Jonas už nebude hrát za Benficu, rozhodl se ukončit kariéru

10.07.2019, 09:52
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Jonas. Pětatřicetiletý brazilský kanonýr a dlouholetý tahoun Benficy měl ještě na rok platný kontrakt, rozhodl se ale nepokračovat...

Dvanáctinásobný reprezentant Brazílie se z vlasti vydal až ve svých 28 letech, kdy ho z Grêmia vykoupila Valencia. Zde Jonas po krátké adaptaci naplnil střelecké vlohy.

Celým jménem Jonas Gonçalves Oliveira během tří a půl sezóny nastřílel 36 ligových branek, aby následně jakožto volný hráč posílil Benficu. Zde Jonas své střelecké výkony ještě vylepšil, když v letech 2016 a 2018 vstřelil přes 30 gólů a stal se nejlepším střelcem soutěže.

Jonas se stal s Benficou hned čtyřikrát portugalským šampionem, další titul však už do sbírky nepřidá, neboť navzdory smlouvě do konce příští sezóny ukončil kariéru. Celkem 35letý útočník za lisabonský celek odehrál 183 soutěžních zápasů, ve kterých zapsal 137 gólů.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (16)

Přidat komentář
popltak

Škoda, Portugalskou ligu by si dával v pohodě do čtyřiceti.

Reagovat
FC Porto FC

To určitě ne

Reagovat
Han střelil první

No u něj bych klidně věřil, že ti ještě dávat bude.

Reagovat
vitecek15

Ty čísla má v Evropě každej rok neskutečný. A na ten věk... Klobouček.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Jonas už viac gólov za Benficu nezaknihuje a nepridá taktiež žiaden titul lebo nedodrží ešte rok platnú zmluvu lebo sa rozhodol ukončiť kariéru!

Reagovat
wishmaster

vďaka Kapitán

Reagovat
Benfica

Vďaka!!! Najlepší hráč v lige za posledné roky a jeden z najlepších útočníkov aký existujú...

Reagovat
popltak

*Nejlepších v Portugalsku, aký existujú

Reagovat
Benfica

celosvetovo..

Reagovat
popltak

To určitě. Portugalská liga je pouze průměrná v Evropě, to by se musel prosadit v Anglii, Španělsku, Itálii. Tondela apod. sračky, to má kvalitu tak naší ligy. A kdyby byl celosvetovo, neměl by za repre jen 12 startů a to ještě naprostou většinu z nich jen v přáteláku.

Reagovat
Benfica

TOP 10 subjektivne ale TOP 15 určite.. Portugalská liga je 5/6 najlepšia, tak ak to je pre teba priemer z cca 53 tak nevime či vieš čo je priemer o priemere môžeš hovoriť o ligách ktoré sú za TOP 15.. + v tých čo si napísal sa hrá o 4 kola viac..

Reagovat
popltak

Podle koeficinetu 7. v Evropě a to bych ji řadil i možná za Nizozemskou a 2. Anglickou. A mezi těmi top ligami a tady tím je veliký rozdíl - takže ano, je to průměrná soutěž. O tom jsem se přesvědčil na vlastní oči, kdy v EL Plzen rozjebala nějaký myslím 4. tým z tama...

Reagovat
Benfica

o tom nemá cenu diskutovať.. pozri lepšie ligy sú len Anglická, Španielská, Talianská a Nemecká.. to je posledné čo k tomu môžem napísať.. that's all

Reagovat
Benfica

Podľa tejto logiky, že Plzeň.. Porto rozmrdalo anglického šampióna, druhého z Nemecka a 3 z Talianska.. a nebudem tu teraz tvrdiť, že portugalská liga je lepšia ako Anglicka, Talianska a Nemecka.. wake up!

Reagovat
Benfica

* Tondela a podobné sračky nájdeš v každej lige, možno len v Anglicku nie..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele