Jsem rád, že jsem to nevzdal, říká uzdravený Pander

26.01.2011, 13:56
Aktuality
Radostné chvíle zažívá Christian Pander. Kariéru bývalého německého reprezentanta v posledních letech vážně ohrožovala kupa zranění, sedmadvacetiletý obránce Schalke je ale konečně fit a je rád za to, že se nevzdal a neodhodlal se ke konci aktivní hráčské kariéry...

Panderovy potíže začaly v dubnu 2005, kdy si poranil vazy v koleni, se kterým do dnešní doby musel celkem již pětkrát na operaci. Do toho ho sužovalo i zranění kotníku, zad, jindy zase svalové problémy.

"Jsem zpátky a jsem moc rád, že jsem to nevzdal. Nyní jde jen o to, abych zůstal zdravý. Musím doufat, že mé koleno bude držet, zbytek přijde spolu se zápasovou praxí," prohlásil Pander, který se včera poprvé objevil v základní sestavě a hned přihrávkou pomohl k trnitému postupu Königsblauen přes Norimberk do semifinále DFB-Pokalu.

"Má zranění by vystačila na tři kariéry," říká bývalý člen německé reprezentace, v jejímž dresu se zaskvěl především v srpnu 2007, kdy parádní trefou rozhodl o vítězství v přátelském utkání ve Wembley. "V některých fázích jsem se sám sebe ptal, zda to ještě má smysl. Samozřejmě jsem se zabýval koncem kariéry a tím, co bude po ní následovat. Závěr byl ale vždy stejný - nevzdám to, chci zpátky," dodal.

Autor: Petr Vaněček / dpa

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

za navrat, ale s tema vlasama bych ho uz nepoznal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja taky ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Dobře, že se vrátil.

Reagovat
smazaný uživatel

Mel sem ho raf . Skoda tech zraneni , mohl to dotahnout daleko. Doufam , ze si este v ty reprezentaci kopne

Reagovat
smazaný uživatel

snad už mu to zdraví bude sloužít více

Reagovat
smazaný uživatel

btw. dle spekulací by do AC Milán mohl odejít tkaé Contento - na jeho místo by Bayern rád přivedl Vargase z Fiore (13 mil. €)... fialky by jako náhradu chtěli Valona Behramiho z WHU

btw. pokud umíte německy tak je tuto: http://www.spox.com/de/sport/fussball/rundumdenball/1101/tagesticker-2601-vfl-wolfsburg-vor-verpflichtung-von-dieumerci-mbokani-caio-nach-russland-dynamo-moskau.html docela užitečná stránka (a zřejmě se zranil Kagawa)

Reagovat
smazaný uživatel

...tak Behrami už je ve Florencii

Reagovat
jv

Zajímavá stránka... S tím Shinjim to snad nebude nic vážnýho. Jinak bych jenom doplnil, že ve VfB končí Camoranesi. Zdá se, že se zhlédli v Asiatech, protože po Okazakim chtějí i Severokorejce Koo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak po Magathovi, který si Japonců také poměrně cení se povedl právě přestup Shinjiho, který teď dělá reklamu asiatům v BL...z dřívějška si pamatuji jenom duo z Frankfurtu...

...uvidíme, jak se osvědčí

Reagovat
jv

Jj, jo. Jinak je to podle mě správná cesta...

Reagovat
Arne

No, mít Vargase za Ribérym, to mi nepřijde jako dobrý řešení...

Reagovat
smazaný uživatel

jjn - navíc bychom přišli o odchovance (ikdyž chce Contento reprezentovat Itálii, tak by to pro něj bylo nejlepší)... Pranjić za Franckem hrajpměrně dobře, ale při ofenzivnějším výkonu protivníka to ůže být horší...

Reagovat
Arne

Já jen, že Vargas vynikal spíš na křídle, i když obranu samozřejmě taky umí, vždyť tam začínal... Pro Contenta asi dobrý, ale pro vás moc ne.

Reagovat
smazaný uživatel

no, umí, ale jde o to, jestli by byl schopnej držet se zpátky - případně se stíhal po kombinacích s Franckem rychle vrátit na své místo v obraně (Jansen s tím měl třeba problémy)

Reagovat
Tomanatura

On si odbrání svoje, ale levá obrana je zabíjení jeho potenciálu, navíc by se s Riberym snad nikdy na hřišti nestřetli, jelikož jsou oba dva pořád zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

to se říkalo i s Robbenem (ikdyž ani oni nehráli spolu zrovna často)

Reagovat
Tomanatura

Tak mě nepřijde promaroděná půlka angažmá jako že se ten kluk nezraňuje

Vargas je prostě křídlo, na obraně zahraje průměrně, ze začátku ve Viole obranu hrál a hrál ji hrozně, on se tam taky necítí nejlíp. On by mohl hrál možná obránce jako Maicon, čili že by měl před sebou celou lajnu volnou, ale pokud tam bude Ribery, tak to absolutně nemá cenu. A stejně se o tom asi nehodí diskutovat, protože Vargas neodejde, i když má teďka ve Viole problémy (autonehoda, párty), tak z ní v zimě prostě neodejde.

Reagovat
smazaný uživatel

...jako Maicon - a pak příde Bale a je všechno k ničemu

Reagovat
smazaný uživatel

agent Juana Vargase ve čtvrtek dorazí do Mnichova a bude se jednat o smlouvě...

...Bayern ale zatím není domluvený s Fiorentinou, která požaduje 13 mil. € a Diega Contenta, Bayern ale nabízí "pouze" 12 mil. € a Contenta si chce nechat...

Reagovat
stas87

ciel schalke je teraz dfb pokal?

Reagovat
jv

Do EL se můžou dostat i z ligy. Ale jejich cílem byla LM, což už asi nevyjde... I když to třetí místo, kdo ví.

Reagovat
smazaný uživatel

pro Schalke možná nejjednodušší cesta do Evropy... ikdyž v lize je také vše otevřené...

Reagovat
smazaný uživatel

ou... Kagawa má zlomenou nohu (zhruba v místěch, kde ji měl zlomenou i Altintop )

Reagovat
jv

Hm, je to v pr.....

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
slovaňáák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele