Jsem šťastný, že budu hrát za Al-Gharafu, řekl Sneijder

06.01.2018, 09:04
Aktuality
Wesley Sneijder po šesti měsících znovu mění chlebodárce. Dlouholetá opora nizozemské reprezentace se z Nice vydává do Kataru, kde by měla po dobu osmnácti měsíců nastupovat za Al-Gharafu...

Třiatřicetiletý záložník patří do řady odchovanců Ajaxu, kde se postupně vypracoval mezi evropskou elitu, což následně neuniklo pozornosti zástupcům madridského Realu.

Dres královského velkoklubu oblékal Sneijder ale pouze dvě sezóny, aby se následně vydal do Interu Milán, se kterým dokázal posléze opanovat prestižní Champions League.

Před pěti lety se pak rodák z Utrechtu poměrně překvapivě stěhoval do Turecka, kde se dohodl na spolupráci s Galatasarayem, s nímž mimo jiné pravidelně hrál Ligu mistrů.

S cílem pomoci k postupu do nejprestižnější evropské klubové soutěže ostatně přicházel i do Nice, ovšem to nestačilo ve 4. předkole na Neapol a muselo se spokojit s Evropskou ligou.

Sneijder se pak svezl s bídnými výkony celého týmu a v kombinaci s častými zdravotními problémy odehrál za francouzský celek jen osm soutěžních zápasů, další už nepřidá.

Jak rekordman v počtu startů za reprezentaci "Oranjes" potvrdil, odešel za novou výzvou do Kataru, kde podepsal smlouvu s Al-Gharafou. "Čeká mě velké dobrodružství a výzva," uvědomuje si Sneijder. "Jsem ze svého nového angažmá šťastný," pochvaluje si.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (85)

Přidat komentář
fabec1222

"Celý život jsem fandil Al Gharafa SC"

Reagovat
smazaný uživatel

"This is my droom"

Reagovat
smazaný uživatel

(WEISS, 2016)

Reagovat
Elliasson

To byla Lehkiyawa.

Reagovat
Shevchenko

Tak to ovšem mění situaci.

Reagovat
Shevchenko

Tak za 1. Nebyla to Lehkiyawa ale Lekhwiya a za 2. V tom roce opravdu přestoupil do Gharafy

Reagovat
Elliasson

Omlouvám se, přesný název týmu jsem si nezapamatoval.

A jó, děkuji za vzdělání. Vím, že přestoupil v rámci katarské ligy, ale nevěděl jsem, že do Gharafy.

Reagovat
Liquid

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Kadlitko

Takovej skvělej hráč to byl, kterej si mohl vybírat kde bude hrát a nakonec skončil v Turecku a ted dokonce v Kataru a ještě je za to šťastnej

Reagovat
h8_sfatto

i kdyby hrál v Karibiku, myslíš že by z toho byl smutnej ? já teda ne

Reagovat
Bandita_Harry

Lebo si nikdy nesportoval smutny nie ale frustrovany asi ano

Reagovat
smazaný uživatel

Sneijder to ma evidentne u prdele. Ešte si ide zarobiť do Kataru aby zabezpečil čo najviac svojich generácii kde sa ani nenamaká a potom sa na to úplne vysere a bude si užívať život

Reagovat
exot12

Otázne je čo spravil s tými prachmi. Možno si ide zabezpečiť seba, možno ide splatiť iba dlhy...

Reagovat
Spalovač šancí

Karibik lepší než Katar

Reagovat
smazaný uživatel

Dali mu tam nejvíc peněz, tak proč by si měl ještě stěžovat?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou konce. Tajně jsem doufal, že se objeví aspoň v MLS, Katar je navoněná žumpa.

Reagovat
mayday

Tak navoněná žumpa... On se s nějakýma dělníkama z Filipín nebo Bangladéše nepotká, on si bude žít ve své zlaté kleci v luxusu, zajde se na trénink a na zápas vyprdět, odkope si tak sezónu dvě, sbalí balík, kterej by v Evropě dostal tak za 5 sezón dohromady, a tradá do důchodu.

Reagovat
smazaný uživatel

navoněná a pozlacená, ale furt žumpa. Finančně to dokážu pochopit ( i když, že by si zatím nevydělal ? ), lidsky už vůbec.

Reagovat
mayday

Tak samozřejmě jde hlavně o tu finanční stránku. Vydělal si určitě dost, ale proč neshrábnout další ranec za nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Předpokládám, že ty bys jako profi fotbalista na slušný úrovni šel v 30 letech hrát zadarmo do Somálska pro potěchu místních, pozére.

Reagovat
smazaný uživatel

ne. Vrátil bych se do domů a užíval. Ale pravdou je, že jsem pecivál.

Reagovat
smazaný uživatel

A není lidštější vydělat víc peněz a zabezpečit tak líp své potomky? Ty vydělané peníze pak budeš utrácet doma a díky tomu část peněz dáš prostřednictvím daní státu (tedy všem občanům tvého státu) a část přímo těm lidem při nakupování. To ti nepřijde lidštější?

Reagovat
smazaný uživatel

Troufám si tvrdit, že už zabezpečil i vnoučata. Prachy nejsou vše. Já dal přednost větší pohodě a času s přítelkyní před kariérou, čili pro mne je ten Katar těžko pochopitelný. Jasně, máš-li jiný hodnotový žebříček, díváš se na to jinak.

Jen s tím Somálskem si přestřelil. Dejme tomu v Ajaxu by taky zadara nehrál, navíc jsem mluvil třeba o MLS. Katar je žumpa sportovně i lidsky.

Reagovat
exot12

Dovolím si tvrdiť, že aj keby bol rozumnejší, tak veľa prachov mu nezostalo!

1) Zaplatil možno aj 50% z toho čo zarobil na daniach, agentovi....

2) Neverím, že by si pri takomto príjme žil v garzónke a jazdil Daciou, predpokladám, že veľká časť jeho príjmu išla na bývanie, autá, dovolenky.... To bývanie si nekupoval, ale prenajímal čo je pravdepodobnejšie, skús Google “Sneijder CAR” a pochopíš, že tak ďalších 10-20% je fuč

3) Takže tu máme 30% a koľko percent si myslíš, že mu zostalo z tých 30%?

4) Aj v prípade, že investoval a vytvoril si pasívny príjem, tak jeho fixné náklady sú tak vysoké, že ťažko zabezpečí ďalšie generácie! Podľa mňa úspechom je ak jeho dlhy nebudú splácať jeho deti

Myslím, že takto by konalo viac ako 90% ľudí! Úprimne koľko % z tvojho príjmu ide na bývanie, jedlo, auto alebo obecne cestovanie do práce.... a koľko vo finále si dokážeš z príjmu odložiť?

Reagovat
smazaný uživatel

byl bych schopen odložit cca 2-3 tisíce, což je 10% mzdy. Ale ve finále to utratím za koncerty a knihy. Já žiju v podstatě stejně, ve srovnání s tím, že jsem už vydělával větší i menší částky, náklady mám stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hraca

Lež má krátké nohy

Reagovat
smazaný uživatel

(ZILVAR Z CHUDOBINCE, 1943)

Reagovat
fabec1222

Oscar Pistorius, 2013

Reagovat
TheTopFootbaler

HLÁŠKA ROKU???!!!!

Reagovat
fabec1222

no asi ne, když nikdo nedává smajly, už fakt nevim, co napsat

Reagovat
jany kozak

karieru hraca

Reagovat
Rakoid

Moc tlačíš na pilu

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
jany kozak

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

To mi pripomenulo Merciaka:

Stoch je rychlejsi, ale ma kratke nohy

Reagovat
h8_sfatto

kdysi nejlepší záložník Evropy konečně našel své štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

Jako já jsem rád, že odešel do Kataru. Je to jeho věc, kdy skončí kariéru a zda si na její závěr vydělá. A může mu být u prdele, zda ho nějaké socky na internetu budou peskovat za to, že on má rád peníze a bude si jich užívat a oni si nikdy nevydělají ani procento z toho, co on.

Nicméně jsem rád, že tam šel. Ok, mohl by třeba hrát PL nebo Serii A. Ale k čemu? Akorát by se chytil v nějakém podprůměrném týmu, ne li týmu pro sestup. Jeho nákup nebo nabídnutí smlouvy bych viděl dobrý jedině tehdy, kdyby měl být na lavičce, nebo měl hrát nějakou pozici, kde tým ještě nemá koupeného lepšího hráče. A kde by tým měl třeba 2-3 nadějné holandské talenty. Jako vzor a zkušenost určitě super. Ale jinak by ho byla škoda. Aby si ho vzal nějaké one season club, který nechce sestoupit, tak sestoupí další sezónu a místo 18letého talenta koupí hráče na sklonu kariéry, to jsou prostě koncepce na vyliž koule. Takže dobře, že tam šel. Úžasný hráč. Z éry Oranjes jeden z mých nejoblíbenějších a něco jsem se s ním nahrál v Ajaxu. Hodně štěstí! A snad se brzy najdou další takoví hráči.

Reagovat
FC Porto FC

Měl se vrátit do Ajaxu

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ho tam nepotřebují. Ajax stejně celou tu novodobou éru stagnuje. Když se podívám, kam se dostalo Atletico nebo BVB...V LM jsou tradiční účastník, protože v Holandsku jsou na špici, ale spíš jsou do počtu. Tu minulou sezónu, že uhráli finále EL, to spíš vidím jako výkřik do tmy. A stejně po nich pes ani neštěkne. To ostatně po Seville a jejich 3 titulech taky ne. Kdyby se aspoň snažili ty talenty střelit dál do velkých klubů a nakupovat další a zvedat kvalitu...

Reagovat
h8_sfatto

neustále chrlí talenty, ale to člověk obdivující MLS asi nevidí....řekni mi počet talentů přicházející do Evropy z MLS za 100let a já to vyvážím počtem talentů Ajaxu, který vyprodukují za rok

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale úroveň třeba právě Sneijdera a jeho věhlasu každý z nich tedy nedosahuje.

Reagovat
h8_sfatto

jmenuj mi jeden klub, který dal za posledních 30let světu víc talentů....stačí jeden jediný

Reagovat
TheTopFootbaler

Posledních 30 let je zbytečně moc. V tomhle tisíciletí to ale bude podle mě Porto.

Reagovat
h8_sfatto

čekal jsem to,ale Porto byla spíš výdělečná přestupní stanice, a pokud bych za toto tisíciletí dal hráče Ajaxu vedle Porta, tak je to jako kilo vs. kilo železa

Reagovat
h8_sfatto

a Porto stejně prohrává,protože i v tomto tisíciletí ještě hrál za Ajax : Ibra,Sneijder,Suarez...kteří kvalitu Falcaa,Jamese, Hulka, Sandra a dalších vyvažují,to by Cristiano nesměl přijít ze Sportingu

Reagovat
TheTopFootbaler

To jako jo, no. Ale myslím, že rozdíl mezi skvělým skautingem a nabídnutím prostoru talentovaným hráčům (Porto) a pipláním si mladých Ńizozemců odmala (Ajax) je minimální. Naopak bych řekl, že strategie Porta vyhrává, protože Ajax ty hráče musí "živit" i pár let předtím. Porto je, jak jsi řekl, přestupní stanice, takže ty zisky budou leckdy i vyšší.

Reagovat
mayday

Malinko bych to ještě specifikoval, myslím, že Porto přivádí casto mladé hráče, co už něco odehráli v JA a v Portu se definitivně vykopou, zatímco Ajax ty talenty piplá už od malička.

Reagovat
AjaxFans

Přesně tak,nákup 16-17 letych hráčů.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
jany kozak

tak ked ti ide len o kvantitu tak asi jo

Reagovat
Nihilister

Kdo se naposled z Ajaxu opravdu prosadil nebo i přestoupil do velkoklubu? 25.08.2016 Nizozemsko Jasper Cillessen a ještě šel dělat dvojku .

Reagovat
h8_sfatto

Blind,Milik,Klaasen....ten tým každý rok prodá hráče za víc jak 50mil.eur, tak mi netvrďte,že to je nějáká žumpa fotbalu

Reagovat
Nihilister

Nevím kdo psal o žumpě ale ten kvalitativní propad je jasný na první pohled.

Reagovat
h8_sfatto

kvalitativní propad do finále EL s 19letejma děckama už fakt dost, jasně, že nemaj novýho Ibru nebo Suareze, ale stále PSV,Ajax a Rotterdam jsou líheň poloviny hráčů PL,tak mi neříkej,že nemaj kvalitu,když dodávají do všech lig Evropy

Reagovat
Nihilister

Jdu radši umýt nádobí.

Reagovat
h8_sfatto

já též

Reagovat
Bandita_Harry

Prave v Ibrovej knihe je to vraj pisane o Ajaxe ze tam tí hraci chodia len preto, ze vedia, ze ich predaju do lepsieho aa hraci sa predbiehaju kto zdrhne co najskor

Reagovat
AjaxFans

Možná obrázek chtěl zdrhnout brzy kvůli oblíbenosti.H8 nezapomněl bych na Sáncheze.

Reagovat
Rudnevs

Ibrahimovic vtedy súperil s van der Vaartom o pozornosť ostatných klubov a údajne i o Sylvie Meis, ktorá bola nakoniec manželka van der Vaarta. Celé to vyvrcholilo v roku 2004 v reprezentačnom zápase Švédsko - Holandsko, kde Ibrahimovic zranil van der Vaarta a ten potom v médiách vyhlasoval, že to bolo umyselne.

Po návrate do Ajaxu bolo v kabíne dusno, tak si ich Koeman oboch pozval na koberček, kde van der Vaart opäť obviňoval Ibrahimovica, že to bolo úmyselne a Ibrahimovic tam na to povedal niečo v zmysle, že pokiaľ to ešte raz povie, tak mu zlomí obe nohy a tentokrát už umyselne.

Väčšina Ajaxu bola na Vaartovej strane, i preto, že je Holanďan a odchovanec klubu. Ibrahimovic bol na odchode a v zápase proti NAC Breda, keď sa na neho prišli pozrieť skauti, strelil krásny sólový gól a Vaart sa na to pozeral z tribúny s kamennou tvárou. Onedlho bol Ibrahimovic už hráčom Juventusu a van der Vaart usporiadal oslavu jeho odchodu.

Nie som nejaky odborník na Eredivisie, ale povedal by som, že teraz to tak už neni. Samozrejme, že pokiaľ na to ten hráč má, tak nechce ostať v Ajaxe a chce sa posunúť ďalej, ale neni to tak, že by sa o to vyložene predbiehali, tak ako to mal kedysi Ibrahimovic. Prípadne nech ma fanúšikovia Eredivisie opravia, pokiaľ sa mýlim.

Reagovat
LAM

Reagovat
ZB 07

Reagovat
TheMally11

Můj sen byl hrát za Al Gharafu

Reagovat
Filipow

Měl jít do Sparty....

Reagovat
dinss

This is my sen...

Reagovat
h8_sfatto

this is the way of život

Reagovat
johan14

Najlepší futbalista 2010 jednoznačne. Nech sa darí, ešte jeho kľučky a strely pobavia Arabov.

Reagovat
h8_sfatto

nebo ho hodí krokodýlům

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Ferguson6

Je šťastný, že dostane peniaze za nič, nie za to, že bude hrať za El Žirafu

Reagovat
luismiksak

El Žirafa

Reagovat
smazaný uživatel

Uz chybi jenom dodat: "Byl to vzdycky muj sen"

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak to jeho přestup na deadline do United pada

Reagovat
Xaviercreus

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva!!!! Mel jsi jit k nam do Ajaxu!!!!

Reagovat
AjaxFans

Asi by nehrál ani základ.Záloha Bejk,Laso a Živec je vpoho

Reagovat
bayern987

Ale no tak, na to se měl vysrat a vrátit se do Ajaxu i MLS by byla lepší.

Reagovat
AjaxFans

Musí si vydělat na vyplacení v Galatasaray

Reagovat
smazaný uživatel

Take pro forma dristy, ze je stastny, nech si necha pre seba!

Stastny moze byt ledabolo, ze sa Arabi na neho ulakomili.

Stastny by bol aj za horsku ligu v Burkina Faso, keby mu tolko zaplatili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele