Jedenáctka (1)

18.11.2007, 23:12
Fejetony
Jedenáct je hráčů na každé straně hřiště, z jedenácti yardů se kope penalta, dva z celé řady mých potomků se narodili v jedenáctém měsíci roku, jedenáctého se..., ale no tak! Prostě a jednoduše zkusím psát jedenáct krátkých postřehů na jedenáct různých událostí. Jak dlouho vydržím? Jedenáct dnů, měsíců, let...? Kdo ví. Ale hlavně mne nezkoušejte kamenovat! Stejně až sem, za oceán, nedohodíte!

Ženáči
B.S. úspěšný, zatím, trenér Realu Madrid se odhalil. Tedy ne tak, jak je v posledních letech zvykem, na stránkách kalendáře pro rok 2008. Do celého světa vykřikl své tajemství: "Dávám přednost ženáčům"! Nezajímá ho, zda jsou blonďáci nebo kudrnatí, barva očí je vedlejší, právě tak jako výška, váha a další rozměry. Jedinou podmínkou je mít 24 hodin denně v hlavě Real Madrid. Na mozek asi nezbývá místo... A co na to manželky hráčů?

Družba
Rozepisovat se o přátelském vztahu španělských rozhodčích a italské fotbalové reprezentace je asi zbytečné. Mít dobré a ke všemu odhodlané kamarády je v životě moc a moc hezké a důležité. Jen se zeptejte Australanů a Skotů. Ti Vám to zcela jistě potvrdí!

17. listopad
Před osmnácti lety se Češi a Slováci, nesmíme zapomenout na Moravany, Slezany, Hanáky, ty ze s Plzně a jiné národnostní menšiny, vyspali do růžova a poslali Milouše a Gustíka do zaslouženého socjálistického důchodu. O pár dní později na Letenské pláni měli hlavní slovo dva Vaškové. Jeden byl farář a druhý vězeň-spisovatel. Dnes se na stejném místě již nehrálo moc sametově a vůbec ne ve stejném dresu. Tentokráte měli hlavní slovo Zdeněk, Marek a Tomáš. Jen jednou jim do řeči skočil Michal a málem jim to pokazil. Vaškové se nekonali. Kde je jim konec?

Méďa
Všem známý, mnohdy vychvalovaný, ale také často kritizovaný, bývalý reprezentant Česka P.N. začal fušovat do řemesla agentům profesionálních fotbalistů na celém světě. Nejprve pošeptal vedení do ouška, že by nebylo marné koupit Grygeru, no a když to vyšlo, tak zkouší další doporučení. Tentokráte se jedná o Martina Fenina. Jak to nakonec dopadne? Budou Teplice chudší o parádního střelce, tedy na "Gambáč" poměry, ale zároveň bohatší o nějakých 200 milionů korun? Musí si ovšem pospíšit jak Teplice, tak našeptávač Méďa a agenti Paska, Zíka, Nehoda a spol. Bude-li koruna pokračovat stejným tempem, těch 7,5 miliónů eur brzy bude mnohem méně korun, než je tomu dnes. A o Fenina budou mít zájem i jiné dámy než jen ta stará z Turína. Sebere P.N. pánům agentům nějaké ty kšeftíky?!

Kaká mě (ne )kaká!
Jak už to ratthy v diskuzi pod článkem napsal: "Ty vo.e to je peněz! Kdo umí, ten umí!" A já dodám, ze našinec jen čumí! Ono takových 240 miliónů korun ročně totiž znamená 657 534,25 korun denně, 27 397,26 za hodinu, 456,62 za minutu, 7,61 za vteřinu. Ať spí či bdí! Proč mám obě nohy levé a o míč jen občas zakopávám? Když v práci bdím, tak to co Kaká vykope za hodinu, mám za měsíc. Když ale usnu, tak mě "vykopnou"! Na hodinu! To je mi spravedlnost!

Rakousko, je ti ouzko?
Tak si myslím, že by se to EURO 2008 mělo hrát jen ve Švýcarsku! Ve Vídni při utkání Rakousko - Anglie neexistovala sedadla, v lepším případě byla obsazená někým jiným. Čůrat nebylo kde, ale při těch frontách u stánků stejně asi nebylo co. Metro U1 jezdilo jak o svátcích a ještě k tomu v noci. Metro U3 na tom bylo stejně, k horšímu k němu nejezdily od stadiónu autobusy. Ale prý všem chodícím - cestujícím vyhrávala do pochodu skupina U2! Jestli fungovaly mobilní telefony O2 se nikde nepíše, ale jedno je jisté: co se organizace, čůrání a stravování týče, jistě rádi poradí dočasní bezdomovci ze Strahova. Nebo že by se pár zápasů EURO 2008 odehrálo na Větrné hůrce?

Viktorka je lepší, heč!
V Líšni byl zase svátek, jen o trochu menší, než když tu hrála Slavia. Pražské ligové miniderby mezi Edenem a Plincnerákem skončilo 1:1, a tak se o tom, kdo je z této dvojice lepší, muselo rozhodovat na jihu Moravy. Sešívaní zde utržili parádní ostudu a z Poháru ČeskoMoravskoKošťálova svazu vypadli. Jiní červenobílí, pruhovaně, se zaskočit nenechali a Líšeň vyřadili. Tím také na dálku rozhodli o tom, že jsou lepší než Slavia...

Ach ten pohár!
Jinde je o něj obrovský zájem, jak hráčský, tak fanouškovský. Jen u nás se jedná o Popelku a sedm trpaslíků zapůjčených od Sněhurky! Dnes se uložil k zimnímu spánku a všichni jsou zvědaví, zda se ho na jaře podaří alespoň trochu probudit. Popelkou, i když zdaleka ne tak krásnou, jmenujme Spartu. Trpaslíky stejné velikosti pak budou ti ostatní: Prahu dále zastupují Šmudla Bohemians a Rejpal Viktoria. Sever Čech je ve hře díky Štístkovi z Liberce a Kejchalovi od sousedů z Jablonce. Na Moravu a Slezsko zbyla, jako na Pražáky, tři místa. A tak uvidíme Dřímala z Brna, Stydlína v dresu HFK Olomouc a Prófa bude kopat za Třinec. Roli zlé královny si rezervoval místopředseda Svazu, vůdce Košťál. Pozor, pozor pozor! Je vypsán konkurz na prince, který Pohár, Popelku ne!!!, políbí a k životu probudí!

Honduras je jediný!
Kdo nevidí, neuvěří! Kde jinde na světě může dojít k podobné situaci, než v této zemi... V sobotu večer hraje národní tým zápas s Guatemalou. Ve Fort Lauderdale, Florida, blízko Miami, na stadiónu Dolpins z NFL. V neděli ale pokračuje liga, jakoby se nic nedělo. Chybí dvě kola do konce turnaje, rozhoduje se o nasazení v semifinále. Vede Victoria (30), Marathón (29) je druhý, následují týmy z hlavního města, Olimpia (26) a Motagua (26). Victorii bude chybět brankář, Marathonu obránce a útočník. Ale Olimpii hned celá šestice, od brankáře, přes obranu do středu pole! A to se jim ještě na tréninku zranil nejlepší střelec. Motagua se musí obejít bez hvězdného čtyřlístku. Když kluby žádaly Svaz (FENAFUTH) o odložení kola, dostaly jasnou odpověď: "Žádné takové! Proto jsme Vám povolili mít na soupisce 5 cizinců. Tak ať teď hrají!" Honduras je opravdu jediný!

Na jihu Ameriky se hraje o MS 2010
V Evropě se chýlí ke konci kvalifikace o postup na EURO 2008. Jižní Amerika je ale o kousek dál. Tam již hrají o další JIH. Pro změnu AFRICKÝ! Bolívie nikdy nevyhrála v Buenos Aires, a nepovedlo se jí to ani dnes. Venezuela zase nezískala v minulosti body v kvalifikaci na MS s Kolumbií. Ekvádor chce konečně přerušit sérii sedmi porážek s Paraguajci. Brazilci čekají na Dinha, když nepřiletí bude hrát Diego. Tak rozhodl Dunga. Jak to dopadne (dopadlo)? Právě se hraje a tak pár drbů z kvalifikace se objeví až... příště!

Jedenáct...
Musím to rychle dopsat a odeslat! V tuto chvíli má postup na EURO 2008 zajištěno JEDENÁCT zemí! Ale protože vede Španělsko nad Švédskem 2:0, tak to za pár minut již nebude platit! Takže počítejte se mnou: Rakousko, Švýcarsko, Německo, Řecko, Česko, Rumunsko, Francie, Itálie, Chorvatsko, Polsko, Nizozemsko... No a vlastně Španělsko taky, a Švédsko, asi Portugalsko, skoro Anglie, Turecko... Vypadá to, že jsme kompletní. Nastupovat dámy a pánové, vlak na EURO 2008 odjíždí!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Družba: nevim nevim neuznaný regulerni gol italu a uznaný neregulerni gol skotu...

Reagovat
Votrok

A vymyšlená penalta v osmifinále MS proti Australii a obráceně odpískaný faul v závěru utkání se Skotskem a vůbec neuvěřitelné chyby španělských rozhodčích jak v lize, tak v Pohárech a kvalifikacích. A nápadně často ve prospěch Italů...

Reagovat
smazaný uživatel

nebreč...

Reagovat
smazaný uživatel

italove padali jak baletky.....a ten posledni primak byl trosku viditelny....proste italove ty kapriky maji nemam je rad debily

Reagovat
Sasha

to se moc nepovedlo, priste zkus psat o zapasech, ktere si videl.

Reagovat
alegre

Austrálie - Itálie: viděl. Skotsko - Španělsko: viděl. Vlastní názor? Mám! Máš ty vlastní názor? Máš! Je to tedy nerozhodně 1:1.

Reagovat
Sasha

s nerozhodne se da souhlasit, ale tezko muze byt rec, ze skoty nejak poskodili rozhodci coz je v clanku

Reagovat
alegre

Rozepisovat se o přátelském vztahu španělských rozhodčích a italské fotbalové reprezentace je asi zbytečné. Mít dobré a ke všemu odhodlané kamarády je v životě moc a moc hezké a důležité. Jen se zeptejte Australanů a Skotů. Ti Vám to zcela jistě potvrdí!

Psal jsem o přátelském vztahu, ne o poškozování Skotů. Ale je vidět, že čteš mezi řádky a to tě chválí!

Reagovat
Sasha

kdyz si myslis, ze je to 1:1, proc v tom clanku vlastne pises, ze skotove by mohli vypravet?

Reagovat
alegre

A nemohli? Vždyť oni také vyprávějí, ne? Přečti si co říká jejich trenér a co píší v novinách na ostrovech...

Reagovat
Sasha

sorry uz jsem to pochopil, tys myslel, ze je to 1:1 jako muj naroz proti tvemu, obavam se, ze u tech dvou uznanych-neuznanych golu nejde ani zas tak o nazor, kdyz to vidis zpomalene tak se da rict na 100% ci byl nebo ne

Reagovat
alegre

Máš samozřejmě pravdu, ten italský gól byl regulérní, ten skotský ne, faul před druhým italským gólem byl odpískán obráceně. Ale já nepsal komentář k zápasu! Jen jsem si tak popíchnul, jedenáctkrát...

Reagovat
smazaný uživatel

I slza asi ukápne a to se to teprve chystám číst, neskonalé díky, Alegre, po Tvých článcích nám všem bylo smutno.

Reagovat
alegre

Chachacha! A hned jsem to 2x schytal!

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaká ta polemika přece není na škodu.

Reagovat
alegre

Právě proto jsem se vrátil ke psaní. Každý den mne "jebe" manželka a tak jsem se již nemohl dočkat, jak to schytám od čtenářů. Jinak to co píšu musí být polemické, ne? Jsem takovej osmej trpaslík, Šťoural!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se hned nachystej na svý dva největší kritiky . A nejebe tě tvá manželka náhodou za to, že máš 24 hodin denně v hlavě Real Madrid a né ji?

Reagovat
alegre

A nemáte náhodou spát? Oba? Je dávno po půlnoci!

Reagovat
smazaný uživatel

Na blog.idnes ti to každý buď chválí nebo uznaně mlčí, tady se dočkáš upřímného stanoviska, co víc by sis přál?

Reagovat
alegre

Ale tam mi dali taky pěkně po čuni! Pustil jsem se do křižku s církví a to se přeci nedělá... A víš, že já kritiku beru, jen nemám rád sprosté nadávání...

Reagovat
smazaný uživatel

To mi je, zvláště vůči Realu, taky zcela cizí.

Reagovat
smazaný uživatel

Sklony k exhibicionismu má spíš prezident Barcelony.

Když je někdo nejlepší, je logické a spravedlivé, aby byl patřičně ohodnocen, ne?

Jinak OK.

Reagovat
alegre

Ahoj Yardo! Ty mne přeci znáš, ne? Rád píchnu do vosího hnízda a trošku "zaprovokuji"! A taky jsem napsal, ze Kaká mně nekaká. Každému podle toho co umí a tenhle "pacholek" toho umí opravdu hodně!

Reagovat
Xavi

Pěkný článek. Sem rád, že Alegre zase píše!

Reagovat
smazaný uživatel

jj fakt dobry je to borec...

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuji Vileme, Vase popichovani zde poradne chybelo. Jen doufam, ze se jen tak nenechate odradit od stouralu (mezi ktere se rad radim). Co takhle treba nejakou tu nekritickou objektivni publicistiku o Slavii? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

No tak autor samozřejmě dokázal, že Slavii rád nemá. A to s těma bezdomovcema ze Strahova, bylo dosti trapné, proč by se Rakušani měli ptát zrovna jich?

Reagovat
smazaný uživatel

a Hlavně když je Žižkov lepší než Slavia, proč ji v minulém zápase neporazil a proč Slavia vede tabulku a Žižkov se krčí vespod?

Reagovat
smazaný uživatel

nic nevíš

Reagovat
PJ

Jo, Slavii rád nemá, a proto jí už skoro padesát let fandí

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeš to brát vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

aneb "z jedenácti YARDŮ se kope penalta" ..

Reagovat
Kily

my máme zatím jednoho yardu, musíme jich někde sehnat ještě deset

každopádně docela radostné probuzení. Chtěl jsem napsat návrat ztraceného syna, ale pak jsem si uvědomil, že by se tam spíš hodilo otce nebo děda

Reagovat
smazaný uživatel

to už je to ten alegre takový zkušený bard?

Reagovat
smazaný uživatel

dobří holubi se vracejí...

Reagovat
alegre

Buďte rádi, že je jenom jeden yarda! S jedenácti by to bylo k nevydržení!!! A ještě k tomu ozdobeni merengues!!!

Reagovat
Kily

nedalo mi to a musel jsem si znovu přečíst jeden článek: http://www.eurofotbal.cz/clanky/beckham-do-slavie-aneb-teroristi-v-edenu-29444/

Reagovat
alegre

Zdravím všechny "eurofotbalisty" a pro ty, kteří si na mne nepamatují, nebo rádi zapomněli, pár technických dat: opravdu jsem již starej bard, letos pod stromečkem budu mít 56 svíček. a jsem tedy otcem i dědečkem. Synem již ne.. Opravdu fandím Slavii již 48 roků. Nenadávejte mi za to, své jsem si již vytrpěl. Napsal jsem toho na eurofotbal.com docela dost, nějakých 450 článků, často dost polemických, protože rád provokuji, zejména fandy jistého klubu. Ještě že již 17 let žiji v Hondurasu, jinak bych to asi parádně schytal.

Reagovat
smazaný uživatel

No počkej .

Reagovat
alegre

Zapomněl jsi dodat: "...zajíci! Vopelichanej!"

Reagovat
$dolar$

Jak jsi psal ve clanku o 17. listopadu, o tech

"i ty ze s Plzne ", tak me se ten vtip libi, ale muzu te ujistit,( jsem Plzenak), ze to u nas opravdu nikdo nerika

Reagovat
alegre

Časy se mění, já vím... Díky za komentář!

Reagovat
-Kopy-

Nice comeback alegre, už se těším na další články

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S tou italsko - španělskou družbou bych to neviděl tak horké, kdyby uznal DiNatalemu regulerní gol, bylo by po zápase a McLeish by nemusel plakat, jak je ten fotbal nespravedlivý.

Reagovat
smazaný uživatel

*horce

Reagovat
-Kopy-

já taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

hezký Alegre...no a s tou družbou bych to hodil spíš na neschopnost sudích ve Španělsku, vazbu s Itálií berme s nadhledem...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele