Jović přepisoval historii, pak poděkoval někdejšímu trenérovi Kovaćovi

20.10.2018, 11:10
Aktuality
Eintracht Frankfurt včera doma zdemoloval Fortunu Düsseldorf 7:1 a hlavním hrdinou utkání se stal Luka Jović. Mladý srbský útočník v německém celku hostuje z Benfiky a v pátek večer se hned několikrát zapsal do historie, když nováčkovi nasázel celkem pět branek...

Jović se do listiny střelců zapsal ve 26. a 34. minutě a když krátce po změně stran zvyšoval na průběžných 5:1, stal se prvním srbským autorem hattricku v 1. Bundeslize. S tím se ovšem nespokojil, následně si na své konto připsal ještě dva zásahy. Pětkrát se v jednom duelu německé nejvyšší soutěže trefilo čtrnáct fotbalistů a Jović (20 let a 300 dní) je nejmladším z nich, jenom jedna trefa ho pak dělila od dorovnání historického maxima, to stanovil v roce 1977 Dieter Müller.

Jović dal letos zatím sedm bundesligových branek a páteční kousek ho posunul do čela tabulky střelců. Po závěrečném hvizdu si od něho poděkování vysloužil i ještě loni kouč Frankfurtu Niko Kovać, ten v létě zamířil do Bayernu a v uplynulých týdnech nemá příliš klidní spaní.

"Strašně moc mi pomohl vyvinout se v hráče, jakým dnes jsem, díky němu jsem se stal absolutním profesionálem," prohlásil Jović.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Luka Ale ta zásoba srbských nadějných útočníků je skvělá - Jović, Saponjić(ten se teda docela zadrhl), Jovanović, Vlahović, Joveljić...A to jsem vybral jenom ty nejlepší podle mě a čistě hroty...

Reagovat
tnt03

Reagovat
Kucka

Reagovat
SpecialOne

Jestli fakt mají opci na12 mega eur, tak Benficu slušně ojebou

Reagovat
smazaný uživatel

Plus slušne zarobia na prípadnom prestupe. Kovaćovi dal najavo v ktorom klube chce strieľať góly, ale ja by som ho rád videl v Dortmunde.

Reagovat
zlatan-legend

No už v dubnu se psalo, že ho Frankfurt bude chtít určitě vykoupit. Takže hodně slušný obchod

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce i suma je mnohem nižší než 12 m. Aspoň co jsem poslouchal včerejší vyjádření Hübnera.

Reagovat
Benfica

nič moc.. u nás sa nepresadil a myslím, že ani nepresadí..

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko vyhrálo myslím že MS 20,tam kvalita bude

Reagovat
Bandita_Harry

aj U19 EURO 2013

Reagovat
wishmaster

ten jeho prvý gól bol neuveriteľný

Reagovat
smazaný uživatel

Kovač o něm minulou sezonu prohlásil že je až neuvěřitelný z jakych situaci je v tréninku schopný vstřelit gól...v zápasech to jen potvrzuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Luka je výjimečný hráč a jsem rad ze se u nás cítí dobře a je spokojenej ....věřím že nějakou sezonu ve Frankfurtu ještě odehraje jak sám prohlásil....každopádně Bobic má čich na talenty ...letos přivedl devatenáctiletého N'dicku který si hned od začátku řekl o místo v základu a hraje výborně jako ostřílený mazák...každopádně je třeba taky říci že vysledky a takto vysoké výhry za poslední zápasy jsou velkým dílem Hüttera kde jeho útočne laděna taktika je opravdu radost pro oko a nejen nás fanoušků Eintrachtu

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, pozerá sa na to parádne... Myslel som si, že Eintracht začne upadať, ale zatiaľ to tak nevyzerá. Naopak oproti defenzívnejšie ladenému Kovacovi je tu ešte nadstavba v podobe peknej hry. Súhlasím i s tým, že Bobic má na tých mladíkov čuch... Neni to len N’Dicka ale i mnohí ďalší. S Kosticom taktiež zaujímavý ťah, Fredi ho kedysi priviedol do Stuttgartu, kde na ňom pekne zarobili, v HSV mu klesla trhová cena a Bobic ho teraz privádza do Frankfurtu opäť za výhodnú cenu a opäť na ňom môžu zarobiť. Skoro ako s akciami. Kostic hral včera mimochodom taktiež parádne.

Jediné, čo ma mrzí a čo mi ten Frankfurt dosť znechucuje, že ten tím je postavený na cudzincoch, majú káder ako z L1, častokrát v základe len jeden alebo dvaja Nemci... Vyzerá to tak, že sa im to zatiaľ parádne vypláca (až sa čudujem, také Dynamo kedysi za kupovanie rôznych francúzskych Afričanov tvrdo zaplatilo pádom do 3. Ligy), ale i tak ma to proste neteší, keď vidím tím, kde sa namiesto toho, aby dávali príležitosti mladým Nemcom, skupujú rôzni Afričania, Jugoši a podobne. Samozrejme, že nejaki ti cudzinci sú v každom klube a je to v pohode, ale v Eintrachte je to ne môj vkus až trošku príliš a čo je horšie, že ako tak pozerám na tie prestupy, tak podobnou cestou sa začínajú vyberať i niektoré iné kluby. Že by tu bol vidno ten úpadok nemeckej mládeže, o ktorom hovoril Stefan Kuntz?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano na jednu stranu je to škoda ale je to dlouhodobý plán vedení klubu a samozřejmě bylo v předešlých letech cílem stabilizovat jak finančně tak herne klub a bohužel ty prostředky na nákup kvalitních německých hráčů nebyly.Nyni už je situace jiná,mluví se o přestavbě stadionu a zvýšení kapacity o dalších 11 tis míst ( Vše stání viz. Gelbewand v Dortmundu) samozřejmě s tím souvisí odkoupení stadionu od města atd.Trosku tě chápu s těmi sympatiemi ke klubu jako nefanouska Eintrachtu a taktéž pevně doufám že jednou to bude stát více zase na odchovancich...kvalitní hráči tam jsou a je jen otázka jestli se dokážou prosadit i ve velkém fotbale v konkurenci která na trhu je pokud na to klub ty finance má.

Reagovat
db18

https://pbs.twimg.com/media/Dp40j_UX4AEcDay.png:large

To bylo před zápasem, teďka se Luka dostal na špičku s 82 minutami na gól.

Reagovat
andrew96

Kolik musí mit hráč v té tabulce odehráno? Takový Paco má asi nižší průměr.

Reagovat
db18

25 startů.

Paco má zatím jeden gól za 25 minut.

Reagovat
andrew96

Kks. Půjde to dole, ale teď je to famózní.

Reagovat
Elliasson

Sympatický hráč, už od jeho působení ve Zvezdě jsem ho měl rád. Byl jsem paradoxně rád, že neodešel do Atlética, protože tam by to, obdobně jako Marko Grujić v Liverpoolu nezvládl, ale jsem rád, že se začíná prosazovat.

Reagovat
db18

Tak on šel do Benficy, kde se taky neprosadil. Ale tímhle stylem Frankfurt brzy uplatní opci.

Reagovat
Benfica

smelo do toho..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele