Ještě si neuvědomuju, že budeme hrát poháry. Chystám se pokračovat, řekl Jindřišek

27.05.2023, 23:23
Aktuality

Dvaačtyřicetiletý kapitán Bohemians 1905 Josef Jindřišek neví, co má od evropských pohárů, kam se "Klokani" dostali po 36 letech, očekávat, jelikož je nikdy nehrál. Na tiskové konferenci po utkání závěrečného pátého kola nadstavbové skupiny o titul s Olomoucí (0:1) nejstarší prvoligový hráč prozradil, že se s vršovickým klubem chystá prodloužit smlouvu.

Pražané čtvrtým místem vyrovnali své maximum v historii samostatné ligy ze sezony 2001/02. Výše se naposledy umístili ještě ve federální lize v ročníku 1986/87, kdy obsadili třetí pozici. V létě se představí ve druhém předkole Evropské konferenční ligy.

"Nádherný večer. Říkám nádherný, protože po 36 letech budeme hrát poháry. Musím upřímně říct, že si to ještě neuvědomuju. Nevím, co mě čeká. Bude to moje premiéra, nikdy jsem poháry nehrál, nedokážu říct, co od toho očekávat. Určitě je to velká věc. Postupem času mi to dojde," řekl Jindřišek, který před zápasem převzal cenu pro osobnost ligy v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA).

O potenciálním soupeři nepřemýšlel. Losování druhého předkola proběhne 21. června. "Pro spoustu hráčů v kabině to bude novinka. Přál bych si, abychom v zápasech neudělali ostudu a v Evropě si to vyzkoušeli. Uvidíme, jaké ty zápasy budou, jsou úplně jiné než v lize. Soupeře nebudeme absolutně znát, budeme se muset na to dobře připravit," uvedl defenzivní univerzál.

V dresu Bohemians, za něž hraje od roku 2009, hodlá nastupovat i nadále. "Co se týče smlouvy, už na pódiu, když jsme slavili s fanoušky, jsem se bavil s majitelem (Dariusem Jakubowiczem), co nás čeká. Řekl, že podpis smlouvy. Odpověděl jsem, že počká. Nejdřív budeme slavit a pak si k tomu sedneme," prohlásil rekordman v počtu ligových startů za "Klokany".

"Pokud jde o smlouvu, nebudu to šponovat, natahovat. Byl bych hloupý, kdybych nechtěl pokračovat. Drží zdravíčko, klukům stíhám, odehrál jsem docela dost zápasů. Pokud nebudu chtít horentní sumy, co by mi nesplnili, tak se asi dohodneme," podotkl někdejší hráč Olomouce či Jablonce.

Váží si i vztahu s fanoušky, kteří po utkání při oslavách vyvolávali jeho jméno. "Je to něco neskutečného. Člověk jde kolikrát po ulici a pozdraví ho fanoušci, čehož si strašně cením a vážím, že mě poznávají. Pozdraví mě, pochválí a poděkuju jim. Vážím si Bohemky, mám ji u srdíčka a navždy mi tam zůstaneme. Hraju nejlíp, jak umím. Fanoušci si mě oblíbili a za to jsem rád," konstatoval Jindřišek.

"Klokani" uhájili čtvrté místo navzdory prohře díky tomu, že Slovácko v souběžně hraném zápase na hřišti Slavie utrpělo debakl 0:4. "Z naší strany to nebylo ideální. Chtěli jsme zápas zvládnout, věděli jsme, že nám stačí bod. Určitě jsme na něj nehráli. Člověk je v euforii, takže si zápas tolik nevybavuje. Nějaké šance byly, bohužel nám z jedné standardky, rohu, ke konci zápasu dali gól. To nás mrzí, ale v součtu je nám to jedno, protože čtvrté místo jsme uhájili a budeme hrát o Evropu," poznamenal Jindřišek.

Ocenil i trenéra Jaroslava Veselého. "Má na tom velkou zásluhu. Navedl nás na nějakou cestu, na myšlenku. Učí nás hrát tak, jak si myslí, že nám to vyhovuje. Začali jsme tomu věřit a šlapeme od loňské baráže a jedeme na vlně," připomněl Jindřišek fakt, že před rokem se Bohemians udrželi v nejvyšší soutěži až po úspěšně zvládnuté baráži s Opavou.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bobr15

Kde bude vůbec Bohemka hrát poháry. Na Spartě?

Reagovat
smazaný uživatel

V Hradci.

Reagovat
robbik

Jsou dvě varianty.. pravděpodobná je asi ta Sparta.. druhá možnost by prý snad byl i Ďolíček, ale s rapidně sníženou kapacitou - bez míst na stání a se zavřenou tribunou C by kapacita klesla minimálně o polovinu, takže to moc reálný řešení asi bohužel nebude.

Reagovat
ACSMan

To ve finále by bylo lepší kdyby tu evropu hrál někdo, kdo ten stadion má

Reagovat
John Obi Mikel

Na Spartě.

Reagovat
Glonden2

Jaktože nebudou hrát zápas o poháry s Libercem? To už se to zrušilo?

Reagovat
Bobr15

Tenhle systém je pouze, když jde do evropy 5 týmů. V tom případě pátý tým hraje s vítězem prostřední ligy. Tak to mu bylo v sezoně 2018/19. Teď když jdou do evropy pouze 4 týmy, tak vítěz prostřední skupiny hraje jen o milion a o postup do šesnáctifinále mol cup. (jinými slovy o nic)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele