Jsem šťastný, že mohu pokračovat v Chelsea, řekl Tomori

12.12.2019, 22:22
Aktuality
Fikayo Tomori je dalším odchovancem, který spojil i svoji další budoucnost s Chelsea. Jednadvacetiletý stoper se dohodl na prodloužení smlouvy do roku 2024...

Čerstvý reprezentant Anglie působí v Chelsea od svých sedmi let, načež se přes mládežnické výběry propracoval až do prvního mužstva, odkud následně mířil na hostování.

Po působeních v Brightonu a Hullu City pro něho byla doslova zlomová minulá sezóna, kde se pod vedením manažera Franka Lamparda zařadil k oporám Derby County.

S tím se mu sice nepovedlo postoupit mezi anglickou elitu, nadějný obránce se však stěhoval za bývalým záložníkem, který se stal novým manažerem londýnského velkoklubu.

Nabídnuté šance se Tomori, také díky zranění svých konkurentů, zhostil na jedničku a do této chvíle odehrál 16 soutěžních zápasů. Za to se rodákovi z Calgary dostalo odměny v podobě zmíněného nového pracovního dokumentu.

"Klub se o mě celou dobu staral a nyní je pro mě skutečným snem podepsat novou pětiletou smlouvu," pochvaloval si Tomori. "Jsem šťastný, že ve mě Chelsea projevila takovou důvěru a nadšený, že tady mohu nadále působit," řekl anglický mistr světa do 20 let z roku 2017.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
Whitemedia

no tak ještě Tammy s Jamesem

Zároveň by mě zajímalo, jak fungují na ef ty soupisky, když právě Tomori s Jamesem jsou pořád mezi nezařazenými na soupisku, zatímco takový Hector, který ani s týmem není, tam zařazený je..

Reagovat
Whitemedia

Díky neznámému za opravu soupisky

Reagovat
M0rb1D4S

S týmem není, ale pořád je náš a ani na žádném hostování není

Reagovat
smazaný uživatel

V lednu pujde do Fulhamu

Reagovat
M0rb1D4S

Vím. Momentálně u nich i trénuje.

Reagovat
stas87

Kto to vlastne je? Nesledujem PL vobec, len vysledkovo tak sa pytam. Ku komu sa herne da prirovnat?

Reagovat
BennDyaz

Joe Cole ho přirovnal ke Gallasovi

Reagovat
Counter

Chudák Tomori.

Reagovat
FUnk

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Joe Gomez

Reagovat
blade115

Já bych ho třeba přirovnal k VVD. Samozřejmě je teda snad ve všech směrech horší a nemá ty zkušenosti, ale herně mu je dost podobný. Poměrně vysoký, dobrý hlavičkář, na stopera hrozně rychlý, jistý na míči a nebojí se i konstruktivně rozehrávat. I tam byly náznaky, že se snažil tu obranu trochu dirigovat, ač byl suverénně jejím nejmladším členem. Taková Virgilova demoverze, VVD pro chudé.

Reagovat
icefish

Zatím pro chudé... VVD taky nějak začínal

Reagovat
blade115

No vždyť.

Reagovat
smazaný uživatel

horší Micah Richards

Reagovat
Busby babes

Youngest

@ManUtd

players to score 2+ goals in a European game ⚽️

Mason Greenwood, 18 years & 72 days

Marcus Rashford, 18 years & 117 days

Wayne Rooney, 18 years & 340 days

George Best, 19 years & 137 days

Ryan Giggs, 20 years & 289 days

dobra spolecnost.

Reagovat
ManUnited

Reagovat
Ondiis

Reagovat
Swarley

Wazza tam ma z n hattrick Besiktasi?

Reagovat
PePiG7

Fenerhbace (ale nvm jestli jsem to napsal spravne)

Reagovat
Swarley

máš to blbě, ale máš pravdu

Reagovat
Beči

Anglie má tu generaci mladých hráčů neskutečnou.

Reagovat
mayday

Hráči samozřejmě neskuteční, ale nějak mezi nima nevidím takový ty lídry typu Terry nebo Gerrard, Lampard. Prostě špičkoví hráči, ale furt mám u těch Rashfordů, Sterlingů a Sanchů a dalších pocit, že v těžkým zápase nebude nikdo, kdo si nechá nakopat a pozvedne prapor.

Reagovat
smazaný uživatel

Takový hráči už nejsou skoro nikde.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že Mount by se do té pozice mohl vypracovat, jak v Chelsea, tak i v repre. Pak bude samosebou záležet jak ho budou stavět.

Reagovat
smazaný uživatel

Mount je leader? To mi teda nepřijde..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ajouki

Právěže do pár let z nich budou skuteční lídři svých týmů. Už jenom to, že se dokáží prosadit v nejkonkurenčnější lize světa, kde se za průměrné posily dávají desítky milionů korun, o něčem vypovídá. Že zatím nejsou jako Lampard, Terry nebo Gerrard o ničem nevypovídá, to v jejich letech nebyli ani tito hráči.

Třeba Tammy Abraham je devastovaný i po nepovedeném zápase, ve kterém ani nehraje. Proti West Hamu na konci zápasu vypadal, že některým spoluhráčům zakroutí krkem, jak moc chtěl vyhrát. Sancho ve svém věku dokázal mimo ostrovy víc, než skoro jakýkoliv anglický hráč ze zlaté generace. Už jen odejít do Dortmundu a prosadit se chce elitní mentalitu a hlad po úspěchu.

Důvod je jednoduchý, pro ně je fotbal opravdu na prvním místě. Od svých 10 let neznají nic jiného než školu a fotbal. To nejsou párty, kurvičky a chlast jako to měla generace před nimi. Spoustu z nich v životě nemělo kapku alkoholu, ani při příležitosti přípitku nebo podobných situací.

Reagovat
mayday

Jo, tak jsou to všechno mladí hráči, to souhlasím. Řada z nich se může do opravdových lídrů ještě vyprofilovat a dorůst, to je jasný.

Reagovat
Front hell

Zrovna ten Abraham v zápase s West hamem, po každé nepovedené přihrávce od svých spoluhráčů rozhazoval rukama a tvářil se jak největší curak. Opravdu chování lídra. Přitom sám toho moc nepředvedl v tom zápase.

Reagovat
ajouki

Možná si to přečti ještě jednou, pak ti možná dojde, proč toho moc v tom zápase nepředvedl.

Reagovat
Front hell

Moje chyba, myslel jsem Everton. Kde se ten prý lídr choval jako curak

Reagovat
Sandstorm

Garymu ta podpora labouristů nějak nevyšla. Boris

Reagovat
Busby babes

ja fakt nechapu, ze jsou u nas lidi z Borise nadseni. kdyz to pro vetsinu lidi bude znamenat akorat vetsi voser pri cestach do UK.

Reagovat
Kucka

navíc je to hovado (ale Corbyn zhruba stejný, což při rozhodování nepomohlo)

Reagovat
Bukaj LFC

Klopp zůstává do 2024! Sry kluci z manchesteru a londýna

Reagovat
smazaný uživatel

choď si hoňkať k druhému článku, tam už strieka sperma od prvého príspevku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele