Jednu z těch dvou šancí prostě musím dát, vyčítal si Hybš

08.04.2019, 09:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (18)

Přidat komentář
widlak

Kdyby proměnil, tak jsme v šestce (respektive na pomezí s Bolkou), což není žádaný stav. Ideálně, kdyby dnes vyhrál Zlín a posunul se dopředu.

Do konce sezony už to bude chtít uremízovat do play off a pak zabrat

Reagovat
exse

Souhlas, že cpát se do TOP 6 je nesmysl. Jen Zlín by zabírat nemusel, ten jde hezky s náma do play-of a na 6. místě zůstane Bolka, čemuž můžem přístí týden hodně pomoct.

Reagovat
widlak

To je fakt, nepříjemné soupeře by chtělo vykopnout nahoru. Zdá se, že zdola se už do playoff nikdo nedostane, takže tam je to pošéfovaný.

Reagovat
sosna

Ono to play off taky může být jeden dvojzápas třeba s Teplicema, kterej se nepovede a čau. Ta první šestka je jistota pěti atraktivních zápasů (z toho dva doma) a možnost se porvat o pátej flek, které bude pohárovej. (předpokládám, že MOL Cup Slávia nepustí)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nový systém je prostě dokonale vymyšlený

Reagovat
ratusek

uplně obdivuji snahu a touhy všech být sedmý. Přitom sedmý nemá moc šancí na hřišti Sparty nebo Jablonce uspět v baráži o EL, radši budu pátý nebo šestý a hrát se Slavii a Plzní doma.

Navíc ani baráž být nemusí a celé to taktizování bude v prdeli

Reagovat
PavlíčeQ

Baráž se bude hrát na půdě 4. nebo 5. týmu, tj. u nás nebo u vás a je teda fakt, že momentální Olomouc, Teplice, Zlín ani Liberec v Jablonci moc nevyhrává

Reagovat
ratusek

no právě

Reagovat
Zaschrona

To nechápu. Pokud pohár vyhraje Baník nebo Bohemka, což se klidně může stát, tak jakou šanci bude mít v té nadstavbě tým typu Bolka nebo Liberec ještě dohnat ztrátu na 4. místo? Reálně moc ne, získat třeba o 8 bodů víc z pěti zápasů s takovými soupeři, to je pohádka. Místo toho v dvojzápase porazit třeba Zlín a Sigmu je mnohem reálnější a jednou vyhrát třeba v Jablonci nebo Ostravě, to je pak mnohem reálnější. A i na to 5. místo to skoro určitě nepůjde.

Ten systém je prostě debilní. Být fandou Bolky nebo Liberce, tak fakt nechci skončit šestý, ty bodové rozdíly jsou moc velké. Pro tenhle formát by bylo nejlepší půlit body, jako to dělají v Belgii, tam k těm spekulacím není důvod. Spíš by ale bylo férovější jít na systém 4-8-4, zmenšit ztráty první šestky na Slavii z 7, 18, 23, 26, 30 bodů na 3, 9, 11, 13 a 15, to je prostě taky pitomé. By stačilo Slavii prohrát s Plzní a celý náskok by byl pryč.

Stejně si myslím, že tenhle systém moc dlouho nevydrží. Mít letos 4-8-4, tak si to Plzeň ještě možná může vybojovat přes dvě výhry nad Slávkou, což je asi i fér a 4. Jablonec/Baník by měl minimálně jistotu baráže o EL. Jediný reálný argument proti je akorát čtvrté derby nebo zápas Sparta-Plzeň v sezoně. Což prostě ale nechápu, za sezónu v hokeji spolu týmy mohou hrát až 11x a nikdo si na tohle nestěžuje. Místo toho máme hromadu taktizování...

Reagovat
kilobyte

Stejně to jedno nebo dvě předkola EL pro ten 5./7. tým skoro nic není. Peníze žádné a šance na skupinu skoro nulová.

Reagovat
Zaschrona

Za druhé předkolo je cca 6,5 milionu korun, což pro mnoho menších klubů nejsou zanedbatelné peníze. A z toho druhého předkola to třeba Liberec 13-14 dokázal. Plzeň 12-13 taky. A šance se výrazně zvednou s EL2. Navíc se na to ty týmy lépe připraví, pokud budou systémem jako předkolo na dvojzápas hrát i to play-off o EL. Pak tam jedou do Albánie a zažívají duely tohohle typu poprvé a taky to dle toho vypadá.

Reagovat
kilobyte

Boleslav ty předkola hraje pravidelně a nic jí to nedalo.

Reagovat
Zaschrona

Taky když do další účasti vymění většinu kádru a trenéra, to je pak těžký. A prostě se asi snad nemusíme bavit o tom, jak často si hráči stěžují, že jim chybí pohárové zkušenosti.

Navíc teda jejich počínání v Evropě není zas tak hrozné. Vypadli s Larnakou, Twente, Lyonem, Stromsgodsetem, Škendijou a Skederbeu. Larnaka pravidelně postupuje do posledního předkola nebo skupin, Twente tehdy bylo jinde, Lyon neřeším, Škendija platí za úplné tragédy, ale byla 3x za sebou v posledním předkole, Skenberbeu bylo 2x ve skupinách a zbývají akorát ti Norové. Jasně, je to docela bída, ale není to zas tak hrozný.

Reagovat
sosna

Reagovat
PavlíčeQ

Po tý druhý půlce jsme měli spíš vyhrát. Byli jsme lepší, Liberci evidentně docházely síly po tom poháru, ale ta naše finálka je naprosto zoufalá, o čemž svědčí i 4 jarní zápasy bez vstřelený branky.

Reagovat
ondrasch77

Zápas jsemsice neviděl..., ale když na hrotu hraje osamocený neproduktivní útočník, tak to ani jinak nemůže dopadnout

Reagovat
PavlíčeQ

To není jen o něm. Křídelní hráči ho ve vápně nenajdou, nepřejdou přes hráče, všechny standartky jsou akorát tréninkem pro obranu soupeře atd.

Reagovat
ondrasch77

To je právě ono..., dost často je vápně sám, kdybychom hráli na dva útočníky místo neproduktivního Považance, tak se šance zdvojnásobí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele