JEŠTĚ JEDNA SEZONA PRO RIVALDA

18.07.2006, 09:05
Aktuality
Brazilský ofenzivní záložník Vítor Borba Ferreira, kterého však všichni fotbaloví fanoušci znají pod přezdívkou Rivaldo, se rozhodl, že po sezoně skončí se svou fotbalovou kariérou.

Čtyřiatřicetiletý fotbalista působí v současné době v řeckém týmu Olympiakos Pireus, se kterým v posledních dvou letech slavil dvakrát vítězství v řecké lize i v řeckém poháru. Nyní oznámil, že po sezoně pověsí své kopačky na hřebík.

"Už jsem se rozhodl. Tohle bude moje poslední sezona. Svou kariéru chci ukončit v dresu Olympiakosu," řekl řeckým novinám Potathlitis. "V příští sezoně chci ještě něco velkého vyhrát a pak pojedu do Brazílie a budu odpočívat. Ale ujišťuji, že to neznamená, že se nebudu snažit o to, abych ve svojí poslední sezoně za Olympiakos hrál co nejlépe. Chci s Olympiakosem vyhrát ještě více a doufám, že to spolu se spoluhráči dokážeme. Takhle chci opustit Olympiakos a fotbalová hřiště," dodal.

Rivaldo začal svou profesionální kariéru v šestnácti letech v týmu Santa Cruz. Poté hrál v týmech Mogi Mirim, Corinthians a Palmeiras, než přišel první přestup do Evropy. Konkrétně do Deportiva La Coruña v roce 1996. Před sedmi lety byl vyhlášen nejlepším fotbalistou Evropy i světa. Vyhrál také s AC Milán Ligu mistrů. Ale největším úspěchem je vítězství na mistrovství světa 2002 s Brazílií, kde patřil k největším tahounům týmu.

Autor: Tomáš Kordík

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

škoda

Reagovat
HOST*Luis

Sohlasim!! Akorát mi ve článku chybí, že hrál za Barcu a zrovna tam hrál nejlépe a dostal míč!! Pamutuju se na famózní útok Kluivert, Figo, Rivaldo- jo, ale to bylo tehdá......... V Barce hrál na vrcholu a byl famózní!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zato ale teraz už nehrá nič, takže odchod je prirodzený. Neni som si istý, ale zdá sa mi, že on nebol nejak moc dlho vo špičkovej forme, ale keď bol, stálo to zato.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš recht no, kolik to bylo na špici, 4-5 let?

Reagovat
HOST*Luis

To máte oba pravdu, ale největší podíl na ztrátě formy byl nucený odchod no a v AC se nechytil. Tady je otázka jestli by ji ztratil i pod Van Gaalem v Barce, kdyby hrál. To už je ale všechno pryč!

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tak nucený to nebylo - přijel z MS a začal dělat moc velkýho machra. Jak to tenkrát říkal, že si ho prej Barca jako mistra světa vůbec neváží atp...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele