřídlí jsou třeba vosy nebo čmeláci Ale jinak Valencie vypadá před sezónou dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ALe každopdáně je pravda, že příští rok by mohly španělské týmy ovládnout Evropu.

LM Barca, UEFU Valencie, a jako liga bude asi nejvyrovnanější.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak po týdnu absence (Kyslíku, zkus rýpat a na moderátora můžeš zapomenout) jsou tu fakt dvě skvělé zprávy: Robinho konečně náš (jen by mě zajímalo, zda jsme skutečně vyplázli těch 50 mega a v tom případě nechápu, proč se Santos tak chrtil, když beztak dostal jen 30 a zbytek jde do kapsy agentovi Robinha a hráči samotnému

A Baptista konečně splňuje tu charakteristiku stanovenou na hráče po porážkách na Juve a Getafe: mladý, dravý (a sakra dravý) a ambiciózní. Obě posily jsou navíc z Brazílie, Mekky fotbalu, co víc si přát? Aby Baptista dostal občanství a příští rok jdeme po Adrianovi Navíc v případě "La Bestii" je přestup ještě okořeněn tím, že jsme ho vyfoukli pod nosem Barceloně Co mně trošku kazí dojem, je že Robinho přijde až na konci srpna a po pěti zápasech v brazilské lize Zvykne si? A nezraní se do té doby? Baptista je naštěstí na La Primeru zvyklý...

Luxemburgo přesto nemá dost a chce další posily. První na řadě bude snad Sergio Ramos - Sevilla možná sníží jeho odchodné na 20 mega, což se zkousnout dá, co říkáte, pane Pérezi?

Rozloučíme se nejspíš s Figem, Owenem a Samuelem...

No a když všichni tipují sestavu na příští rok, tak se přidám:

Casillas - Salgado (Diogo, Aberloa) - Helguera (Ramos?) - Woodgate (Pavón) - R.Carlos (R.Bravo) - Gravesen (P.García, De la Red) - Beckham (Jurado?) - Baptista (Guti?) - Zidane (Raúl) - Ronaldo (Soldado) - Robinho (?). Baptista má hrát jako útočný záložník hlavně zleva, Zidane jako spojka mezi zálohou a útokem. Raúl musí zabrat, aby si základ nezasloužil jen jménem...

No a ta Petržalka fakt nebyl vtip Gratuluji, slovenští přispivatelé

Reagovat
smazaný uživatel

Musím opäť kategoricky vyhlásiť,že Petržalku ako jediné mužstvo sveta neznášam,takže gratuláciu prijmem až o rok,keď sa do hlavnej súťaže LM dostane môj milovaný Spartak Trnava.

Reagovat
smazaný uživatel

NA co jim bude zkurvenej real vykupuje všechny měl jit do arsenalu!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele