Jiménez bude hrát za West Ham

23.06.2009, 21:52
Aktuality
Vedení West Hamu United se podařilo dovést jednání s Interem Milán ohledně hostování Chilana Luise Jiméneze do úspěšného konce. Ofenzivní záložník podepíše smlouvu na jeden rok. Součástí dohody je navíc možnost následného trvalého transferu.

Chilský fotbalista bude oficiálně představen 1. července, do té doby musí ještě podstoupit zdravotní testy. "Jsem velmi šťastný, velmi nadšený a také velice odhodlaný ukázat, co dovedu," řekl Jiménez pro oficiální klubový web.

Pětadvacetiletý středopolař, kterému se přezdívá čaroděj, prozradil, jaká taktika je jeho hře nejbližší. "Jsem typem fotbalisty, který rád hraje v týmu, jenž dokáže udržet balon, vytváří brankové příležitosti a také dává góly. Nemohu nic slibovat, ale jsem připraven pro klub odvést dobrou práci," uvedl bývalý hráč Lazia či Fiorentiny, kde také působil na hostování.

"Vím, že West Ham je fantastický klub s množstvím výborných fotbalistů. Měl jsem možnost odejít také do jiných týmů, ale viděl jsem jejich poslední zápas a moc se mi to líbilo," sdělil Jiménez, který za Inter nastoupil v uplynulé sezoně jen k sedmi zápasům.

Kladiváři měli o Jiméneze zájem již delší dobu, transfer se táhl také z toho důvodu, že hráč neměl do Anglie vyřízené pracovní povolení. To se podařilo zajistit teprve nedávno. Na budoucím účinkování Jiméneze ve West Hamu má lví podíl manažer Zola. Jihoameričan je prý přesně typem hráče, kterého si v mužstvu přál.

Autor: Pavel Mašlaň / soccernet.com

Komentáře (474)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele