Již nejsou mezi námi

28.06.2010, 12:04
Názory a komentáře
Jedni jsou slavní, ti co postoupili do osmifinále, jiní splnili svou účastí vše, co se od nich očekávalo, další zklamali a hanebně vypadli. Podívejme se v krátkosti na onu polovinu týmů, která nás do 25. června 2010 opustila. Toto hodnocení není analýzou úspěchu nebo ostudy. Je jen minutou ticha za ty, kteří nás podle očekávání, nebo předčasně, opustili.

17. Pobřeží slonoviny
Ach ta Afrika! Sven-Göran Eriksson začal na lavičce Mexika a málem ho nechal na listině vyřazených. Včas ho vyhodili! Vzali ho "Sloni” a dopadli hrozně. Pravda, v prvním utkání remizovali s Portugalskem a hvězdný Ronaldo jim ani trochu neublížil. Čekalo se na vyrovnaný souboj s Brazílií, která proti Korejské LDR zrovna moc nepřesvědčila, ale Luis Fabiano byl proti, dal dva góly, a Elano marnost "Slonů z pobřeží” jen dovršil. Drogbova branka na 1:3 byla smutnou písní umírající labutě. Všem bylo jasné, že si portugalsky mluvící bráškové neublíží, a tak povinné vítězství nad Severní Koreou o ničem nerozhodovalo. Jen potvrdilo marnost nad marnost afického fotbalu.

18. Slovinsko
Náš kat ve skupině měl být spolufavoritem na postup do osmifinále. Nehrál líbivý fotbal, ale jak se říká "účel světí protředky”. Úvodní výhra nad Alžírskem byla povinností a při nečekané remíze USA s Anglií poslala Slovince dokonce do čela skupiny. A když v poločase utkání s Američany na světelné tabuli svítilo skore 2:0, hodně Čechů říkalo "vyřadil nás mančaft”. Ale Amíci se nikdy nevzdávají, vyrovnali a Slovincům tímto výsledkem připravili parádní funus. V posledním kole Angličané museli a také proto vyhráli. Fotbalisté USA také museli a rovněž vyhráli. Gól dal Landon Donovan ve chvíli, kdy se hráči Slovinska ptali, s kým budou hrát v osmifinále. S nikým, jedou domů.

19. Švýcarsko
Obrana, obrana a ještě jednou obrana. Nuda na entou. Ano, je nutno přiznat, že Švýcaři málem způsobili senzaci. Porazili Španělsko a favorit se z toho téměř nevzpamatoval. Dlouho jsem hledal slušný český výraz pro španělský šok. Prohra s Chile byla zasloužená a pak patří dík Hondurasu, že dokázal neprohrát. Švýcarsko jako tým destrukce působí nudně, ale účelně. V okamžiku, kdy má začít tvořit, je bezradné, trapné. Žádná škoda, že odchází po prvním kole.

20. Jihoafrická republika
Obrovské nadšení, definitivní vítězství nad apartheidem, problematická organizace, otravné vuvuzuely. Ještě něco bylo přínosem účasti pořadatelské zemé k tomuto fotbalovému svátku? Ale ano, neberme jim dva velké úspěchy! Fotbalisté Jižní Afriky získali bod v utkání s Mexikem. A porazili, a tím pádem domů poslali, nesympatickou a problematickou Francii. Mnozí jim za to jsou neskonale vděčni.

21. Austrálie
Pim Verbeek, trenér Austrálie, po posledním zápase řekl: "Myslel jsem si, že 4 body budou k postupu stačit." Spletl se. Australané doplatili na první utkání, na vyjukanost, přílišný respekt před velkým "zvířetem". Prostě a jednoduše, klokan se lekl, nechal se oslepit reflektory německého expresu a padl k zemi poražen. A oněch 0:4 rozhodlo o všem. Ghana získala stejný počet bodů, s Austrálií remizovala, ale skore měla o 3 branky lepší. Australané nezklamali, do "pekla" vyřazených vzali Srbsko, bojovali, ale ani to nestačilo.

22. Nový Zéland
Skončil o jednu příčku níže než slavnější soused, Austrálie. Ale dámy a pánové, ruku na srdce: vsadil někdo z vás, že tento tým bude do poslední minuty bojovat o postup? A stačilo málo, malinko! Dát branku Paraguayi, vyhrát 1:0 a konečná tabulka mohla vypadat úplně jinak! Nový Zéland by tímto gólem vyhrál skupinu a poslal Slováky šupem do Bratislavy. Jako Čechoslovák jsem rád, že se to nestalo, ale byla by to bomba! Co dodat? Oceánie rozhodně nezklamala!

23. Srbsko
Prohrálo 0:1 s Ghanou, stejným rozdílem branek porazilo favorizované Německo, prohrálo 1:2 s Austrálií, naříkalo nad hanebným výkonem rozhodčího. Co jiného přidalo Srbsko do koše hojnosti tohoto šampionátu? Asi nic a proto je dobře, že vypadlo, že jede domů. Stalo se týmem, o kterém se ani moc mluvit nebude. Šedou myší turnaje.

24. Dánsko
Po losování bylo všem jasno, že Nizozemsko postoupí a Dánsko si to rozdá s Kamerunem. Postoupilo Japonsko. Nizozemsko pochopitelně také. Dánové prohráli derby 0:2, ale všichni zachovali klid. Porazili Kamerun a klid pokračoval. Měli porazit Japonsko, ale prohráli 1:3. Klid zmizel jako pára nad hrncem. Další zmařená šance jednoho týmu, který zmizí v propadlišti zapomnění. Jen to jeho vystoupení v zápase s Kamerunem vzbudilo zájem fotbalové veřjnosti a stálo za zaznamenání. Ale jinak? Marnost nad marnost.

25. Řecko
Otto Rehhagel, strůjce vyřazení Česka v semifinále EURO 2004, autor nikdy proklamovaného "řeckého betonu”, vyřazení neustál a po devíti letech se poroučí. Změní tento odchod styl hry řeckých fotbalistů? Těžko. Víc se očekává, že fotbal této země bude následovat ekonomii a skončí v hluboké krizi. Řekové nebyli favority na postup a proto první utkání s Jižní Koreou mělo být kompasem dalšího vývoje. Prohráli ho o parník a tím určili cestu svého osudu. Sice dokázali porazit další z afrických zklamání, Nigérii, ale jen snílek nebo absolutní blázen mohl očekávat bodový zisk v souboji s Argentinou. Obrana není v módě, styl, který dovedl Řeky k titulu mistra Evropy před 6 lety, již patří na pohřebistě fotbalových dějin. A je to moc dobře.

26. Itálie
Má cenu vůbec něco dodávat? Francii to mnozí přáli, ale ani ti největší škarohlídi a nepřátelé italského fotbalu si nedovolili vsadit zlámanou grešli na vyřazení Italů. Remíza s Paraguayí byla varovným signálem, ta s Novým Zélandem připomenutím darované postupové penalty z posledního MS v utkání s Austrálií. Prohru se Slovenskem slavila polovina Evropy. Italský fotbal netáhne. Inter vyhrál Ligu mistrů s cizineckou legií. Včetně trenéra. Itálii a její fotbal nikdo postrádat nebude.

27. Nigérie
Kolumbijská zpěvačka a současná hvězda na hudebním nebi ve své písničce věnované MS 2010 několikrát s nadšením vyslovuje jméno kontinentu Afrika. Při pohledu na výsledky týmů z této části světa by se její nadšení zcela jistě změnilo ve zklamání. Nigérie je součástí výbuchu "domácích”! Porážka od Argentiny byla o fous, ta s Řeckem hořkou pilulkou. Ale i tak se věřilo v zázrak, nulový tým měl v posledním utkání postupovou naději. Stačilo málo. Nikdo nepochyboval o výhře Argentiny nad Řeckem a tím pádem "vyfaulování” bolehlavu Evropské unie. A tak stačilo porazit soupeře z Asie, tu kapitalističtější Koreu. Ve 12. minutě to bylo 1:0, ve 49. minutě zase 1:2. Vyrovnání z penalty přišlo o 20 minut později a bylo baladou na rozloučenou. Další zklamání v černém provedení.

28. Alžírsko
Zdá se, že 99 % příznivcům fotbalu je úplně jedno, že tento tým vypadl, získal jediný bod, nedal gól. Prohrál se Slovinskem 0:1 a asi leckdo tušil, že se sice jednalo o první utkání skupiny, ale zároveň o souboj předem vyřazených. Senzací byla samozřejmě bezbranková remiza s Anglií, ale jednalo se víc o neumění vysokých favoritů z Britských ostrovů, než o dobrý výkon Alžířanů. Kuriozitou bylo, že před posledním kolem mělo Alžírsko dokonce šanci na postup. Stačilo porazit USA a věřit, že Angličané dostanou Slovince na kolena. Ani jedno se nesplnilo. Američané dali gól v nastavení a Afričané se poroučeli.

29. Francie
Hanba, ostuda, ven! Vše začalo již v pověstné baráži s Irskem, pokračovalo vyloučením Anelky z kádru, stávkou hráčů při tréninku a skončilo potupnou prohrou s "vuvuzuela týmem” Jižní Afriky. Jen Itálie zachránila Francii od potupného pojmenování ostudy tohoto mistrovství světa. Francie má přívlastek "bída s nouzí”. Remíza s Uruguayí se stala úspěchem, prohra s Mexikem začátkem krachu, ta s Jižní Afrikou ostudou, hanbou. Účast k zapomenutí.

30. Kamerun
Mít v kádru Samuela Eto'a a skončit před osmifinále? Překvapení nebo zlý sen? Nevím, ale zdá se, že Kamerun se stal obětí africké naděje na obrovský úspěch při prvním mistrovství světa pořádaném na černém kontinetu. Všichni čekali všechno a nemají vlastně nic. Na japonský gól nenalezli odpověď, sehráli parádní utkání s Dánskem, ale štěstí je opustilo, s Nizozemskem pak bojovali jen o čest a možný bodový zisk. Ani to se jim nepodařilo a znovu prohráli. Trenér Paul Le Guen, mimochodem Francouz, to po skončení tohoto utkání zabalil. Africké zklamání na pokračování...

31. Honduras
Na MS 2010 se dostal s klikou od..., já vím, neslušné výrazy se zde nesmějí používat. Tak tedy s klikou od kolotoče. V posledním utkání vyhrál v Salvadoru 1:0, fotbalisté USA vyrovnali v 95. minutě zápas s Kostarikou a poslali ji do baráže s Uruguayí. Honduras po 28 letech postoupil. A to je vše. Zranění, nezkušenost, politický vliv, nerozhodný trenér, party a partičky. To vše a mnohem víc znamenalo neúspěch Hondurasu na MS 2010. Škoda, lidi v této zemi si zasloužili trochu víc radosti. Osm miliónů z osmi miliónů jich fandilo svým "Catrachos”. Do poslední minuty. Po plichtě se Švýcarskem se cítili mistry světa. Fotbalově pohádková země...

32. Korejská LDR
Nikdo od nich nic nečekal a málem pro svět připravili senzaci. V prvním utkání byli Brazilcům vyrovnaným soupeřem a moc nechybělo k vyrovnání. Korejská, pochopitelně ta "lidově demokratická”, televize přenášela zápas ze záznamu. Ale sám velký stratég a vůdce dal pokyn hlavnímu cenzorovi a povolil přímý přenos z následujícího souboje s Portugalskem. To tomu dal! Nikdo nikdy korejskému lidu nevysvětlí, že zrádný imperialismus dokáže nasázet sedm branek vojákům Velkého vůdce revoluce. Neporazitelní pak ještě dostali "trojku” od Pobřeží slonoviny a se skorem 1:12 se v tichosti odporoučeli. Kdo ví, co je doma čeká. Na MS 2010 nebyli ani překvapením.


A jak to vypadalo po skupinách se zástupci jednotlivých federací, kontinentů? Tak Evropa měla nadále ve hře šest týmů, vyřazeno bylo hned sedm, tedy nadpoloviční většina. Afrika nasadila silnou "šestku”, postoupila pouze Ghana. Asii zastupoval trojlístek, Japonsko a Jižní Korea šli dál, ta ze severu jela domů. Austrálie a Oceánie se loučí, dvojice zástupců na postup nedosáhla. Amerika se dělí na dvě části, z té jižní se do osmifinále dostali všichni, z té středo-severo-karibské vypadl Honduras. Sečteno a podtrženo: Evropa 6, Asie 2, Afrika 1, Amerika 7.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (97)

Přidat komentář
Pipo123

R.I.P

Reagovat
smazaný uživatel

uprimnou soustrast....ostuda pro italsky fotball..nemozny ignorant Lippi...kde je Balotelli,Cassano,Del Piero,Gilardino???

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Peknej clanek

Reagovat
smazaný uživatel

To hodnocení Pobřeží Slonoviny mi přijde docela drsný..dostali snad nejhorší možnou skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

navíc podle mě Brazilie nebyla o tolik lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem slušně napsáno a zhodnoceno,ale nezdá se mi ta kritika Pobřeží Slnoviny.kdo mohl čekat,že získají bod s Brazílií,byl asi blázen.Nehrají asi moc na krásu,ale vyhrávat umějí.Bohužel opět doplatili na skupinu smrti.

Reagovat
alegre

Brazílie - Pobřeží slonoviny 3:1...

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel,že na krásu jako nehrají brazilci,napsal jsem to asi nesrozumitelně

Reagovat
madridcan

Pekny clanok Keby podobny vysiel vo Francuzsku tak na prvych dvoch miestach je Anelka a Domenech

Reagovat
terry

S tím hodnocením Pobřeží slonoviny nesouhlasím, to je až moc krutý..

Reagovat
SunFells

Když jsem viděl tu hru Pobřeží Slonoviny, tak jsem byl hodně překvapený jak jejich hru Eriksson dokázal během chvíle změnit ..Takovou kritiku si nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen drobná chybka:"že fotbal této země bude následovat ekonomií a skončí v hluboké krizi". - ekonomie je věda, správně má být bude následovat ekonomiku.

Jinak pěkný článek, je mi líto Slonů a Hondurasu, že neuhráli víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nadpis:Již nejsou mezi námi...To jako čo sa my nachádzame v Afrike alebo čo?

Reagovat
smazaný uživatel

No autor si neláme s objektivitou hlavu .

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Nějak nechápu ty reakce o pěkném článku, když něco tak povrchního a na koleni narychlo sepsaného jsem snad na tomto portálu ještě nečetl. Žádné zajímavé souvislosti, jiný pohled nebo cokoliv. Jenom takové hospodské¨zhodnocení, plné klišé a obecného ¨nikomu chybět nebude apod.¨.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem měl přesně namysli , ale nechtěl jsem to říkat tak tvrdě , přece jenom měl s tím nějakou práci .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jsou to názory a komentáře

Reagovat
Josifek

To ne, ale v rubrice Názory a komentáře není stěžejní.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný článek já osobně nesouhlasím s hodnocením alžírska. Nepředvedli nějaké extra výkony, ale jejich fotbal se mi zdál vcelku sympatický a určitě se na to dalo dívat. Navíc proti Anglii myslím že předvedli suprový výkon, to sem teda čuměl

Reagovat
davered

Reagovat
smazaný uživatel

Som čakal nejakú spomienku na mŕtvych...

Reagovat
Xavi8

velmi pekny clanok

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu hodnocení slonů, hrajou sympatickej fotbal, ale pokaždé dostanou na hovno skupinu, před čtyřma rokama Argentina a Nizozemí a teď taky

Reagovat
irik

Za to Česko .

Reagovat
Liquid

nezlobte se na mě, ale to 26.místo na světě Itálii a hlavně 29.místo Francii prostě sluší

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně hloupě a povrchně napsaný článek.

A nechci být hnidopich, ale výrazy jako "Amíci" a podobně se do takových článků nehodí.

Reagovat
smazaný uživatel

"Amíci" mě osobně nevadí. Ale námět článku mi přijde masochistycký a článek napsaný výsměšným tónem. Výsměch si zaslouží Itálie a Francie určitě a Nigérie a Kamerun možná, ale ten zbytek tam vesměs jel v pozicích outsiderů ...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně Amíci taky nějak vyloženě nevadí, ale přijde mi to bulvární. Já třeba nějak výrazně nemusím Slováky a Anglii, ale psát v oficiálním článku o Anglánech a Čobolech bych si nedovolila.

Reagovat
Kaze

CIV ani jako outsider ne

Reagovat
smazaný uživatel

částečně. Za Brazílií mohl postoupit jen jeden z té dvojice. Sloni nepřekvapili, ale ani nijak zvlášť nezklamali.

Reagovat
Kaze

Já věřil, že porazí Portugalce, takže na postup teoreticky měli...

Reagovat
smazaný uživatel

na postup teoreticky měli, ale za nepostup si výsměch nezaslouží. Co víc mám ještě vysvětlovat?

Reagovat
Kaze

CIV ani jako outsider ne

Reagovat
alegre

Toto hodnocení není analýzou úspěchu nebo ostudy. Je jen minutou ticha za ty, kteří nás podle očekávání, nebo předčasně, opustili. Tak z toho nedělějte zbytečně velkou vědu!

Bavil jsem se při psaní, bavím se právě tak při čtení komentářů. Život je přeci tak krásný a fotbal je jen hra! Příjemné odpoledne!

Reagovat
Radin

Dánové moc outsideři nebyli po kvaldě :-)

Reagovat
Kongo

Nadhernej clanek.Nejvetsim zklamanim je pro me jednoznacne Dansko

Reagovat
KnoxXx

vsetky timy postupit nemozu, niektori nato herne nemali, ini mali smolu, ine timy stastie, medzi uspechom a neuspechom je strasne tenka ciara, hlavne tomu tak je v poslednom obdobi, ked sa futbal na vsetkych kontinentoch vyrovnava (skor to chce napisat dovody vypadnutia))

pride mi to prvoplanovo a bulvarne napisane

za snahu a straveny cas nad pisanim tohoto clanku

Reagovat
smazaný uživatel

nevím. Už jen ten námět na zpracování článku vyřazených se mi nezdá. Ale třeba se to někomu líbí

Reagovat
Josifek

Mně se námět docela líbí, ale forma moc ne. Článek je dost zjednodušující, občas často se opakující slovní obrat, opakování stejnýchinformací trochu jinou formulací atp...od alegreho jsem jsem zvyklí na lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek

Reagovat
C-M@ster

Tak situaci Asutralie "Australané doplatili na první utkání, na vyjukanost, přílišný respekt před velkým "zvířetem". Prostě a jednoduše, klokan se lekl, nechal se oslepit reflektory německého expresu a padl k zemi poražen. "

Takhle bych teda nepopsal zapas, ve kterem Australani prisli o penaltu a pote dohravali v 10ti. Australani nedoplatili na vyjukanost, ale na ty 2 cervene. V druhem zapase uz je to stalo postup.

Reagovat
Jakubisko

Podivný, až moc emočně zabarvený článek... (odpovím si sám - tak napiš vlastní kreténe!)

Reagovat
alegre

Ale ne, nepiš! Zabere to moc času a pak to schytáš...

Reagovat
Losinho

Vzhledem k nadpisu a obrázku, sem se lekl že s reprezentanty Francie spadlo letadlo

Reagovat
herbage

Dobrý článek, moc se mi líbil. Smyslem nebyla žádné podrobná analýza, spíš pohled jednotlivce na výkony týmů, které již vypadly. Já mám skoro na všechny týmy stejný názor a chce to rovněž brát s nadhledem. Pokud někdo nechápe smysl rubirky "názory a komentáře", tak je to jeho problém

Reagovat
smazaný uživatel

Je to věc názoru. Podle mě článek nic moc. Mnohokrát se opakuje slovo marnost Komentář Slonů Některé výrazy se mi zrovna nezdály a Srbsko podle mě šedou myší nebude atd.

Reagovat
vicinda07

riadne na hovno clanok. vsetky timy tu dost zhadzujes ako keby chceli vyhrat vsetky MS a je pre nich hanba ze vypadli. a potom je pisane ku kazdemu ze DOBRE ZE VYPADLI

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
Losinho

Reagovat
homeles8

Ten nadpis je hroznej

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo proboha psal ten článek????? takový blud bych na eurofotbale nečekal

Reagovat
alegre

Já jen nechápu, proč ze všeho děláte takovou vědu. Proč neberete články, názory, komentáře, fejetony, jako součást hry. Věřím, a dokonce i vím, že celá řada z vás fotbalu rozumí velice dobře, v diskuzích je to vidět! Drtivá většina článků na EF jsou aktuality, několikařádkové, vše převzato z ČTK nebo jiné agentury. Jen několik mlo jedinců, a to ještě občas, se snaží něco vymyslet, něco napsat, pobavit, pozlobit. Berte to tak, je to ZÁBAVA! A ten titulek? Kdybych napsal: Krátké zamyšlení a rozbor výkonu týmu vyřazených ve skupinách MS 2010 tak to ani neotevřete. V tomto případě jste se lekli, že spadlo letadlo s Francouzi! Tak se mějte a BRAZÍLIE nebo CHILE DO TOHO!

Reagovat
smazaný uživatel

nezlob se nic ve zlém ,ale už se radši do podobných rozborů prosím nepouštěj....

Reagovat
alegre

Já se nezlobím, ani trochu. Někomu se to líbilo, jinému ne, těch palců nahoru je asi tak stejně jako blicích šmajlíků. Jen bych docela rád, kdyby každý zkusil napsat něco podobného. Třeba by to bylo obrovské překvapení, kolik svělých a utajených autorů- pisálků, potencionálně, EF má!

Reagovat
homeles8

a jak se to píše?

Reagovat
homeles8

jako v jakým programu, formátu a tak.

Reagovat
homeles8

díky moc

Reagovat
alegre

PJ ti odpoví, ten je profík, já jen bouchám do klávesnice v calibri 11, Microsoft office Word 2007, pak to okopíruje a pošlu.

Reagovat
homeles8

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to aby zde psal články každý druhý nejde o kvantitu ,nýbrž o kvalitu. Já osobně taky nejsem extra pisálek a proto by to měli dělat ti co pro to mají cit a vlohy.

Reagovat
alegre

Už mlčím, nic neříkám, kvalitu mých článků musí posoudit jiní, ne já... Bye

Reagovat
j_mrazik

Drtivá většina předchozích článků měla hodně dobrou úroveň. Tohle přičítám vinnému opojení po získaném bodě se Švýcarskem.

Reagovat
homeles8

přesně tak, vostře do nich a víc podobných článků.....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Nic si z toho nedělej alegre, nejvíc pyskujou stejně ti, kteří by nic nezmohli a nejsou schopni ani rozlišit rozdíl mezi zpravodajstvím a názorem čtenáře. Tvé články a glosy patří mezi ty, které si vždy rád přečtu a u kterých se nejvíc pobavím nebo dozvím. Tento je spíše na odlehčení a taková trefná rekapitulace za dosavadním průběhem MS. Jen piš dál a na škarohlídy nehleď

Reagovat
alegre

Já psát budu, dělám to od března 2004 a i když se občas ne pár měsíců odmlčím, tam mě to stále baví. Co se komentářů týče? Respektuj a budeš respektován. Proto mě nevadí, když má někdo odlišný názor, nesouhlasí se mnou a napíše jak to vidí on. A těm kteří umí s bídou okopírovat blicí šmajlík nebo palec dolů, se nevěnuji.

Reagovat
herbage

Přesně tak. Od toho jsou diskuse, kde můžeš vyjídřit nesouhlas s autorem, ale chce to nějakou konstruktivní kritiku. Dneska chce každý maximální objektivitu a to informační stránku věci velmi ochuzuje. Napsat vlastní názor je pomalu trestné. Napsat článek typu Pan Z přestupuje do týmu Y za X milionů eur, to dokáže každý blbec, ale napsat analýzu, jak bude vypadat kádr a taktika týmu Y příští sezónu a jakou roli tam bude hrát noví hráči X a Z, to už dokáže málokdo a to je myslím ta pravá novinařina. Já zde články pomalu ani nečtu, vše podstatné se člověk dozví v diskusi, kde právě lidé vyjádří svůj názor. Takže stejně jako ty si přeji, aby více lidí našlo odvahu a psalo články jako ty a klidně kontroverzní. Článek o simulantech byl od tebe majstrštyk, protože dnes se k tomu bojí v rámci objektivity vyjádřit. Zajímavý článek o tomto střetu objektivity s vlastním názorem v novinařině vyšel nedávno zajímavý článek na brtiských listech, stojí za přečtení: http://www.blisty.cz/art/53199.html

Reagovat
smazaný uživatel

a co napíšeš o těch, kteří dokáži rozlišit názor od reportáže a stejně se jim tenhle článek nelíbil?

Reagovat
alegre

Mají právo! Respektovat názor toho druhého, pokud jen nenapadá, neuráží, je základem diskuze. A lidských vztahů jako takových.

Reagovat
herbage

Asi tak Ono není povinností, aby se to všem líbilo

Reagovat
vicinda07

o tom nadpise nic. to je v pohode z nadhladom ale podla mna si nemal tolko zvozit tie muzstva. niektori boli radi ze sa tam vobec dostali a skoro po vsetkych pisat ze je dobre ze idu domov - to sa mi nepaci. ale tak niekomu sa to paci. mne nie no

Reagovat
alegre

Souhlasím s tebou, asi jsem se do těch vyřazených "trpaslíků" neměl tolik navážet. Když to nyní čtu znovu a znovu, tak bych to asi napsal trochu jinak... Ale jako autor nesu zodpovědnost! A kůži na trh!

Reagovat
smazaný uživatel

to je přesně ono. Dělat si srandu z těch, kteří na to měli a vyhořeli (Francie dokonce vyhořela i lidsky), to beru, ale i z těch menších, kteří tam přijeli s minimálníma šancema, to není na místě

Reagovat
smazaný uživatel

já tvé články čtu velmi ráda, ale občas prostěš napíšeš děsnou krávovinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

super clanok alegre

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší článek v historii Eurofotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dobrý článek. Chválím nadpis, obsah, i stylistickou formu..Hodně dobře se to čte, je to pestré, šťavnaté, ale přitom nepřeplácané. Nepřijde mi, že by si autor dělal legraci ze slabších vypadnuvších týmů

Reagovat
smazaný uživatel

Článek ani nemusím číst a stejně dám hned alegreho zkušenosti dávají EF úplně jiný rozměr... jsem rád zato, že tu někdo tak zkušený jako on píše....

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu nesouhlasit s názory na jednotlivé týmy, ale ty jsou stejně odlišné jako pohled každého na oblíbenou značku auta. Mě se článek líbí a jeho emočně zabarvená souvětí a osobní názor jsou pro skupinu "Názory a komentáře" stěžejní. Díky za něj

Reagovat
Swarley

a takhle to tady dopadá, když se někdo s dobrým úmyslem o něco snaží...vlastní tvorba a jakákoliv forma něčeho, co není jen převzato od místy dutohlavých novinářů, mě tu vždy potěší a rád si ji přečtu...ale pro místní jak to není převzatý článek, který je všude na ostatních webech, tak se to pánům nelíbí

podporuju všechny, co se pustí do psaní podobných článků a nebojí se to vydat...já jsem sám na tohle dutohlav a psaní nějakých textů je pro mě nesnadný úkol...proto palec hore a všichni ti, kdo kritizují, tak do měsíce chci od každého tady na webu vidět článek...děkuji

Reagovat
Swarley

*poslední věta v prvním odstavci dokazuje, že něco napsat je pro mě vážně problém...

Reagovat
j_mrazik

Koukám, že čím delší souvětí, tím lepší

Reagovat
Swarley

fakt průser...nevím jak to dělám a vždy z toho vylezou takový sračky...stačí, aby ta věta měla víc než 5 - 6 slov a je to v prdeli

Reagovat
j_mrazik

Můžu se přiznat? Četl jsem tvojí první větu a bylo mi jasný, o co půjde.

Reagovat
Swarley

teď jsem přesně nad tím přemýšlel, že jsem to mohl shrnout do dvou vět

Reagovat
j_mrazik

Píšeš aspoň všema 10? Ber to jako trénink.

Reagovat
Swarley

jj, všema deseti...takže příště se pustím ještě do něčeho složitějšího a ještě méně srozumitelnějšího...

Reagovat
j_mrazik

Jak říkám: Drtivá většina předchozích článků měla hodně dobrou úroveň. Tohle přičítám vinnému opojení po získaném bodě se Švýcarskem.

Reagovat
Swarley

no vidíš to...tak trošku úcty k tomu, že v takovém stavu byl schopný vůbec něco napsat

Reagovat
j_mrazik

Když si to vezmeš, tak většinu názorů na fotbal stejně slyšíš po určitém množství požitého alkoholu. Ať už tebou nebo tvým kolegou/kamarádem. Jenom tady se banda juniorů (maximálně si koupí rychlý špunty) snaží o extrachytré glosy, ze kterých vždycky ve finále vypadne: Chceme do Chelsea Cristiana Ronalda.

Reagovat
Swarley

je to tak...stejně všechny fotbaly sleduju v hospodě a nebo si to pivko otevřu doma...

no třeba by si ti mladí junioři taky měli dát pivko a bylo by všechno v pořádku...začli by psát smysluplné komentáře a kdyby si dali panáčka, možná by z toho byl i nějaký ten článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele