Jonathan zařídil další výhru Interu a pomýšlí i na Scudetto

27.09.2013, 13:55
Aktuality
Loňský Inter Milán v porovnání s tím letošním? Jako noc a den. Nový trenér Walter Mazzarri proměnil Nerazzurri v tým, který znovu pravidelně vyhrává a potvrdilo se to i ve včerejším utkání s Fiorentinou. Obránce a autor vítězné trefy Jonathan myslí i na zisk Scudetta...

Inter po hodině hry sice prohrával, když penaltu proměnil Giuseppe Rossi, ve zbytku zápasu ovšem dokázal stav otočit. V 72. minutě se prosadil Esteban Cambiasso, o jedenáct minut později pak dal vítěznou branku Jonathan.

Klub vyznávající černou a modrou z prvních pěti zápasů vytěžil třináct bodů a v tabulce je druhý za zatím stoprocentním AS Řím.

"Už jsem svým kolegům říkal, že všichni hráči, kteří působí v Interu, by vždy měli myslet na Scudetto. Inter se vždy musí snažit vyhrát ty největší soutěže, jichž se účastní, je to špičkový klub a jeho povinností je snažit se hrát na nejvyšší úrovni," prohlásil Jonathan.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Inter Walter

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
snuff24

Sice dal nádhernou branku,ale jinak to byl zase ten starý Jonathan.Na týmy z druhé poloviny tabulky to stačí,ale kdy dojde na Juventus nebo Fiorentinu ukáže se jeho "nekvalita"

Reagovat
Filip12

Mazzari

Reagovat
Mikesh

OT: Neunášel sem z lístku a dostal sem na tenis portálu asi ban, nevíte na jak dlouho to je ?

Reagovat
Kenneth

4 Italové v kádru. Hrozný paklub toto.

Reagovat
Jajinek

Má cenu ti psát, že Inter měl italů v sestavě vždy velice málo a tvář INTERNACIONALE je prostě jihoamerická, což je hluboko zakořeněné....

....a nebo mám rovno napsat, že jsi jen trollující dementní p*ča?

Reagovat
Kenneth

Jste italský klub, takže by tam měli hrát i italští hráči. Ale je fajn vědět že jste na to ještě pyšný.

Reagovat
smazaný uživatel

Kennethe, na co si tu zase hraješ? Ne každý klub je tak nacionální, jak si představuješ. Zkus se s tím faktem smířit.

Reagovat
Kenneth

Nikdo po nich nechce aby byli jako Athletic Bilbao, ale nemít v základu ani jednoho Itala je dost smutný. Něco by s tím měli dělat.

Reagovat
Pinturicchio

Proč smutné, když to tak u nich funguje pořád, snad odjakživa, a tím, byť to zní divně, kdyby tam nasílu začali cpát Italy (což v dnešní době ani není možné, mít tým jen z Italů, protože ta kvalita chybí, respektive je rozředěná po spoustě klubů), tak si vlastně pošlapou historii / tradice?

Reagovat
Kenneth

Jak pořád? Od doby co fandíte? Já když se kouknu na TOP 10 hráčů v golech a v odehraných utkáních, tak tam najdu jen 3 cizince a zbytek Italy. Tohle je extrém. Ale hlavně že se smějete Premier League že tam nemají kvalitní angličany. Vy jste to samé, snad ještě horší.

Reagovat
Pinturicchio

Já Interu nefandím, ... podle těch hráčů, které Jajinek vypsal, si asi uděláš představu, jak dlouho to tam funguje.

V Itálii je to jeden tým, dejme tomu, ... jak je to v Anglii?

Reagovat
Kenneth

Jak jeden tým, zbytek na to taky docela sere. AC a Juve to drží nad vodou.

Reagovat
Pinturicchio

Bavíme se o Interu, kde to vychází z tradic toho klubu, ... dál jsou tam týmy jako Udinese, Catania, Lazio, ... u ostatních týmů najdeš na soupisce spoustu Italů a spousta z nich hraje v základní sestavě. Tohle je v podstatě to samé, jako bys Athleticu vyčítal, že za ně hrají jen Baskové, ... ve smyslu tradice jako tradice.

Reagovat
smazaný uživatel

áno, a ešte Lazio som zabudol, na to, akí sú to nacionalisti

Reagovat
smazaný uživatel

ešte Catania je argentínsky klub, u ostatných je to vždy tak viac menej pol na pol. A Udinese mi ešte napadá, tam len Di Natale, Pinzi, Domizzi tuším.

Reagovat
10

Už název by ti mohl napovědět, navíc samotná podstata založení klubu vyšla z přání dát prostor cizincům. Je ale pravda, že do současnýho "extrému" se to dostalo až za prezidentování Morattiho. Celkově začali cizinci přestupovat ve velkým až v 90. letech.

Reagovat
Pettirosso

Vsak pockej az skonci tahle generace Spanelu...

Reagovat
smazaný uživatel

Anglánov sem prosím, fakt prosím, neťahaj, tí odkopávačskí drevorubači naozaj nikoho nezaujímajú. Je len na škodu Interu, že hoci má jednu z najkvalitnejších junioriek v ITA plnú mladých Talianov (väčšina mládežníckych reprezentácií má kostru mužstva vyskladanú z interistov), vyženú ich kade tade na hosťovačky a potom predajú (ostatne ako cez kopirák aj v AC). Ak by tam mali aspoň 3-4 Talianov v základe, hneď by boli sympatickejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by si měl pro změnu začít něco dělat sám se sebou.

Reagovat
Kenneth

Zase si se vybarvil a ted si běž zazpívat italskou hymnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Úsměvné Já si ji zpívám celkem často, díky za připomenutí.

Reagovat
Jajinek

ano, jsme, na svou historii, na Jaira, Ronalda, Passarellu, Simeoneho, Zamorana, Recobu, Cambiassa, Julioneho, Samuela, Milita a Zanettiho a vůbec všechny jihoameričany, co kdy byli v týmu, jsme velice pyšní!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

síce ako fanúšik AC Inter nenávidím a pohŕdam ním, zase polka z tých Argentínčanov (Zanetti, Cambiasso, Icardi) má talianske korene, resp. aspoň talianske priezviská, čiže sú to viac menej Italoargentínčania. Ináč INTER MERDA pochopitelne, ale Mazzari -

Reagovat
10

"Vždycky velice málo"? Co to je za blbost?

Reagovat
Jajinek

od té doby, co Moratti převzal klub a bylo možné cizince angažovat bez problému byl Inter vždy plný cizinců...a nejen z JA, ale třeba něměcká či holandská kolonie....je jasné, že v 70. letech nehrálo v týmu 15 Argentinců...

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Bakary3

"od té doby, co Moratti převzal klub a bylo možné cizince angažovat bez problému byl Inter vždy plný cizinců...a nejen z JA, ale třeba něměcká či holandská kolonie....je jasné, že v 70. letech nehrálo v týmu 15 Argentinců... "

Hodně hluboko zakořeněné, od 70. let

Sorry, ale tohle není omluva... Naopak pro mě je to spíš ostuda, když je to dlouhodobější.

Neříkám nebýt pyšnej na velký hráče, ale co je moc, to je moc...

Reagovat
Jajinek

proč by to měla být odtuda sakra? To je nějaká povinnost hrát s domácími hráči? Inter byl založen s tím, že má být bašta zahraničních hráčů, já fandím Interu, ne italskému fotbalu a opravdu jsem hrdý na to, že klub drží nějakou svou tvář.

Reagovat
smazaný uživatel

Je divný, že když už někdo nezná okolnosti, že je aspoň netrkne ten název.

Reagovat
Bakary3

Ježiš ty jsi chytrej... Fakt nevím, co to znamená...

Mně je to jedno, nehádám se, ale jednou je to italskej klub, ani německej, ani mongolskej, a měli by tam být nějaký domácí hráči.

Vždyť koho Inter v poslední době vychoval ? Pro mě to je špatná vizitka a jako klub (s úctou k jeho tradici to nechci říct, ale...) je to umělotina, bez urážky.

Reagovat
Artaxerxes

Třeba Balotelliho

Reagovat
Votas

Tak včera třeba bylo v základu 5 hráčů s italský občanstvím...a k tomu koho Inter vychoval, tak z poslední doby by ti třeba něco mohli říkát hráči Balotelli, Destro, Santon, Biabiany a Bonucci. Jestli ti to je málo, tak se podívej na obranu Itálie na posledním šampionátu U21, která byla z většiny tvořená kmenovejma hráčema Interu. Mimoto má Inter nějakou formu vlastnictví v Serii A u Bardiho, Duncana, Mbaeho, Benassiho, Livaju, Longa, Laxalta, Obiho, Bianchettiho a Biraghiho. Tolik asi k výchově...

A jestli je pro tebe Inter umělotina, tak (klidně i s urážkou) bež doprdele.

Reagovat
Bakary3

To je hezký, tak šanci jim tedy nedávají proč ? Nechápu.

Umělotina, to jsem možná řekl špatně, ale tohle mi prostě není sympatický.

A do prdele jdi sám, ty hrdino.

Reagovat
Votas

hmmm, takže tobě není sympatická italská práce s mládeží a nechápeš, že je v tomhle v Itálii systémovej problém...no z toho vychází, že taky budu muset přestat fandit Interu

Reagovat
Bakary3

A proto mají Juve, AC, ASR a další v kádru mnohem víc Italů... Tak to jo.

Reagovat
Votas

každej ten klub má nějakou svou identitu, kdy třeba Juve si na Italskejch reprezentantech zakládá...Internazionale ne...pak máš třeba myslím Sampdorii, která nějakej čas zpátky řešila, že bude mít poprvé ve své historii neitalskýho gólmana...každej klub má něco svýho a u Interu to sou otevřený dveře zahraničním hráčům, kteří jsou levnější a kvalitnější než srovnatelní Italové...když si k tomu přičteš, že přechod mezi primaverou a Áčkem je v Itálii strašně náročnej a hodně i o štěstí, tak mně to žíly netrhá, že se v Interu italové neprosazují

Reagovat
10

Maria jste vážně vychovali k světu ...jinak Bonucci je odchovanec Viterba, do Interu přišel v 18 letech, takže bych ho moc nepočital do nějakých odchovanců, což platí pro víc těch vypsaných...

Reagovat
Votas

tak já to bral podle pravidel Uefy pro hráče odchované klubem, kde je ten požadavek nějak 2-3 sezony v klubu před 21 letma...jestli se za odchovance bere jenom hráč, co v 6ti vstoupí do akademie, tak to jich po světě moc neběhá

asi to každej bere jinak, ale pro mě je to odchovanec, jakmile projde primaverou

Reagovat
smazaný uživatel

Balo je odchovanec Lumezzane

Reagovat
snuff24

jžš nejdřív si o interu něco zjisti než začneš psát nesmysli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jedna vec je klub,ktery se jmenuje Internazionale, jina vec klub, ktery se napriklad prostrednictvim trenera a managementu dusuje o 'zachovani francouzske kostry' a pak vyhazuje vlastni odchovance..

Reagovat
Jajinek

Na titul zatím rozhodně ne...přeci jen, ta absolutní kvalita chybí. Ale o ty poháry se popereme, o tom jsem po úvodu přesvědčen. Pokud z toho bude LM, bude to vynikající a udělám vše, abych pak v základní skupině jel i na nějaký domácí a nějaký venkovní zápas...přeci jen ta hymna LM...běhá mráz po zádech.

Co se týče Jonathána...on je v obraně stále na facku a někdy i v útoku. To, jak vypusí souboj a nebo se po nadějné nahrávce místo přihrávky zamotá do 5ti protihráčů, to je pro smích. Ale oproti loňsku má v zápase vždy jeden geniální moment, což je prostě plus.

Ta včerejší obhazovačka a střela...pardon, ale bez ohledu na to, že to byla náhoda...to byla naprostá světová extraklasa...

Reagovat
Pinturicchio

Píšu to nerad, ale podle mě se poperete i o to Scudetto. Mazzarrimu se povedlo to, co Contemu u nás - ohromně zvednout sebevědomí hráčům, jejich přístup k zápasům a celkově morálku v týmu, to je moc důležité, ... minulý rok byste se úplně sesypali, kdybyste ve vyrovnaném zápase se silnou Violou dostali první gol.

Taky nehrajete žádnou evropskou soutěž, to je oproti ostatním týmům, které mají ambice získat Scudetto, taky výhoda.

Reagovat
Jajinek

já jdu postupně...hlavně se co nejdéle držet nahoře. Nyní bude těžký už zápas s Cagliari...budeme dost unavení.

Reagovat
smazaný uživatel

AS taky nehraje žádnou evropskou soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

Přes Jonathana by přešel aj Javurek, ten je strašnej co se týče braněni. I při ofenzivě, jak píšeš, je schopnej ztratit míč tak, že jde do tří hráčů. Ten hráč by neměl hrát první ligu snad nikde na světě, natož Italskou a ještě za Inter.

Reagovat
cristiano.K.

no ten gol byl spíš chyba bránícího hráče Violy. Myslel si,že když je předním tělem,tak se mu nemůže nic stát,ale Jonathan dlouhou nohou máchnul, spíš náhoda,ale trefil to fantasticky.

3-4 místo je hratelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Na titul mají stejně, jako vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos snad scudetto konečně poputuje do Říma

Reagovat
smazaný uživatel

To sice jo, ale do Juventusu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

on je v Římě novej klub?

Reagovat
Cipinho

už si ty "názory" nech radši pro sebe

Reagovat
Melchior

však to řekl dobře.. 11.5.2014 bude oslava Scudetta Juventusu v Římě

Reagovat
Coniglio

Reagovat
Woods

neexistuje horsia volba ako scudetto pre AS Rim ci Beniteza....

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje žabák?

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje dobře.. stejně jako začátkem minulé sezony, ale někdy člověk trne, když dělá kličky v situaci že když se mu nepovede, tak soupeř jde sám na bránu.Podle mě ho hodně zvedlo to, že tam je Campagnaro který diriguje obranu.

Reagovat
smazaný uživatel

co na to paní Kadrnošková?

Reagovat
mastakillah

Mazzarri je fakt kapacita. Za tohle může Inter děkovat na stotisíckrát, že tam šel

Reagovat
GjøvikFF

Tak loni měl Inter start do Serie A 9-0-2, byl druhej a vyhrál na Juventusu, nevím, o jakým dnu a noci se zase mluví, nesnáším tyhle bilancování po pěti kolech.

Reagovat
10

Reagovat
The Krupy

ale každý kto sleduje Seriu A vidí ten obrovský rozdiel medzi tímom Stramu a Mazzariho.

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

Já nesnáším, když se někdo pere o scudetto, přitom calcio ještě ani pořádně nezačalo nebo nezačalo vůbec.

Reagovat
El Fáňos

pózuje jak modelka

Reagovat
Mr.Jindros

No spolu s AS zatím vypadají jako 2.-3. největší favorit v boji o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Interisti, chci se zeptat, jak to jde Wallacovi z Chelsea?

Reagovat
Jajinek

zatím odehrál ve dvou zápasech jen pár minut za rozhodnutého stavu...celkem rychlej, ale více o něm těžko napsat, vůbec ho nikdo neprověřil dozadu a hrál za stavu, kdy už nikdo ani neběhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Cigancik jeden rozhodol

Reagovat
smazaný uživatel

Ona mu to paní Kadrnožková spočítá!

FORZA JUVE!!

Reagovat
Votas

Interisti, jestli si chcete připomenout nějaký zápasy, tak celkem zajímavej kanál na Youtubu:

http://www.youtube.com/user/TheGreatOneInter

Reagovat
lnterista

diky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele