Jednadvacítce na ME nepomůže ani Kinský, jeho místo zaujme Neumann

12.06.2023, 15:40, aktualizováno 12.06.2023, 15:55
Aktuality

Reprezentace do 21 let přišla před mistrovstvím Evropy v Gruzii a Rumunsku o dalšího brankáře. Ze zdravotních důvodů se omluvil Antonín Kinský, kterého nahradil Vladimír Neuman z Karviné. Národní tým to uvedl na webu po zahájení pětidenního přípravného kempu v Benicích u Prahy.

Trenér Jan Suchopárek musel udělat změnu v trojlístku gólmanů už ve středu, kdy mu z nominace vypadl rovněž zraněný sparťan Matěj Kovář. Toho nahradil pardubický Jakub Markovič, jenž se pravděpodobně utká o post jedničky s Vítězslavem Jarošem z Liverpoolu.

Markovič dosud za jednadvacítku v soutěžním utkání nechytal, na kontě má jen poločas z přípravného zápasu s Portugalskem. Třiadvacetiletý Neuman je úplným nováčkem. V uplynulé sezoně pomohl Karviné k vítězství v druhé lize a návratu do nejvyšší soutěže, ačkoliv v závěru ročníku ze základní sestavy vypadl.

Do dějiště šampionátu odletí tým v pondělí 19. června brzy ráno. "Do čtvrtka nás čekají tréninky a v pátek budeme mít modelové utkání, které by mělo být uzavřené pro veřejnost. Tým se pak sejde znovu v sobotu večer, i kvůli tomu, abychom mohli přes víkend reagovat na případné další zranění, kdyby se nedejbože vyvrbilo," uvedl Suchopárek.

Český výběr rozehraje skupinu C ve čtvrtek 22. června v gruzínském Batumi s Anglií. Na stejném místě se za další tři dny utká s Německem a skupinu zakončí 28. června v Kutaisi proti Izraeli. Všechna utkání se budou hrát od 18:00 SELČ.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Salfovic

Včil jsme v řiti, včil jsme v řiti.

Reagovat
Sigma Olomouc

Do pr****

Reagovat
podnebný

Bohužel tento stav připomíná český hokej. Ani tam se nedaří pozvat na vrcholný turnaj sezóny ty nejlepší hráče. Většinou se tam ale nejedná o zranění, ale o špatnou práci managmentu.

Reagovat
John Obi Mikel

Dva zranění gólmani

Reagovat
Mass

Co to bylo za zápas Slavie, kdy byl zraněnej Kolář s tou lebkou, Mandous si něco udělal se zádama, Kovář ač byl předchozí den zdravej, tak přišel o berlích a musel chytat právě asi 17 letej Kinský?

Reagovat
John Obi Mikel

Tehdy tam nebyl ani Mandous ani Kinský, když jsme hráli na Karate-klubu Rangers.

Tam dva zápasy(+Rangers) odchytal Vágner (Stejskal byl tehdy zraněnej) a přestože nedostal ani gól, tak s Brnem dostal redku a do brány musel Přéma. A další zápas už to zkoušel Koly.

Reagovat
Mass

Tak to nejspíš myslim jinej zápas.

Reagovat
John Obi Mikel

Kinský za nás odehrál 1 zápas, Mol Cup. A tam chytal plánovaně.

Reagovat
Mass

Jo díky za upřesnění, byl to Vágner.

Reagovat
JeséRodriguez

Nebylo to, jak se psalo, že neměl Kovář s sebou kopačky?

Reagovat
John Obi Mikel

O tom nevim

Reagovat
Kucka

Jak to vypadá vlastně s Vágnerem? Koukám, že 2 sezony pravidelně chytal FNL, v další U21 už ho čekám

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Kiwi-21

To nebyl Kinský ale Vágner

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele