Jihoameričtí fanoušci nezvládli emoce. Při zápase Copa Libertadores trefili hráče kamenem

05.04., 12:46
Aktuality
Fanoušci Peñarolu a Rosaria Central (© AFP)

Zápas mezi argentinským klubem Rosario Central a uruguayským CA Peñarol v úvodním kole skupiny G jihoamerické Copa Libertadores poznamenaly výtržnosti fanoušků. Ke střetům došlo před zápasem i během něj a vzduchem létaly nejen dělbuchy a petardy, ale také kameny. Jeden z nich dokonce zasáhl do hlavy hráče uruguayského celku Maximiliana Oliveru.

K prvnímu střetu mezi oběma tábory fanoušků došlo nejprve zhruba hodinu před výkopem utkání hraného na stadionu Rosaria El Gigante de Arroyito. Hostující příznivci byli pořadateli umístěni do spodního patra jižní tribuny obklopeného domácími sektory.

Zatímco příznivci Peñarolu házeli mezi domácí fanoušky dělbuchy a petardy, ti využili absence policejní síly, popadli tři kovová zábradlí a seshora je hodili na tribunu hostů, aniž by někoho zasáhli. Bezpečnostní složky následně zasáhly i za využití varovných výstřelů a skupina policistů vytvořila kordon, aby zabránila fanouškům se k sobě navzájem přiblížit, čímž se jí povedlo obnovit pořádek.

Při střetu nedošlo k žádným vážným zraněním. Několik fanoušků Peñarolu, kteří se dostali ze svého sektoru až na hrací plochu, policie zadržela.

Tím ovšem problémy neskončily, neboť 32letý obránce Peñarolu Olivera byl po konečném hvizdu zraněn v blízkosti levého oka poté, co ho do tváře zasáhl kámen. Hráč na okamžik ztratil vědomí, načež se musel podrobit několika lékařským vyšetřením, později byl ale z nemocnice propuštěn a neměl by mít trvalé následky.

"Jsem v pořádku. Kromě bolesti a několika stehů je všechno v pořádku. Jsem velmi rozzlobený z toho, jak hrozně se zacházelo s našimi fanoušky, s našimi lidmi. Ostuda," napsal Olivera později na Instagram.

Rosario Central už před zápasem varovalo své fanoušky před možnými sankcemi ze strany jihoamerické fotbalové federace CONMEBOL v případě nevhodného chování během zápasu. V důsledku násilností se ovšem vysokému trestu vystavuje i samotný klub jakožto pořadatel utkání.

Maximiliano Olivera po zásahu kamenem. (©AFP)

Pokud jde o samotný sportovní výkon, o jediný gól zápasu se postaral Carlos Quintana, který tím zajistil tři body domácímu týmu.

Autor: Vladislav Frk, Livesport.cz / AFP

Komentáře (16)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Kdyby obestavěli stadion vlčáky, tak se to nestane

Reagovat
Kucka

Reagovat
Puskas

Doba kamenná.

Reagovat
Salfovic

U nás už je naštěstí doba kelímková.

Reagovat
FiX
Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
ACSeRw!n

stane se

Reagovat
LyEX

Nič iné asi nepomôže len kamery všade od vstupu na štadión a doživotný zákaz vstupu na všetky športové podujatia usporiadané národným zväzom, kontinentálnou organizáciou a FIFA, prepojiť databázu blacklist a uverejňovať počet osôb, ktoré takýto zákaz dostali ako odstrašujúci príklad.

Reagovat
Pokahontas

Nesmysl.

Kamery vytržnostem nezabrání,umožní maximálně poté,co k nim dojde,si zpětně někoho podle záznamu vytáhnout,udělat z něj obětního beránka,hofit na něj veškerou vinu a dát mu exemplární trest za všechny ostatní.To je špatný přístup,jen následná represe místo prevence.

Stačilo by možná trochu přemýšlet a nedávat fandy hostů do spodního sektoru,přimo pod domací- to si přimo říká o to,aby tam někdo dostal nápad po nich něco hodit.A oplocení má býť pevně zabudovaný do stavby - přenosnej kovový zábrany se velmi snadno mohou stát nebezpečnou zbraní.

Jinak zase trapně zavádějící,pejorativní nadpis - několik jednotlivců domáciho klubu se zapojí do incidentu a vinni jsou tím podle nadpisu nejen všichni fandové Rosaria,ba dokonce ani ,,argentinští fandové",ale rovnou všichni ,,jihoameričtí fandové" Hnus,velebnosti.

(jakby asi vypadalo,kdyby řádění radikálních fandů např.FC Liverpool někdo popsal slovy že ,,evropští fandové nezvládli emoce" ???)

Reagovat
Pablos

Kdo jsi bez viny hoď kamenem…

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kincl

Nechápu kdo prostě na fotbale napadne hráče, trenéra, rozhodčího nebo fanouška druhého týmu je to jen fotbal

Reagovat
ACSeRw!n

v JA to neni jen fotbal

Reagovat
Seydou Doumbia

V JA je to pro ně celý život, tam nic mimo koky, yerby a fotbalu nemají

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele