Jsem v dobré formě, hlásí po návratu záložník Lallana

04.01.2018, 09:46
Aktuality
Liverpool začal rok 2018 vydřenou výhrou v Burnley v utkání, v němž se do jeho základní sestavy vrátil Adam Lallana. Anglický záložník je snad konečně stoprocentně v pořádku po zranění stehenního svalu, s nímž laboroval od loňského léta...

Lallana se zranil začátkem srpna během souboje Audi Cupu s Atléticem Madrid a na trávníky se vrátil koncem listopadu, manažer Jürgen Klopp se ovšem obával případného obnovení svalového problému a na fotbalistu tak netlačil. V prosinci 29letý záložník naskočil proti Bournemouthu a Swansea, v pondělí už byl na trávníku od první minuty a vydržel skoro celý zápas.

"Otestuje to různé části vaší psychiky, ale cítím, že od zranění jsem se toho naučil strašně moc. Vrátil jsem se silný. Potkalo mě několik zádrhelů, menší puchýř a pak natažený sval, ale stalo se. Mám za sebou kvalitní tréninky a teď jsem zpět. Zahrál jsem si v základu po čtyřech nebo pěti měsících a jsem v dobré formě," pochvaluje si anglický reprezentant.

Liverpoolu se bez Lallany poměrně dařilo, v tabulce Premier League je čtvrtý a postoupil do vyřazovací fáze Ligy mistrů. V základní skupině za sebou nechal Sevillu, Spartak Moskva a Maribor, v boji o postup mezi nejlepších osm pak poměří síly s FC Porto.

"V lize jsme mezi nejlepšími čtyřmi a postoupili jsme do osmifinále Ligy mistrů. Je před námi spousta skvělých zápasů, na které se můžeme těšit, jako například na FA Cup," vyhlíží Lallana pohárové derby s Evertonem.

"Jsem naprosto nadšen z toho, že jsem zpět a znovu součástí vítězného týmu. Bylo frustrující sledovat vše zpovzdálí, na druhou stranu je skvělé vidět, jak moc jsme se zlepšili," raduje se.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (416)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele