Jiráček: Příprava s Maďarskem bude důležitá pro sebevědomí

31.05.2012, 10:04
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (188)

Přidat komentář
Neuro

není moc článků ohledně Jiráčka na to že je to jeden z těch "tažných koní".. určitě skromný chlapík

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby netahal v německu na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

možná mohl zůstat v Plzni ještě ten půl rok

Reagovat
Neuro

měl roky akorát na přestup

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře udělal, za ten půlrok už něco ukázal a třeba bude mít proti Magathovým letním posilám náskok.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď synu!!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no tak jen se postoupilo na euro a už zase všichni fandí

Reagovat
Puskas

Fandí pořád, jen byli skepetičtější

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle hate, dá se říct až nesnášenlivost vůči fotbalové reprezentaci ti přijde jenom skeptičtější?

Reagovat
Puskas

Hovořím o těch normálních, ne o těch, co budou nadávat vždy a všude, všem a kvůli všemu.

Reagovat
Neuro

tak to bohužel je no.. i v hokeji.. věčně půlka lidí vykřikuje jak to tady (v ČR) nesnáší, že chtějí bydlet v Americe a když je nějaký turnaj kde jsme tak ze sebe dělají největší vlastence milující naši zemi

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

A proto nikdy nefandím naším, ale dobrému hokeji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle moderní póza mě nikdy nepřestane bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Já z medaile nic nemám, nepotřebuji hulákat v hospodě u televize a řvát goooooooooool, pak přijít domů a přidat se na facebooku do skupin jako Jsem hrdý na to, že jsem Čech nebo Děkujeme za bronz. Nikdy jsem neměl svů top tým, ze kterého by mi vlhnul klín, ať jde o NHL, Extraligu, Eliteserien, KHL, Olympiádu, MS. Mně jde o hokej. Nejvíce přeji právě tomu, na koho si vsadím. Nehraju si na velkého vlastence, protože to tu nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

A necítíš se trochu ochuzen, když vlastně nejsi fanoušek? Ve fotbale taky nikomu nefandíš, nebo tam máš svůj oblíbený klub?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve fotbale to je Barca, ta se mi vždy líbila a dotáhnul mě k ní Rivaldo. Vždy měla nějaké geniální hráče a asi nejvíce mě u ní teď drží (kromě Messiho) Sergio Busquets Hlavně jsem zrovna jeden z těch, který má jejich hru za nejpohlednější na světě. Doma mám z tržnic atd. 15dresů, jak jsem byl malý a když dám bokem Del Piera a Batistutu, je to samá Barcelona, takže s úspěchem posledních sezon jsem nepřišel

A necítím se nijak ochuzen, protože vždy se ukáže někdo, kdo hraje nad svými možnostmi nebo má neskutečnou formu a těm týmům přeji, ale neštve mě, když to nevýjde. Letos jsem v NHL přál nejvíce Nashville a Los Angeles. Na Los Angeles, že vyhraje Stanley Cup, jsem si v půlce druhého kola play off vsadil nemalé peníze, jelikož její hra je prostě neuvěřitelná a byla už ke konci základní části. Věř, že když vidím dobrý hokej, například kde outsider porazí po dobrém výkonu favorita, mám z toho stejnou radost, jako ty, když vyhraje tvůj oblíbený tým. Oblíbené hráče mám, týmy se mění, takže se mění i styly. Pro mě je nepochopitelné fandit třeba NY Rangers, kde se vždy kromě tří hráčů rotuje celý tým.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, přijde mi to prostě trapný, nepodporovat svůj národní tým... Kdybych měl použít místní slang, tak to je to taková kombinace hate/troll s ambicema jít účelově proti proudu...

Reagovat
smazaný uživatel

A co bych z toho měl, kdybych ho podporoval? Zvětší se mi penis, když si namaluji vlaječku na čelo a půjdu fandit někde do hospody? Kde je psáno, že jim musím fandit? Kdybych byl hrdý vlastenec jako všichni, když je nějaký turnaj, neměl bych teď dva tisíce, které jsem vyhrál díky tomu, že jsem si vsadil na Slovensko proti nám.

Mám i německé občanství, takže na Euru musím fandit Německu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi vážně troll, bez urážky

Reagovat
Aldeano

To je tak, když spolu hovoří psychoterapeut a kardinál....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takže když jsem v osmi letech v Naganu přál více Finsku než našim, byl jsem troll. Když jsem všem radil, ať vsadí na Slovensko, že nás porazí, byl jsem jen troll, který si na to vsadil taky. Můj celý život je jeden velký trolling.

Navíc už jen z principu bych nemohl fandit z jedné největších špín co znám, která zničila opavský hokej. Nápověda - ta špína šišlá. Ale to je jen trolling!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, právě jsem ti přinesl životní prozření

Reagovat
smazaný uživatel

Mmm, spíše velké nic a trochu ničeho.Takže člověk, který nefandí své zemi je troll. Jak u debilů. Buď jsi s námi, nebo jsi proti nám!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to pochopitelně neni, v první řadě mi jde o ten negativismus.

Reagovat
smazaný uživatel

Lidé mají právo se zcela volně rozhodovat. NIKDO nemá právo mu určovat, jaké má mít názory, jak žít, nebo komu fandit. Když mi jdou všichni doleva, nejdu hned za nimi, abych se svezl s davem a nejdu doprava, abych se odlišil. Rozmyslím si, co je pro mě nejlepší, zauvažuji nad tím a pak se rozhodnu a i kdybych se měl vráti, nebo jít rovně a brodit se sračkama, tobě a všem ostatním to může být jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Bože to je napsané jak Když děláš x-věcí najednou, tak nic z toho neuděláš pořádně

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, je mi to jedno, já tě zas to nekritizuju... pouze jsem se zmínil, že na to mám trochu jinej názor.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je v pořádku, ale to neznamená, že je správný. Kromě svíčkové nemám rád žádné tradiční české jídla, nesnáším české filmy a pohádky a vždy to tak bylo, už v dětství. Nezazpívám ti jedinou českou písničku, kromě hymny, protože je neznám, nelíbí se mi. Mám slabost pro cizinky a už ve školce jsem si nejraději hrál s holčičkou ze Slovenska. České knihy se mi nelíbí, opravdu nelíbí a táhne se to se mnou už od druhé třídy. Já jsem prostě takový, nikdy nedám na ČR dopustit, rád si vezmu batoh a s kamarády projedu všechny zámky, hrady, tajuplná a strašidelná místa, jezera atd. ALE NEBUDU FANDIT ČR JEN PROTO, ŽE JSEM ČECH. To bych pak musel fandit i tomu Německu. A právě Německo mi dalo více než ČR. Díky němu nepotřebuji do zahraničí víza

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ten odpor vůči české hudbě, literatuře a filmu mi přijde hodně divný. Nedokážu si moc představit člověka, kterému by se nelíbila jediná česká kapela/písnička, film, nebo knížka.

Reagovat
smazaný uživatel

Hudba se mi vážně nelíbí, já mám své The Doors a takové. Filmy, hlavně pohádky nebo komedie jako Slunce seno atd. jsou pro mě odpad. A knihy, nevím proč, mám jinačí favority prostě. Jedinou českou knihu jsem nedočetl.

Reagovat
smazaný uživatel

Česká/československá kinematografie nabízí celou řadu skvostů. A pokud není člověk ignorant, nebo pozér, tak dá některému filmu šanci. The Doors ti chválím, ale neříkej, že jsi byl tolikrát českou hudbou zklamán. Prakticky v každém žánru najdeš v tuzemsku alespoň jednu výtečnou kapelu, která se může směle měřit s těmi světovými.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem sám, kterému se české filmy nelíbí, jen kamarádů mám pět takových. Na mě jsou moc jednoduché, ve všem hrají ti stejní, pro mě nijak dobří herci. Akční filmy jsou málo akční, komedie jsou málo vtipné. Mám to prostě jinak, ale ignoranství to rozhodně není. Dám tomu šanci, ale ve výsledku se mi to nelíbí. Co se mi líbí je snad jen Okresní přebor. Hudbě jsem prostě na chuť nikdy nepřišel a opět, nejsem sám a s kamarády při stanovačce u ohně zpíváme Wonderwall, Beautiful Day, Somebody Told Me a songy od Blink182. Ani Kabáti mě nikdy neoslovili a na koncertu něčeho českého jsem byl jen na Eva a Vašek , Káju Gotta a Vypsaná Fixa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, říkáš, že nejsi ignorant, ale vyjmenováváš tady věci jako Eva a Vašek, Kabát, Slunce seno a Babička a na základě toho nemáš rád české umění. Jasně, nechci ti kecat do vkusu, ať si každý poslouchá/čte/kouká na co chce, ale tvůj přístup mi přijde buď jako póza (dost trapná), nebo jako ignoranství. Ještě jsem se nesetkal u normálního člověka s tím, že by takto xenofóbně odmítal kulturu jedné země.

Reagovat
Puskas

Sorry, ale přijde i to už jako póza - nebude se mi líbit nic českého, jako jakási nespokojenost se svým češtvím a boj proti všemu českému. je to jak říct, že všichni Češi jsou blbci. Jako bys přistupoval ke všemu českému a priori kriticky.Třeba herce máme výtečné, viděl js třeba Všichni dobří rodáci, Adelheid, Tichou bolest? Komedie jako Světáci nebo Utrpení mladého Boháčka? Netvrdím, že se Ti to musí líbit, alegeneralizovat, aniž bys znal většinu, je trapné. Četls třeba Čepa, Durycha nebo Vančuru? Četls Holana, Demla, Reynka, Zahradníčka nebo Máchu. Halasa, Skácela?

Reagovat
smazaný uživatel

Kundera

Reagovat
božský John

Hašek a Borovský(!!!!!!!!!) ještě

Reagovat
smazaný uživatel

Jiří Šulc, Jáchym Topol, Pavel Kohout,Arnošt Lustig, Josef Škvorecký...a mnoho dalších.

Reagovat
Puskas

Nebo zapomenutý Josef Uher, který zemřel mladý na poč. 20. stol.

Reagovat
centos

Jáchyma Topola mám někdy v plánu. A k němu Jana Balabána. Jiná česká literatura mě zatím nezaujala. Jo a ještě mám v seznamu Borgesův svět od Václava Cílka.

Reagovat
centos

A básně J. H. Krchovského Z přečtených můžu doporučit cestopis Evy Palátové Ata Mua.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Topola zkus Kloktat dehet.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nic neodmítám, nakopak jsem otevřený všemu, jen mě nic nenadchlo, to je to tak těžké pochopit? Tak já si ve čtvrté třídě řekl, že budu jiný a místo Boženy Němcové si oblíbím Oscara Wildea. Viděl jsem snad všechny ty české filmy a četl spoustu knih, ale když mě to po 60ti stránkách pořád nebavilo, tak jsem je prostě nedočetl. Miluji českou krajinu, nikdy na Českou republiku nedám dopustit, ale filmy, hudbu, literaturu, historii atd. vyhledávám jinde, jelikož mě ta česká nenadchla a to jsem většinu viděl, slyšel, snažil se přečíst a vím o ní dá se říci vše.

Pro tebe to jsou skvělí herci, pro mě ne, je to tak těžké pochopit? Tvojí oblíbenci se musí líbit všem? Když se všem líbí Tři oříšky pro popelku, tak mám držet hubu a má se mi to taky líbit? Mám zahodit Orwella a vzít si do ruky Kunderu, aby se to náhodou někoho nedotklo?

Já jsem sám sebou, mám svůj vkus, ale když se to neshoduje s tím vašim, je to trapná póza atd. Trapné je spíše to vaše vnucování a nazývaní ignoranství něčeho, co nechápete nebo tak nemáte.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě jsi ukázkový příklad pozéra. Pakliže jsi kulturní člověk (jakože ano, pokud o svém rozhledu v zahraniční kultuře nelžeš), tak mi přijde nepředstavitelné, že bys alespoň jeden exemplář té nejvyšší kvality z každého kulturního odvětví, neocenil. Co třeba Haškův Švejk, ten se ti nelíbil? Film Spalovač mrtvol? Co třeba Hudba Praha?

Reagovat
Puskas

Jsi normální? My se Tě tu obyčejně ptáme a nabízíme příklady, co vše je dobré. ty se tu naopka prezentuješ jako znalec všehho českého, co se týká kultury - "filmy, hudbu, literaturu, historii atd. vyhledávám jinde, jelikož mě ta česká nenadchla a to jsem většinu viděl, slyšel, snažil se přečíst a vím o ní dá se říci vše" a máš potřebu s evyhraňoavt. Případné otázky bereš jako vnucování a myslíš si, jaký nejsi intelektuál a samostatně myslící jedinec, když se dokážeš ubránit pouhým dotazům stran kultury. Poezii nečteš, českou vůbec. ale víš o ní vše. Poezie se musí prožít, ne že si přečteš na wikině medailon pochybného autora. Většinu znáš? Filmů, hudby. literatury? Vtipe. Vždyť s tomu vyhýbáš. Stavíš se do role estéta a novodobého Petronia, ale to nejsi, byť bys chtěl. a to ne proto, že Ti je cizí česká kultura,ale proto, jak vystupuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já začnu to, jaký jsi celý život, nazývat trapnou pózou, bude se ti to líbit? Jak jsem napsal níže. Samozřejmě jsem neviděl všechny filmy, neznám všechnu českou muziku a knihy. Načal jsem nějakých 40českých knih. Ani jedna mě nezaujala do sté strany, tak jsem je prostě nedočetl. Proč bych se do toho měl pouštět znovu? Raději hledám tam, kde mám dobré zkušenosti. To stejné u filmů a hudby. Nelíbí se mi čeká muzika, kterou slyším v rádiích, u kamarádů, v televizi, tak proč bych jí měl vyhledávat za každou cenu doufajíc, že to změní můj pohled na českou hudbu? Proč bych měl vyhledávat české filmy, když se mi doteď žádný nelíbil? Ty když projdeš 20x uličkou, kde tě 20x přepadnou, půjdeš tam i po jedna dvacáté? Tohle není žádná póza. Tak jako mám v USA kamarády, kteří vyhledávájí jen evropskou kultůru, ale žádní ignoranti nebo tak to vážně nejsou, tak proč já bych měl být? Neřeknu NE, na český film se dívat nebudu. Podívám se a pak řeknu svůj názor.

Reagovat
Puskas

Česká hudba je i Dvořák, Smetana. Tiu jde všem spíš o to, jak to prezentuješ, nikdo Ti nebere právo líbení nebo nelíbení. Ale na základě 40 knih /navíc trestuhoné nucení dětí číst Babičku/ Ti nedává právo odsoudit šmahem celou českou literaturu, která má úplné skvosty, srovnatelné s tím nejlepším, co kdy bylo v té světové napsáno - můžu srovnávat, četl jsem nejméně 41 knih svět. litratury . Chápu, že se Ti nemusí líbit žánr, ale celek jako takový, to neberu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nejsem žádný novinář, který tohle otiskne do novin. Nikomu nevnucuji čti to a nebo tamto. Já jsem jen řekl že se MNĚ nelíbí čeká muzika, filmy a hudba. Když se mě někdo zeptá, na jaký český film by se měl podívat, nebo co si přečíst, řeknu že nevím, nevyznám se v tom (protože se mně osobně nelíbí) a nepokračuji dále s tím, ať si přečte něco od Simona nebo se podívá na Mechanický pomeranč. Když čtu českou knihu a nelíbí se mi, nejdu na facebook a nenapíšu do statusu, že to byla sračka. Normálně to zavřu, zajdu vrátit a půjčím si něco jiného. Nemůžeš nazvat ignoranstvím to, že se někomu něco nelíbí. Nemůžeš někoho nazývat pozérem jen proto, že vyjádřil svůj názor, který nikomu nevnucuje. Nemluvím o tom nikde, jen když dojde téma na něco zahraničního, zapojím se. Já tohle vlákno nezačal.

Reagovat
Aldeano

Já to docela chápu. Ale neříkej, že máš přehled o české kultuře a nelíbí se ti jediný film/kniha/hudba.... To neznáš všechny autory a nebo nevím... Neříkej, že ani jedno dílo není blízké tvému vkusu...

Reagovat
smazaný uživatel

A ty znáš všechny autory? Nebo Puskas? Jasně že všechny neznám. Dejme tomu, že jsem načal nějakých 40českých knížek. Ani jednu jsem nedočetl, do sté stránky mě nenadchla. Proč, když jsem byl zklamaný tolikrát, se mám do toho pouštět znovu? Jasně že hledám jinde, tam kde mám dobré zkušenosti. To samé u hudby. slyším to v autech, když jedu někam, v rádiích, v televizi, nelíbí se mi to, ale neznám samozřejmě všechny. O historií vím toho více než dost, ale samozřejmě ne vše. Filmy se mi vážně nelíbí, jen Okresní přebor mě dokázal rozesmát. V tomhle ale nejsem sám a viděl jsem jich hodně, samozřejmě ale né všechny.

Reagovat
Puskas

40 knížek. Super. Jen takový výše zmiňovaný Deml jich napsal kolem 130. Tak to jsi znalec

Reagovat
smazaný uživatel

Začínáš už být trochu trapný. Zahraničních jsem jich přečetl více než dost. O všech českých autorech jsem se učil, maturoval jsem z toho. To mám jako přečíst 500knížek, abych mohl mít názor a říci, že se mi česká tvorba nelíbí? Tohle je hloupé, nezlob se na mě. Jen proto, že jsem Čech, tak musím milovat českou tvorbu? Nelíbilo se mi 40českých knihj, co jsem četl, takže si nebudu vyhledávat čtyřicátou první. To tě tak moc trápí, že se mi nelíbí české knihy? Tak to je ale tvůj problém a opravdu nevím, o co se tady pořád snažíš, ale začíná to být silně trapné.

Reagovat
Puskas

Trapný jsi celou dobu ty. Ty ses o nich učil a víš, že jsou špatné, Ty se za zápas 50x usměješ věcem, které nikdo jiný kromě Tebe nevidí, a jsi pravý fanoušek. Já jsem se Ti snažil vyvsvětlit jen to, že ze zlomku nemůžeš dělat závěry na celek, ale Ty to furt nechceš chápat, bo potřebuješ uznání za své schopnosti. opět a snad už naposled- nevnucuji Ti nic, jen se snažím vysvětlit, že česká kultury je mnohem bohatší, než abys ji Ty nebo kdokoli jinný mohl obsáhnout a odmítat jako celek.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když se mě někdo zeptá, mám říct, nelíbí se mi ..... a vyjmenovat všech čtyřicet knih? Děkuji, to radši řeknu, že se mi české knihy nelíbí a i kdyby na základě obsahu jediné knihy, tobě to může být jedno. Pořád tak nějak nechápeš, že jde o můj názor a i kdybych řekl, že jsou delfíni škaredí, tak tobě to může být jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se ti nelíbí, že lidé komentují a hodnotí tvůj názor, neprezentuj jej veřejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se ti nelíbí názor druhých, tak ho nekomentuj Já nikdy neměl s tímhle problém, jen tady asi doktorům literatury něco nevoní

Reagovat
Puskas

Dík, ale doktorát jsme ze zdravotních důvodů nedodělal . Šlo mi o tvé komplet shazování celku, o nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si se zdravím taky užil svoje, ale 60ti letá mamka kamaráda je živoucím důkazem toho, že si jde doktorát udělat v každém věku takže máš ještě času dost.

Taky máš věci, které se ti nelíbí a většině ano. Taky by se ti nelíbilo, kdyby se kvůli tomu do tebe obuli. Arachnofobie často vzniká kvůli jediné nepříjemné události v dětství či dospívání. Taky za to nemůžou všichni pavouci, ale arachnofobik odsoudí všechny. Stejně tak já řkenu, že se mi česká tvorba nelíbí, i když bych mohl vyjmenovat ty pavoučky, co mě nenadchly. Netřeba nic řešit dál, tohle celé nemuselo být.

Reagovat
Puskas

Já mohl pokračovat, ale titul, který bych nepoužil v praxi, je zbytečný. A nemuselo - ale vidíš sám, že svým tónem jsi donjutil k reakci víc lidí, takže to není jen o mně a mé případné "potřebě Ti cosi vnucovat".

Reagovat
smazaný uživatel

To je má největší slabina, na které s hypnoterapeutem pracujeme. Někdy reaguji jak bych neměl a pak popstupem času, až se více uklidním, vše vysvětlím tak, že to má hlavu a patu a všichni se dozví vše, jsou šťastní. Cholerik ale vážně nejsem, jde jen o ty diskuze a jedná se dá se říci jen o diskuze internetové, o dopisování emailem atd. Když se normálně s někým bavím, stane se mi to opravdu jen výjimečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je internetová diskuze, tady je naprosto přirozené, že názory jednotlivých uživatelů se komentují a hodnotí. A to rýpnutí o profesorech literatury sis mohl odpoustit, nikdo si tu kromě tebe na vševěda nehraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Já tohle celé nezačal. Někdo se zeptal a z toho se rozjelo pak to celé. Proč? Protože někomu vadilo to, že se mi něco nelíbí. Chyba je ve mně? Tobě se taky nelíbí něco, co většině ano, ale řešit to nebudu. Tohle je poprvé, co jsem se s tímhle setkal. Nikdo to nikdy neřešil a to jsem chodil s holkou studující převážně českou literaturu. Opravdu nevím, co váš na tom tak pohoršilo.

Reagovat
Puskas

Ten tón a ta přílišná sebejistota, s níž jsi tvrdil, že vše české je špatné, že to neuznáváš atd. přitom bez solidního povědomí o věci, aspoň co se literatury týče. Mimochodem - Babičce jsem se taky úspěšně na ZŠ vyhnul a později jsem jí byl nadšem.

Reagovat
smazaný uživatel

Zavrhování něčeho na základě minima zkušeností a předsudků. Pak to, že tvůj postoj beru jako pozérství, které nemám rád. A na závěr tomu přispěl také fatk, že poslední dobou se často setkávám s tím, jak Češi na Čechy hážou špínu, pořád jsou s něčím nespokojení a říkají jak je to jinde lepší, přitom je to u nás fajn. Apropo, co české divadlo? To máš, nebo nemáš rád?

Reagovat
smazaný uživatel

Do divadla chodím moc rád, tak 2x za měsíc jdu. Mám kamarádku, ta je do toho blázen, takže jdu vždy s ní. Nevím na to, od koho to je atd. nikdy předem.

Reagovat
smazaný uživatel

A s Čechy nemám žádný problém a nechci se odtud odstěhovat kvůli vládě, lidem atd. Jen se mi vážně nelíbí knihy, hudba a filmy. To že mezi nimi nemám ani pár vyvolených a srdečních záležitostí, to je, přiznám se, trochu zvláštní, ale nedá se svítit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to hodně zvláštní, zvláště když budeš trvat na tom, že nejsi pozér, ani ignorant. Tyto tři odvětví jsou u nás strašně pestrý, proto je to tak překvapivé. Jaký hudební styl máš rád? Jen tak namátkou zkusím nastřelit českou kapelu z toho žánru a uvidíme...hádám, že to bude psychedelic, clasic rock a nějaké hipízárny, viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z těch starších to je The Doors, něco mezi srdcovka Queen a z nejnovějších je to jednoznačně Blink 182. Jinak mám od kapel atd. vždy jednu dvě písně. Pouze u těhle tří mi nedělá problém poslechnout celé album a zrovna nejnovější cd od Blink by si měl každý poslechnout Nemám vyhraněný styl, žánr ve filmech. V každé je něco, co má dost do sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=FgB-Ev7_JPk

Jestli máš rád punkrock, tak zkus tohle. Je to sice o dost tvrdší, undergroundovější a punkovější než Blink, ale je to kapela, která se směle může rovnat se svými zahraničními konkurenty. Je to česká špička ve svém oboru.

Česká alternativa za The Doors se hledá dost těžko. Ale zkus Plastic People Of The Universe, či Jasnou páku...já osobně je neposlouchám, ale kvalitu obě kapely rozhodně mají.

Reagovat
smazaný uživatel

To už bude nejspíše hřebíček do rakve, ale s tímhle cos mi poslal problém nemám a líbí se mi to. Jde spíše o to, že u těhle věcí nevím, že jde o českou hudbu. Mně vadí ta čistě česká tvorba, nebo jak to říct narovinu, kde se zpívá česky. Jazykem to ale není a četina je pro mě nejkrásnější jazyk plný nádherných dvojsmyslů atd. U filmů to ale jazykem není, tak mi někdy nevadí dabng Třeba ten pvůdoní u Poslední skaut

Reagovat
smazaný uživatel

A co filmy Miloše Formana? Amadeus, Lid vs. Larry Flint, Muž na Měsíci, Goyovy přízraky...ty se ti líbí?

Reagovat
BARBAROSSA

Ale bacha, jo? On má na to právo

Reagovat
smazaný uživatel

A ty se nesměj

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna z Kabátů se stalo komerční cosi

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijde, že se ze všeho stalo komerční cosi, jak tak čtu tyhle názory...

Reagovat
smazaný uživatel

no, myslel jsem to tak, že změnili svou hudbu, aby oslovili ještě větší skupinu lidí...

...a pak mně štve, když jsou na fesťákách, protože když už, tak se mi víc líbí ty starší písničky, který moc nehrajou (a pak pár, kde zpívá Špalek) a lístek je pak stejně jen dražší

Reagovat
Puskas

Od 2. třídy Tě táhne nechuť k českým knihám? Které české autory znáš, že se tak ptám? Protože toto je dost primitivní závěr z Tvé strany.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já znám všechny ty, o kterých se uí, z literatury jsem měl vždy jedničku, ale nikdy jsem nic nedočetl. Ve čtvrté třídě nám dala učitelka zaúkol si přečíst babičku. Mě to tak šíleně nebavilo, že jsem si raději půjčil mnohem těžší Obraz Doriana Graye, který mě bavil nesrovnatelně více, i když v té době jsem tomu úplně nerozumněl. A takhle to bylo s každou českou knihou, něco mi v tom chybí, nelíbí se mi prostě. Hlavně to není něco, co bych si poslední roky vybral a že se vzepřu systému atd. U mě to jde vážně od dětství.

Reagovat
Puskas

co poezie?

Reagovat
smazaný uživatel

To u mě vede William Blake, vše od Jima Morrisona a Friedrich Nietzsche. Ale jinak to není zrovna můj šálek čaje, takže české vůbec nevyhledávám, ale třeba od Koláře nebo Kainara mě to nenadchlo vůbec.

Reagovat
Puskas

Nevyhledávám - typické předsudky.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč bych je měl vyhledávat, když mě poezie nebaví a nebere?

Reagovat
Puskas

Píšeš, že české nevyhledáváš, což je předsudek.

Reagovat
Puskas

+ když je neznáš, nemůžeš tvrdit, že jsou špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Hej tak jsi normální? Mně se poezie nelíbí!!!!!!!!!!!! Když se mi nelíbí, tak si jí nebudu vyhledávat!!!! Představ si, že si nevyhledávám ani zahraniční autory!!!!!!!!!!!! Kdybych ale měl říct tři oblíbené, řekl bych ty co jsem vypsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi to přijde jako kulturní rasismus/xenofobie, nebo pozérství.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde jako pozérství a kulturní xenofobie, když nefandíš reprezentaci svý vlasti..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, já myslel, že ty budeš v tomhle tolerantnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč? Asi jsem už odmala učenej, že reprezentace je nejvíc čeho člověk může dosáhnout.. A že je to čest, proto k tomu tak tíhnu. Ale fakticky nedokážu pochopit vlažný vztah k reprezentaci svého národa.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevím. Myslel jsem si, že budeš tak nějak liberálnější. A ono ejhle...opak je pravdou .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já ČR reprezentoval Jen nemám potřebu fandit, protože MUSÍM a všichni kolem to dělají. Jak jsem řekl, mám i německé občanství a nemám to daleko k Belgii a Francii. Na MS 2010 jsem ČR fandil ve finále, Rusko mi bylo krajně nesympatické. U mě asi neproběhlo v mládí vymývání mozků, jako v USA, takže jsem nikdy neměl v sobě, že padnout pro svou vlast je vlastně super

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím. Třeba já mám na prvním místě klub (Spartu) a až potom je reprezentace. A tý nijak aktivně nefandím, držím našim palce, ale stačí aby v sestavě převažovali pro mě vyloženě nesympatičtí hráči a zaujmu takový apatický postoj vůči repre. Nikdy jim nepřeju potupu, neúspěch, mám radost z jejich vítězství, ale neprožívám to tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyby ti v klubu hráli nesympatický hráči? I potom by si to posuzoval takhle idealisticky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartě už hráli nesympatičtí hráči. Patrik Berger, Pavel Horváth, Jan Holenda, Jan Rezek, Milan Petržela, Ivan Ondruška, Martin Zeman, Michal Hanek, Marián Had, Marek Střeštík a řada dalších. Vždy jsem to nějak překousnul, ale ti hráči se nikdy netěšili mé podpoře a většinou jsem byl rád, když si sbalili kufry a šli o dům dál.

Reagovat
Aldeano

Až na Holendu souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Holenda je sice bojovník a rváč, ale je to "kam vítr tam plášť", co si nevidí do huby.

Reagovat
Aldeano

Ale pořád odchovanec...

Reagovat
smazaný uživatel

Odchovanec ano. Ale vzpomeň si, jak se choval na jaře 2006 v zápase Sparta-Slovan. Co by kmenový hráč Sparty hostujícíc ve Slovanu dal vítězný gól libereckého týmu, který pak oslavil před kotlem Sparty políbením znaku Slovanu. Později se k tomu vyjadřoval tak, že měl problémy se sparťanskými fanoušky (což je tak na 90% lež). Jenže za nějaký čas se vrátil do Sparty a nedělalo mu problém být se v prsa a líbat sparťanský znak.

Reagovat
Aldeano

Jj to si pamatuju... Ale já mám prostě na odchovance ve Spartě slabost... Vždycky jim fandím... I třeba málokomu sympatickému Kolářovi....

Reagovat
smazaný uživatel

Odchovance mám taky obvykle rád. Ale rozhodně ne Horvátha, Bergera, Dosoudila, nebo Holendu. Jejich provinění je moc velké a rudé děství je nezachrání.

Reagovat
Aldeano

Dosoudil,Berger a Horváth tyhle tři nemám taky rád... Zvláště Horvátha, ten si hrál pořád na Sparťana. To Berger alespoň nic nezastíral a bylo mu jedno zda půjde do Sparty nebo Slavie. Což je taky hnus....

Reagovat
Aldeano

Mám to stejně

Reagovat
centos

Taky to tak mám.

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, čím tě zrovna Sergio Busquets okouzlil. Pro mě je to největší simulant a herec! Nesnáším ho! ale proti gustu ...

Reagovat
centos

Jo, ty skupiny jsou mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ti můžu říct, že přicházíš o dost. Když bylo to poslední mistrovství v hokeji, nešel jsem na každý zápas do hospody, nemaloval na sebe naše vlajky, nezapínal kvůli tomu facebook, ale byl jsem nervozní a měl velkou radost, když jsme dali gól a nebo vyhráli zápas. Sledoval jsem dění kolem našeho týmu, rozhovory atd. atd., neušla mi ani minuta z našich zápasů. A pak ty pocity, jak jsem dali gól Švédům nebo jak jim ho dal Rachůnek 7 vteřin před koncem, takové pocity se nedají popsat. Ono to není o tom se zmalovat a jít si zahulákat do hospody. To tak dělá i spousta lidí, co ráno slyšeli v rádiu, že dnes večer budeme hrát čtvrtfinále...

Reagovat
smazaný uživatel

To co popisuješ a radost, kterou si měl při golu Erata, Rachůnka atd. to já mám několikrát za sezonu a nemusí jít o ČR. Ten pocit, když máš vsazené čtyři střelce, tři ti už vyšli a vteřinu před koncem základní hrací doby dá i ten čtvrtý, to byl můj poslední výbuch emocí. Nepotřebuji čekat na MS, já si užívám celou hokejovou sezonu + nejsem skalní fanda žádného týmu, tudiž neprožívám ty zklamání, co vy. Já nepřicházím vůbec o nic, já toho mám až až za celou hokejovou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Radost z vyhraných peněz a fanouškovská radost je úplně něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, kolikrát to mám vysvětlovat. Já fandím hokeji!!!! Prožívám zápasy víc než vy, jelikož ten sport miluji. Tu radost, kterou vy máte z golu Rachůnka já mám několikrát za sezonu a to i když nemám zrovna vsazeno. Nemám NIC z toho, když fandím ČR, kde jsou pro mě nezajímavý a nesympatičtí hráči v čelé s největším hovadem co znám na střídačce, a vyhrajeme zlatou medaili. Nemám z toho VŮBEC NIC.

Reagovat
smazaný uživatel

Prožíváš zápasy víc než my? A to si troufáš tvrdit na základě čeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože vy ty emoce prožíváte jen na MS? Možná někdo na euro hockey tour? Já to všechno prožívám po celý rok. A prožívám je více z toho důvodu, že většina lidí se dívá jen proto, že hraje ČR. Zbylá, protože má ráda hokej a hraje ČR. Já se na něj ale dívám, protože ho miluji. Já mám radost a nadchnou mě věci, kterých si obyčejný fanda nevšimne. Rotace v rohu, signály, poziční hra atd. Fanoušci čekají na gol, já se kurevsky bavím i u 0:0.

Reagovat
Puskas

a kdo říká, že my to celý rok neprožíváme? Jen Ty.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukáš na zápasy NHL, Eliteserien, SM-Ligy pravidělně? Umíš vyjmenovat sestavy většiny týmů, styl hry, nebo i název stadionu? Znáš dokonale pravidla a to vše kolem? Všimneš si, když tým změní taktiku, přehodí se lajny atd. aniž by to řekl komentátor? Myslím že ne. Já si užívám každou vteřinu zápasu. Teď se bavíme čistě o té hokejové části. Ve fotbale fandím Barceloně, tam to je normální fandění, ale neprožívám to kdo ví jak a nřičím doma u TV, když padne gol.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že znáš zpaměti pravidla neznamená, že máš ze sledování hokeje větší radost jak někdo, kdo tomu tolik nerozumí. Radost nemůžeš vyjádřit na stupnici od 1 do 10, to je hrozně subjektivní. Prosím, už radši nic nepiš

Reagovat
Puskas

A k čemu potřebuji znát sestavy všech týmů, abych prožíval radost z výhry toho svého? Teď jsi mě utvrdil, že jsi obyčejný pozér, který je na haluzi ze svých vědomostí a svých postojů. Fanouškovství není o tom být prvotřídní teoretik, ale o tom, stát za svým klubem v každé době aprožívat jeho výhry i prohry. S tím ostatním se můžeš jít vyfotit.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, já ho vemu na plocho mečem, ne?

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Čím více o daném sportu vím, tím více si ho užívám. Všimnu si, jak chyba rozhodčího, kterou fanoušek nepostřehl, pomůže ke golu druhého týmu atd. Já hokej miluji a v mém okolí není tým, který bych si měl zamilovat a nemůžu fandit někomu v NHL nebo Eliteserien jen proto, že na ně koukám po netu. Je plno fnaoušků Detroitu atd. kvůli úspěchům, Montrealu kvůli tradicím atd. Na NHL i ve Švédsku jsem několikrát byl, ale nebylo to tolikrát, abych se musel stát skalním fandou některého z nich. Jestli chceš zažít neskutečnou hokejovou atmosféru, která by si s Brnem vytřela zadek, tak jeď do Djurgardenu. V hokeji se těžko vybírá tým, kterému budeš fandit, když v nějakém tom hokejovém městě bydlíš a já nebudu fandit Vítkovícím jen proto, že je mám nejblíže. Nic víc. Bavíme se pořád jen o hokejovém fandění, do fotbalu se pouštět nebudu, tam jsem jen ten sázkařsko-Barcelonský fanda.

Reagovat
Puskas

Takže to je o tobě a ne o rozdílu mezi fotbalem a hokejem. Děláš tu ze sebe prototyp fanouška, ale klubismus je živý v každém sportu, byť je Tobě cizí. Nevím skoro nic o házené, ale užil jsem si fandění reprezentaci. Fandovství je především sepětí s klubem ne nějaké do sebe zahleděné zajímání se o nějaký sport. To je pak rozdíl, to ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Házená je super, Filip Jícha, to je génius a to je právě ono. Mám ho strašně rád, takže se rád podívám na zápasy jeho týmu a prožívám to s tím týmem kvůli něj. Tohle celé začalo kvůli hokejovému fandění, já se do fotbalu vůbec nepouštěl. V hokeji je můj nejoblíbenější hráč Jarome Iginla a hrozně mu přeji. Jestli by ale přešl do pro mě nejnesympatičtějšího týmu NHL, tedy do NY Rangers, tak bych jejich zápasy hodně prožíval. Podlě mě je jendo, jestli chováš lásku k hráči, nebo klubu. Někdo si pekelně užívá zápasy Manchesteru United, já si pekelně užívám zápasy s Iginlou.

Reagovat
Puskas

Chápu to dobře, že jsi z Prajzké?

Reagovat
smazaný uživatel

Prajzáci jsou prý cokoliv od řeky Opava na západ. Takže o pár metrů už jsem prajzák

Reagovat
Puskas

Takže Kolofíkova ulice?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to je dělší trochu ta řeka, možností je více, ale chodil jsem do školy na kolofík. Informace o mém bydlišti ale zveřejňovat nebudu

Reagovat
Puskas

se neboj Jen mě ta ulice napadla jako první za mostem, nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

nábřeží

Reagovat
smazaný uživatel

zástupce džungle zvané Kateřinky jo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč si pořád myslíš, že si věcí, jako třeba chyba rozhodčího, nikdo kromě tebe nevšímá?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože pravidla neznají dobře ani trenéři a hráči? Proč celá hospoda řve faul a že je rozhodčí chuj, když v tom žádný faul nebyl? Pohybuji se v tom více než hodně, abych mohl říci, že drtivá většina lidí na hokejovém stadionu, včetně hráčů a někdy i rozhodčích (pískají borci, kteří měli na testech potřebné minimum, což zvládne hospodská fanda.), nezná pravidla skvěle.

Reagovat
centos

Protože fandí. Přání otcem myšlenky. Mnoho z nich taky určitě ví, že to faul nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

A chodíš na hokej, případně fotbal? On je totiž další rozdíl v tom fandit doma u TV, či přímo na stadionu, kde je ta atmosféra úplně jiná. Krom toho jsi nám tu vyjmenoval své znalosti v hokejové tématice, ale to přece vůbec nemusí souviset s prožíváním zápasu. Nepotřebuji znát nazpaměť soupisky všech ligových týmů, abych si víc užíval zápasy Sparty. Fandovství vychází víc ze srdce, než z šanonu statistik a pravidel daného sportu, který máš uložený v hlavě. Tím nechci snižovat tvé nadšení pro hokej, jen ti říkám, že to porovnáváš špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

"SM-Liiga" ,"Elitserien"

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aby bylo jasno, já nepsal jen o MS v hokeji, ale o fanouškovství obecně. Abych mohl srovnávat tvou lásku k hokeji, musel bych jako protiváhu dát svoje fandění Spartě. Takže se ptám znovu, kde bereš tu jistotu, že to prožíváš víc?

Reagovat
smazaný uživatel

V NBA jsem fanda Miami, ve fotbale Barcelony, jinak mám spíše oblíbence, né týmy. Hokej prožívám určitě více, protože si vychutnávám každou vteřinu hry. Vím o té ře vše a všímám si věcí, kterých vy ne a ty věci mi vykouzlí úsměv na rtech. Já se takhle usměju 50x za zápas, většina fandů jen čeká na gol.

Reagovat
Puskas

Opět - jak můžeš tvrdit, že mmy něco nevidíme? a když máš čas počítat v zápase úsměvy /byť je to myšleno jen tak/, tak to fandíš spíš sobě než hře nebo týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v hokeji určitě ne, ale samozřejmě jsou lidé, kteří ano. Vím to, protože si toho nevšímají ani lidi, kteří ten hokej hrajou. Mluvím jen o hokeji ale, s fotbalem to vůbec nesrovnávám. Tam jsou fanoušci perfektní, tam mám zase já mezery. A fandím týmu, ale nejsem skalní fanda, tudiž mě prohra netrápí tak moc. V každém zápase mám svého favorita, kterému fandím.

Reagovat
smazaný uživatel

Když hraje Sparta, tak si užívám každou vteřinu zápasu (většinou přímo na stadionu) a nepotřebuju k tomu znát do puntíku pravidla a netrápí mě, za kolik přestoupil ten Argentinec z Palerma do Paříže. Žiju tím zápasem, aktivně fandím, sledují hru svého milovaného týmu.

Reagovat
Aldeano

Přesně tak, jedna věc je fandění nebo fanouškovství milovanému klubu. A věc druhá, aktivní/odborný zájem o fotbal/hokej jako takový...

Reagovat
smazaný uživatel

Zas nemůžeš říct, že ten, kdo pravidelně nechodí fandit přímo na stadion, je "menší" fanoušek... To bych potom nemohl fandit žádnému klubu ze zahraničí a kdybych byl finančně totálně na bubnu, tak ani v ČR.

Reagovat
Aldeano

Nevím jestli "menší", to jsem ani neřekl,ale neříkej, že nevidíš rozdíl mezi fanouškem, který nevynechal několik let zápas svého klubu a fanouškem, který se občas podívá na zápas v TV.... Mezi nimi přece jasný rozdíl je ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ale nemůžeš to kategorizovat... někdo z ČR může mít stejnou vášeň a zapálení jako někdo například z Manchesteru, ale zkrátka si nemůže dovolit každý týden cestovat do Anglie. A nelze potom říct, že by ten fanoušek z Manchesteru byl v něčem lepší, kromě toho, že platí klubu lístek za zápasy a aktivně podporuje svůj klub na stadionu. A když se někdo pozastavuje nad tím, jak lze fandit zahraničnímu klubu... Mně to přijde úplně v pohodě v dnešní době globalizace, vždycky je to především o sympatiích...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já mluvím čistě jen o hokeji a tom MS fanouškovství, nejlépe když je možnost medaile. Osm zápasů nikde nic, ale když je čtvrtfinále, všechny hospody narvané. O fotbale vůbec nemluvím, to je jasné, že to silně prožíváte, až to někdy nechápu. Já mluvím jen o hokeji.

Reagovat
Puskas

Fandovství je stejné ve fotbale, hokeji nebo gorotkách. Buď jsi fanoušek, nebo nejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandovství je všude stejné. Na fotbale, na hokeji, při basketu. Vždy je to o tvém vztahu k některému klubu, národnímu týmu, či sportu jako takovému. Fakt je to můj osobní pocit, že jsi intelektuální pozér (neber to jako touhu tě urazit, ale vyjádření názoru). Jsem docela rád, že se naše diskuze nevede například v hospodě, protože tam by dost možná vyeskalovala v něco jiného, než jen smajlíky kroutící očima a zdlouhavé komentáře.

Reagovat
Puskas

Tak mám pocit, žes opsal mé první dvě věty a pozměnil některá slova, abych na to nepřišel

Reagovat
smazaný uživatel

Já to začal psát dřív, než se objevil tvůj komentář. Ale jak jsem se rozkecal, tak jsi mě předběhl.

Reagovat
Puskas

No jo, to máš z toho, že Vy Pražáci strašně natahujete...

Reagovat
smazaný uživatel

Naposledy. JÁ O TOM FANDĚNÍ REAGOVAL NA HOKEJ. Fandění není všude stejné. Většina těch fanoušků je fotbalových, hokeji nerozumí tak moc. Stejně jako já nerozumím tak moc fotbalu. Nebo ty rozumíš perfektně všemu u několika sportů zároveň? Přečti si znovu celé tohle vlákno, na co reaguji a dojdě ti to. Nějak jsme se totiž do toho zamotali.

Reagovat
Puskas

Fandovství se liší? To by mě zajímalo v čem. Ale fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to co napsal pochopil tak, že když jde fotbalový fanda na hokej, nemůže ho prožívat stejně jako ten fotbal. Může prožívat jen to, že ti kluci na ledě jsou z ČR, nic víc a tyhle týdenní fanoušky neberu.

Reagovat
Puskas

Teď nechápu, oč Ti jde, vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Znovu říkám, že fandovství je všude stejné, protože je to hlavně pocitová a emoční záležitost. Není to o znalostech pravidel a záhodlouhé výsledkové databázy hráčů všech klubů.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele,jsi celkem divnej,ale až budeš chtít hodit pokec o hokeji,tak jsem tu ( vážně).Ahoj, musím se psem.

Reagovat
smazaný uživatel

Musím se smát jak plno lidí nakoupilo v Lidlu ten šunt s atributy eura a ČR

Reagovat
smazaný uživatel

No co, pořád lepší, než když si z Tesca spokojeně odnášeli ty hokejové dresy. A myslím ty laciné škaredé repliky, co tam prodávali a o čem pak mluvili v televizi, že se to vlastně ani prodávat nesmí.

Reagovat
smazaný uživatel

Česká klasika, když se nedaří, tak se nadává na líný přeplacený lemry, když se jede na Euro, tak to je hned kdo neskáče není Čech...

Reagovat
smazaný uživatel

Já spíš narážím že to nikdy nebylo aby byl vyprodán zápas před závěrečným turnajem. To je normální jinde u nás ne. Jak to dokázali? Navíc tentokrát mužstvo bez hvězd prakticky...

Reagovat
Puskas

školy?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle dokážou dost ovlivnit média, řekl bych.

Reagovat
centos

Taky nevím, ale líbí se mi to.

Reagovat
JarousFCB

Teď ještě, aby se naučili fandit...

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš, je vyprodáno a skoro se do toho píčuje. Už mě začínají lidi štvát, jak si pořád stěžují, že u nás nechodí lidi na repre fotbal a když přijdou, tak si stěžují, že tam jdou jenom kvůli tomu, že jsme postoupili na Euro atd. Mimochodem, jak se vám líbí reprezentační chorály v podobě těch lidových písniček apod.? Já si nedokážu představit, že bych na fotbale krákoral nějakou lidovou tvorbu, nebo nedej bože Aleše Brichtu. I když...v Jablonci se na ty píčuse z Rychnova pořvávalo "Co jste hasiči..."

Reagovat
smazaný uživatel

Až se na fotbale začnou zpívat Aleš Brichta, Tři sestry nebo Kabáti, to půjde teprve do

Reagovat
Puskas

A co teprve Sálava a Šíp: http://www.youtube.com/watch?v=CHul_Z7-mwQ

Reagovat
smazaný uživatel

No...třeba na Spartě se v sezóně 2001/2002 zpívala část jedné písničky od Orlíků. Vždycky když se Čechovi něco povedlo, tak se na něj začalo řvát: "Jsi Čech, Čech, Čech, tak si toho važ!"

Reagovat
centos

Reagovat
Puskas

A co Viktorka Žižkov, to jste něpěli?

Reagovat
smazaný uživatel

Na stadionu ne, ale tehdy se žižkovští a spartaňští darebáci přátelili.

Reagovat
smazaný uživatel

neměli jste taky princeznu ze mlejna?

Reagovat
smazaný uživatel

...ikdyž to už bylo něco jinýho, jen melodie z toho - tak nic

Reagovat
smazaný uživatel

Tu máme pořád. Tradiční chorál, ovšem s novým textem. Já mám na jednu stranu rád, když se chorály dělají podle českých písniček. Ale tady na repre se mají zpívat přímo české lidové písničky. A to se mi nelíbí.

Reagovat
Aldeano

Oni jsou nějaký repre chorály? Odkaz prosím...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Aldeano

Myslel jsem jestli se už nezkoušely na stadionu, tohle jsou jenom návrhy. Dost silně pochybuju, že to tam bude někdo řvát....

Reagovat
smazaný uživatel

Řvát se bude možná akorát na Rezka

Reagovat
centos

Lidové písničky mají skvělou výhodu v tom, že lidi tu melodii většinou znají. U repre fans bych neočekával nějakou snahu o naučení se chorálu i s melodií.

Vlajkonoši se mi jako iniciativa líbí, ale moc (vlastně vůbec) si nedokážu představit, že bych šel fandit na Letnou do kotle Sparty.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude se fandit v kotli Sparty. Budou se srát na naší Protilehlou. Jako ty lidový písničky bych fakt zpívat nechtěl, pokud by to nebylo něco jako písnička z Lijavce, kde se zpívá "Čech se Němce nebojí, Rakousko je na hnoji." no a podobně.

Reagovat
centos

Aha, ale kotel byl myslím původně v plánu. No i tak bych se cítil jinde než v sektorů hostů divně.

Reagovat
Posledni Kovboj

V Hradci je pomerne oblibene "Okolo Hradce v male zahradce". Jen ty barvy jsou jinak :-)

Reagovat
rufus

Hodně lístků se taky rozdalo sponzorům atd.. Většinou se to stává jen u hlavní tribuny. Teď se nedostala do normálního prodeje většina lístků z protilehlé. Takže jsem docela zvědav, co vůbec přijde za lidi. Kdo všechno byl pozván a kdo přišel fandit.

Reagovat
Losinho

Možná na to má vliv i cena, 100Kč. Jinak mě nic jiného nenapadá.

Reagovat
RealC.F.

"Úvod angažmá ve Wolfsburgu mi vyšel, ale pak přišlo zranění, vypadl jsem do sestavy a těžko jsem se do ní dostával zpátky" Tak když do ní vypadl co čekal

Reagovat
adalbertus

pane Jiracku,sebevedomi neže že nebylo ale NEBUDE!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele