Jsem Schalke vděčný, že mohu odejít do Monaca, řekl Naldo

03.01.2019, 19:13
Aktuality
Naldo podle očekávání vyměnil Německo za Francii. Nyní již bývalý obránce Schalke přestoupil do Monaca, kde má před sebou další výzvu, aby knížecí klub dovedl k záchraně.

Již šestatřicetiletého stopera si z Juventude do Evropy vytáhly Brémy, kde se Naldo prakticky okamžitě zařadil k oporám severoněmeckého klubu, což platilo sedm let.

Když se Werderu přestávalo dařit, vyslyšel rodák z Londriny nabídku ambiciózního Wolfsburgu, kterému dobrými výkony pomohl k postupu do prestižní Champions League.

Milionářskou soutěž si následně čtyřnásobný reprezentant Brazílie zahrál i se Schalke, jehož dres oblékal od roku 2016, letos však během podzimu vypadl ze základní sestavy.

Snahu o návrat již potom Naldo podnikat nebude, rozhodl se totiž přijmout další výzvu, načež bude jeho úkolem pomoci k záchraně Monaca. "V první řadě musím poděkovat těm, kteří mi umožnili odejít do Monaca. Rozhodnutí to pro mě nebylo snadné, ale stále jsem ambiciózní, rozhodl jsem se proto přijmout další velkou výzvu ve své kariéře," řekl Naldo.

Francouzský šampion ze sezóny 2016/17 zaplatil za ostříleného zadáka 2 miliony eur, což se za hráče tohoto věku obvykle neplatí. Pověstnou vyjimku však udělala třeba Aston Villa, které v roce 2008 zaplatila Blackburnu Rovers ještě o 500 tisíc více za gólmana Brada Friedela.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
andrew96

Proč?

Reagovat
Dufan

Hezčí počasí.

Reagovat
smazaný uživatel

Počasí, prachy, změna, nová motivace, hezčí destinace.

Reagovat
oli9

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Kily

tohle určitě sehrálo roli při rozhodování, kam půjde, jinak pod to, že vůbec ze Schalke odešel, se podepsaly problémy s trenérem, o kterých se na podzim psalo. Shodou okolností hned po nich vypadl ze sestavy

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

A v prvom rade bude hravat zrejme v zakladnej zostave zatial co v Schalke z nej vypadol a moc si teda nezahral.

Reagovat
Rudnevs

V Schalke nebol prvá voľba už ani pri tej tragédii, čo momentálne predvádzajú, pričom je ešte stále športovo na dobrej úrovni... Neviem nakoľko a či vôbec si polepší po športovej stránke, v Schalke donedávna bral 4 mio. €, to je celkom dosť.

Reagovat
Rudnevs

* po finančnej stránke (v druhej vete)

Reagovat
JozkokozleJ

Aj keby mal rovnaky plat, polepsi si kvoli vyrazne nizsim daniam v Monacu.

Reagovat
Rudnevs

To ma nenapadlo... Ešte som si preistotu overoval, či náhodou hráči Monaka nemusia odvádzať dane podľa francúzskych zákonov (kluby z L1 sa jednu dobu sťažovali), ale pozerám, že nie.

Pre Nalda dobrá destinácia...

Reagovat
Kornovec

Myslim si, ze bude posilou. Dante v Nice ukazal, ze je to dobry smer

Reagovat
RadekVonCZE

Jenže taky Naldo je momentálně úplně jinde než Dante odcházel do Nice z Německa

Reagovat
Uwe háže buly

Dante na tom možná byl výkonnostně hůř.

Reagovat
Rudnevs

Weinzierl začiatkom sezóny skritizoval Tedesca, že hru stavia na systéme s Naldom... Od tej doby to šlo od desiatich k piatim, po prvých nepodarených zápasoch si Naldo sadol a podľa všetkého to tam neprebehlo úplne v pohode, keďže hneď po oznámení odchodu začala Naldova žena pindať na Instagrame. Na toho Weinzierla mimochodom Naldo reagoval tak, že do toho vôbec nemá čo hovoriť a nech drží hubu (doslova).

Samozrejme ťažko hodnotiť celú tú situáciu, keď do toho človek priamo nevidí a informácie sa dozvedá len z médii, ale podľa všetkého je v GE poslednou dobou celkom chaos... Pocitovo by som povedal, že od doby, čo tam je Heidel, to ide celé ešte viac dole vodou. Nedávno som čítal nejake diskusie, kde prirovnávali Schalke dokonca k HSV. Čo sa týka Nalda, tak pokiaľ to tam prebiehalo takto, tak je asi predaj bohužiaľ asi jediná možnosť. Naldo na to stále má a verím, že v Monaku bude platný, nikdy som si ho nejak extra neobľúbil, ale jeho výkony boli vždy super a za tie roky sa stal bundesligovou stálicou, ktorá by v počte gólov tromfla i nejedného útočníka.

Dnes sa taktiež potvrdilo, že do Schalke sa vracia asistent Eichkorn, má posilniť trénerský tím okolo Tedesca... A údajne je záujem o El Haddadiho, to mi príde ako taký pokus nájsť si svojho Paca.

Reagovat
JozkokozleJ

Bez toho, aby som to kontroloval, pocitovo sa mi zda, ze tie transfery z poslednych prestupovych obdobi su az nehodne Schalke. Druhotriedni a neraz druholigovi hraci (Skrzybski, Wright, Serdar, apod.) nemozu nahradit kvalitu ako Meyer, ci Goretzka. Tu ich cestu pod Heidelom dost symbolizuje ich velky zaujem o Klementa z Paderbornu.

Reagovat
Rudnevs

Takí hráči sú dobrí na rozšírenie kádra, prišli za pár drobných a tým pádom to nikoho moc nemusí mrzieť, Heidel prestupy tohto typu vie, pretože hráčov na tejto úrovni kupoval do Mainzu, každopádne súhlasím, že treba vedieť kedy dosť a momentálne má Schalke hráčov tohto typu v kádri už celkom dosť. Už je to moc. Klementa a ďalších podobných už nebrať a naopak už ten stávajúci počet zredukovať.

Väčší problém však podľa mňa nastane, keď sa Heidel rozhodne zainvestovať poriadne a priviesť hráča za väčšiu čiastku... Tí hráči, čo by to mali ťahať, nepresvedčili. Konoplianka vôbec nepotvrdil to, s čím prichádzal. Bentaleb jednu dobu nehral zle, ale na to, že on by mal byť ten mozog, čo to riadi a ťahá, je to slabota. Pritom poberá najväčší plat zo všetkých.

Taktiež mi príde, že Heidel sa nechá častokrát natiahnúť a aj tak tých hráčov kúpi miesto toho, aby sa na to vykašlal a zvolil inteligentnejšie riešenie... Embolo dokopy stál 34 mio. € (Sport Bild to sčítal s všetkými možnými bonusmi i s platom), už základná cena bola vtedy najdrahší nákup Schalke, na toto proste Baselu nemali pristúpiť. Heidel ho pred médiami obhajuje, že hrá normálne na chalana v jeho veku... No to je super, ale prečo ho potom pred pár rokmi kúpil za rekordnú čiastku. Podobne i s Mascarellom alebo Serdarom, ani jeden z nich nemá hodnotu 10 mio. €, ale Heidel to zaplatil. Keď Schalke hľadalo náhradu za Neuera, tak chceli Trappa, lenže Lautern chcel nejake strašné prachy, a tak Heldt radšej zobral Fährmanna. Heidel by podľa všetkého zobral toho Trappa.

Wrighta by som do kategórie nákupov asi nerátal, to je odchovanec...

Reagovat
db18

Jednou jim (relativně) vyšel Schöpf a Burgstaller a zdá se, že se z toho trochu pomátli...

Reagovat
JozkokozleJ

Ono aj Schöpf a Burgstaller nie su ziadne terno, ale ako doplnok ku kvalite boli obstojni. Nie uz vsak ako nositelia kvality Schalke a ako pise Rudo, ak uz je podobnych hracov vela, celkova kvalita klesa. A to je pripad Schalke.

Heidel musi zmenit filozofiu, pretoze Mainz je maly klub bez velkeho tlaku. Tam na experimenty bol väcsi priestor. V Gelsenkirchene musia byt vysledky. A aby s tymto pristupom nenaslapli na cestu Hamburgu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně štěstí Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

Legenda Bundesligy!

Reagovat
fabec1222

Ještě kousek a mohli mít Ronalda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele