Je vám zima? V sezoně 1962-63 byla mnohem větší

10.12.2010, 19:00
Profily, historie
S nástupem nízkých teplot začínají hráči nosit teplé rukavice, do módy se dostávají speciální pokrývky krku. Kluby a fanoušci se potýkají s dopravními problémy. Jeden zápas Premier League byl už odložen. V porovnání s tím, co se událo před téměř padesáti lety, je to však pouze velmi slabý odvar.

V reakci na slabé výkony anglické reprezentace často slyšíme volání po zavedení zimní přestávky. Opomíjí se fakt, že zimní zápasy patří k tradici anglické ligové soutěže založené roku 1888. Zatímco jinde má fotbal pauzu, na Britských ostrovech se vždy v prosinci i lednu odehrávají důležité souboje, v nichž se prokáže charakter týmu. Ligové kolo na sv. Štěpána neodmyslitelně patří k vánočním svátkům.

Konec prosince 1962 přinesl fotbalu velkou čáru přes rozpočet. Přes Spojené království se přehnala sněhová bouře, po níž následoval značný pokles teplot trvající až do března. Anglii tak postihla nejhorší zima od roku 1740. Pro nejvyšší ligovou soutěž to znamenalo nedobrovolné prázdniny a následné prodloužení sezony o tři týdny. Celkem bylo v Anglii odloženo více než 400 zápasů. Pro představu: 3. kolo FA Cupu se začalo hrát 5. ledna, ale jeho kompletní program byl dokončen až 11. března. Hráče následně čekalo dohrávání velkého množství zápasů v krátkém časovém období.

Z fotbalového hlediska byla sezona 1962-63 zajímavá tím, že to bylo naposled, kdy ani jeden z týmů takzvané velké čtyřky neskončil do 4. místa. Ligu vyhrál Everton s šestibodovým náskokem na Tottenham Hotspur. Manchester United vyhrál FA Cup, pro klub to byla první trofej od mnichovské tragédie. Alf Ramsey přijal nabídku od anglické reprezentace a slíbil, že z domácího mistrovství světa přiveze zlatou medaili.

Pro dokumentaci toho, jak byl narušen fotbalový program, následuje několik čísel. Bolton Wanderers od 8. prosince do 16. února neodehrál ani jeden zápas. Barnsley v období od 21. prosince do 12. března nastoupilo pouze do dvou zápasů. Zápas FA Cupu Lincoln - Coventry se odehrál až na 16. pokus. Ve Skotsku byl vytvořen britský rekord, utkání Airdrie - Stanraer bylo odloženo 33krát. Když už se konečně mohlo hrát, tak se domácí tým dočkal výhry 3:0.

Na stadionu Blackpoolu se fotbal nehrál od 15. prosince do 2. března. Na hřišti se totiž vytvořila vrstva ledu o tloušťce až 10 centimetrů. Všechny pokusy o jeho odstranění selhaly, hráči si tak na Bloomfield Road alespoň zabruslili. Halifax na tom byl podobně, a tak klub 2. března zorganizoval na svém stadionu veřejné bruslení. Zajímavé je, že v té době se začínalo v ostatních částech země oteplovat a toho dne bylo v anglických profesionálních soutěžích odloženo "pouze" 14 utkání.

Originálně se pokusili řešit situaci v Norwichi. Zápas FA Cupu proti Blackpoolem byl už 11krát odložen, a tak domácím došla trpělivost. Klub sehnal plamenomety a rozhodl se hřiště na Carrow Road rozmrazit tímto způsobem. Mluvčí Norwiche k tomu řekl: "Jednalo se o poslední zoufalý pokus, jenž ale nedosáhl žádného cíle, protože led ihned po roztátí opět zamrzl."

S touto problematikou souvisí i další historický exkurz. Everton se v roce 1958 stal prvním klubem, který na svém stadionu nainstaloval vyhřívaný trávník. Tehdejší systém založený na drátech pod povrchem měl nevýhodu v tom, že nedokázal odvádět velké množství vody, a tak se na hřišti tvořily kaluže. Tento experiment skončil neúspěchem a zařízení bylo z Goodison Parku o dva roky později odstraněno. Nakonec byl vytvořen systém potrubí s horkou vodou, jenž je využíván dodnes.

Poměrně překvapivou informací je fakt, že v Premier League není vyhřívaný trávník povinný. V 16. kole se tak nemohlo odehrát utkání Blackpool - Manchester United kvůli zamrzlému hřišti na Bloomfield Road. Tam jsou na něco podobného už moc dobře zvyklí. V nejvyšší soutěži k odkládání zápasů příliš často nedochází. Výjimkou byla minulá sezona, kdy bylo v jednom kole odloženo sedm utkání. Příčinou nebyly ani tak zamrzlé terény, ale především ochromená doprava po sněhové nadílce. Přesuny desítek tisíc fandů by znamenaly zbytečné riziko.

S tématem zimy souvisí i to, že s postupem času začaly na hráčích přibývat různé doplňky oblečení. Radikálním zastáncem ochrany proti zimě je Pascal Chimbonda, jenž rád hraje s rukavicemi i za teplého počasí. Na druhé straně barikády stojí kapitán anglické reprezentace Rio Ferdinand. Na svém Twitteru prohlásil, že žádný hráč Manchesteru United nebude nosit čím dál populárnější snood, kterým si hráči zakrývají krk. Samotný Ferdinand také tvrdí, že ho nikdy neuvidíme s rukavicemi nebo přiléhavým zimním prádlem.

Bývalý irský reprezentant Tony Cascarino napsal v roce 2005 článek Real men don't wear gloves. Předpověděl v něm, že fotbalisté budou nosit na hřišti šály. Dále také tvrdil: "Britští manažeři ze staré školy, pod nimiž jsem hrál, zakazovali hráčům nosit rukavice, protože to vytvářelo špatný dojem. V zimě bylo vaší jedinou nadějí před zápasem ohřátí ponožek na topení v kabině, nebo trocha koňaku od fyzioterapeuta.”

Autor: Martin Hájek / guardian.co.uk, liverpoolecho.co.uk

Komentáře (1106)

Přidat komentář
Kaká10

brrrr

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední odstavec

Reagovat
smazaný uživatel

skôr posledná veta :D

Reagovat
Godwinson

Šílená ... už, aby byla pryč.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Docela mě překvapili s těmi plamenomety

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Reagovat
herbage

Náhodou, takové šály v klubových barvách by byly mnohem elegantnější než ten nevzhledný "snood"

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ale v tom snoodu je fakt teplo a nepochybuju, že do dvou let už budou firmy vyrábět speciální snoody v klubových barvách

Reagovat
Swarley

těžko říct, jak by to vypadalo...já zastáncem snoodů rozhodně nejsem, páč to vypadá podle mě fakt otřesně a nejspíš to musí být i nepohodlný...možná v klubových barvách by to nevypadalo tak hrozně, ale zastáncem téhle vymoženosti rozhodně nejsem...

Reagovat
smazaný uživatel

Není to nepohodlný... Je to naopak udělaný tak, aby ti nebyla zima a aby to ani neškrtilo...

Reagovat
kubys

A soupeři místo toho, aby hráli fotbal se budou snažit získat trofeje.

Reagovat
Swarley

parádní článek a do těchto dnů se rozhodně hodí, takže chválím pobavil jsem se u těch plamenometů a souhlasím s Riem..když je někdo nabalenej jak cibule, tak to znamená jediný....hovno běhá

Reagovat
smazaný uživatel

Otužilého Ferdinanda asi hodně rozdráždil nabalený Tevez v derby: http://tinyurl.com/327fs4g

Reagovat
smazaný uživatel

hahahahaha

Reagovat
smazaný uživatel

S těmi plamenomety to je dost radikální!Si dovedu představit Olliho Hollowaye s plamenometem v rukách

Reagovat
Swarley

já to stejně nechápu...plamenometem ten led jako povolil, zůstala tam voda a borci okolo čekali, až ta voda zase jako zamrzne nebo co??proč ji někam neodvedli, neodmetli nebo tak něco?

Reagovat
smazaný uživatel

me je zima kazdou zimu, podzim a jaro, obcas i v lete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krásny článok na zahriatie

Reagovat
RickNash

Jako hned je mi teplejc

Reagovat
smazaný uživatel

Už ne, už jsem v teple.

Reagovat
alegre

V Československu byla šílená zima až do začátku června!!! No hlavně fanouškům Slavie, která se v té době, posledním rokem, jmenovala Dynamo Praha, znovu sestoupila, společně s Plzní, kterou pak o 2 roky později v rozhodujícím utkání o postup porazila v Edenu 4:1 před návštěvou 43 tisíc diváků. Letos to vypadá na podobný chlad a mráz mezi sešívanou cháskou. Jen ta Plzeň je někde na druhém konci tabulky

Reagovat
vanGomm

Ano na ten památný druholigový zápas Slavia-Plzeň 4:1 na jaře 1965 se často vzpomíná.Přesto že to vysílala TV v přímém přenosu,tak je dokonce uváděno 45 000 diváků tedy vyprodáno!.Na dnešní dobu neskutečné.To nyní nepříjde ani na celé ligové kolo.Plzeň tehdy po podzimu tu 2.ligu vedla,ale Slavia se přes zimu vydatně posílila a nakonec ten postup rozhodla pro sebe.1.Slavia 44 2.Plzeň 40.Slavia pak v ligové sezóně 1965/66,jako nováček mohla dokonce získat i titul.To by ovšem v posledním kole Slavia-Inter Bratislava musel za stavu 0:0 proměnit Tesař penaltu.Ta nakonec zápas rozhodla proměnil ji na druhé straně Szikora (Inter).Pro Slavii to nakonec bylo o to horší,že ji stačila i ta remíza! 1.Dukla Praha 33 2.Sparta 33 3.Slavia 33.

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
Kongo

Chimbonda

Reagovat
smazaný uživatel

hej nevíte někdo kde by se dal koupit ten nákrčník ?? bral bych ho celkem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

ZIMNÍ SEZONA 2022 / 2023

Půl roku uběhlo jak voda, a my se opět poneseme na zmrzlých vlnách zimní sezony, která, jak už to u poolympijskcýh roků bývá, čítá mnohé novinky a možná překvapení.

O svoje přežití začíná bojovat severská kombinace, které reálně hrozí, že by mohla být vyškrtnuta z programu olympiády, což by pro ní dost možná znamenalo definitivní ústup ze slávy.

Velkou novinu přinášejí skoky na lyžích, které letos představít závody na umělém povrchu, a to hned při prvním klání, o tomto víkendu v Polsku. Do programu by se měli také dostat závody dvojic, naopak to vypadá, že klasické týmové závody jsou dosti na ústupu.

Na našem území by se letos měli po pár letech konat opět závody v biatlonu, tak snad už letos půjde vše podle plánu, a covid už do toho nijak nezasáhne. Stejně tak by u nás měl proběhnout i program světového poháru v alpském lyžování.

Jak už bývá po olympiádě zvykem, tak nastal velký exodus závodníků, což čítá spousty možností pro neokoukané a mladé tváře, jak se dostat na čelní pozice. Letos ještě umocněno tím, že stále platí zákaz startu pro závodníky z Ruska a Běloruska, ačkoliv minimálně FIS si tam nechává otevřená aspoň malinkatá vrátka, aby je pod neutrální vlajku mohla pustit na MS.

Co se týče ambicí našich závodníků, tak ač se to zdá neuvěřitelné, tak český skok stále prohlubuje svoje dno, a popravdě bych se ani nedivil, kdyby po konci Koudelky skončil úplně celý skok u nás...Snad se v rámci dalších sportů podaři zapracovat mladé naděje, a nebude se stále spoléhat jen na ostřílené mazáky. Svůj návrat po mateřské ohlásila Kateřina Razýmová, která se bude připravovat směrem k MS ve Slovinsku.

Reagovat
frankiefcb

cože ono reálně fakt hrozí, že skončí český skok?

Reagovat
bobis21

Ano. Vždyť kolik u nás zbývá můstků, na kterých se dá normálně fungovat? Aspoň velkých? A penězích ani nemluvě. Skokani kteří byli vychováni v době, kdy ještě aspoň nějaké podmínky byli budou postupně končit a nikdo nový se nemá kde vzít ...

Ale na skoky tu máme jiného insidera, třeba se vyjádří lépe.

Reagovat
frankiefcb

jj Horajzm, věděl jsem, že je úpadek. Ale, že je to úplně tak v háji to jsem nevěděl.

Reagovat
HorajzmAmmann

chtěl jsem jít trénovat mladý, ale když jsem zjistil stav tak jsem se na to vysral ... to nemá cenu. do 10 let bude mrtvo.

Letos je ještě jediný štěstí, že Sakala šel vlastní cestou trošku proti proudu a evidentně mu to sedí, protože MČR vyhrál s přehledem, ale oficiálně není na Dukle a ani v repre...Koudelka snad chytne formu, ale pak tam není nikdo. Polášek šel raději k Polreichovi a učí se vařit...

Ale snad se pletu a chytne se někdo z těch mladých, málo jich kupodivu není, ale nějaká šance na růst tam prostě není. Když ti udělá 4. místo na MČR Kožíšek, který netrénuje a MČR vyhraje Sakala, který už pracoval poslední měsíce někde v kanclu tak o čem to pak je...

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak konkrétně k těm můstkům. Aktuální situace je taková, že přes léto jede z těch větších můstků K-90 nebo K-120 Liberec a Frenštát a přes zimu mele z posledního Harrachov. Zda se to dá dohromady letos na zimu je otázka.

Pro ty mladší to ještě není tak hrozný v létě, je tam Desná, Lomnice, Rožnov, Frenštát... jenže to je pro kluky 15-16 let. Pak už potřebuješ provozuschopnou K-120 jak přes léto tak přes zimu, nebo aspoň ten Harrachov K-90, který je sice menší, ale profilově patří k top můstkům, jenže to je otázka jenom na rok, dva...

Reagovat
jenage

To už mi fakt připomíná české saně, kde pořád vyhrával Urban v oprýskané kombinéze, ze které mu visel pivas, a který si akorát odskočil z hospody od piva a kreslení vtipů.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Neon

Koukám na kalendář svěťáku ve skocích, ono se vážně bude skákat v Rumunsku?

Reagovat
fabec1222

jj, tam se skáče už několik let, akorát je problémy s vysílacími právy, takže to zpravidla nikdo krom rumunů nevidí

Reagovat
bobis21

Ten Harrachov už je snad i neopravitelný, to by se prostě muselo postavit znovu

Reagovat
Neon

Harrachov je schreckliche Schande - strašná ostuda, v porovnáním s těma dalšíma můstkama ještě větší.

Reagovat
fabec1222

Ještě jsem zapomněl, že v klasickém lyžování se přechází na úplně nový model závodů, kdy jsou sjednocené délky vytrvalostních závodů pro obě pohlaví. Poprvé se tak letos dočkáme ženského závodu na 50km. Bohužel nás čeká opět pouze jeden skiatlon...

Kdybyste věděli o dalších novinkách i z dalších sportů, tak jen houšť

Reagovat
fabec1222

To je bizár no...

Jinak v biatlonu se sypou snad všichni norové.

Tirill je KO po covidu

Bakken je KO po očkování proti covidu

Marte je KO po klasických zraněních

Reagovat
jenage

Jak to je s těma distancema, to se budou jezdit 10 km a 20 km? Něco takového jsem četl v rozhovoru s Novákem, ale víc jsem to nezkoumal.

Reagovat
fabec1222

jj, 10 a 20km. Je vidět, že postupně chtěj jít asi stylem biatlonu, bude tam několik víkendů, kdy bude např. 10kmC individuální start a další den pak stíhačka na 20kmF.

Každopádně na MS tahle novinka ještě neplatí, tam bude vše dle starých pořádků, tedy 10/15km na individuální závod,15/30 na skiatlon a 30/50 na masák.

Reagovat
KnoxXx

Rovnopravnost. Ja s tymto ani nemam taky obrovsky problem, ale v globale (cokolvek, co urobila FIS za poslednych 10? rokov) je to zasa paskvil.

Vtipne to vyznieva z dovodu, ze zeny sa stazovali na prilisnu narocnost programu, resp. na fakt, ze trate su neustale extremnejsie (vid tlak na zmenu profilu v Toblachu, co bola roky najrovinatejsia trat kalendara) a tlacia tak vsetkych (toboz tie vyssie) do drakonickych zhadzovani vahy, aby mohli byt konkurencieschopne voci bezkyniam typu Johaug.

Ruka v ruke s tym zaznievali hlasy, aby sa vratili 5km zavody (aby aj sprinterske typy mali sancu uspiet v distancii = vacsia rozmanitost vitazov/vacsia sanca pre rozne typy postav).

A pritom riesenie je presne opacne - variabilita (a nie tato uniformita). Napad bezat tu istu porciu ako muzi je OK, ale nerobil by som nasilu z toho pravidlo (najma nie sposobom, ze nieco dlhe roky bezi a zrazu bum a cely kalendar zavodov je zrazu "distancne vyrovnany"). Muzi maju z 15 10km trate (a potom nechapem Novaka, preco riesi jeho neschopnost udrzat vykonnost okolo 10. km (v com ma nesporne pravdu, kedze na konci 2.kola vzdy zacal vadnut) aj na "3.kolo", ked to 3.kolo uz nebude zvacsa existovat a on potvrdzuje, ze cieli prave na 10km dlhe zavody xD), z 30 maju 20 (skiatlon) a zeny 50 (wtf?), 20km dlhe skiatlony a 20km stihacky v etapakoch (co bude zahul pri akumulovanej unave).

PS: V Davose sa napr. pojde 20 skejtova (kedysi sa jazdila 15/30, potom sa to zmenilo na standardnu 10/15 ... pre zeny 20 v tej nadmorskej vyske po presune z Norska ... to je az neludske. V Lillehammeri sa idu zavody 3 dni po sebe, pricom na nedelu tam je prichystany spominany skiatlon, vo verzii 10+10 (Lillehammer ma strasne tazku trat, ak stihne napadnut dost snehu a nemusia robit pseudoalternativy, resp. to zrusit ako celok). TdS s rovnakymi zavodmi ako muzi - si neviem predstavit, kto normalny zo zien pojde na TdS a dokonci ho v sezonach, kde su MS/ZOH (co je aj tato) ...

Reagovat
jenage

S většinou souhlas, ale ohledně Nováka, předpokládám, že to řeší primárně kvůli MS, kde teda podle všeho nejkratší distance bude 15 km...

Reagovat
KnoxXx

Potom mi pride nestastne to vyjadrenie. Rozhovor fajn, otvoreny a odpovedou, co je jeho cielom je nieco medzi sprintmi a 10 (k comu tu zmenu fakt nepotrebuje). Ak je cielom byt lepsi distancny bezec (celkovo), tak to dava zmysel (a ja to schvalujem a s pribudajucim vekom je to len prirodzeny vyvoj).

Pretoze sprint pre neho nie je buducnost Je to fajn doplnok, nie je dovod ich nejazdit, potrebuje ich k etapakom k dobremu vysledku (a vybusnost na konci hromadnych zavodov, toboz ked skiatlon bude len na 20km) a ti najlepsi jazdia vsetko (je to trend). Trend bude len umocneny skratenim distancii pre muzov (aj ked u FIS zmeny neznamenaju nic - za 3-5 rokov moze byt zasa vsetko naopak).

Reagovat
fabec1222

Já jsem zvědavý na tu ženskou padesátku. Je to na konci sezony, ještě i po ženské třicítce. Vůbec popravdě nedokážu odhadnout, jak to bude vypadat. Kdyby se jelo klasicky, tak bych si třeba i vsadil, že by tam přišla nějaké z laufů, a vyhrála...Většina těch holek má dost i po třicítce, a padesátku v závodním tempu ani nikdy neběžela, podle mě tam bude strašlivě rozdíly v cíly, a obávám se, že to ani nebude nikterak zajímavý závod, spíše to bude jen o tom, kdo prostě vydrží se silama do konce, a neodpadne.

Reagovat
KnoxXx

Je to Holmenkollen = tazky okruh (ak do toho neprehovoria teploty nad nulou a nahradna skratena trat). Z toho vyplyva, ze tie, co jazdia lauf to nezvyhodnuje (minimalne nie tie echt laufarky, nebavim sa teraz o tych, co laufy zobrali ako z nudze cnost, ked uz boli odsunute z NT na vedlajsiu kolaj - Slindove apod.).

Zrejme by v pohode vyhrala, Sorina, ak by mala aspon trochu formu (na konci sezony, 50km, presne pre nu, ked je Johaug prec).

Vies z akeho dovodu to moze byt zaujimave? Z dovodu, ze 50km na tazkej trati (a toboz na konci sezony) je prave to neprebadane uzemie => ocakavam, ze bude viac takych, co prepalia a teda bude viac aj posunov vpred od tych, co si zvolia miernejsie tempo, ktore budu schopne udrzat 50km (nie 15-20 a ani 30km). Pretoze aj na 30 sme to u zien videli (z dovodu, ze tam sa netaktizuje az tak vela ako u muzov, pole sa roztrha velmi rychlo, vytvoria sa skupinky a taktika so sebou prichadza az s narastujucou unavou.

Reagovat
Zaschrona

Budou se stejně jezdit jen 2 ročně - Oslo a velká akce. Nevidím v tom moc problém. Mnohem horší mi přijde inflace sprintů. Letos jich bude už 14, distančních jen 18. Třeba 10 let zpět se jelo sprintů 10, tímhle tempem to bude brzo vyrovnané. I s tím jak závody budou kratší, stává se z toho závodění pro rychlíky...

Reagovat
fabec1222

Podle mě tam bude opravdu nějaká snaha o unifikace programu ve stylu biatlonu.Už teď tam jsou ty náznaky viditelné. V pátek sprint, v sobotu individuální závod, v neděli stíhačka. Popřípadě se to dá nahradit třeba pátek tým sprint, sobota štafety, neděle skiatlon.

Zas je třeba, aby ten sport se i nějakým způsobem vyvíjel, a neustrnul zbytečně v nějakých vzpomínkách na časi minulé. Taky bych nerad, aby se z toho stala čistě rychlostní disciplína na krátké vzdálenosti, ale pokud budou pravidlem stíhačky na 20km, tak to je za mě fajn. On dnešní divák moc nechce koukat na dlouhé přenosy, takže třeba 30km individuálně je prostě pro TV úplně zabité, a TV by to ani nechtěli vysílat

Reagovat
Zaschrona

Jako jo, pokud by to dopadlo tím, že bude vesměs každý víkend taková minitůra s jedním vítězem, nemusí to být marný koncept. Do toho malé glóby za sprint, individuál, skiatlon. Plus jako vrchol Tour de Ski.

Horší je, co provést s severskou kombinací, tam je to dlouhodobě průšvih.

Reagovat
KnoxXx

Ja nemam nic proti kratkym formatom (ono sprint nie je kratky format, mimochodom - finalova faza (top30 muzi/zeny) trva nieco pod 2h v priemere). 2x 5km intervalovo netrvaju dlhsie (5km netrva prakticky nic, 70-clenna startovka = 35min); 2x 10km/15km hromadnym startom taktiez nie (25-40min x2). 20km zien v Davose bude niekde tesne pod 1,5h.

A pritom zrovna ten Davos je jeden z mala pozitiv. Kedysi to bola standardne 15/30. Davos je lahka trat v tazkych podmienkach, pricom cim dlhsi zavod, tym viac do hry vstupuje taktika/nahoda (co mozno lyziari nemiluju, ale divak nesporne). Vysledky sa kvoli tomu vzdy extremne lisili voci normalu (tomu, co sa odohravalo predtym vo Finsku/Norsku a ciastocne aj nasledne na TdS). Urcite je 20/20 progres voci 10/15, cim nebudem klamat, ze 15/30 povazujem nadalej za ideal.

Zaujimava je aj klasicka 15/15 vo Val di Fiemme (clovek by cakal, ze aj tam z toho bude 10/10, ale zotrvala 15 = pre zeny dalsi "masaker" zavod, podobne ako spominany Davos a 20, skiatlon na 10+10 v Lillehammeri a 50 v Osle ... a rozne stihacie 20 v 3.dnoch etapakov). Val di Fiemme je masaker pre zeny aj na 10km, kedze je to vzdy pokrocila faza etapoveho zavodu, tento rok zeny nebudu mat ani predtym menej kilometrov (po zrovnopravneni), prva cast okruhu je skoro cela stupava s prudkym zakoncenim, z ktorej sa prechadza do tiahleho zjazdu.

14 sprintov je moc, ale to nie je zmena tejto sezony (to zacalo minuly rok, kde chceli spravit SP sprint+10/15km kazdy vikend, pretoze "novi divaci boli zmateni, ked jeden tyzden bol skiatlon a druhy 30 individualne" (a podobne nezmysly)). Sprinty nie su zle, ked maju svoj pribeh (nie je neustale to iste). V minulych rokoch absentovali klasicke sprinty (toboz ked na velkej akcii mal byt skejtovy, v takom pripade ten nepomer bol az katastroficky). Zaroven mi prislo, ze mnoho sprintov ma ten isty naturel - niekedy to nebol zamer (Lillehammer a problemy so snehom), ale vo vysledku sme za sebou pokojne dostali 4 skejtove sprinty, ktore neboli ani mestska placka, ani supernarocny okruh, ani okruh, ktory by mal az v zavere to najtazsie stupanie ... genericke 2 kratke okruhy, v strede nevyrazne stupanie, ktore pole nenadeli, uzka stopa, takze rozhoduje start (nemoznost ucelne predbiehat) a relativne kratka rovinka (po utiahnutej zakrute, ktora takisto neumoznuje zahajit proces progresu pozicie). Takto mam rad sprint v Davose, ale nie, ked predtym je nieco podobne, po nom je nieco podobne, na TdS su uz tradicne podobne sprinty (aj cez snahu nieco nove vymysliet, vid Val Mustair).

Chyba mi sprint v Otepaa (neskutocna stena), co by mala byt pomerne stabilna sucast, idealne klasicky. Nemam nic proti mestskym sprintom (ak su 1-2 za sezonu), ale co sa deje? Drazdany koncia, takze zasa nic. Pokojne moze byt zakomponovany do programu netradicny sprint a la Aare (ze sa stupa do zjazdovky). Mame Drammen, Falun (obidva sprinty mam velmi rad, maju svoje specifika), Ruka detto (kvoli stene a klasike).

C-F-C-F / F-C / F-C-F (C) C-F-F-C

Lenze MS maju klasicky sprint. Obavam sa (opravnene), ze ked za 2 roky bude skejt na MS, tak v sezone bude pomer 10-4 (alebo nieco velmi podobne).

Reagovat
uff

Dík za správu. Akurát som rozmýšlal, že kde sú zimné športy pre túto sezónu.

Reagovat
fabec1222

To je šílený no

Co myslíš, že za tim je? Máš nějaké info? Spíš se mu tam něco stalo (udělal si sám), nebo se schovává?

Já ho popravdě nikdy moc rád jako závodníka neměl, přišel mi dost problémovej, a svym chováním mi přišlo, že zahazuje docela slušný talent, ale furt je mladej člověk, tak snad se najde

Reagovat
fabec1222

Tak první skokanský víkend za námi, a podle očekávání jsme od našich dostali šílenou tragédií. Čekal jsem popravdě o něco víc od Sakaly, že se aspoň jednou dostane do závodu, ale málem ho porazil i Rýdl... S tímhle bych se nedivil, kdybychom naše viděli příště až na T4M.

Jsem rád, že se 2x do druhého kola dostal Bresadola, aby rozvířil vody těch klasických skokanských zemí, snad v tom bude pokračovat

Aby se z Kose nestala klasická slovinská hvězda na jednu sezonu, a pak pád dolu. U těch slovinců se to vážně brutálně točí, tam každý rok někdo vyletí, aby pak zapadl do průměru.

Němci mi příjdou takový v útlumu, hlavně je to takový old-school team, potřebovali by tam dle mého víc mladé krve, než jen furt Eis, Wellinger, Paschke...I přes konec Freunda a dalších je tam z nových mladých jen Raimund.

Vůbec mě nerušilo to skákání na umělce, to by mohl být zajímavý krom do budoucna ve skákaní v zemích, kde není tolik sněhu, popřípadě možnost nerušení závodu při absenci sněhové nadílky. Pochopitelně bych nerad, aby se na to přeslo komplet, ale jako určitá alternativa na pár závodů na úvod či závěr sezony, za mě proč ne.

Reagovat
HorajzmAmmann

po MČR měl Sakala udělat určitě lepší výsledek. V podstatě si skáče o kariéru. Buď bude dělat body a dostane smlouvu nebo ty body dělat nebude a skončí... 2x ho porazil Maltsev i Koudelka, který zase Sakala porazil na MČR o 10 bodů 2 týdny zpátky Tady jsem teda čekal taky o dost lepší výsledky.

Reagovat
mayday

Jak je na tom obecně naše skákání? Ze zimních sportů skákání vůbec nesleduju. Patříme ještě aspoň ke druhýmu sledu nebo už totální suterén?

Reagovat
Neon

totální dno, koudelka první závod tak tak postoupil z kvaldy, zbylí dva naši vyloženě směšní: https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=JP&raceid=6450

Reagovat
jenage

Fini na tom nejsou o moc líp.

Reagovat
mayday

Hm, tak to je škoda. Už se to asi ani nezlepší do budoucna.

Reagovat
ACSeRw!n

polaci

Reagovat
HorajzmAmmann

dokud tam někdo jezdí tak to není dno..

Reagovat
uff

Reagovat
HorajzmAmmann

Kvalifikace v Ruce přesunuta na zítra! Německým skokanům nedorazily lyže a Romanu Koudelkovi forma.

Reagovat
fabec1222

Dneska porazil Forfanga

Reagovat
jenage

Proč se tam pořád trápí? Neví co jiného by dělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen výsledky, co se stalo? Forfang si zapomněl lyže a sjel to bez nich?

Reagovat
fabec1222

Ač je to v záplavě MS značně složitější, tak zimní sezona nadále pokračuje, a zítra startuje i asi nejočekávanější podnik, a to světový pohár v Biatlonu Od přechodu MS na formát dvou zápasů denně se není čeho bát, zimní sporty se vcelku přizpůsobili, a krásně se dají dělat celodenní maratony, kdy dopoledne a brzké odpoledne lze sledovat zimní sporty, a plynule přejít na fotbal

Každopádně, v rámci biatlonu nás podle všeho čeká velmi zajímavá sezona. V ženské části se s velkým výpadkem před začátkem sezony potýká Norská repre. U Tirill se v současné době vůbec nedá říct, kdy a jestli vůbec ještě nastoupí do světového poháru. Po těžkém covidu vynechala celou přípravu, a v současné době podle všeho ještě stále netrénuje. Osobně čekám, že do letošní sezony vůbec nenastoupí. Marte zas postihlo pár klasických sportovních zranění, a vynechá úvod sezony. Takže se otvírají vrátky pro další závodnice, podle mého v rámci světového poháru budou hrát prim hlavně Švédky, které i otevřeně vyhlásily útok na celkové vítězství v rámci poháru.

U mužů je situace o něco jiná, ačkoliv i tam mají Norové výpadek, a to Bakken, kterého zas pro změnu zničilo očkování na covid, a situace u něj je podobná, jako u Tirill, kdy se neví, jestli vůbec ještě nastoupí do závodu. Každopdáně se jinak mluví v podstatě hlavně o tom, kdo z Norů vyhraje SP, a má to být podle všeho jeden z trojice - J. Boe, Christiansen, Laegreid. Ne moc dobrou formou se při testovacích závodech naopak pyšnil QFM.

Reagovat
Mimalu

Tak Ledecká má nejspíš po sezoně, jestli stihne aspoň druhou polovinu, tak by to mohla být aspoň slušná příprava na tu další. Jinak Mikaela tu domácí zastávku nezvykle docela nezvládla, narozdíl od Wendy, která to nakonec se štěstím dala, byť byla kousíček od dalšího selhání

Reagovat
Rothbard

Naložit zítra na Puskarčíkovou? Snad během přípravy potrénovala pořádně.

Reagovat
fabec1222

Spíš ne hele V důchodu asi nemá potřebu tak trénovat

Reagovat
Rothbard

Jo, aha, Bormolini. To budou jiné nakládačky.

Reagovat
fabec1222

Tak první závody v biatlonu ukázali, že předsezoní odhady byli vcelku správné. Švédi opět naladili výbornou formu na úvod sezony, a sestry Oebergové opět doslova letěli na lyžích. U JTB čekám, že bude ladit formu až směrem k MS, a postupně se tak bude zlepšovat. Pochopitelně nebyla nouze o překvapení, přiznávám, že Zobla už jsem v TV vypnul s tim, že to nemá cenu dokoukávat

Naši si zajeli takovou svou klasiku, Davidová docela zrychlila střelbu, ale možná až moc, a tak zbrkle udělala chyby. Charvátová klasická tragédie, tady jí prostě pořádně musí omrdat nějakej chlap, tam neni o čem, viz Fialková, která si našla miliardáře, a hned to pálí. Běžecky ale furt tragédie, Boe o tři chyyb víc a Krčmř až za nim. Jislová ta snad stála každých pět minut pauzu na pití a jídlo nebo nevim...Pobavila Ivona Fialková, pecháček, a střílela do cizího terče

Reagovat
Cotton

Charvátová v zítřejší štafetě na úkor Teplé/Václavíkové, proboha proč?

Reagovat
jenage

9 Norů v top 10, není to nějaký rekord?

Reagovat
fabec1222

Asi jo, bez Rusů se jim ta konkurence dost smrskla. Krueger vypadá, že mu ta desítka moc nesedí. Finky taky začínaj sezonu dost pomalu, uvidíme, jestli se budou zlepšovat

Reagovat
jenage

Krueger se rozjede, spíš Iversen je nějaký špatný už druhou sezonu. A ještě by mě zajímalo, co je s Amundsenem?

Reagovat
KnoxXx

mal nedavno covid

Reagovat
jenage

Diky.

Reagovat
uff

Ten šport v mužskej časti ostal neuveritelne nezaujímavý. Ktovie či sa neblíži ku svojmu koncu. Koho baví sa pozerať na Norov a len Norov. Kým v ženách to vyzerá, že by to mohlo byť konečne zaujímavé. Ja nechápem kam sa vytratili Taliani Nemci a hlavne Švédi. Skiúšal som pozerať chvílu ten mužský závod. No pozerať sa len na Norske kombinézy ma nebaví.

Reagovat
fabec1222

No tak problém těch mužských masáků je v tom, že prostě na tyhle vzdálenosti budou ve vláčku dojíždět do cíle, a pokud se do toho nepromítne nějaký umělý prvek, jako boxy, tak se tak prostě bude dít furt, protože chlapy to na tuhle vzdálenost prostě moc netrhaj.

Italové maj jen Pellegrina, který je ale sprinter, a de Fabiani zas umí zajet jen závody v Itálii.

Švédům tam roste Poromaa ale jinak je to spíš bída, Calle je labil, kterej zajede jeden závod na TOP3, a dalších pět na TOP50.

Němci jdou pomalu nahoru, maj tam mladý borce, který můžou pravidelně jezdit o TOP10.

Ale to co říkáš je problém, obzvlášt nerad tohle vidí mezinárodní olympijský výbor, který si zakládá na tom, aby na těch TOP pozicích bylo pokud možno co největší počet zemí. Na MS se to díky nominacím pochopitelně zlepší, ale je klidně možný, že rozložení medailí bude na vytrvalosti Norsko + Niskanen na klasice. Taky je možný, že tohleto urychlí návrat Ruska do kolotoče SP, aby ta konkurence narostla.

Reagovat
KnoxXx

tak v poslednych rokoch to bol suboj Norsko/Rusko (vyrovnany) v muzoch, samozrejme, ze bez Rusov (a na norskej pode, kde mozu do zavodu hodit skoro 20 mien, co je velky rozdiel oproti 8 (6+1+1) je dojem, ze su tam len Nori (a doma ich je nielen moc, ale je tam aj zvysena motivacia sa ukazat - o tych, co sa bezne na SP nedostanu ani nema zmysel hovorit; naopak v krajinach, kde vacsie mena maju svoje iste a MS maju tento rok standardny format v muzoch voci tomuto "progresivnemu", nie je velka snaha na seba upozornit v tejto faze sezony (Nori to potrebuju, kedze nominacia)

Hlavny problem som tu niekolkokrat popisoval - FIS. Ta nema sajnu, ako robit dobry produkt a kazdy rok, zufala, ze cisla klesaju, vymysli dalsiu sprostost, kvoli ktorej len nutne tie cisla musia dalej klesat. Samozrejme, ze po takychto absurdnych krokoch hrozi zanik.

Inak samotna rozmanitost na tom nie je tak zle. Svedi idu vyraznym sposobom nahor (a to nepisem o zenach, myslim tym muzov - Poromaa uz je svetova spicka, Anger len ide v tych slapajach Poromuu, v zalohe maju 16-rocny zazrak ... cakal som tuto sezonu viac od Lea Johanssona, ale tiez je rozhodne zaujimavejsi nez tie rozne nuly lokalneho okruhu, ktori sa vybojovali miestenku na SP, aby ten ich vykon bol strop a za tyzden na SP boli mimo top30 (z Acka vypadli a takto sa tam tocilo tak 10 mien bez ziadnej perspektivy).

Fini maju aspon par zaujimavych mladuckych sprinterov a kedze sucasne nastavenie s 10 namiesto 15 ako zakladnej distancie tlaci na rychlost namiesto vytrvalosti, tak do 3 rokov by mali byt sprinteri elitou 10 (mladeznici jazdia 10 namiesto 15, takze uz sa ani nebudu musiet preorientovat).

Nemci maju Mocha (a Bruggera ... rozhodne boli daleko horsie; to iste zeny), Amici plno zaujimavych sprinterov + Schumachera. Problem je Francuzsko a nevyvoj Lapalusa, Parissea, Lapierrea apod., kde clovek cakal 2-3 roky dozadu viac (ze v tom skejte budu pravidelne top10, co sa nedeje). Taliansko je uplne v kybli, tam to vyzera ako par rokov spat vo Svedsku (za Pellem a De Fabianim sa toci par mien nevalnej kvality a v zenach je situacia je dlhodobo podobna/horsia (nemaju ani tie 2 hviezdy). Rakusani po dopingovych pruseroch su na tom asi najlepsie, ako byt mozu (ze maju Stadlober a par mladych sprinterov ... podpora biedna, nechut davat do toho peniaze od sponzorov atd., toboz ked konkurenciou je alpske lyzovanie/skoky/kombinacia, kde sa vo vsetkom dlhodobo dari). Svajciari isli dole a drzali to veterani - za nimi sa nikto prilis netlacil vpred. Veterani su prec (Cologna ako hlavna hviezda) a zostali len priemeraci typu Furger/Klee apod. (a par talentovanych skejtovych sprinterov typu Riebli a Grond).

Podstatne je, ze norski sponzori udrzali Britov (co su sice treningovo Nori, ale tak asi nikto necaka, ze v Britanii su podmienky vhodne na trening hodny SP) a Eiduku (velmi talentovanu mladu Lotysku, najma v skejte). Estonci idu trochu hore (az som bol prekvapeny slusnymi vykonmi v Ruke) - znova, doping to tam na x rokov uplne zabil a toto su prve plody po dobe temna.

Kanada je na tom dost biedne, ale to suvisi aj s tym, ze po ultrasilnej generacii, ktora skoncila cela behom 2 rokov, zostala diera. Idu nahor, aj ked je otazkou, ci dokazu vyprodukovat niekoho schopneho pravidelne bojovat o top10 (nemam uplne ten pocit ... zo Cyra/Leveilleho apod.).

Cinani maju svoje problemy s covidom, kvoli comu zjavne nezavodi ani ich jediny vytvor schopny bojovat so svetovou elitou. Japoncov vo svetlach reflektorov prekvapivo tuto sezonu drzi Ishida, co paradoxne suvisi s rovnopravnostou distancii (Ishida je vytrvalkyna, takze cim dlhsie zavody, tym lepsie + Japonci su prirodzene dlhoveki sportovci, takze to, ze ma cez 40 zjavne nehra ulohu). Kazasi su Rakusani/Fini/Estonci sucasnosti - doping hlavnej hviezdy pribrzdil aj cely rozvoj beziek (bez ohladu na to, ci su to prezleceni Rusi alebo echt Kazasi).

Reagovat
fabec1222

Roste nám tam nějaký potenciální nový zajímavý tým, jako třeba Litva v biatlonu?

Reagovat
KnoxXx

tak z Litvy nemam uplne pocit, ze budu pravidelne hore, resp. v preklade to zaroven znamena, ze to 5.miesto lezi pomerne nizko (Rakusani s odchadzajucim Ederom, s nestabilnym Leitnerom a 2 podpriemerakmi; Fini, aj keby isli dobre, tak to niekto z nich vzdy pokazi (trochu zenske Polsko v stafetach 3-5 rokov dozadu), Kanade chyba druhy Gow, u Amikov nie a nie niekam posunut Dohertyho, Cesi s nevyraznym Krcmarom a najma Stvrteckym, u ktoreho som cakal, ze pojde nahor (ked som videl pripravu), ale zjavne je vsetko pri starom (ked som videl sprint/stafetu a jeho stojku ... nehodnotim ani tak chyby, ale tu rychlost - ked sa nepodari prvy vystrel, prestoji tam 2 dni), Svajciari bez Wegera a kym bude v stafete nutnostou tipek ako Finello, tak dobre to nebude nikdy (a uz vobec nie stabilne), Taliani zaberu to pomyselne 5.miesto (ked sa vrati Hofer a nebude uplne mimo), ale bez neho a Bionaza (+ Windisch koniec kariery) v tom zvysku ani nie je kvalita, aby v idealnom zavode dala 5.miesto; Slovinci idu nahor, ale Fak uz dlho zavodit nebude, takze ten progres Cisara/Vidmara budu zasa latat nejakymi priemerakmi typu Trsan).

Zaujimave je uz to, co som napisal - to, ze Svedsko bude zasa top (co od konca Olssona/Hellnera/Soedergrena/Rickardssona/Joenssona/Peterssona nebolo). A urcite Americani - tam sa to robi velmi dobre a myslim si, ze aj ti sprinteri sa pri 10km casom prisposobia okolnostiam (tento rok je este prioritou juniorsky sampionat, toboz ked je na americkom kontinente). A Briti by mohli zlepit na poslednu chvilu obstojnu stafetu, ktora by sa asi najviac blizila Litovcom (len potrebuju, aby ten stvrty predviedol aspon nieco solidne, k comu pomaly smeruju (Joe Davies, rocnik 2001, 30.miesto na norskom FIS a nasledne 43. v SP (1:06 na vitaza nie je tragicke, ak to ma byt najhorsi usek stafety). Problem je, ze idealne zlozenie je nieco ako Young/Musgrave/Davies/Clugnet, takze to distancne lepsie je na prvych 2 usekoch. Potrebovali by skor verziu, kde Clugnet zvladnu obstojne aj klasiku na uvod s tym, ze v zavere bude Young.

Reagovat
fabec1222
Reagovat
jenage

Sleduje to tady monty?

Reagovat
Rothbard

Škoda, že tu nejde označit uživatele, třeba skrz @ před jejich nickem a jim by tak přišla notifikace. To by bylo fajné!

Reagovat
HorajzmAmmann

Největší specialista na kundy je tady fabec...

Reagovat
Rothbard

Legenda říká, že na obrázku jich viděl hodně.

Reagovat
fabec1222

No a mohl jsem i něco nasdílet, ale když to bereš takhle

Reagovat
Rothbard

Tandrevold je hot, jak má takový ten miloučký jemný obličej.

Reagovat
fabec1222

jj, a je dobrý, jak je levačka, takže na střelbě vždycky na kameru vystrkuje prdel

Reagovat
Rothbard

Máš něco od nějakých holek, které dělají nějaký ze zimních sportů?

Reagovat
fabec1222

Alessia De Zolt - https://i.postimg.cc/FzkkyFXF/IMG-1307.jpg

Pokud bys měl zájem o laciný flirt, tak některé našé dívky jsou k dispozici: https://mega.nz/folder/p5NkFYqB#c_LV-S1_CyC9Y73vhNFh0g a https://mega.nz/folder/RhtCgKpb#5677VSoa1UBfe8l80jl-RQ

Reagovat
Rothbard

To jsou vlastní úlovky?

Reagovat
fabec1222

nn, v jiné diskuzi mi to poslal týpek z Norska. Na Tinderu je jinak nereálné nějak vyhledávat profily, takže jemu se zobrazili proto, protože bydlí v Beitostølenu, kde byli zrovna závody. Stejně tak se jim nedá nepsat, musíš mít nejdřív vzájemný like, takže vytáhnout z nich případně nějaké zajímavé fotky bude asi dost náročné.

Reagovat
fabec1222

Lampa Jestli se rychle naučí stojku, tak se na to ostatní můžou vykašlat

Reagovat
Cotton

Davidová 3. nejrychlejší běh, jen Elvira a Lampič byly o dost odskočené

Reagovat
jenage

Spíš jen Lampič. Ale bylo to hezké připomenutí jak jsou biatlonisti běžecky marní, já osobně na to občas zapomínám jak je máldokdy k vidění přímé srovnání.

Reagovat
cubinho

Úměrně tomu, jak se bude zlepšovat ve střelbě, tak se bude zhoršovat v běhu. Myslím, že to tak měla každá běžkařka, která přešla na biatlon...

Reagovat
jenage

Jojo, asi se to stane.

Reagovat
uff

Reagovat
fabec1222

Tyhle biatlonové sprinty byli pěkně pošušnáníčko JTB je letos běžecky úplně jinde než ostatní, to je neskutečná běžecká dominance. To by snad klidně mohl zkusit i nějaký závod mezi klasiky. Naopak TB už asi na ústupu, vypadá to, že po ZOH už přejel do takového víc relax módu, a pomalu směřuje ke konci kariéry. V IBU Cupu to mají letos Norové taky brutálně našlapané, tak možná někdo dostane i šanci místo něj. Krčmář se mi z našich taky letos docela líbí, vypadá to, že zamakal i na běhu.

Ten ženský závod byl pořádná pecka, dost holek ze zadních pozic se dostalo do popředí, a škoda, že Sophie v závěru vytuhla, mohlo být pódium komplet bez favoritek. Dneska se rozhodně vyplatilo vyčekat si celý závod. Paulína za to letos hodně bere, pořádnej mrd od manželka jí v léte zřejmě prospěl

Reagovat
Rothbard

Nějaký Nor z IBU cupu si stěžuje, že nedostává šanci v SP. Psali o tom na sport.cz, tak to musí být pravda.

Reagovat
fabec1222

Zítřejší sprint v klasice bude solidní fraška, startuje jen 39 závodnic

Reagovat
cubinho

Co to mel dnes JT Boe za lyze?

Reagovat
fabec1222

U ženských to bylo ještě výraznější, dokonce tam některé jezdili i soupaž. Zmrzla trať, a trpaslice bez pořádného podvozku neměli sílu na pořádný zápich do ledu (Davidová). Plus ještě to vypadalo, že lyže Fischer si s ledem jaksi nerozumí.

Reagovat
jenage

Záznam dnešní jízdy Johannese Boea:

https://youtu.be/AVcsaDha2m4

Reagovat
Rothbard

JTB si všechny namazal...

Reagovat
Rothbard

...na med obě své lyže

Reagovat
HorajzmAmmann

V dnešní kvalifikaci po diskvalifikacích Aalta a Waska vypadávalo pět skokanů. Mezi nimi byli oba Rumuni, trápící se Polák Pilch, a také dva Češi. Ti sice tentokrát zvládli souboj s rumunskými protějšky, to ale zřejmě není hlavním cílem sezony… Radek Rýdl (97,5 m) skončil jednapadesátý, František Lejsek (91,5 m) hned za ním. Tým Vasji Bajce bude mít v závodě zastoupení aspoň v osobě Kevina Maltseva (102 m).

Kevin

Reagovat
fabec1222

Ani v druhé a třetí lize nevypadaj naši moc dobře...

Naopak se mi letos dost líbí Italové. Jestli to dokážou udržet, tak by pro ZOH mohli mít zajímavý tým

Reagovat
HorajzmAmmann

FIS-CUP bych vůbec nebral z naší strany vůbec vážně, Fanda Holík i Camilio Hauke už to mají bohužel za sebou. V podstatě tam jel jenom ten zbytek co má 2 nohy. Fanda byl talent 6 sezon zpátky a Camilio na to neměl nikdy. Jeden je ročník 98 a druhý 00 což je na FIS cup hrozně moc, FIS Cup většinou skáčou lidi ve věku 15-20 let. Jenom to ukazuje jak moc je náš skok ve stračkách. Koukni, kolik tam je třeba skokanů s vlajkou Kazachstánu ročníky 2003 a mladší Pokud si dáš dohromady 1+1 tak si asi dokážeš spočítat jak to bude vypadat za 10 let ve svěťáku

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
fabec1222

20km individuální start brutálně dobré závody, nejlepší za hodně dlouhou dobu, úplný orgasmus Snad to FIS vidí, a do příští sezony jich zařadí o něco více. Jen škoda, že TV tenhle závod berou spíš jako odpad, a moderní divák je zas neochotný sledovat jednotlivé mezičasy

Reagovat
KnoxXx

FIS vidi holy ..., inak by to s bezeckym lyzovanim nedoslo az sem.

Reagovat
Frick

Zeptám se takto - je v českých zimních sportech někdo, kdo by si ze ZOH 2026 přivézt svou první olympijskou medaili, kromě Davidové (snad nebude blbnout s nějakejma zaječíma úmyslama) a hokejistek/hokejistů?

Reagovat
Rothbard

Fernstadt, v rámci štafety a velkého štěstí někdo z biatlonistů/ek. Čtyři roky jsou dlouhá doba, snad někdo vyletí nahoru.

Chápu z tvého příspěvku jistou obavu o generační mezeru u CZ sportovců zimních sportů. Možná jsi více z nás otevřel oči.

Reagovat
Frick

Asi tak. Ono by se chtělo říct, že nový Neumannová/Bauer se nerodí každej rok, ale jednou za 25-30 let by se mohli zrodit.

Obdobně atletika. Dyť i ty holky jako Hrubá nebo Švábíková spíše jen stagnutjí.

Jinak všechno 30+

Reagovat
Azazelo RD

U klasickych bezkaru by se muselo jednat o zazrak, v tech podminkach to tady delat nejde.

Reagovat
Salfovic

Vešla by se sem diskuse k hokejovému MS 20 ?

Reagovat
fabec1222

Určitě. Však to je záležitost asi na tak na 5 dní a sleduje tak 10 lidí ne? Beztak teď bude akorát sváteční biatlonová exhibice na Schalke stadionu a pak se na konci roku rozjete T4M a Tour de Ski

Reagovat
HorajzmAmmann

T4M sledujou podle mého tak 4 lidi u nás.

Já a aktuální skokani

Reagovat
fabec1222
Reagovat
Rothbard

Stas je no name?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Kubacki Dawid jako vítěz T4M za 2,27 je celkem tutovka. Doporučuji i dnešní prolog za 2,80 na Dawida. Tam to samozřejmě trošku smrdí protože to je o 1 pokusu, ale formu má teda fantastickou

Reagovat
fabec1222

Zatim to vypadá na výhru jury

Reagovat
HorajzmAmmann

Obersdorf no...

Reagovat
HorajzmAmmann

ty už nikom neraď, ty experte...

Reagovat
fabec1222

Aby nevyhrál ještě Žyla. Granerud teď bude mít ten druhej závod kritickej, tam se mu tolik nedaří, kdežto Žylovi se historicky nejvíc nedaří Obersdorf. Geiger zas špatně skáče v Insbrucku. Ale i Kubacki může furt v klidu vyhrát.

Reagovat
HorajzmAmmann

ne ne, stále věřím, že vyhraje Kubacki, protože je ze všech momentálně nejvyrovnanější. Asi se přežral cukroví, byl myslím i nemocný a neskákal na domácím šampionátu. Granerud je sice v hypu víc než jsem čekal, ale jeden závod by měl pravděpodobně posrat... I když těch 16 bodů to už je celkem slušný náskok a v Ga-Pa rozdíly nebudou.

Stále bych tam nejraději poslal kilečko na výhru pro Dawida a věřím, že Koudelka jeden závod (v Ga-Pa pravděpodobně) udělá zázrajem body

Reagovat
fabec1222

Já mám Geigera TOP6, Žyla > Lanišek, a Lanišek mimo TOP3. Lanišek v životě v Bisch nezaskákal dobrej závod, dokonce se mu tam podařilo vypadnout i v kvaldě, ten je na T4M bezmocnej.

Reagovat
bobis21

Granerud zase letí, už začínáš být nervózní?

Reagovat
HorajzmAmmann

Hmm, to už je asi bez šance pro Dawida

Reagovat
fabec1222

Ona i ta TOP3 se dost vykrystalizovala. Jedině, že by se Wellinger nějak splašil, ale už dost ztrácí

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli na něj bude kurz před zítřkem aspoň 3, tak to asi olepím, kvalifikace potvrdila, že Granerud to v Innsbrucku moc neumí, klidně se to pořadí může úplně otočit.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
bobis21

Ano, Innsbruck je nejlepší šance pro ostatní se dotáhnout. Tam se reálně rozhodne, protože Bischofshofen je naopak můstek jak stavěný pro Nory.

Reagovat
smazaný uživatel

Čapounovi z těch genderových diskuzí asi definitivně hráblo. Díval jsem se na finále sprintu a u sester Wengových opakovaně mluvil o bratrském souboji.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Naopak Pavel byl vždy napřed, o knapkove při výhře na olympiádě v Londýně říkal, že vyhrála ve skifu muzu

Reagovat
jenage

Kurva já jsem to sledoval na ES.

Reagovat
fabec1222

Ale Novák dneska zajel parádně

Reagovat
andrew96

Koudelka.

Btw. něco nového ohledně Hájka?

Reagovat
fabec1222

Furt ho nenašli

Reagovat
HorajzmAmmann

Šance že se někdo najde po 3 měsících, když ty stopy vedou někam do Malajsie je asi hodně malá...

Reagovat
HorajzmAmmann

škoda 2. kolo. Pokazil a ještě měl nejhorší podmínky...

Reagovat
fabec1222

To je hnus, co někdy předvádí lepší sprinteři v těch dlouhých závodech. To zpomalování v kopcích, bejt vytrvalcem, tak je nakopnu zezadu do prdele. Obecně ty stíhačky po individuálech, to je bída, první polovina závodu o tom, kdy čelo čeká na to, až je sjede zbytek pole, a pak vláček do cíle. Ta stíhačka po sprintu byla úplně jiné kafe.

Reagovat
jenage

Na druhou stranu Krüger to mohl napálit od začátku (nebo později i ostatní vytrvalci) a k žádné takové komedii by nedošlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Běh jsem dnes nestíhal, ale koukám, že to dopadlo přesně podle očekávání, sjela se velká skupina a vyhrál Klæbo. U žen si to asi Karlsson pohlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Granerud asi trochu podle očekávání moc nezvládl 1. kolo, měl i smůlu na vítr, takže Kubacki pokud ve 2. kole nebude mít vyloženě špatné podmínky, tak dnes suverénní výhra a možná i celkové vedení před posledním závodem. Přijde mi, že má i velkou psychickou převahu, on a Stoch mi připadají mentálně vůbec nejsilnější mezi skokany, Norové naopak snad s výjimkou Lindvika jsou spíš labilní, takže moc Granerudovi do 2. kola nevěřím. Asi je na Nory i dost velký tlak kvůli tomu, že Turné 20 let nevyhráli (ještě hůř na tom v tomhle ohledu musí být Němci, v Norsku přece jen jsou ty skoky spíš ve stínu běhu na lyžích).

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
fabec1222

ok

Reagovat
HorajzmAmmann

hmm, ale slušně se nasral, a ještě málem zapíchnul za hranou

Reagovat
HorajzmAmmann

je hotovo no. Granerud veleskok 2. kolo, překvapil.

Reagovat
bobis21

Kubacki a Lanisek 121.5m, jediní víc měli Kraft 125m a najedou Granerud 133m To se mu nějak zásadně změnily podmínky, nebo opravdu tak skvěle uletěl? Tady snad stojí za to se podívat na to 2. kolo ze záznamu, protože takový rozdíl se jen tak nevidí

Reagovat
HorajzmAmmann

Granerud měl mírně do proti, zatímco Kubacki a Lanisek zezadu. Ale i tak, Granerud měl 0,3 m/s proti z 9 a skočil 133, Kraft měl třeba v 1. kole 0,55 proti a skočil 129. Super skok od Graneruda

Reagovat
Rothbard

Dubovská tve

Reagovat
ACSeRw!n

fakt nechapu, proc reprezentuje nas

Reagovat
Salfovic

Měli jsme si vzít Vlhovou.

Reagovat
Rothbard

Davidová potěšila.

Reagovat
HorajzmAmmann

¨Tak mi to nevyšlo, snad to tam nikdo na toho Dawida nehodil Každopádně RM1999 měl pravdu, na toho Graneruda bych si nikdy nevsadil, že dá 8 super skoků v řadě.

Aspoň, že mi vyšel ten Koudy na bodech, aspoň nejsem úplně za kreténa

Reagovat
fabec1222

Mě nevýjde asi nic nakonec

Reagovat
fabec1222

Klaebo to ještě dost možná tou stíhačkou pěkně podělal, protože do času TdS se počítal čistý čas stíhačky, a ne čas v cíli, takže Klaebo dost ztratil, a na Kruegera moc náskok nemá. Sjezdovka bude ještě zajímavá.

Reagovat
jenage

Teď jsem se tomu divil jak může mít náskok jen 12 sekund, když vyhrál všechno. To je fakt dementní systém toto. K čemu ta stíhačka je, když rozestupy v cíli neodpovídají celkovému pořadí...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fabec1222

Reagovat
Azazelo RD

Snad se ten gravid nerozsiri jako covid.

Reagovat
Rothbard

Snad se proti tomu najde brzy vakcína a budou jí lidem píchat do těla.

Reagovat
Rothbard

Krčmář

Reagovat
fabec1222

Já už poslal před vánocema Ale asi to stejně nevyberou. Přitom by stačilo, aby 100 lidí poslalo 500 Kč. Škoda, pač jedinej zdroj o skocích v češtině.

Reagovat
HorajzmAmmann

jj skoky.net mám v záložkách už od roku 2004 asi Jak píšeš, jediný web. Akorát mi příjde, že půlka článků už stejně nejde vyhledat...

Reagovat
fabec1222

Kdyby mi někdo řekl, že Lanišek takhle zaskáče v Bisch, tak ho pošlu rovnou k psychiatrovi. Takhle mu můžu zavolat akorát tak sám, a popovídat si s ním o sázení

Reagovat
HorajzmAmmann

jakože na skoky sázet nejde, ale ten Granerud. famozní... klobouček dolů.

Reagovat
Rothbard

Markéta super

Reagovat
Rothbard

Shiffrin

Reagovat
fabec1222

Sjezdovka Alpe Cermis klasická letošní drtička vlastní vůle a odhodlání Frida letos premiéra, tak na to asi doplatila, kdyby se jelo ještě pár set metrů déle, tak ztratí i celkovou výhru na TdS. Tady jsou prostě trpaslice jako Claudelová nepřekonatelné. Obecně ty francouzi bejval dost lehký, tak i u chlapl se jim tu zpravidla daří.

Reagovat
HorajzmAmmann

Skład CZE na PŚ Zakopane

Roman Koudelka

Filip Sakala

Frantisek Lejsek

Benedikt Holub

#skijumpingfamily

https://twitter.com/borek99/status/1612569885950853120/photo/1

Reagovat
lichna.

Drsne, jak mají Poláci přehled.

Reagovat
HorajzmAmmann

pro ně to je sport číslo 1. Tam je to i trošku fanatismus

Reagovat
HorajzmAmmann

btw tohle je třeba super stránka, samozřejmě od poláka.

Všechny výsledky skoro všech závodů x let staré...

http://www.wyniki-skoki.hostingasp.pl/Konkurs.aspx?season=1988&id=19&rodzaj=M" target="_blank">http://www.wyniki-skoki.hostingasp.pl/Konkurs.aspx?season=1988&id=19&rodzaj=M

Nevím jestli nějaký sport vůbec má na nějaké stránce výsledky žáků, juniorů, dorostu po celém světě.

Tohle je třeba asi 1. MSJ Kasaie http://www.wyniki-skoki.hostingasp.pl/Konkurs.aspx?season=1988&id=19&rodzaj=M" target="_blank">http://www.wyniki-skoki.hostingasp.pl/Konkurs.aspx?season=1988&id=19&rodzaj=M z roku 1988

Reagovat
fabec1222

Rozlučku v Sapporu ve svěťáku by si zasloužil

Reagovat
HorajzmAmmann

jj, na ZOH 2030 ideální...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Gordie Howe skoků na lyžích. Podle mě jednou umře na můstku.

Reagovat
jenage

Pak dej vědět jak tam dopadl a jestli nasázel Čechy.

Reagovat
HorajzmAmmann

37. Kasai

40. Rýdl

Reagovat
fabec1222

Koukám, že skákali i Číňani, fajn ,že to úplně nezabalili V ostatních FIS / IBU sportech se na to úplně vysrali (podle očekávání)

Reagovat
jenage

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kiss Me Polka!

Peťa konečně tuto sezónu, super závod, zvláště po tom hnusnem zahrebu. Jen škoda vypadnutí ljutic

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
HorajzmAmmann

Dnes se v Zakopaném představí český tým!

Česká čtveřice se dnes představí v prvním týmovém závodě sezony ve složení:

1. Filip Sakala

2. František Lejsek

3. Benedikt Holub

4. Roman Koudelka

Naši skokané budou mít startovní číslo 2. Držíme palce, abychom slavili postup do druhého kola a tam předvedli co nejlepší výsledek!

-> tak tohle bude velká hitparáda, jedeme hoši

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam 9 týmů, bude to boj mezi námi a Rumuny o 2. kolo.

Reagovat
HorajzmAmmann

5.62 na Rumunsko je hodně lákavé...

Reagovat
fabec1222

Taky jsem si říkal, že nás teda dost favorizujou, když vezmu, že naši skáčou hovno i v kontinentálu. Čičina zas takk horší než Koudelka taky letos neni, a zbytek je souboj kriplů

Reagovat
HorajzmAmmann

hned jsem tam jebnul analýzu na tipáč a napsal jsem v podstatě to stejné

Reagovat
HorajzmAmmann

zkušení kolo po 3 skokanech

Rumunsko 130,7

Česko 120,4

Reagovat
HorajzmAmmann

tak závod naštěstí v suchým tričku, teda kombineze... až na Sakalu

Koudy se snad doufejme pomalu vrací aspoň do bojů o 2. kolo.

Reagovat
fabec1222

Ten první rumun to koukám hned posral. Jinak FIS nový live timing

Reagovat
HorajzmAmmann

jo no, já ani nevím jak dopadl nakonec ten zkušebák, ale v závodě i přes pád celkem slušný Sakala, Koudelka a Holub taky nevyhořel. No naštěstí...

Reagovat
HorajzmAmmann

Fans v Zakopanem na skokách Nic víc není

Reagovat
HorajzmAmmann

ha ha, Fatih vyhrál jackpot

Reagovat
fabec1222

Zkurvenej Koudelka, poslední prachy jsem na něj dal proti Nousiainenovi

Reagovat
HorajzmAmmann

já mu napíšu ať tě založí do desátého...

Reagovat
smazaný uživatel

2. kolo už standard, ale pořád pro něj slušný. Snad se někdy v budoucnu na Turecko ve skocích dotáhneme.

Reagovat
HorajzmAmmann

ne, bude se to prohlubovat

Reagovat
smazaný uživatel

To je dost pravděpodobný. Mně se hlavně líbilo, jak ta věta vypadá krásně absurdně, že by země, která má ve skocích dlouholetou historii, olympijské vítěze, celkové vítěze SP atd., by měla mít za cíl dotáhnout se na zemi s nulovou lyžařskou historií, kde o tom sportu možná před 10 lety nikdo ani neslyšel. Prachy bohužel rozhodují všude a u nás je to ještě podpořené neschopností vedení většiny sportovních svazů.

Reagovat
HorajzmAmmann

je to tak

Ještě bych dodal - rekordmany v letech

Reagovat
HorajzmAmmann

Jinak je teda až neskutečný, že ten rozkrok by měl být normálně u kokota a frajer ho tady má (stejně jako 70% skokanů) někde u kolena. Vítr je jedna věc, to tak nějak ke skokům patří, ale tohle je prostě šílenost...

https://scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/325586092_5848890085158191_7993740104389009875_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=xdXS9o1CPOEAX97qE2V&tn=_uYnyUMT-eFgJX8b&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAidbcjwWn-Tmv7TUm0l0mjsKD_nPft_tSaLG9yO8aCtA&oe=63C8EB1D

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba ho má jako černoch.

Reagovat
HorajzmAmmann

nebo hemeroidy jako kráva...

Reagovat
bobis21

A jak to může projít kontrolou? Není tohle přesně ta věc, která se kontroluje?

Reagovat
HorajzmAmmann

nevím jak to dělají teď, ale dřív jsi měl na kombineze mezi nohama provázek, který si při skoku přitáhnul za botu a ono se ti to v tom rozkroku trošku stáhlo dolů. S tím, že když jsi se šel měřit, tak jsi ten provázek samozřejmě odepnul a rozkrok vystřelil trošku nahoru, takže si prošel. A dřív taky byla kontrola jenom u pár kluků, teď se snad kontroluje každý před skokem... když se měříš na kombinezu, tak ti prostě frajer zajede vedle koule a změří ti rozkrok, takže vůbec nechápu jak jsou možný takový pytle Je fakt, že ty tolerance se mění před každou sezonou, ale nejsem jediný komu to příjde divný... tohle mám právě on jednoho trenéra

Reagovat
fabec1222

Tak nevim jestli nejsi jenom moc naivní. Závod byl v Polsku, a dáváš fotku poláka... Tim bych to vysvětlil

Reagovat
HorajzmAmmann

tam by to měl kontrolovat stejný člověk všechny závody, tak jak je třeba Borek Sedlák ve vedení každý závod. Myslím, že to dělal naposledy Michael Uhrmann

Reagovat
smazaný uživatel

Popis té kontroly zní zajímavě. Dá se někde zjistit, až bude vypsaný konkurz na kontrolora pro závody žen?

Reagovat
bobis21

Si myslíš jak to bude super a pak jí zajedeš vedle koule

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
HorajzmAmmann

Nechci ti úplně kazit představy, ale existují asi 3 hezké skokanky... Jinak to je fakt bída... Koule to teda snad nemá, ale...

Reagovat
jenage

Seyfarth ještě skáče?

Reagovat
HorajzmAmmann

Jo, to je jedna z nich

Reagovat
jenage

Jo ta byla v playboyi šikovná.

Reagovat
fabec1222

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Tak Kasai vážně skáče Snad se mu podaří nějaký den dostat do závodu, dnesa měl pecháčka a první pod čarou

Reagovat
HorajzmAmmann

Koudy ho deklasoval o 4 desetiny To už ho mohl pustit do závodu....

Reagovat
fabec1222

Co to je za trať v Livingu na sprint? Slušná dálnice, to dalo určitě moc práce tohle vymyslet

Reagovat
Rothbard

Novák, Janatová, Kučerová, Maděrová super...

Ale hlavně Markéta. Dneska dobré výsledky.

Reagovat
HorajzmAmmann

Bajc oficiálně konec, i když skončil už dávno. Ani neměl chodit...

Reagovat
fabec1222

Ammann teda letos vypadá vážně hodně špatně. To by mohlo být docela hořké loučení s kariérou.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
jenage

Amundsen letos snad první závod SP a hned win, těšil jsem se na něj.

Reagovat
fabec1222

On zajel na domácím MS na 15kmF úplnej úlet, všechny tam totálně seřezal. Na začátku sezony měl nějaké zdravotní problémy, ale směrem k MS vypadá hodně nebezpečně. Myslim, že v Planici budou podobné podmínky jako ve Francii, i okruhy jsou tam myslím podobné

Reagovat
HorajzmAmmann

Vedení má nachystanou smlouvu pro Sakalu a ten už dávno ví, že skončí... V tom je všechno

Reagovat
fabec1222

Taky jí mohl podepsat a pak skončit

Reagovat
jenage

Dnešní dvacka super závod, hodně zajímavě tratě v té Francii, dobré zpestření.

Reagovat
fabec1222

Klaebo vypadá, že zajede fakt úplně všechno. Když to zvládl i dneska, což byla úplně AntiKlaebo trať, a stejně to tam zas s Golbergem dovezli až do cíle.

Ale 50km bude na MS děs, to bude vláček 49,5km a pak sprint Klaeba a Golberga do cíle. Ale skiatlon snad pude, tam to budou muset klasici urvat už v první polovině, a Klaebo ho možná ani nepojede.

Každopádně on tu Northugovu taktiku v masácích dovedl k úplné dokonalosti

Reagovat
jenage

Dneska to byl od něj fakt koncert, když chtěl mít klid na sjezd, tak si poodjel, nebo jak si jako jediný do té jedné zatáčky najížděl do hlubočáku, aby si zbytečně nesedřel stoupací vosk.

A Niskanen snad konečně zpět v pravý čas, aspoň nějaký soupeř pro Nory.

Reagovat
fabec1222

Niskanen tak na bronz na 50km, tam si to podle mě vážně Klaebo a Golberg pohlídají. Mohl by to Niska zkusit ve skiatlonu, urvat to v klasice, jako na ZOH. 15km je volně, tam je bez šance, a bude záležet, jak to tam Norové poskládaj, alě měl by tam bejt nadrženej Amundsen a výbornou formu podle všeho načasoval Roethe.

Reagovat
jenage

Není to škoda v momentě nabídnutí reprezentační smlouvy a těsně před MS v Planici?

Ta smlouva mi byla spíš vnucena než nabídnuta, ale to s tím nesouvisí...

Tragikomedie...

Reagovat
fabec1222

Budeme mít vůbec družstvo na závod klasických týmů?

Reagovat
jenage

To by mě taky zajímalo, a ještě jestli nastoupí víc jak 8 týmů.

Reagovat
fabec1222

Tam je to snad i nějak ovlivněné FIS bodama, takže třeba na ZOH nemohlo Finsko postavit tým, ačkoliv reálně počet skokanů na to měli. Ale nevim, jak přesně je to na MS. Na MS většinou postaví tým i ty horší týmy, co ani svěťák moc neobjíždí, nebo třeba jen občas v jednom, Kazachstán, USA, Rumuni teoreticky taky můžou tým postavit, nevim jak Turecko, jestli má někoho, kdo by nebyl totálně k smíchu. Ještě Švýcarsko, jestli někde vyštrachá čtvrtého do party

Reagovat
HorajzmAmmann

když to nazují trenéři tak družstvo určitě dáme...

Reagovat
HorajzmAmmann

bude mu lépe bez téhle komedie

Reagovat
fabec1222

Na tipáči během MS v biatlonu a SP v NMNM biatlon šestka

Reagovat
fabec1222

Zajc a Itová To už ani neni fajn na pohled, ale regulérně strach o zdraví takové skoky

Reagovat
HorajzmAmmann

Nevím jestli jsem koukal na DSJ a nebo reálný skoky ty vole... ten Zajc se úplně regulerně zesral...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jenage

Ten to jumpoval...

Reagovat
jenage

Taloši včera první výhra ve štafetě od roku 2006 tuším. Pellegrinovi to nejde nepřát, neskutečný sympaťák.

Reagovat
smazaný uživatel

Norové to dost odflákli, přišlo mi, že ze zvyku spoléhají na finiš Klæba, který tam ale nebyl...

Reagovat
fabec1222

Na MS to bude jiný kolotoč. Taky bude pro některé z nich rozdíl zajet 7,5 a 10kn

Reagovat
jenage

To je jasné, že na MS jsou bez šance, proto je fajn, že dostali čuchnout aspoň v SP.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to vypadá, že Shiffrin si před MS zase vyměnila hlavu za tu loňskou olympijskou, zlato z kombinace zahozené do koše.

Reagovat
ZB 07

nepochopitelná chyba

Reagovat
ZB 07

Zítra v kombinaci na MS Honza Zabystřan s číslem 1. Na super g nic moc startovní pozice, ale mohl by z toho i tak být fajn výsledek.

Reagovat
Rothbard

Začíná MS v biatlonu, čas na nějakou tu dotaci Tipáče.

Reagovat
fabec1222

Jestli chceš něco dlouhodobého, tak zkus počet chyb Doll > Dale...Jelikož Dale bude pravděpodobně startovat jen v invidiuálu a možná v masáku, kdežto Doll ve všech závodech Ale je možný, že to vezmou jako vadu

Pak QFM under 0,5 medailí

Vitozzi naopak over 1,5 medaile

Na smíšenku bych počkal na sestavy, ale já se plánuju určitě zaměřit na Itálii, medaili by mohli dát

Reagovat
fabec1222

Tak si sem něco odložim:

MS v biatlonu

Smíšená štafeta: 1. Norsko 2. Itálie 3. Německo

SprintŽ: 1. H. Oeberg 2. D. Hermann 3. M. Roiseland

SprintM: 1. J.Boe 2. S. Laegreid 3. T. Boe

StíhačkaŽ: 1. J. Simon 2. M. Roiseland 3. D. Wierer

StíhačkaM: 1. J. Boe 2. R. Ress 3. V. Christiansen

IndividuálŽ: 1. L. Vitozzi 2. V. Voigt 3. D. Wierer

IndividuálM: 1. N. Hartweg 2. S. Eder 3. J. Boe

Štafeta dvojic: 1. Itálie 2. Norsko 3. Švýcarsko

ŠtafetaŽ: 1. Francie 2. Německo 3. Švédsko

ŠtafetaM: 1. Norsko 2. Německo 3. Švédsko

MasákŽ: 1. L. Vitozzi 2. J. Simon 3. L. Jeanmonnot

MasákM: 1. S. Laegreid 2. V. Christiansen 3. J. Boe

Reagovat
Rothbard

Když se tím budu řídit, tak po konci MS můžu říct svému zaměstnavateli "čau"?

Reagovat
fabec1222

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Mix ok

Individuální závody můžou být zajímavý, pokud JTB bude střílet jako dnes. U žen čekám minimálně 1 zlato od Herrmann.

Reagovat
fabec1222

U žen je to dost vyrovnané, nečekám, že by někdo dokázal získat víc jak dvě medaile. Bude to těžké i na tipování, tam je těch kandidátek opravdu hodně. U mužů je to relativně snadné. Norové jsou úplně jinde než ostatní. Naopak Samuelsson vypadá stále hodně špatně.

Reagovat
andrew96

Co to jako je za slalom?

Reagovat
andrew96

Pro ČT pořád přepíná uprostřed hlavního dění na naše závodníky? To je tragické řešení a fakt se divím, že jim to po letech pořád nedošlo. Vnáší to zmatek do pohledu na obrazovku a údaje z mezičasu zcela zmizí. Pak je zmatený i Lachman a až po půl minutě si všimne, že Noři musí na trestné kolo.

Reagovat
Zaschrona

I ty rozhovory během závodu jsou zbytečné, je to pořád to stejné dokola: jak se běželo, co střelba, co výsledek, vyhlídky na další závod, občas proloženo dotazem na počasí nebo fanoušky...

Reagovat
fabec1222

jj, oni maj pocit, že tohle diváci chtějí. Ono vlastně, když se podíváš, takovej ten hospodskej typickej českej divák, tak on tohle vážně chce...Nechápu proč, ale je to tak.

Ale je to děs, přitom kdyby tam byl ten výřez s terčema, tak je to docela fajn, ale ta vlastní kamera ČT je děs. Rozhovory po závodě jsou o ničem zpravidla všude, pač se to prostě furt opakuje, a neni vlastně na co se ptát.

Reagovat
fabec1222

QFM zabloudil do cíle

Reagovat
fabec1222

To není nic nového. Covíd jí úplně zboural. Hlavní je, aby to kvůli sportu nechtěla nějak lámat přes koleno, a zbytečně si nezhoršila zdraví. Bakkenovi se zas pro změnu po očkování na covid rozjela nějaká skrytá srdeční vada a také dost možná bude muset skončit.

Reagovat
Rothbard

To mi asi Tipáč vystornuje sázku, že Voborníková bude mít lepší individuální výsledek než Jislová, co?

Reagovat
fabec1222

To jo. Nalož místo toho dneska na Fialkovou

Reagovat
aither

Tipovačka solidní bída dneska, stíhačka bude taky těžká, když jsou ty favoritky všechny vepředu.

Reagovat
fabec1222

Řekl bych, že obě Švédky vypadnou z TOP6, a skočí tam SImonová s Wiererovou

Reagovat
aither

Hanně věřim, že se tam udrží, Simon bych vyměnil za Persson a nevim, co s Davidovou.

Reagovat
fabec1222

Tipuju, že asi bude zase dobře střílet, ale běžecky nebude úplně stačit na špičku, takže bych klidně věřil, že si udrží i to své šesté místo

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Davidová je letos trochu slabší běžecky. Pro ní asi jediná šance na medaili je dát 4 nuly v individuálu a čekat na chyby soupeřek.

Reagovat
Rothbard

Roste nám nová biatlonová hvězda?

Reagovat
Rothbard

Dneska jediná Terka, co snesla přísné měřítko českého fanouška. Ostatní závodníci by jí měli lízat nohy.

Reagovat
Rothbard

*líbat

Reagovat
jenage

Václavík. Tohle nominovat na MS, to je na vyhazov trenérů.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase je to asi docela složitá volba, můžou vzít místo něj juniora, u kterého je šance, že dá čistou střelbu, ale pak ani s 0+0 nemusí postoupit ze sprintu, zatímco Václavík když se náhodou nějakým zázrakem trefí, tak může s jeho během bojovat o desítku. Je teda fakt, že u něj je ta pravděpodobnost dobré střelby ještě nižší než u Charvátové ve štafetách. Spíš to ale dost vypovídá o úrovni našeho "béčka", když tam evidentně není nikdo, kdo by trenéry přesvědčil, že si místo na MS zaslouží víc než Václavík.

Reagovat
fabec1222

Karlík ani Hornig by se nejspší ani do té stíhačky nedostali

Reagovat
aither

Fabeci, kdo nejede máš psát sem, ne těm joudům na tipsportu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fabec1222

Tam jsou to dementi, amatéři. 20 000 kriplů si nechalo Lizzu v tipovačce. Aspoň jsem se díky nim dostal do první stovky

Dneska individuály snad nějaké klasické překvápko Mohl by Rastorgujevs nebo Nelin. Zítra u žen zas Jeanmononontononotová nebo ta no name Norka, co se zjevila jak mimozemská loď z hyperpstororu

Reagovat
aither

Na Rastorgujevse jsem koukal asi nejvíc, ale zatím tam Hartwega, i když toho už má taky docela dost lidí

Reagovat
fabec1222

Ten je strašně pomalej tady, podle mě nedá TOP6 ani s 4x0. Stejně tak Eder

Reagovat
andrew96

Reagovat
fabec1222

Jinak to mám takhle: 1. SHL 2. Doll 3. JTB 4. Ress 5. Rastorgujevs (původně Pidručnyj) 6. Christiansen

1. Simon 2. Jeanmonnot 3. EOeberg 4.HOeberg 5. Roiseland 6. Hermann

Reagovat
aither

Já mám zatím Laegreida, JTB, QFM, Dolla, Kuehna, Hartwega (původně Fab. Claude, ale s tou jeho střelbou..)

S ženami ještě počkám, abych to nemusel předělávat jak minule.

Reagovat
fabec1222

Kuehn nejede. Před pár minutama tam místo něj skočil Strelow

Reagovat
aither

To jsem četl, ale ještě jsem to nekontroloval ofiko

Reagovat
fabec1222

Marte zejtra taky nic, tak jsem tam narval Kebbingerovou z Německa, má jednu z nejlepších střeleb, a zatím tady má dobré výkony

Reagovat
aither

Tohle jméno vůbec neznám

Reagovat
smazaný uživatel

Běh JTB je proti ostatním biatlonistům úplně abnormální. Zajímalo by mě srovnání s běžeckou elitou, škoda, že je v norské repre klasiků taková konkurence, že ani neuvažují nad tím, že by ho nominovali na volnou patnáctku.

Reagovat
jenage

Od Norů by dostal, ale jako s číslem 11 dojet první do cíle, to jsem ještě neviděl.

Reagovat
fabec1222

Těžko se to srovnává, ty běžecké styly jsou fakt dost odlišný. Pochopitelně se daj řešit jen bruslařské závody, v klasice by dostal strašně nařezáno v jakékoliv formě. Teoreticky v té své formě by asi mohl konkurovat na 10/15km masák, kde se stejně u chlapů nic neděje, a jede se vláček. Ale v závěrečném sprintu by dostal bídu. V individuálech bych mu moc nevěřil, z biatlonu neni moc zvyklej na tempařský způsob běhu, čekám, že by přepálil, a v závěru vykapal.

Reagovat
aither

Elvira nejede, vypadá to.

Reagovat
fabec1222

Zkoušim Vannesu místo ní, ale už je to jak házení kostkou. U těch ženských může být v TOP6 tak 25 závodnic, když dobře zastřílí

Reagovat
aither

Kdyby 25 , hrozný dneska. Snad aspoň u jedný ze štafet trefim 6/6

Reagovat
fabec1222

Ta smíšená zejtra může bejt taky dost zamotaná. Tam se to hodně míchá, a můžou tam prolézt klidně Japonsko, Finsko nebo tak. Ale já zkoušim 1. Norsko 2. Itálie 3. Švédsko 4.Švýcarsko 5. Francie 6. Rakousko

Reagovat
aither

Kdyby sestavy zůstaly jak jsou teď, tak bych to měl asi podobně, možná bych tam zkusil nacpat naše, ale třeba ta německá sestava mi přijde divná na to, že jsou na domácím MS.

Reagovat
fabec1222

Sophie má formu, běhá rychle, i rychle střílí, jde o to, aby neudělala až moc chyb. Nawrath je divná volba, to je spíš závodník na ty dlouhý závody, kde je pomalejší střelba, v těch závodech dvojic jsou třeba kulometčíci. I Francie to má divně poskládaný, Claude by to mohl úplně zabít.

Reagovat
KnoxXx

vsak dobru dvojicu vhodnu na tento typ zavodov tam ma snad len Belgicko

Reagovat
aither

Uvidíme, to zas bude předělávat půl hodiny před startem

A teda koukal jsem na mužskou štafetu a z těch nefavoritů se mi docela líbí Ukrajinci, ti zatím předvádí docela ok výkony. Co myslíte? Sázkovky je maj na podobné úrovni jako naše nebo Rakušany.

Reagovat
fabec1222

Já mám problém si to v hlavě poskládat, když nejsou sestavy

Nevim teda, co by se muselo stát, aby Norsko nevyhrálo, to je tutovka roku prostě. Tipnul bych si, že vyhrajou i s vážně obrovským náskokem, klidně minutu, protože jsou odskočený o parník před ostatníma.

Rakousko za mě nic moc, Eder je tu fakt šíleně pomalej, to ikdyž zastřílí 0+0, tak ztratí tak minutu běžecky. Ukrajinci bejvali vždycky dobrý ve štafetách, asi budou pomalý, ale když budou střílet, tak si nějaký to svoje 6. - 8. místo zajedou. Švýcaři by mohli bejt vysoko, když se jim podaří vyladit běh.

Reagovat
fabec1222

Zkusil jsem to dát v hlavě nějak dohromady

M: 1. Norsko 2. Německo 3. Francie 4. Švédsko 5. Itálie 6. Švýcarsko

Ž: 1. Švédsko 2. Francie 3. Itálie 4. Německo 5. Norsko 6. Rakousko

Reagovat
aither

Dneska 5/6, Švýcaři tragédie.

Muže bych dal podobně, jen místo Švýcarů zkusím jako rozdílové Ukrajince, pokud pojedou v nejsilnější sestavě.

U žen: : 1. Švédsko 2. Německo 3. Itálie 4. Francie 5. Norsko 6. Švýcarsko

Reagovat
fabec1222

Ten šestej u chlapů může taky v podstatě "kdokoliv". U chance mám taky Švýcarsko, ale klidně se tam může narvat Finsko, Ukrajina teoreticky i ČR nebo Slovinsko, když se podaří střelba, to jsou všechno týmy, co jsou tak cca. na stejno.

Reagovat
fabec1222

Teda Ukrajinu u Chance, Švýcarsko na Tipu. Plus mi tam vypadlo Rakousko ještě, to je taky kvalitou cca stejně jak ty ostatní týmy.

Reagovat
aither

Do SLovinců ani Finů bych teda svoji důvěru nevložil , našim věřím, ale ty bude mít hodně lidí.

Reagovat
Rothbard
Reagovat
smazaný uživatel

Silný vítr z toho může udělat pořádnou loterii. Ale kvalitní střelci by se s tím měli vyrovnat líp než ti slabší, takže tohle by asi mělo vyjít.

Reagovat
aither

Já dal Ukrajince proti Slovincům, myslím.

Reagovat
jenage

Poprvé v sezoně dva skokani v závodě?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Rumuni jsou lepší, mají tam 4

Koudelka snad bude bodovat, Rydl nevím, ale jestli ne teď, tak už asi nikdy.

Ta startovka vypadá zajímavě, jak tam top týmy kromě Němců neposlali svoje nejlepší, tak v poslední osmičce skáče 6 Němců. Tipnu výhru Wellingera, ale obrovská šance je to třeba pro Raimunda. Taky si říkám, že by z toho "ostrého tréninku" na malém můstku mohli Němci těžit na MS.

Reagovat
fabec1222

A dva budou i na MS, takže závod týmů bez nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Rumunům, Turkům, Kazachům a Ukrajincům ubyla konkurence v boji o top 10.

Reagovat
fabec1222

A dva budou i na MS, takže závod týmů bez nás.

Reagovat
Rothbard

Jak to vypadá? Jede se dneska?

Bohužel jsem v práci a nemám čas hledat více informací.

Reagovat
aither

Zatim jo, v 10:45 by se ještě mělo rozhodovat.

Reagovat
Rothbard

Kdyžtak tu zanech komentář prosím, co nového. Díky.

Reagovat
aither

Tak v 11:45 se jede.

Reagovat
fabec1222

Pamatuju i jeden závod, který zrušili v jeho průběhu. Ale na MS to budou chtít dokončit stůj co stůj

Reagovat
aither

No to se snad nestane ,

Reagovat
fabec1222

Mám 6/6 u žen ,těším se na těch 5 netů

Reagovat
ACSeRw!n

bude placka nebo to jeste poserou ?

Reagovat
andrew96

Posere to počasí.

Reagovat
ZB 07

Poserou Ty podmínky jsou loterie, takže bychom museli mít hodně štěstí.

Reagovat
ACSeRw!n

nezklamali

Reagovat
andrew96

Německé techno v topu.

Reagovat
smazaný uživatel

K dnešnímu závodu slovy experta: biathlon = střelba na lyžích.

Reagovat
ZB 07

St. Germain krásně

Reagovat
smazaný uživatel

Od Kanaďanů celkově parádní MS.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
Azazelo RD

Já chápu, že nikoho jiného než Charvátovou roky nemáme, ale je fakt nutné ji dávat na poslední úsek, když je psychicky labilní a tu štafetu dlouhodobě absolutně nezvládá...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že Vinklárková nezklamala (i když běh byl pomalejší), tak když bude Jislová ok, tak myslím, že už Charvátová v příští sezóně štafety jezdit nebude. A myslím, že ona sama si to přeje ještě víc než fanoušci

Reagovat
smazaný uživatel

Jelar trochu pokazil to mezinárodní místrovství Německa v Rašnově (2. místo), jinak byli Němci 1., 3., 4., 5. a 6.

A oba naši na bodech

Reagovat
fabec1222

Klidně bych uvítal ještě jeden víkend na středním můstku, jako takové oživení sezony.

Reagovat
aither

Hartweg nejede, kdyby ho někdo měl, já ho měl

Reagovat
fabec1222

Ani Elvíra

Reagovat
Rothbard

Dal jsem před MS QFN bez medaile z individuálních závodů, Doll více chyb než Dale (jen individuální závody) a Voborníková lepší umístění než Jislová dle jednoho tipéra a mám dva filety ok a jeden s vrácením vkladu

= Fabec je biatlonový bůh

Reagovat
fabec1222

Jdi do hajzlu

Reagovat
Rothbard

Co, proč, za co?

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrál jsi další barák?

Reagovat
Fabregas@ole

díky, Fabec Taky jsem se inspiroval

Reagovat
smazaný uživatel

Davidová, Voborníková, Mikyska Za rok v NMnM to bude válec, Trpišovský z nich udělá děla.

Reagovat
Rothbard

Tím čtvrtým do štafety bude Tecl?

Reagovat
uff

Reagovat
jenage

Trochu jsem sledoval MS sjezdařů a Češi neskuteční výletníci. Zabystřan nic nedojel, Forejtek obřák taky ne a dneska ve slalomu při pohledu na jeho jízdu bolely oči. Ženské ve slalomu všechny čtyři DNF.

Já chci zpátky Ondru Banka!

Reagovat
jenage

Klasici prý chtěli do týmu na MS Fabiána Štočka, ale nepochodili. To vypadá, že se možná ani nepostaví štafeta, protože Černý víc jak 1,5 km neujede.

Reagovat
KnoxXx

a to keby este videl tu trat (zrovna na stafety je najtazsia zo vsetkych pocas MS xD)

Reagovat
Azazelo RD

Nebylo to, že ho pozvali na nominační závody a pokud by tam uspěl, tak by teprve mohl na MS?

Reagovat
jenage

Asi jo, ale s tou konkurencí na tom MČR by to asi dal, ne?

Reagovat
Azazelo RD

Těžko říct. Na těžkým okruhu třeba na 10 km trati je to jiný sport. A on je pro mě takový neznámý jméno, že si nepamatuju, že by prošel svěťákem, tak je otázka, jestli umí "klasiku."

Reagovat
fabec1222

Je to čistý laufař. Planica jsou spíš jeden kopeček za druhým. Ten by čuměl, na jakých tratích se dá závodit...

Reagovat
jenage

Tak on s laufy začal až po návratu ze studií v USA cca před 5 lety. Čistého laufaře by podle mě ani neoslovili.

Spíš je ostuda, že tu asi fakt momentálně nikdo lepší do té štafety není.

Reagovat
fabec1222

Jelikož jdeme letos z MS do MS, tak si tu opět něco odložím

SprintCŽ: 1. E. Ribom 2. K. Skistad 3. L. Svahn

SprintCM: 1. J. Klaebo 2. R. Jouve 3. E. Anger

SkiatlonŽ: 1. K. Parmakoski 2. K. Niskanen 3. F. Karlsson

SiatlonM: 1. S. Krueger 2. S. Roethe 3. I. Niskanen

10kmFŽ: 1. E. Andersson 2. I. Oestberg 3. A. Kalvaa

15kmFM: 1. H. Amundsen 2. S. Krueger 3. J. Klaebo

TeamSprintFŽ: 1. Švédsko 2. Švýcarsko 3. USA

TeamSprintFM: 1. Norsko 2. Itálie 3. Francie

ŠtafetaŽ: 1. Švédsko 2. USA 3. Finsko

ŠtafetaM: 1. Norsko 2. Švédsko 3. Francie

30kmCŽ: 1. K. Hennig 2. J. Diggins 3. E. Andersson

50kmCM: 1. J. Klaebo 2. P. Gollberg 3. I. Niskanen

Střední můstek jednotlivci: 1. R. Kobajaši 2. A. Wellinger 3. H. Granerud

Střední můstek MIX týmy: 1. Německo 2. Rakousko 3. Slovinsko

Velký můstek jednotlivci: 1. H. Granerud 2. T. Zajc 3. S. Kraft

Velký můstek týmy: 1. Rakousko 2. Slovinsko 3. Německo

Reagovat
KnoxXx

montyho na teba (a la kde mas zenske skoky a kombinaciu) ...

Reagovat
Rothbard

Not sure if Fabec is moneymaker or bankrupt maker.

Reagovat
uff

Klaebovi dnes v skiatlone neveríš? Poliakom v skokoch ani v družstvách na medailu?

Reagovat
fabec1222

Nečekal jsem, že Klaebo pojede skiatlon, to mi dost rozhodilo celou koncepci Dá se tam dosadit místo Niskanena, který na těchto tratích nebude mít žádnou šanci.

Poláci určitě nic, to by jim musel zázračně sednout všem můstek, ale s celkovou formou jako takovou na medaili určitě nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro něj je skiatlon vhodnější závod než volná patnáctka (i když ve formě dokáže vyhrát i intervalově). Pokud si na klasice nenechá moc ujet Niskanena, tak má zlato na 80 % v kapse. Leda by někdo měl dost silný tým na to, aby ho na trati uštval, ale to mají jen Norové.

Reagovat
fabec1222

Pěknej humus ty tratě v Planici. To by mohl být vlhkej sen liliputánů jako Roethe či Krueger, kdežto habání jako Niskanen se budou brodit jak buldozer. Frida a jejich 185 cm tady taky za mě taky nic moc...

Reagovat
jenage

Valnes dneska dobrá show, sám sobě zlomit lyži do kopce, to jsem neviděl a je to škoda, jediný vypadal, že by mohl být pro Klaeba aspoň trochu soupeř.

A ČT poslala na MS Kozohorského. Beranová v rozhovoru s ním dobře od rány, "tělesná konzistence" pobavila.

Reagovat
fabec1222

Mě příjde, že na instagramu vypadá nějak podezřelé líp, než v reálu

Reagovat
ACSeRw!n

tak byl to prvni cech ve finale sprintu po 20 letech nebo ne ? na CT se nejak nemohli dneska shodnout Capek se opravi, ze ne a pak vecer v BVB rekne Cernoskova, ze jo

Reagovat
fabec1222

To mysleli na MS nebo komplet svěťák? Tam byl Kožíšek ve finále 2011 v Liberci.

Reagovat
jenage

Ještě byl Razým v Liberci 2009.

Reagovat
Rothbard

Dal jsem podle nejlepšího tipéra zimních sportů Fabece, že ve skiatlonu bude Ingvild v top3 a ta to flákala jak moje 21letá kolegyně v práci. Asi bych s tím měl něco dělat.

Reagovat
fabec1222

Reagovat
andrew96

To ale míří na celé MS, nejen na sdruženáře. Ostatně i při včerejším tým sprintu šlo vidět řadu volných míst.

Reagovat
fabec1222

Zajímavý no. Covid už by v tom neměl hrát roli. Čekal bych, že dorazí i fans ze zahraničí, aby pokryly případný nezájem Slovinců (kteří maj adepty na medaile jen ve skocích). Na ČT mluvili o tom, že cena vstupenek byla 50 euro / den, což mi třeba nepříjde až tak moc, když v tom pak máš několik závodů. Pak byla dokonce snížena na polovinu.

Reagovat
uff

Akurát rozmýšlam nad tým či celé Klasické Lyžovanie až na skoky neprežíva svoju pomalú smrť. Veď koho zaujíma v podstate Nórsky šport. Keď už pred začiatko súťaže vieš že vyhrá nejaký Nór.

Reagovat
fabec1222

To platí ale jen u chlapů. Ženské tak dominantní nejsou. Klasickému lyžování ale podráží nohy sama FIS, jednotlivými změnami co tam (ne)dělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 2 roky v Norsku si budou zase lidi stát na hlavách a nocovat u trati, tohle je spíš problém Slovinska, kde jsou hodně populární skoky, ale severská kombinace tam má nulovou tradici a v běhu by možná přišli diváci na sprint, kdyby Lampić neutekla k biatlonu. Možná bych tam čekal v hledišti aspoň pár Němců, ale asi už je taky kombinace tolik nezajímá, když po letech jejich dominance začala dominance Norů.

Ale celkově souhlas, že klasické lyžování na popularitě hodně upadá a je na funkcionářích, jestli dokážou vymyslet atraktivnější "produkt". Taky by se jim mohlo stát, že začnou rychle na OH přicházet o disciplíny na úkor freestyle lyžování, snowboardingu apod.

Reagovat
aither

Adamczyková moc pěkně .

Zítra konečně opět biatlon, z pohledu tipovačky se nejvíc těšim na singlový štafety, kde by mohly být zajímavý výsledky jako v Pokljuce.

Reagovat
jenage

Takže dneska jel Lukeš, který nakoupil 5 minut, to se máme na štafetu na co těšit, jestli ji teda pojedou.

Jinak škoda, že to Amundsen neurval, krásně se na ten jeho skate dívá.

Reagovat
fabec1222

Amundsen je budoucnost bruslení. Jasnej vítěz ZOH 26

Reagovat
fabec1222

Havlíčková zejtra ve štafetě Easy poslední místo

Reagovat
Rothbard

Stejně bys chtěl, aby ti dala.

Reagovat
fabec1222

Vyléčený anorektičky mě až tak neberou

Reagovat
fabec1222

No a teď se naopak vykrmila tak, že málem přes stehna nepřetáhla dres

Reagovat
Rothbard

Aspoň je za co chytit

Reagovat
jenage

Co je vlastně s Petrou Novákovou? Zase zraněná?

Reagovat
jenage

Česká rep. (Dufek, Šeller, Lukeš, Zatloukal)

Reagovat
smazaný uživatel

Na top 15 to bude v pohodě.

Reagovat
fabec1222

Lotyšsko a Kazachstán asi dáme. Bude to vyrovnaný duel s Estonskem

Reagovat
jenage

Jediné štěstí, že se tam jezdí ty 5km kola, jinak by to ani nedojeli.

Reagovat
jenage

No ty vole. To bude muset být Klaebo hodně milosrdný, aby naši dokončili.

Reagovat
jenage

A jsou out, strašná ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo, fakt nechápu, koho napadlo posílat na start závodníky, u kterých museli vědět, že na to nemají. To budou cenné zkušenosti do budoucna hlavně pro finišmana, který se ani nedostal na trať.

Reagovat
fabec1222

Ta zatáčka v tou stoupání před stadionem, to je strašná prasárna, tam byl průser snad v každém závodě

Reagovat
smazaný uživatel

Čapek: Nevíme, jestli Dufek neměl nějaký pád...

Podle livetimingu to vypadá, že má pád na každém měřeném úseku.

A zase se dnes potvrzuje, že mužský běh na lyžích ze všech sportů asi nejvíc doplatil na to, že je Putin psychopat, protože počet velmocí klesl ze 2 na 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Riiber 147 metrů z okna 13. Skokani skákali 10 a 11? Možná by ho Norové mohli ještě večer hodit do závodu družstev, asi by udělal víc bodů než třeba Lindvik v jeho aktuální formě.

Reagovat
andrew96

Riiber dpc Konečně má štěstí na formu taky na vrcholné akci.

Reagovat
aither

To jsem zvědavý jak Francie a Norsko ty štafety postaví.

Reagovat
andrew96

ČT je biatlonem fakt posedlá. Zajímalo by mě, zda to studio chce skutečně sledovat víc lidí než super-G.

Reagovat
jenage

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně dnes se jim to fakt "vyplatilo", když kvůli změně podmínek byly na bedně závodnice s čísly okolo 30 a čt to vypnula po první patnáctce.

Reagovat
fabec1222

Hmm, tak tohle Klaebo jen tak nerozdejchá Určitě chtěl super moc vyhrát právě padesátku, aby všem ukázal, že je ten pravý vítěz minulého MS

Reagovat
jenage

Aspoň má ještě nějakou pořádnou motivaci do dalších let.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 2 roky se padesátka pojede volně, tam to moc nevidím, v Norsku budou určitě těžké tratě, takže jestli Krüger bude pořád v topu, tak Klæba uštve, příp. může jít ještě nahoru Andersen, příp. Putina klepne pepka, válka skončí a na trati bude zase řádit Bolšunov. Bude to mít těžký. Možná by mohl dát intervalovou patnáctku klasicky. Padesátka klasicky bude na MS vlastně až zase za 6 let.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Super zaver 50ky škoda že poromaa s halfvarssonem nedali i klaeba, nebyli od toho vůbec daleko, golberg hodně s prehledem

Reagovat
Rothbard

Biatlon: Nevím, jestli jste si toho všimli, ale co je ta nová TV grafika letos (černý puntík s červeným okrajem, celý červený), tak se častěji než dřív stává, že grafika úplně nevykresluje realitu (počet trefených terčů/k dostřelení/počet tr.okruhů). Stává se to v SP, ale dneska jsem to viděl i ve štafetě juniorů.

Reagovat
jenage

Hlavně by tam měli ukazovat v přímém přenosu, na kolik hodin jdou ty výstřely, to je pro mě absolutně nejdůležitější informace, v grafické analýze ve studiu po závodě je pozdě!!!

Reagovat
jenage

Vinklárková solidně, je hezké vidět, že dorůstají nástupkyně Charvátové.

Reagovat
fabec1222

Dneska pěkné závody. Jsem rád, že do sezony přidali ještě jeden individuál navíc. Zpravidla to jsou závody, které nabízejí zajímavé výsledky, což je te´d ještě umocněno tím, že někteří ze špičky vynechávají. A byl důvod koukat až do konce, protože i ze zadních pozic jeli o solidní výsledky.

Zvláštní, že úplně opustili od těch super sprintů a mega masáků ve svěťáku. Pár let zpět to vypadalo jako jasná věc, ale furt nějak ne a ne je zařadit.

Reagovat
bobis21

Jak by fungoval nějaký větší masák? Vždyť víc míst na střelnici prostě není. Musela by být první část běhu nějaká delší a pak doufat, že se to roztrhá dostatečně. Asi by bylo na hovno kdyby 31. čekal půl minuty než se někde uvolní místo

Reagovat
fabec1222

V IBU Cupu se to tak běhá. Běží se šest okruhů místo pěti. Při prvním okruhu závodníci s čísli 31-60 jen projedou střelnici a střílí až po druhém okruhu. Od druhé střelby se počítá s tím, že budou dostatečné rozestupy na to, aby se tam vystřídali.

Reagovat
Cotton

masák pro 60 nebo super sprint by byl lepší než sprint+stíhačka skoro každý týden

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
fabec1222

To oni ho možná ani nenašli ne? Prostě byl možná označen za mrtvého.

Reagovat
HorajzmAmmann

našli měsíc zpátky...

Reagovat
HorajzmAmmann

* dříve

Reagovat
jenage

50 km na Holmenkollenu - smutný pohled. Serou na to závodníci i diváci.

Reagovat
fabec1222

TOP10 Norsko a 11. falešný Nor Musgrawe Myslim, že můžeme začít vítat zpět Ruské závodníky pro příští zimu. Tady bude na FIS velký tlak, aby s tou dominancí něco udělala, a tohle je v podstatě jediné řešení. Do té doby, než tam najede Bolšunov s Ruskou vlajkou v jedné ruce a portrétem Putina v druhé a pak si v cíli dá s Norama navzájem do držky.

To, že to vynechali někteří závodníci bych pochopil, přecijen se padesátka jela před týdnem, ale ty diváci jsou zklamání, Norové byli v tomhle vždycky držáci, ale asi taky nechtěli jít "jen na domácí šampionát".

Uvidíme, co ty ženské zítra, čekám ještě menší účast a ještě k tomu pak úbytek závodnic během závodu. Těžko jinak předvídatelné, kdo je favorit, když se nemám moc o co opírat Možná to zkusí nějaké laufařky, ale už Slindová ukázala, že do kopců prostě laufařky nemaj šanci, když je někdo trhne.

Reagovat
smazaný uživatel

32 závodnic na startu, Švédsko jen s béčkem. Norský tým teda ale zdaleka nebudí hrůzu jako v závodě mužů, i když je možný, že nějaká Norka vyhraje (Tiril Weng, jestli se udrží v kontaktu, nebo "odpočatá" Heidi, pokud teda není fyzicky úplně v prdeli). Možná Diggins, Claudel, Niskanen, Carl? Ale těžko říct, 50 km na tak těžký trati může zamávat s každým. Kdyby jela Johaug, tak tam asi dá závodnici na 2. místě kolo

S těmi Rusy to moc nevidím, na Ukrajině je to teď status quo, Rusko nemá sílu na to, aby válku rozhodlo ve svůj prospěch (obsazení celé země) a západ zase nepodporuje Ukrajinu dostatečně na to, aby mohla Rusy vyhnat. A když už tohle téma (návrat Rusů) někdo kolem lyžování nadhodil, tak se vyjádřili závodníci z dalších zemí, že by závod s Rusy na startu bojkotovali + pořadatelé závodů, resp. vlády těch zemí, by stejně Rusům nepovolily vstup na svoje území. Takže to i příští sezónu nejspíš bude u chlapů mistrovství Norska.

Reagovat
fabec1222

Heidi má zas deprese, jako při covidu, u ní to moc nevidim. Těžko určit, není žádný opěrný bod. Ebba,Frida, Ingvild i Parma jsou nemocné, je to pech, že to vyšlo zrovna na tento závod. Takhle to nikdo neurve. Čekám, že to bude prostě o tom, že kdo přežije a neodpadne, tak vyhraje.

Za mě černý kůň spíš Norky z národní skupiny, Berganeová a Skaanesová. Delphine a Digina maj výhodu, že nejeli třicítku.

Reagovat
fabec1222

Nakonec podobnej závod jak u chlapů. Žádné šilenosti v podobě masivních rozdílů nebo dominance. Bejt to na MS, tak Digina vyhrála, tady se utavila na těch bonusových sprintech a ve finiši pak už nemohla. Ragnhild jsem psal do live jako černého koně, tak jsem rád, že jsem se trefil (Pochopitelně jsem měl ale na Berganeovou v TOP3). Teď má zas na pět let pohov, než zajede dobrý závod Ale obě ty mladé Norky jeli moc pěkně, řekl bych, že dva roky na MS můžou jet klidně o titul, až se naučí taky trochu taktiku.

Uvidíme, jakým směrem se bude celá klasika dále vyvíjet. Nějaké změny musí přijít. Bude to asi chtít i změnti koncept financování, aby se zapojili další země. Do skoků se krásně podařilo implemntovat další země jako Rumunsko, Turecko, možná i ti Čínani tam zůstanou. Něco takového musí přijít i do klasiky.

Stejně tak se bude muset šáhnout i do závodů, ale ta změna na jednotné vzdálenosti určitě neni něco, co ti nakopne závody nějak vpřed.

Já bych třeba padesátku jezdil jako skiatlon, nevim teda, jak moc je to reálný a jak by to bylo atraktivní A zavést tam ještě povinnou výměnu lyží během závodu mimo to střídání stylu. Pak bych k tomu dal asi intervalovou dvacítku, ta je jasně lepší, než desítka. Desítku bych jezdil třeba jako stíhačku po sprintu, kdy bych k tomu zvedl tu kvótu závodníků, co mohou startovat na MS ze 4 na 6, aby se v tom dvojzávodě mohli prosadit i horší sprinteři, co by pak útočili ze zádních pozic.

Reagovat
smazaný uživatel

Změny budou určitě potřeba, ale nevypadá to, že by vedení běžkařského úseku FIS mělo dostatek mozkové kapacity na to vymyslet něco přínosného. Ale když se v SP jede štafeta, Norové postaví 3 týmy a celkem je jich na startu 10, tak to není úplně dobrá vizitka. Problém pro běžkaře je hlavně biatlon, který ty exotičtější země dokáže přitáhnout mnohem líp. Ale to je asi i tou fyzickou náročností, kdy v běhu na lyžích aby byl člověk top, tak musí trénovat úplně abnormálně (třeba videa z tréninků Norek v posilovně vypadaly jak z reklamy na terminátory + ty největší "psychopatky" jako Diggins ve velkých závodech pravidelně v cíli kolabují a jsou zralé na kapačky).

Ten dnešní závod jsem viděl jen kousek, jinak jsem procházel mezičasy na webu a hlavně Bergane byla dost aktivní, zkoušela i nástupy, zasloužila by si bednu. ale rozhodly zkušenosti. Ona už teda pár závodů za sebou má, jela i Tour de Ski a na sjezdovce byla v top 10. O Sanness jsem neslyšel nikdy, tak jsem jí projel googlem a vyhodilo to její profil na world athletics:

https://worldathletics.org/athletes/norway/nora-sanness-14755279

Takže docela "univerzální" sportovkyně, i když její osobáky jsou z let 2016-18, tak je možný, že už toho nechala a věnuje se jen lyžování.

Reagovat
fabec1222

Tak ona Norská rekordmanka na 10 000m v atletice je Johaugová že jo

Reagovat
Zaschrona

No, i s ohledem na tlak od MOV se bude muset běžecké lyžování snažit měnit - je tlak na menší počet sportovců, i na atraktivnější disciplíny a vyhození disciplín, které jsou založené na výsledcích předchozí medailové soutěže (ohrožuje třeba stíhačku v biatlonu). Já bych to změnil asi nějak takto:

Sprint - těžko něco vymýšlet. Snad se jen konečně vykašlat na neatraktivní tratě ve městech.

Intervalový závod - 10 km asi holt neměnit - delší je moc dlouhý pro TV.

Bodovací závod - inspirace z dráhové cyklistiky - 20 km závod na 5 km okruhu, při každém průjezdu do dalšího kola body pro top 10 závodníků + body pro top 3 na mezičase v půlce okruhu. V cíli dvojnásobné body. Výsledky dle bodů, v případě rovnosti bodů pořadí v cíli.

Skiatlon - s ohledem na náročnost dvě vzdálenosti 30 a 50 km (ta vzdálenost na MS/OH).

Tým sprint - smíšené dvojice.

Štafeta - smíšené čtveřice na 4x7,5km.

Celkem se letos jede 28 závodů mimo MS a TdS. Ideální by to teda bylo za mě rozdělit nějak ve stylu 10x sprint, 6x interval, 4x bodovačka, 4x skiatlon (3x kratší, 1x delší), 2x tým sprint, 2x štafeta.

Tour de Ski pak je trochu oříšek - obecně mi tam chybí dlouhá etapa ve stylu 50 km (klidně s půlením časových ztrát) + bych vrátil poslední etapu taky jako stíhačku. Teď je to trochu moc nevyvážené směrem pro sprintery.

Reagovat
andrew96

Nikdo negratuluje Shiffrin?

Mikaela

Reagovat
smazaný uživatel

Už se to bere jako rutina Rekord super, ale když vidím, jak jede Odermatt, tak by si měla najet náskok, aby jí za pár let nepřekonal on.

Reagovat
andrew96

Shiffrin je mnohem dominantnější.

Reagovat
andrew96

Jaký máte nyní vztah k biatlonu? Já se musím přiznat, že mě už zdaleka nebaví tak jak dřív. Moc rád jsem jej sledoval ještě před tou mánií, pak ještě nějakou dobu, ale zhruba od ZOH 2018 to jde u mě dolů. Celá ta míra pozornosti na mě působí uměle až trapně, vůbec neodráží současné výsledky našich biatlonistů. Očividně nejsem cílovka ČT sport, která se nadále snaží vyvolat dojem, že jde o nový národní sport. Mě ale od sledování naopak odrazuje.

Vlastně se nyní mnohem raději kouknu na kterýkoli jiný sport, jenž měl na teletextu za str. 270 své tabulky. Tj. alpské a běžecké lyžování, skoky a kombinace. Přičemž sdruženáři jsou nyní obzvlášť lukrativní hipsterskou volbou.

Reagovat
Zaschrona

Spolu se sjezdovým lyžováním můj nejoblíbenější zimní sport. Mužskému biatlonu škodí moc velká dominance JTB a Norů obecně, být to takhle dlouhodobější trend, tak to může biatlon hodně přizabít. S ohledem na naše závodníky ta vlna logicky trochu opadla, když každý závod nezávodí Soukalová o vítězství a Vítková, Moravec nebo Šlesingr o desítku. Davidová i Krčmář mohou být medailisté z MS/OH, ale celkově to jsou závodníci u úroveň níž. Pokud tu ale v dohledné době bude zas nějaká hvězda, ten boom zas může být velký.

Reagovat
Azazelo RD

Davidová se možná nemůže rovnat zatím Soukalový, ale Vítkovou, Moravce a Šlesingra bych před ní nedával. A podle mě má stále velký potenciál.

Nicméně mi stále není jasné, čím to je, že nejsme schopni vytrénovat či najít dobrý běžce a když už to někdo v nohách má a přejde do áčka, tak pravidelně běžecky stagnuje, viz Davidová, Charvátová, Štvrtecký. Anebo nám prostě ujíždí svět v běžeckém tréninku.

Každopádně já se rád dívám na laufy, rozhodně mě aktuálně baví víc, než klasický svěťák.

Reagovat
fabec1222

Já se u té své trojice sportů (biatlon, běžky, skoky) snažím odsledovat co nejvíc. Jelikož sleduju tyhle sporty jako takové, tak výkony našich na to nemají vesměs žádný vliv.

U nás je ale obecně zažité chování "fanouška úspěchu" kdy prostě lidi sledujou to, kde se nám daří bez ohledu na to, jestli je zajímá ten sport. Potom maj ale pocit, že tomu vlastně strašně rozumí a maj nutkání se vyjadřovat k jednotlivým výkonům (Třeba Krčmář má letos super sezonu, jezdí krásně vyrovnaně, jenže fans chtěj medaile, a on je prostě širší špička, nikdy nebude jezdit pravidelně TOP3...).

Skoky jsou u nás mrtvej sport, řekl bych, že příští sezonu už bude krom T4M a MS v letech na ČT komplet jen na ČT Sport plus, podobně jako kombinace. To, že ČT upřednostňuje sporty, kde se našim daří, je logický a dává to i smysl, když se v rámci koncepce snaží upřednostňovat domácí sportovce a domácí akce. Biatlon je v rámci těch zimních sportů pořád z tohohle hlediska určitě jednička, sjezd je vázán čistě na Ledeckou, a to jak kvalitativně, tak z hlediska diváckého zájmu. Podobně snowboard, kde ti 99% diváků bude znát jen Adamczykovou.

Reagovat
ACSeRw!n

silena nuda.. ale nebavi me to nikdy.. proste bezkari, co neumi bezkovat.. za me skoky, sjezd a klasicky bezky mnohem lepsi

Reagovat
jenage

Od té doby, co tomu začal rozumět každý tlusťoch s lahváčem v ruce, tak se mi to hodně znechutilo. V podstatě už to občas sleduju jen kvůli bratrům Boeům, kteří jsou mezi zbytkem těch šmatláků na běžkách jako z jiné planety a abych se škodolibě vysmál Charvátové a Václavíkovi, že zase netrefí ani vrata od stodoly.

A jinak mám pocit, že u nás se z biatlonu stala taková sekta, která si myslí, že jsou nade všema. To, co se stalo z areálu v NMnM je mi na blití. Než se tam začal jezdit biatlon, mohl jsem si tam během SP běžkařů v pohodě zatrénovat, v podstatě 5 minut po závodě byly tratě přístupné. Teď to prostě na týden dopředu komplet zavřou a nenadělá nikdo nic. A mohl bych pokračovat dál, ale to by bylo na dlouho.

Reagovat
andrew96

Reaguju na tebe, protože s tebou mám asi největší shodu. Nepovažuju se za fanouška úspěchu, takže právě tím, že se v přenosech na ČT tolik času věnuje každému našemu uprdnutí, se mně biatlon dost znelíbil. Na Eurosportu jsou zase strašně rušivé ty reklamy, neboť biatlon nemá pauzy jako skoky nebo alpské. Jsem náročný no.

Jinak ale ČT odvádí s pokrytím zimních sportů skvělou práci, jen by u biatlonu mohli trochu povolit uzdu.

Reagovat
HorajzmAmmann

https://www.skoky.net/cesky-skok-miri-k-dalsi-zmene-budou-jejimi-vudci-byvali-reprezentanti

Zní to jako šílenost, ale ono to vypadá docela reálně... je tam pouze jedna překážka, pak je cesta volná

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je u nás vůbec v provozu můstků aspoň o velikosti HS100? Reprezentanti asi můžou jezdit trénovat třeba do Polska nebo Německa, ale u juniorů už na to asi nebudou peníze?

Reagovat
HorajzmAmmann

pořádných 0, když přivřu oči tak 4 Rozepsal jsem důvodu a tak, ale EF se odhlásil takže se mi to neodeslalo (díky, nový EF). Jestli to někoho bude zajímat klidně to napíšu ...

Reagovat
fabec1222

Piš

Reagovat
HorajzmAmmann

ok. Omlouvám se, asi to bude delší, jsem rád, že tento sport u nás ještě někoho zajímá, takže mi dělá radost podělit se. Omlouvám se za chyby.

1) Harrachov K-90 - největší problém je celkový stav, těžko říct jak dlouho to může ještě vydržet. Teď se do toho něco narvalo (i díky Polsku), ale nedá se s ním počítat do budoucna. Obrovská nevýhoda je, že se na něm nedá skákat v létě a další velký problém je profil můstku, dneska se už skáče trošku jiným stylem (neskáče se tak vysoko, kopíruješ stráň). Jediné řešení zbourat a postavit znovu. Vzhledem k umístění 20 minut od Desné, hodinu od Lomnice a hodinu od Liberce se jedná o nejdůležitější můstek/areál v ČR, který pokryje malé oddíly na severu. V mometně kdy se řešila rekonstrukce mamuťáku ihned jsem říkal, že to je kravina. Na co bude mamuťák, když na něm stejně nebude skákat žádný náš skokan. Tohle je naše priorita. Poblíž není ani žádný zahraniční můstek.

2) Liberec K-120 - celý areál byl zrekonstruován před MS 2009, Výhoda je, že má přírodní nájezd takže jsou vždy potřeba pouze nejnutnější opravy stopy, hmoty atp... . Jediný areál s umělou hmotou a podmínkama i pro zimu, je zde velké ale... náklady na provoz jsou obrovské i v létě, natož v zimě. V posledních letech se zde v zimě neskáče vůbec, protože ten provoz je abnormální. Vlastník můstků si za provoz říká nesmyslné částky. Bohužel. Rekonstrukce v roce 2009 v podstatě k ničemu. Nehledě na to, že na Ještědu taky dost často fouká...

3) Liberec K-90 - platí o něm to stejné co o bráchovi vedle K-120, ale s tím rozdílem, že profil můstu K-90 je asi ten nejhorší na kterém jsem skákal, ten koho napadlo postavit tuhle ohavnost bych po každém treninku kopnul do vajec. Když jsi bez formy absolutně vůbec neskočíš a nezlepšíš se, pro mládež nepoužitelný... během jednoho treninku si pamatuju, jak jeden bývalý sdruženář po 2 skocích hodil lyže do hajzlu, říkal že na to už v životě nevleze a začal se svlékat. Fakt hrozný, Za hranou máš 30 cm výšku a škrtáš patkama... Když si pustíte nějaké videa na youtube tak ihned pochopíte o čem mluvím.

4) Frenštát K-90 - podobný Harrachovu, starší profil můstku. Jeho rekonstrukce snad proběhla díky Sakalovi, který kolem roku 2000 udělal 100 skoků za 24 hodin, zapsal se do díky tomu do Guinnessovy knihy rekordů. Na tomto počinu jsem byl s mámou, řekl jí, že chci skákat a příští rok se s mámou přestěhoval do Harrachova. Zpátky k věci, můstek má nevýhodu v tom, že se na něm zase skáče jenom v létě, ve Frénu totiž moc nesněží Takže hoši jezdí trénovat v zimě do Szczyrku

bonus:

5) Harrachov K-120 - na něm se v podstatě neskákalo nikdy v rámci tréninků, pouze když se upravil na světový pohár. Součást čerťáku s mamuťákem.

6) Harrachov K-180 - Jeden ze 6 mamutích můstků na světě, dá se říct že teď už 5, protože Ironwood v USA se dal sice dříve za mamuťák považovat, ale od roku 1994, kdy se uzavřel se už více skáče i na těch středních třeba Willingen. Bohužel Harrachov stejně jako Ironwood chátrá a pravděpodobně chátrat bude. Rekontrukce není rozhodně na pořadu dne a doufám, že se budou řešit daleko důležitější můstky než tohle. Profilově nepoužitelný, navíc tam hrozně fouká. Postavit tam ten mamut znovu a vedle K-120 bude dávat smysl až v moment, kdy bude opravený areál kde je K-90. Jediná výhoda ale je, že ten můstek má "jméno" a do Harrachova díky čerťáku a mamutu jezdí i dost turistů.

Takže dohromady 0 moderních můstků pro léto i zimu.

Cestovat na soustředění se dá, ale stojí to čas, peníze. Dlouhodobě nesmysl. Koudelka má třeba rodinu a když přijede ze světáku v pondělí tak si chce v klidu zatrénovat doma. Což úplně nejde... Mladí zase musí chodit do školy, takže je 3x týdně tahat dříve ze školy, jezdit do zahraničí a vracet se pozdě taky nejde. Snad Vám to přišlo aspoň trošku zajímavé..

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Budoucnost teda moc růžová není a myslím, že severská kombinace asi dopadne podobně (ta nejspíš bude bojovat o "přežití" i globálně, když MOV na výzvu FIS, že by chtěli zařadit na OH ženský závod, reagoval tím, že jim pohrozil vyřazením i toho mužského).

Dá se teda říct, že aktivní mamuty jsou v současnosti 4, ale co jsem se díval na wiki, tak ten Ironwood (skákalo se tam naposled 1994 a rekord můstku je 158 metrů) má prodělávat rekonstrukci za 20 milionů dolarů a v říjnu 2024 se bude znovu otvírat, to mě docela překvapilo, protože v USA ten sport není zase tak rozšířený, ale stát Michigan má podle všeho dost peněz. Z toho se dá odhadnout, kolik by taková rekonstrukce můstků musela stát - i když by to třeba u nás bylo o něco levnější, tak moc nehrozí, že by se taková částka sehnala.

Reagovat
HorajzmAmmann

A proto se to snad změní... Doufejme. Severská kombinace na tom je dost podobně, přitom jsem myslel a doufal, že tahle generace Portyka, Pažouta atp bude někde jinde i s těma podmínkama. Teď tam je třeba ganiální Konvalinka a pravděpodobně ho čeká podobný osud...snad ne. Ale to už je na další sloh, který v podstatě souvisí se skokama a o tom bych vzhledem k tomu článku nechtěl mluvit, protože se něco chystá a snad to bude brzy i veřejně....

Ohledně MOV a vztahu k severské kombinaci popravdě moc nevím, je to pro mě nová informace. Já teda doufám, že tak tradičná sport nezabijou. I když chápu, že to moc lidi nebaví, což asi chápu... já taky nechtěl běhat

Ohledně Ironwoodu jsem něco četl, ale myslel jsem, že to je nějaká blbost tak jsem to neřešil. Vidíš to , taky zkusím něco zjistit... Teď se bude asi každý předbíhat kdo udělá větší mamuťák. (Rekonstukce Planice, Vikersundu a pak zase Planice).

Stejně brzo očekávám nějakou šílenost, že někdo postaví můstek kde se bude dát skákat třeba 350 metrů... vůbec bych se nedivil kdyby to bylo právě v USA. Ono se to moc nezdá, ale já bych třeba chtěl trénovat v USA nebo Kanadě. Ty podmínky tam jsou snové. Matura (bývalý sdruženář) tam trénuje a Matura (bývalý skokan, shoda jmen) tam trénoval..

Reagovat
Zaschrona

Ironwood má být HS 180 jako hybrid mezi velkým můstkem a mamutem, největší přidaná hodnota ale má být, že to má být celoroční můstek, největší letní můstek na světě. Plán je, že by tam příští léto mělo být finále letní GP.

Reagovat
HorajzmAmmann

paráda, díky moc za info. Super nápad, letní GP na "mamutu", zní to zajímavě

Reagovat
fabec1222

Legendární závod na velkém můstku při MS 2009, kdy by snad udělali nejlíp, kdyby vlivem větru žádné medaile nedávali

Tendá tam byli poprvé ženské skoky a vypadalo to jako naprostá parodie Spousta těch holek tehdá se sotva odrazila od hrany a přeletěna buben

Chtěl jsem se tehdy jít na MS podívat, protože taková možnost už asi nebude, ale když jsem mámě ukázal ceny za vstupenky, tak mě málem zmlátila a bylo vyřizeno

Reagovat
HorajzmAmmann

Tenkrát by snad bylo nejlepší, kdyby nebylo žádné MS. Nevyhrál to tenkrát Kofler? Ten byl skvělej, já sice měl více rád (překvapivě) Ammanna, ale Kofler byl hrozný sympaťák. Přesně narážíš na to co píšu - Jestěd pořád fouká, proto se tam nedají ani pořádat závody a u holek to byla parodie, protože ten můstek je úplně hrozný. Většina holek a vlastně i dorostenců tenkrát určitě měla problém přeletět ten buden, hrozně nebezpečný pro ně...

Já si teď ani nepamatuju jestli jsem tam byl jako předskokan nebo to byla jiná akce... ? Pamatuji si, že na nějaké podobné akci na Ještědu jsem dělal předskokana a zůstal jsem tam 2. kolo úplně sám s top 10. Takže jsem skákal před Kasaiem mezi pauzou před poslední desítkou, hrozný nervy abych tam nezapíchnul a neudělal ostudu

Reagovat
jenage

A to je tu z toho MS ještě Vesec, na kterém se dá lyžovat na sněhu průměrně tak 3 dny v roce.

Reagovat
HorajzmAmmann

ale v létě se dá aspoň dobře jezdit na bruslích...

Reagovat
HorajzmAmmann

* ve Vesci

Reagovat
jenage

Já tam občas zavítám na kolečkové lyže, na podzim myslím dělali nový asfalt, tak jsem zvědavý.

Jinak dík za obsáhlé info.

Reagovat
fabec1222

Jak vidiš jinak svěťák a obecně formát skoků do budoucna? Podle mě dojde k nějakému propojení letní a zimní sezony. Ten závod na umělé ploše, co byl letos na začátku sezony, tak mě nikterak neiritoval, že to neni na sněhu a vesměs bych s tim měl menší problém, než třeba s propojení se závody na kolečkových lyžích.

Potažmo u skoků mi příjde, že je stále docela snadný potenciál na zkrácení závodu třeba o 10-15 minut. Furt mi příjde, že je zbytečně dlouhá pauza mezi prvním a druhým kolem, tam se dá podle mého klidně 5 minut ubrat. Stejně tak si myslim, že by se dali v rámci 5-10s zkrátit intervaly mezi jednotlivými skoky, což by ti ve výsledku ubralo dalších třeba 5 minut. Dneska je obecně trend mít jednotlivé akce kratší a skoky patří pořád mezi ty nejdelší závody.

Reagovat
HorajzmAmmann

Nevím jestli úplně propojení, ale rozhodně se dá očekávat více závodů na umělce, nájezdovka bude čistý led vždycky. Ono to je ve výsledku pořád stejné a je jedno jestli dopadáš na sníh nebo umělku...

Ta pauza tam je logická, nějakou dobu trvá příprava lyží, takže nemůžeš hned po skoku vyjet nahoru. To znamená, že když někdo ke konci pokazí a bude skákat na začátku 2. kola tak se nestihne připravit. Skokani za sebou jedou celkem rychle, to taky nejde úplně ubrat. Tam je dobře že třeba kamera zabírá skokana i po skoku nějakou dobu, kvůli sponzorům samozřejmě, dost skokanů i třeba ukazuje lyžema na kameru sponzora. Kdyby se to hned přeplo na dalšího skokana tak by to asi udělalo problémy v tomto směru...

Reagovat
Zaschrona

Podle mě bude tlak na to pouštět do závodu méně závodníků, protože nikoho moc nenadchne koukat na krátké skoky z konce top 50, naopak u top závodníků by divák často ocenil třeba i další kolo.

Nepřekvapilo by mě, kdyby byla snaha formát změnit třeba tak, že do závodu půjde jen top 40, do druhého kola postoupí top 20, aby následně top 10 postoupila do finálového kola.

Reagovat
andrew96

Neudělaly skoky značný marketingový krok už tím, že se závodí pozdě odpoledne/večer? (Což mně mimochodem moc nevyhovuje). Tím chci říct, že k nějakým krokům budou nyní tlačeny spíše jiné sporty.

Reagovat
andrew96

Kofler

Reagovat
fabec1222

Jinak vyhrál Kuttel před Schmittem a Jacobsenem, což bylo docela překvapení (ale vzhledem k podmínkám to mohlo skončit i tak ,že vyhraje nějaký Kazach), pač to byl začátek toho období, kdy se mezi sebou prali Amman se Schlierenzauerem.

Kofler tam vůbec neskákal

Reagovat
HorajzmAmmann

Ano myslel jsem samozřejmě jeho Proto jsem to psal v souvislosti se Simonem, páč jsou oba ze Švýcarska Už jsem byl mimo asi včera Díky za opravu.

Reagovat
uff

Mne je aj tak trochu ľúto, že Schlierenzauer nevyhral v individuáli nikdy OH. Z družstiev má tuším jednu zlatú. Súboje medzi nimi boli skvelé. Celkovo začiatok tohto storočia bol pre skoky úžasný. Určite zvlášť pre vás potom ako nastúpil Janda.

Reagovat
Rothbard

Bez Marte a Denise bude příští sezóna v biatlonu nuda :(

Reagovat
fabec1222

Objeví se nová jména, jen je zajímavé, že nekončili hned po ZOH a dali si ještě bonusový rok. Norky tam budou mít te´d docela mezeru. Ingrid to bude muset tahat celé sama. Knottenová je výborná střelkyně, mohla by se prosadit v individuálech nebo stíhačkách, ale je zoufale pomalá.

Reagovat
uff

Hermanová skrz Ms. Predsa len boli v Nemecku. Plus sa jej to nakoniec skvelo oplatilo.

Reagovat
uff

Nemyslím. Hlavne pre vás Čechov čakám skvelú sezónu. Voborníková s Davidovou budú útočiť na najlepšie. Teda ak Makula ostane. Plus budú MS u vás. Čakajte skvelú sezónu.

Reagovat
HorajzmAmmann

Mimochodem když se tady řeší ty skoky - Jakub Fulnek z MB skákal řekl bych asi do 13-14 let

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
Rothbard

Tak i Tirol končí.

Na tu se tak dobře dívalo.

Reagovat
Rothbard

*Tiril

Reagovat
HorajzmAmmann

Ženský první lety a zrovna Vikersund 15 frajerek na startovce a z toho tak půlka bude mít možná problémy přeletět buben (snad ne...). Snad to všechny přežijou ve zdraví Raději bych tam viděl sdruženáře...

Reagovat
fabec1222

Proč jich je tak málo? Čekal bych, že FIS to bude tlačit jako událost, tak že bude lobovat u týmů, aby tam závodnice poslali. Takhle to zavání fraškou

Reagovat
HorajzmAmmann

Protože trenéři tuší, že na to ty holky nemají tak tam nejdou vůbec... Zbytečný je tam posílat.

Reagovat
smazaný uživatel

Riiber včera dal při svém 1. letu v životě 240 metrů.

https://www.dagsavisen.no/sport/ski/2023/03/16/jarl-magnus-riiber-debuterte-med-monsterhopp-i-skiflygingsbakken-i-vikersund/

A na nějakém norském serveru jsem už před pár týdny četl, že Němci by chtěli uspořádat 1 závod sdruženářů se skokem na mamutu v Oberstdorfu.

Co ale vůbec nechápu, jak se mohlo povést - Nor Østvold dal v tréninku rovných 50 metrů. Takže čekáš, že baby zítra předvedou něco podobnýho, jo? Já doufám, že aspoň pár skutečných letů tam bude. Pokud je wiki aktuální, tak ženský WR má už od roku 2003 Daniela Iraschko, rovných 200 metrů v Kulmu.

Reagovat
HorajzmAmmann

Jo však sdruženáři dávají daleko větší smysl...

Sdruženáři to už chystají delší dobu, tak snad to výjde.

Østvold spadnul hned za hrajou, odešla mu lyže... naštěstí tam nejsou vůbec žádné výšky takže úplně v pohodě... Bohužel čekám od holek něco podobného. Pojedou samozřejmě z vysoka, ale stejně si nemyslím, že některé zvládnou přeletět buben, ty rozdíly mezi holkama jsou fakt brutální. Pár holek samozřejmě umí a určitě skočí za 200, Třeba Klinec nebo Althaus by to měla zvládnout, ale ostatní... já nevim no. Moc ty holky nesleduji ale těžký, fakt to bude těžký

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak nakonec skoky od 145 do 180 (cca). Čekal jsem to daleko větší rozdíly. Tak to nakonec nevypadá tak hrozně. Teď jde o to, jestli je můžou pustit ještě z výš aby se skákalo třeba 170-220. Ať si holky dají aspoň poradny rekordy. Je teda ostuda, že většina holek bude mít větší rekord jako já, ale co už

Reagovat
HorajzmAmmann

Klínec 203 WR

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 3. tréninku se to ještě posouvalo, nakonec Loutitt 222 metrů (okno 19), Klinec pak 221 (okno 14). 200 daly i Lundby a Ito, překvapivě ne Althaus. Ti slabší chlapi, kteří tam v kvalifikaci měli problém přeletět stovku, teď asi budou doufat, že je s nimi někdo nebude srovnávat

Reagovat
HorajzmAmmann

Srovnávat ne kdo sleduje skoky tak ví, že ten rozdíl laviček z toho pak dělá úplně jiný sport...

Reagovat
HorajzmAmmann

Ale Loutitt moc hezký skoky...

Reagovat
bobis21

A co je teda tvůj rekord a kde? Takovou důležitou informaci zatajíš!

Reagovat
HorajzmAmmann

Málo. Já kvůli všem těm operacím bohužel neskákal na mamutech, což mi teda vadí dost Já se pak snažil jezdit drtivou většinu tréninku fakt z nízka, protože každý nějaký delší dopad byl riziko že to neustojim a zase se zranim. Kor na těch K-120. Ironie je, ze jsem se definitivně zranil na k-90 v Harrachově 3 dny před FIS cupem Což je tenkrát škoda, protože jsem měl tenkrát formu na Top10.

Skočil jsem si jenom 131 v Liberci. Což vlastně znamená, že většina holek si skočila dál než já i bez Vikersundu Je to fakt ostuda no, proto jsem to nechtěl moc psát. ale co už...

Reagovat
bobis21

Prý ostuda, super Však to je 131 na 120 ne?

Reagovat
HorajzmAmmann

Je to K120 tuším, ale dá se tam skočit i těch 135. Navíc to pravděpodobně bylo dost z vysoka, takže nic moc...

Reagovat
jenage

Respekt.

My jsme kdysi skákali jen na běžkách ve Frenu po našich závodech na nějaké K15 nebo co to tam bylo a stačilo.

Reagovat
HorajzmAmmann

běhal jsi ve Frenu? To se budeš znát s klukama skokanama možná ne?

Reagovat
jenage

Míval jsem tam jen závody tak 20 a více let zpět, když tam ještě býval sníh. Byly tratě ve Frenu, v Rožnově, ve Veřovicích, v Zubří atd. Posledních minimálně 5 let se už jezdí jen Pustevny.

Skokany neznám.

Reagovat
uff

Aký máš rekord? Ty si aj reprezentoval medzi mužmi?

Reagovat
HorajzmAmmann

Jediné co jsou mezi muži reprezentoval byla nemocnice Motol Ne ne, jenom v žákách a dorostu. Na nějaké větší výsledky jsem byl psychicky labilní a pak už i věčně zraněný. Navíc jsem zrovna natrefil na tu generaci dinosaurů Matura, Janda, Sedlák, Cikl ATP takže z těch mladších prostor nikdo moc nedostával. Proto i hodně kluků kolem toho ročníku 91-94 končilo

Reagovat
HorajzmAmmann

Btw, ne že bych se někam dostal. Většinou když jsem jel na nějaké MS končilo to pruserem a vždycky jsem nastal hrozne lidí O tréninku jsem porazil Muranku a v závodě mi dal 20 metrů. Na k-70. Labilní debil no...

Reagovat
Rothbard

Krčmář, Ledecká, Dubovská, Voborníková, Davidová

Reagovat
fabec1222

Pěkné rozlučky v biatlonu Je fajn vidět, že i přes to rivalství v závodech tam fungují asi vesměs velmi dobré vztahy

Plus všechny ty tři hlavní favoritky, které se loučili s kariérou, tak si během víkendu dojely pro podium

Reagovat
jenage

Dobrý rozhovor, konečně se o tom člověk něco dozvěděl.

Reagovat
HorajzmAmmann

super rozhovor...

Reagovat
fabec1222

Tak příští týden už jen skoky a pak půl roku zas hledání smyslu života

Reagovat
Rothbard

Fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten měl smysl jen do doby, než přišel nový design EF.

Reagovat
Rothbard

Jakože bez EF se fotbal nedá sledovat?

Reagovat
HorajzmAmmann

jo...

Reagovat
fabec1222

Tak IBU slušně mrdlo po vzoru FIS a příští rok nás tak čekají "premiérově plánované" zkrácené individuály a na MS v NMNM se bude závodit VEČER!

Cenim klasický návrat závodů do Severní Ameriky, je třeba, aby se tyhle sporty co nejvíce rozšiřovali mimo Evropu.

Reagovat
Rothbard

Proč se vůbec tak málo závodí ve Francii? Přitom patří dlouhodobě k nejlepším reprezentacím.

Reagovat
fabec1222

Biatlon tam neni moc populární. Ani Fourcade tam nikdy nepatřil mezi nějakou špičku popularity.

Reagovat
smazaný uživatel

Holt se vrací doba zkracování (©Hrabal).

Nedávno jsem i někde četl, že IOC chce po FIS, aby se místo 50km a 30km jelo něco kratšího, jinak jim to vyřadí z programu olympiády bez náhrady...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela zajímavý, že Norové mají po dnešní prohře Graneruda s Kraftem pořád jen 1 globus za lety (Stejrnen 2018), takže jsou ze všech zemí, které mají/měli mamutí můstek, na tom nejhůř, protože i Česko má 2 (Sakala 93, 94). Rakousko po dnešku už 9, Slovinsko 6 a Německo 5.

Reagovat
fabec1222

Ende šlus

Pěknej závod na závěr, to co předvedli Slovinci se Zajcem, to jsem snad ještě neviděl Sundat ho o tři lavičky a mít takovouhle kompenzaci, to je teda recept na výhru To bych nechtěl vidět ten let, kdyby skákal z toho normálního okna, to by snad dal tak 260m

Reagovat
jenage

Dnes na ski classics neskutečné záběry z Norska a k tomu Nyenget krásnou klasikou znemožnil ty soupažácké šupáky.

Reagovat
Rothbard

Nevíte, jestli Fabec už našel smysl života?

Reagovat
fabec1222

Za měsíc je Eurovize, to člověk vydrží

Reagovat
Rothbard

To někdo sleduje? Někdo z EF?

Můj život už nebude jako dřív.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Rothbard

I když některé z Vesny bych bral.

Reagovat
jenage

Nevíte někdo jestli skákal Ahonen na mistrovství Finska jak někde psali asi týden zpět?

Reagovat
jenage

Future star.

Reagovat
HorajzmAmmann

dokonce 2

Reagovat
jenage

Skokan na lyžích František Lejsek ukončil v 21 letech kariéru.

Další hřebík do rakve?

Reagovat
HorajzmAmmann

ne...

Reagovat
uff

https://www.sport.cz/clanek/zimni-sporty-lyzovani-problemy-v-norskem-tymu-nejvetsi-hvezda-opustila-reprezentaci-4149279 To ako vážne? Keď má skončiť s týmto športom najväčšia hviezda čo bude potom. Nakoniec bude mať tá Vjalbejová aj prvadu a ešte ich budú prosiť aby sa vrátili. Uff.

Reagovat
jenage

Jestli Klaebo nebude jezdit SP, tak už chápu jak se cítí fabec při hledání smyslu života.

Reagovat
fabec1222

Norové si to nějak pořeší. Ono to je napsané docela složitě a vyhnané do extrému, ale dle mého to skončí tak, že prostě akorát nebude za starty a výsledky dostávat peníze od Norského svazu, ale bude si veškeré výdaje na závodění platít sám skrze sponzory atp.

Reagovat
KnoxXx

bulvarny clanok, staci sa pozriet napr. na Oestberg (nezda sa mi, ze by nebola sucastou SP); Skistad je nieco podobne

Reagovat
andrew96

Klasika od Sportu.

Reagovat
Zaschrona

FIS schválila změny v programu pro ZOH 2026:

- v alpském lyžování se kombinace změní na soutěž dvojic, kdy sjezd a slalom pojede jiný závodník, změna má platit i pro SP; týmový paralelní závod se nepojede

- v běžeckém lyžování stejné vzdálenosti pro muže i ženy

- týmové soutěže ve skocích a severské kombinaci sesekány na formát dvojic, co už byly testovány v SP (primárním důvodem celkové zmenšení kvót pro počet sportovců)

- bude přidán závod žen ve skoku na velkém můstku

- severská kombinace celkově bojuje o přežití v programu, protože byla jasně nejméně sledovaný sport zimních her, jasným problémem i genderová nevyváženost (nedostatečná kvalita ženské kategorie)

- ve skocích na lyžích se srovná počet míst pro muže a ženy

Reagovat
fabec1222

Ty změny ve skocích...No, docela si FIS zahrává, to může klidně skončit průserem, protože chceš uměle rozšířit širší špičku o další země tím, že ubereš místa TOP týmům. Tím pádem se do závodů nedostanou někteří závodníci typu lepší průměr, ale bude tam víc zoufalců.

Ten závod dvojic docela kvituju. Poslední roky se stejně moc týmových závodů neskákalo a nebylo tam mnohy víc jak 8-9 týmů (vyjma MS). Jen je to teda opět konec šance na umístění pro některé závodníky ze širší špičky, protože se do závodu nedostanou.

Reagovat
Zaschrona

Přijde mi to špatně kvůli tradici, nicméně pokud z toho už dlouhodobě je soutěž pořád těch stejných 6-8 zemí a zbytek je vůbec rád, že nějak poskládá tým, je to hodně špatně. V soutěži týmů v Pekingu bylo 11 týmů, příště by to mohlo být třeba 16-18. V tomhle je to změna k lepšímu, bez ohledu na to, že o medaile nejspíš bodou bojovat pořád ti stejní, ale jedna extra země se třeba najde. Pro ty 3. a 4. závodníky z větších zemí to není hezký, ale co se dá dělat.

V SP do toho formátu snadno můžou přidat tým B po vzoru bězeckého lyžování, z toho pohledu by ta soutěž i mohla být atraktivnější. Jsem jen zvědavý, jestli to takto udělají i na MS.

V severské kombinaci platí dost to stejné a holt nějak ten počet sportovců z 55 na 36, kdy se musí udělat místa pro skialpinismus, nějak zmenšit musí.

Reagovat
fabec1222

Fialková těhotná. Aktuálně zatím! na rok přerušuje kariéru, pak se prý uvidí...

Mimojiné je teda těhotných i hromada jiných závodnich, bude nás čekat docela solidní baby exit ze světového poháru

Reagovat
Azazelo RD

Těhotenství je vždy akutálně zatímní stav.

Reagovat
jenage

Už se nám to blíží! Kde bude diskuze?

Reagovat
fabec1222

A budem zakládat? Poslední dobou už do tématických diskuzí vesměs nikdo nechodí. Ve formulích jsme udělali za celý rok sotva 200 příspěvků, přitom ještě loni jich bylo skoro 1500

Reagovat
jenage

Tak budem pokračovat tu?

Reagovat
fabec1222

Já myslim, že klidně zatim můžem. Uvidíme, jestli se někdo přidá Ještě ke všemu letos nejsou ani moc žádné vrcholy sezony, jen domácí MS v biatlonu.

Reagovat
jenage

Momentálně jsem nejvíc zvědavý jak dopadne ta kauza s Julií Simon.

Reagovat
andrew96

Mě zase zajímá, co bude s Braathenem a Klaebem.

Reagovat
fabec1222

Klaebo už se snad se svazem domluvil.

Reagovat
fabec1222

To je totální úlet. Minimálně jsem teda zvědavej, jak se k tomu postaví svaz, pokud jí teda opravdu reálně nezavřou do kriminálu.

Moc si nedovedu představit, jak spolu budou dál fungovat.

Řekl bych, že všichni "spokojí" s tim, že řekla, že jí byla ukradena identita a budou se to snažit zamést pod koberec, že prostě pachatel nenalezen.

Reagovat
fabec1222

Zasloužil by si pořádnou rozlučku v regulérním závodě

Reagovat
tofupust

Reagovat
fabec1222

Ta "naše" nová bobistka Ta by se dala ohnout

https://www.instagram.com/patricia.tajcnar/

Reagovat
jenage

Počkat to je Slovena?

Reagovat
fabec1222

jj

Reagovat
Rothbard

Má pěkné oči

Reagovat
ratusek

Dobrá čubina

Reagovat
Mihi

Peťa zatiaľ extrémna dominancia

Reagovat
jenage

V biatlonu to vypadá na dobrou komedii letos. Už se těším na to klasické české stěžování si na všechno. Nejdřív přípravné závody z plného tréninku, takže velká únava, první závody budou ještě nerozzávodění a nebudou vědět na čem jsou, pak začne brekot na lyže a mázu (to bude letos extra výživné) a na konci už zase budou uvanení z dlouhé sezóny.

Reagovat
fabec1222

A chystáte se někdo na MS? Já mám lístky na štafety a štafetu dvojic. Ubytování jsem kupoval na jaře a sehnal nejblíž v Havlíčkově Brodě.

Reagovat
Kily

jj, závěrečná sobota a neděle + tam budu od čtvrtka a to se chci podívat k trati. Ubytování devět kilometrů od areálu a podle ceny u jediného člověka, který na jaře nevěděl, že se pojede MS a několikanásobně nezdražil

Reagovat
fabec1222

Tak ve čtvrtek jsou závody dvojic, na ty jdu já, to se asi k tratím jen tak bez vstupenky nepodíváš. Pak jdu i v sobotu na štafety.

Tos obvolával nějaké ubytování? Já to řešim jedině přes booking, protože jinak bych se musel s těma lidma bavit, a to by mě dost sralo.

Reagovat
Kily

líná huba holé neštěstí s kamarádkou jsme čekali, až budou k dispozici lístky, hned je koupili a zařídili si ubytování. Jede nás deset, máme to od čtvrtka (nebo možná od středy, teď si nejsem jistý) do pondělí a platíme dohromady necelých 23 tisíc

co vím, tak k trati do lesa by to mělo být zdarma, tam počítám, že bude místa dost

Reagovat
ratusek

"S kamarádkou" jasně, tak pozor, at se nevrátíte tři nebo čtyři

Reagovat
Kily

no problem, to by mě rovnou zabil její manžel, který jede taky, z tohohle strach nemám

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kily

máme tam celé patro, na kterém jsou tři pokoje včetně koupelny a toalety, prostorný obývák a kuchyně. Až se tedy bojím, že mi každou chvíli zazvoní telefon s tím, že rezervace neplatí, jelikož nějací Němci nabídli pětinásobek

Reagovat
fabec1222

V podstatě všechno, cos popsal, je moje noční můra.

Reagovat
Kily

vymlouvat se nebudou jen Charvátová s Václavíkem, ti budou po každém závodě zase smutně mluvit o tom, že po nějakých osmi letech ve světovém poháru pořád nevědí, kde je chyba a proč jim pořád nejde střelba

Reagovat
ratusek

přesně tak.

Nejvíc mě dostává: "co se stalo při střelbě?" A Davidová tehdy "já nevím, asi jsem si špatně stoupla"

Tohle být trenér a slyšet to, tak vrthnu na ten rozhovor a vypleskám ji v přímým přenosu

Reagovat
Kiss Me Polka!

a co by jako měla říct?

Reagovat
ratusek

Ty vole radši nic

Reagovat
Rothbard

Jílek bude komentovat biatlon na ČT A budou tam mít i Soukalovou, to bude příjemné na pohled (na rozdíl od Rejmana).

Reagovat
fabec1222

Jílek?

Reagovat
Rothbard

Tomáš

Reagovat
fabec1222

Zdroj?

Reagovat
ACSeRw!n

Ceska televize

Reagovat
Rothbard

Mohu potvrdit.

Reagovat
Rothbard

Lol, Fabec něco ohledně zimních sportů neví.

Reagovat
Cotton

Co bude příště, nebude znát nějakou pornoherečku?

Reagovat
fabec1222

Koukám na biatlon na Eurosportu

Reagovat
Cotton

Já většinou taky.Na ČT mě štvou ty rozhovory a jak zabírají Čechy na střelnici bojující o 50. místo, zatímco na trati se jede o medaile.

Reagovat
fabec1222

No a byl tragéd Dimitrov

Reagovat
jenage

Tak v kvaldě sprintu o 15 sekund pomalejší časy než loni za podobných podmínek, na 2 a půl minutách... Prej spočítali, že vítěze zpomalí bezfluorové vosky na Vasáku o 20 minut, normální lidi cca o hodinu. Ještě že jsem si Vasák už objel.

Reagovat
fabec1222

Noo, tak že by se Klaebovi ten individuál mimo repre hrubě nevyplatil? Zápletka do sezony?

Reagovat
jenage

Měl covid.

Reagovat
andrew96

A navzdory tomu třetí.

Reagovat
andrew96

Proč není severská kombinace na Livesportu?

Reagovat
ACSeRw!n

tam neni celkem dost veci sem si posledni dobou vsimnul.. web vo hovne

Reagovat
smazaný uživatel

Je nějaká lepší alternativa?

Reagovat
fabec1222

Neni dost responzivní Ne, fakt, ten sport je těšně před smrtí. Jestli ho nevyhodí ze ZOH teď, tak určitě před nějakou další olympiádou a to bude definitivní konečná.

Reagovat
andrew96

Na teletextu měli sdruženáři své tabulky stejně jako sjezdaři, běžkaři, skokani a biatlonisté.

Jinak je samozřejmě velká škoda, co se s nejzajímavějším zimním sportem děje.

Reagovat
ratusek

přesně tak. sice mě irituje Riber, jak z toho udělal závody o druhé a další místa. Ale sleduju to od dob Maninena, Talluse a dalších finů kolem roku 2000. Ted jsou fini stejně jak ve skocích uplně v prdeli.

Reagovat
Kiss Me Polka!

* s nejméně zajímavým

Reagovat
Cotton

Reagovat
Cotton

Tak jsem se díval na startovní listinu biatlonových štafet a Slováci tam v klasickém mixu nejsou. To nejsou schopni dát dohromady 3 ženy a 3 muže?

Reagovat
fabec1222

Nejsou. Přes léto tam biatlon v podstatě skončil. Skončili obě Fialkové a u chlapů taky několik závodníků. Dokonce se letos bude vracet Kuzminová, aby měl kdo závodit.

Reagovat
Cotton

A to nemají nějaké juniory? I kdyby měli skončit poslední, tak je to menší ostuda než vůbec štafetu nepostavit.

Reagovat
fabec1222

Tak jedna věc bude, že klasicky jako ve všem na Slovensku, tak nemaj prachy na to, aby je posílali na svěťáky. Druhá věc je, že jsou to naprostý zoufalci, takže by ta štafeta skončila stejně klidně na prvním úseku. Na to navazující věc je, že nemají vyjete kvalifikační IBU body, aby mohli být ve svěťáku. Plus chlapi můžou startovat v závodech stejně jen dva, takže mužskou štafetu ani stavět dle mého nebudou, protože nevezmou dva další závodníky jen kvůli štafetě. U ženských pak možná štafetu dohromady daj. Je tam mladá Kapustová, takže by to mohli poskládat, když budou chtít.

Reagovat
ratusek

Reagovat
uff

Keďže som pozabudol na túto diskusiu tak píšem až teraz. Ono to má takú dvojitú odpoveď. Je aj není to zlé. Peňazí na mládež aspoň podľa tejto stránky pribúda https://www.slovenskybiatlon.sk/ Problém sú momentálne hlavne muži. No je to len dočasu. Niečo podobné ako ste mali vy zo ženami pred 15imi rokmi. Hlavne Borguľa no aj ďalší chlapci ukazujú veľký potenciál a v junioroch je veľa nádejných talentov. U žien je hlavný problém mladosť a rýchlosť behu. Chce to čas a baby k veľmi slušnej streľbe pridajú hádam aj nejaký beh. Takže na všetko odpovie čas.

Reagovat
cubinho

Nase stafeta nad ocekavani vyborna teda

Reagovat
mayday

Pokud bysme jezdili takhle do pátýho šestýho místa, tak by to bylo super. Hlavně až Jislová onemocní, tak za každou cenu tam dát kohokoliv jinýho než Charvátovou

Reagovat
tofupust

Hezky se na to koukalo. Snad ta vlastovka jaro udela.

Reagovat
ratusek

snad se to jednou sejde na medaili

Reagovat
Mimalu

Lara v úvodu sezóny skvělá, o to větší škoda těch zrušených sjezdů

Reagovat
jenage

Novák! Tohle mi dlouho chybělo.

Plus vyhrál klasicky zase nějaký noname Nor, který původně ani neměl startovat.

Reagovat
fabec1222

Škoda, že nebyl třetí ten Rakušan, o kterém nikdo v životě neslyšel, to by bylo dílo dokonáno

Reagovat
jenage

No, Rakušany už budu asi vždycky brát s rezervou.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Novák co jsem to ted videl?

Reagovat
Rothbard

Novák

Reagovat
Rothbard

Vítězství Nováka v dnešním závodě byl Jens(s)en.

Reagovat
fabec1222

Všichni v biatlonu: Norové nám nakopou prdele. Na jejich lyže nemáme. Jak to s tim voskem dělaj?

Němci: Hold my ski.

Němci hodně dobrej začátek v biatlonu

Reagovat
ratusek

tak uvidíme co další závody

Reagovat
Rothbard

Dubovská byla 7. po 1. kole. Škoda, že nezvládla druhé.

Reagovat
Rothbard

Teď jsem to taky četl. Jde mi z toho úplně mráz po zádech. Tomáš byl komentátorský sympaťák.

Reagovat
fabec1222

Charvátová a její lekce češtiny

Reagovat
Neon

Reagovat
ratusek

Jsem ani nevěděl, že je dnes štafeta. ale jak se dívám na průběh, tak když už se sejdou první useky, tak to posere ta nejlepší a k Charvátové se ani nevyjadřuju. Ta ženská štafeta je prokletá, se to nikdy nesejde

Reagovat
fabec1222

Davidova nějaká potrefená na začátku sezony no. Ale může to být strategie, aby byl vrchol formy na domácí MS. Podobně jako Dorotka, ta je zatim hodně mimo, hlavně běžecky.

Jinak Slovenky zajely docela solidně. Jako jo, 13. místo žádnej zázrak, ale popravdě jsem nevěřil, že letos dokážou někdy vidět cíl a budou vždy tak mezi posledníma dvěma.

Reagovat
KnoxXx

vsak Wierer mala pred tyzdnom 39stupnove horucky a nevedelo sa, ci sa vobec v Oestersunde objavi (pre mna az zazracne uz startovala hned v "bezvyznamnom" mixe)

Reagovat
Rothbard

Z Vobo roste hvězdička. Na svém úseku rychlý běh, rychlá i přesná střelba. Co víc si přát.

Reagovat
Rothbard

Proč vlastně skončily obě Fialkové? Jestli prachy, tak Pavlína neměla sponzory na to připravovat se samostatně? Nebo nějak v kooperaci s jiným týmem?

Reagovat
KnoxXx

lepsia tehotna a ta horsia chcela skoncit aj predtym, tak tychto okolnosti len logicky vyuzila

Reagovat
Kily

první kritika lyží v biatlonu až po týdnu, to je celkem negativně pozitivní

Reagovat
jenage

Tak dalo se to čekat, už se nemohli vymlouvat, že to jsou první závody.

Reagovat
fabec1222

Čekám, že zvlášť letos ladí formu přímo na MS, takže se dá čekat ze začátku horší forma.

Reagovat
ratusek

No zrovna dnes ta neforma dána špatnou mázou

Reagovat
ACSeRw!n

a uz to jede zase to je fakt ostuda

Reagovat
Rothbard

Já letos v biatlonu jako sázkař: vklad 4 jednotky, výhra 10,5 jednotek.

Reagovat
Rothbard

Špatný servis here we go again

Reagovat
jenage

Neříkal náhodou Hamza, že letos bude Davidová ve SP dominovat?

Reagovat
jenage

To tam zase Češi poslali nějaké šmatláky kvůli zítřejší štafetě, aby zase dostali kolo jak letos na MS?

Reagovat
KnoxXx

tak nejako

Reagovat
fabec1222

R.L.Roponenová zpátky ve svěťáku 45 let Neskutečnej nezmar.

Reagovat
fabec1222

https://www.facebook.com/photo/?fbid=763045425853701&set=a.660564109435167 Najděte jednu z nejklasičtějších sportovních chyb

Reagovat
Rothbard

Nějaké tipy na dnešní biatlon?

Reagovat
fabec1222

U chlapů easy money proti JTB. Teď potvrdit proti Braisazové.

Reagovat
Rothbard

Jo, to jsem měl Samuelson vs. jTB, ale taky QFM vs. Lagreid, obojí 1.

Reagovat
Rothbard

Tak Braisaz vypálila rybník hodně soupeřkám a tiket hodně sázkařům.

Reagovat
ratusek

Jestli Davidová bude pokračovat takhle, tak se na to vykašle po letošní sezoně

Reagovat
Rothbard

Markéta úplně v lese, nevím jestli jí to nebaví a ubrečené rozhovory jsou jen póza, ale takhle se vrcholový sport fakt nedělá. Nevím, co by jí pomohlo - jednu zastávku SP si dát pauzu, jet místo SP IBU-CUP...ale takhle se v tom bude víc a víc utápět. Nepodrží ji její jindy silná stránka - běh - a střelbu vidíme všichni.

Vtipné nevtipné jak najednou Hamza a spol vůbec nejsou vidět v TV ..

Reagovat
ACSeRw!n

zenska no.. bud ji nekdo picha hodne nebo malo

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

tak pro ni je hlavní to studium, ikdyž má možná už po studiu nevím. Biatlon měla vždy "na vedlejší koleji" ale jelikož měla výsledky, tak se toho držela. Jestli bude pokračovat v tomhle, tak ji to přestane bavit uplně a nedojede ani ten olympijský cyklus a vykašle se na to.

Na druhou stranu kdo ví, jaký má vztah s těma trenérama u ženských. Jestli ji to sedí nebo ne.

Reagovat
Cotton

Ona už má podle wikipedie dvakrát magistra.

Reagovat
Rothbard

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/biatlon/trener-gjelland-o-davidove-musime-zustat-pozitivni-vypada-to-hure-nez-to-je/6573550e61d8d47534e30be1?fbclid=IwAR29NgB-_fCZYWUolMNRwqGyrb3Tj0-20R27NrcMprvHd8BYBXUrHYpxRE8

By mě zajímalo, co je to to "vypadá to hůře než to je". Jestli nulová motivace, vztahy s holkami, vztahy s trenéry, nějaký bossing nebo sex. Attack...

Reagovat
ratusek

Tak muži dnes perlí

Reagovat
ratusek

Skvělý. Takže zase norská nuda. Ty první dva závodní týdny to nechali zajimavější a od včera zase dominují

Reagovat
fabec1222

V IBU Cupu to samé. Včera sprint další Nordium a další Norové na 6. a 7. místě. Kdyby zejtra Norové postavili tři štafety, tak skončí na prvních třech místech. Dale na lyžích je letos zatím šílený monstrum.

Reagovat
andrew96

Mě to baví.

Reagovat
andrew96

Respektive nehledím na národnost, ale na individuální výkony.

Reagovat
ratusek

To mě nebaví. A mužská štafeta je uplně o ničem. Mám rád vyrovnanost a ne aby v první 15 bylo 7 norů

Reagovat
jenage

Je to jednoduché, Noři lyžují, zbytek jezdí na běžkách. Až se zbytek zemí naučí lyžovat, tak to možná bude vyrovnané, ten rozdíl je na první pohled patrný.

Reagovat
ratusek

zvlášť ted navíc s tím novým mazáním

Reagovat
andrew96

Tak ono je to vyrovnané alespoň mezi Nory. A vůbec: vždyť to byl jen jeden takový závod.

Reagovat
ACSeRw!n

Jilek zase jede bomby

Reagovat
Kily

wow, klobouk dolů před Málkem za hodnocení dnešní štafety

Reagovat
Rothbard

Co řekl?

Reagovat
Kily

absolutní ostuda, omluvil se fanouškům, bída na střelnici, jako trenér to vzal i na sebe a bylo tam ještě něco. Dost mi to zavadilo o uši, jak jsem to poslouchal, žádné řeči o tom, jak se všechno (stejně jako u jiných reprezentací) ladí na MS

Reagovat
ratusek

tak ti muži jsou uplně mimo. Škoda zranění Mikysky. Krčmář je i tak nejlepší.

Celkově je zarážející, že se nepodchytil ten boom 5-6 let dozadu. Čekal jsem, ze se z toho vytříská víc.

Reagovat
Kily

i to, jak jsme si před necelými dvěma roky po MS juniorů malovali, jak tam je budoucnost a vlítnou tam mladí kluci, kteří budou sbírat zkušenosti a pak to potáhnou. Tam je to zatím taková hitparáda, že v jejich konkurenci má nadále jisté místo Václavík

Reagovat
ratusek

To stejné Štvrtecký. To po každém závodě slyšíme "Nevím, co se na té stojce stalo", "fakt netuším, co jsem udělal špatně" atd atd

Reagovat
Kily

přitom Štvrtecký měl tu první sezonu docela povedenou, u něho má ta střelba hodně klesající křivku

Reagovat
ratusek

Celkově jsem myslel, že největší úspěchy budeme mít ve smíšené štafetě (2+2) a že sem tam něco odvede Davidová ve svých závodech. Bohužel se štafety nesejdou snad nikdy, ať už v ženách nebo smíšených, a Markéta tuhle sezonu je zatím mimo uplně. A po tom jejím rozhovoru včera po štafetě to vypadalo, že se snad na celej biatlon vykašle.

Doufám, že aspoň Voborníková bude pokračovat ve stoupající tendenci a Jesica, že si udrží svůj celkem vysoký standard. Kdyby k tomu byla fungující Davidová, tak by se ten uspěch v ženské štafetě měl dostavit. Uvidíme.

V mužích se za těch posledních sezon protočilo tolik jmen a smutný je, že je pořád jedničkou Krčmář.

Reagovat
Azazelo RD

Tak ono je to težký. Ony ty juniorské medaile mohou být k prdu, když ty seniorky mají výkonnost 10 let. Navíc opravdová juniorská hvězda bude jezdit dospělý už v juniorském věku.

Davidová to ještě dá, akorát je možné, že nikdy nebude mít konstatní výkonnost, ale prostě si těch pá medailí za sezonu udělá. Možná ji měli nechat pomalu střílet i nadále a soustředit se na běh, než dělat každou sezónu revoluci.

Štvrtecký to tenkrát tahal během a byl mezi našema chlapama jedinej opravdu lyžař a bohužel už ani tomu nezůstalo.

Ale jinak bych ty výsledky neviděl tak hrozně, už byly mnohem horší sezóny.

Reagovat
ratusek

Jasně. Ale jak jsem psal, tak jsem čekal, že ten neskutečný boom, co byl pár let zpět a je vlastně pořád, tak přivede talenty nebo se aspon vybrousí jeden diamant u mužů i u žen a zbytek bude aspon průměr. Ano, nemůžwme se měřit s velmocema a jsou na tom země i hůř, ale ty nezažily takový boom.

Ale jen to ukazuje, že ten sport u nás stojí za hovno. Dělá se to srdcem a to stačí jen na určitou uroveň, jak to člověk chce posunout, tak se musí zaplatit lidi.

Přitom peněz se do biatlonu narvalo neskutečné množství, měli jsme jedni z prvních ten servisní kamion. Ale holt nejhlavnější i tak zůstává důraz na lidi a ty na trenérských a manažerských postech máme slabé. Egil by se měl pakovat, je tam hodně dlouho a nic.

Reagovat
Azazelo RD

Mě asi nejvíc zaráží, že pravidelně junioři přichází o svoje kvality v běhu při přehodu do áčka. Markéta bývala úplně mezi nejlepšíma v běhu a dokázala tim kompenzovat tu pomalejší a případně nepřesnou střelbu. Štvrtecký dokázal konkurovat i některým běžkařům v klasice na kolcích na Ještěd a teď prd.

Jinak si myslím, že ten biatlon ještě funguje nejlíp ze zimních sportů.

Reagovat
ratusek

Souhlas. Markéta zrychlila střelbu, letos i znepřesnila a ještě navíc zpomalila běh. U ní bude problém jinde, buď v hlavě nebo si nesedla s trenéry a minulou sezonu to ještě nějak fungovalo, ale ted ji to nevyhovuje. Ikdyž Voborníková jde nahoru a Jesica si drž standart. A je chyba, že trenéři nepoznají, že k Markétě asi musí přistupovat jinak. To svědčí o urovni trenérů a tu my nějak extra valnou asi nemáme. Navíc ti lidi se tam točí furt dokola už třeba 6 let.

Štvrtecký běhá rychle myslím pořád, ale ta jeho střelba je šílená.

Biatlon funguje nejlíp, protože je nejvíc sledovanej právě díky tomu boomu a šílenství co vypuklo a ted na domácím MS to bude ještě větší.

Tak ono moc konkurence taky nemá. Skáče jen Koudelka. Ve sjezdu máme Ester, která sbírá uspěchy jen díky tátovi. Svaz ji nějak podporuje od doby, co má uspěchy. A to myslím hrozilo snad loni, že se se svazem ani nedomluví. To stejné Samková. Ostatní nejezdí nebo když jedou tak nepostoupí do druhého kola. Ikdyž ta Capová body sbírá ve slalomu.

Severská kombinace tam to dělají snad už jen z nostalgie. Jo a běh na lyžích, tam nějak ten Novák měl medaili ze světáku nedávno. Ale extra to moc lidí nesleduje.

Takže nějaké úspěchy jsou, ale je to dáno jednotlivci, kteří se moc extra nespoléhají na příslušné svazy.

Není to sice zimní sport, ale jak to u nás funguje asi dokládá ta situace s Bursovou (velmi talentovaná badmintonistka), která radši reprezentuje Německo

Reagovat
Rothbard

Dubovská nás reprezentuje a pravidelně sbírá body ve slalomu, ale jinak 10/10 souhlas.

Reagovat
ratusek

Jo Dubovská spletl sem si ji s Capovou

Reagovat
fabec1222

Plus teď nějaká ta sportovní rada či co komplet zařízla krasobruslení, což bylo dřív u nás v podstatě zimní dvojka hned po hokeji.

Reagovat
ratusek

to mě nějak minulo. jo to jsem vlastně četl dnes. Zajimavá volba sportů

https://www.idnes.cz/sport/ostatni/narodni-sportovni-agentura-preferovane-sporty.A231214_120658_sporty_rou

Reagovat
fabec1222

A ještě nezapomeň na Sáblíkovou, kdy stadion pro ní začal stavět snad už Topolánek

Reagovat
ratusek

Rychlobruslení jsem tam zapomněl dát, vzpomněl jsem si na něj až po odeslání a nechtěl jsem psát další "moudra"

Reagovat
Kily

mně vždycky přišlo, že si Davidová nedovede ideálně rozvrhnout síly, cca 80% závodu super a v posledním kole na ty nejlepší začala ztrácet

Reagovat
Cotton

Tak co má říct, když se ho pořád ptají na tu stejnou blbou otázku

Reagovat
ratusek

Já vím

Reagovat
Rothbard

Muži alpští lyžaři si letos moc nezazávodí

Reagovat
Mimalu

Reagovat
fabec1222

Hodlá to FIS nějak do budoucna řešit? Tenhle sport já vyjma ZOH vůbec nesleduju, ale příjde mi, že se to poslední roky děje docela často.

Reagovat
ratusek

Ty vole kdyz už Charvátová zajede výborně, tak to poserou ty ostatní asi se nám to nesejde nikdy

Reagovat
fabec1222

No jsem zvědavej, jestli se Davidová přes sváteční pauzu probere. Chtělo by to už pak vidět jasný progres směrem k MS, jinak je zralá na IBU Cup.

Reagovat
Azazelo RD

Hovno na ibáč. Ty si dej mokrej hadr na čelo.

Reagovat
jenage

Netrénuje v repre pořád střelbu ten Američan, co na olympiádě ani nepoznal svůj terč? To by mnohé vysvětlovalo...

Reagovat
Kily

Matthew Emmons

Reagovat
jenage

Gaj Trček: „Roman Koudelka může do TOP 20 skákat i v pyžamu“

Pěkně se mu to vrací.

Reagovat
ratusek

Tak co dnes Markéta?

Reagovat
Rothbard

Nawrath + Knotten

Reagovat
Zaschrona

Zabystřan kariérní maximum ve sjezdu - 20. místo ve Val Gardeně se ztrátou jen 7 desetin s člslem 63. Top závod s vítězem s číslem 34.

Reagovat
ratusek

četl jsem. Víc takových úspěchů.

Reagovat
Mimalu

Reagovat
ACSeRw!n

pojedou dneska holkam lyze?

Reagovat
Rothbard

Voborníková super, ale ta Markéta nevím nevím. Tam to zachrání jen OnlyFans

Reagovat
ratusek

adeptek na OF je ve startovním poli víc

Reagovat
Rothbard

Wierer, Vitozzi

Reagovat
ratusek

Vitozzi

Reagovat
Cotton

Já bych radši OF u Voborníkové

Reagovat
Rothbard

Dobrý den, chcete moje fotky?

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rothbard

Po 4 letech zapsaly 3 české biatlonistky top10 výsledek v jedné sezóně.

Reagovat
ratusek

tak ještě aby se sešla štafeta

Reagovat
andrew96

Zubčić tpc co to bylo v tom 2. kole . Jak urvaný, ale zároveň hbitý, mrštný vagón.

No... ale pak je tu Odermatt.

Reagovat
fabec1222

Ty tratě v Trondheimu na klasické lyžování jsou dělané snad přímo na míru Klaebovi. Příští rok na MS ani chlapi nemusí jezdit a můžou dát všechny zlaté jemu. Obzvlášť ten sjezd ve sprintu do cíle je slušná komedie, kdy mu nebude moct nikdo konkurovat.

Reagovat
jenage

Tak snad mu tam konečně padne ta padesátka a může spokojeně skončit.

Reagovat
andrew96

Jinak Lenzerheide na biatlon fajn, co?

Reagovat
ratusek

ta atmosféra byla parádní. Škoda, že švýcarské výkony byly průměrné. Ale jako oživení se to povedlo.

Reagovat
andrew96

Atmosféra super a ještě k tomu to alpské prostředí... stejně rád sleduju scenérie v Le Grand-Bornand. Vůbec by mně nevadilo, kdyby se zrovna tyto dvě střediska onen víkend před Vánoci pravidelně střídala. Upřímně mě jsou takové destinace bližší než "umělé" NMNM.

Reagovat
Zaschrona

Lenzerheide je paradoxně ještě víc umělá destinace než NMNM. Tam má alespoň běžkařský závod desítky let tradici, Lenzerheide ale i ohledně běžek funguje jen 10 let. V podstatě jejich inspirace pro projekt na biatlon v zimě a horská kola v létě je okopírovaný právě od nás.

Osobně bych trochu omezil zastávky Němcům a Ansterselvě, chápu, že ty zastávky mají obrovskou tradici a Němci dlouhodobě ten sport platí, ale nemyslím si, že tam je nutné všude jezdit úplně každý rok, jednou za 4 roky by se mohlo vynechat. Ono paradoxně je štěstí, že se každý rok přestalo jezdit do Ruska, i vypadlo Bělorusko, jinak by nebyl vůbec prostor. A to se letos pojede zas objíždět stodola na trestném do Ameriky a mrznout do Kanady.

Reagovat
andrew96

Ok, už nic nepíšu.

Reagovat
Zaschrona

To neber vůbec zle, se mi taky Lenzerheide líbilo.

Reagovat
ratusek

bohužel to Německo nezmizí protože celej ten cirkus platí. Ta USA tour je na hovno, ale jednou za čas to tam IBU musí dát no.

Jinak bych třeba přidal jeden termín právě pro NMNM nebo Švýcarsko, případně jinde at se tam klidně jezdí každý rok. Když v těch lokalitách je neskutečná atmosféra. Ale pak by to zase omrzelo no

Reagovat
Zaschrona

Mohli by přidat extra zastávku jako ten Opener, co dřív bylo před covidem v plánu. Ta úvodní zastávka je teď nově stejně roztažená do dvou víkendů. Akorát kvůli počasí se tam stejně bude muset točit nejspíš jen Švédsko a Finsko.

Jinak se má začít stavět nový velký biatlonový areál ve Wisle hned za našimi hranicemi, takže docela brzo do toho vstoupí s ambicemi další země. A Estonsko bude příští rok.

Reagovat
ratusek

V Polsku tam bude narváno. I když ti jedou hlavně skoky ne? Nevím jal to mají s ostatníma sportama v zimě.

Ještě jeden dva víkendy by to chtělo do divácky atraktivních destinací

Reagovat
jenage

Hlavně je čerstvě otevřený areál v Jakuszycích, ale nevím, jestli tam jsou ambice na SP, každopádně je to tam docela megalomanské.

Reagovat
Zaschrona

Tohle právě vypadá ještě megalomanštější, dokonce i tunel v létě...

https://www.thefirstnews.com/article/polish-architect-named-best-in-the-world-for-james-bond-style-mountain-top-ski-centre-43071

Ten skokanský nájezd v tunelu je taky mazec, jestli to teda vznikne.

Reagovat
jenage

Blázni.

Reagovat
fabec1222

Sice by se mohlo zdát, že probíhá Vánoční pauza, ale nezapomínejte, že 28.12 jsou klasické závody na stadionu Schalke: https://www.biathlon-aufschalke.de/biathlon-2023#starterfeld Vysílá každoročně Eurosport.

Potom pochopitelně už tradičně T4M a poslední roky se už i na Silvestra jezdí TDS

Reagovat
Rothbard

Portyk konec kariéry

Reagovat
andrew96

Rozumím zdravotním problémům, ale i tak velké zklamání z jeho kariéry.

Reagovat
andrew96

MS U20 se komentuje kde?

Reagovat
fabec1222

Někdo se na to ptal v diskuzích, a žádný odkaz na diskuzi se tam neobjevil, takže asi jedině OT v článkových diskuzích.

Reagovat
andrew96

Sarrazin vs. Odermatt. Hodně epic.

Reagovat
fabec1222

No říkal jsem si, že by se naši mohli třeba odreagovat na té biatlonové exhibici, ale ten první poločas je teda od nich slušnej odpad Obecně takovéhle ztráty po poločase tam nepamatuju

Reagovat
fabec1222
Reagovat
jenage

Koudelka konečně oblíkl to pyžamo a skočil do top 20?

Reagovat
jenage

Jo a Klaebo nejede Tour de Ski. Zase chcípák.

Reagovat
fabec1222

Aspoň to bude zajímavé v soboji o první místo. Najednou je to hodně otevřený.

Reagovat
ratusek

Reagovat
jenage

Šance pro Nováka.

Reagovat
fabec1222

Řekl bych, že se bude rozhodovat až na sjezdovce. Nemyslim si, že by někdo dokázal urvat nějaký rozhodující náskok už před ní. Golberg, Krueger...Otazník bude Amundsen, jak zvládne sjezdovku. Pak můžou překvapit Pellegrino, Moch, Halfvarsson. Mohl by to být opravdu zajímavý ročník.

Reagovat
jenage

Golberg a Amundsen asi docela favoriti ne? Narozdíl od Kruegera a spol. umí i zasprintovat. Halfvarsson počítám, že bude mít nějaký svůj klasický výpadek, i když bych mu to přál.

Reagovat
fabec1222

Tak Novák je taky K.O. po nemoci. Říkal, že to nejspíš celé nezvládne a v průběhu odstoupí.

Reagovat
Mimalu

to bylo bohužel jasné že má po sezóně

Reagovat
fabec1222

Perttu Jinak to má na Tds Amundsen nakonec ložené zadarmo. Většina ostatních favoritů leži doma s covidem, nebo jsou těšně po něm.

Reagovat
jenage

Perttu dneska.

Reagovat
fabec1222

Tak to už zajel svůj normál Nečekám, že by do konce kariéry ještě včerejšek zopakoval

Jinak teda covid do toho brutálně háže vidle, v podstatě ještě víc, než když se v minulých letech dělali kvůli němu opatření. U žen jsou snad všechn vyjma Diginy v nějaké (post)covidové fázi a je to brutálně znát na jejich výkonnosti.

Reagovat
fabec1222

Tak Innsbbruck zas díky podmínkám nejspíše rozhodl T4M.

Reagovat
andrew96

Mmch byli jste někdo osobně na T4M? Rád bych příští rok jel. Vždy mě fascinovala ta jáma pod Bergiselem, ale Vlášek zase hypoval Oberstdorf. Určitě mě neláká GaPa.

Reagovat
Zaschrona

No, na Turné ne, ale na všech můstcích turné jsem byl v létě. Z mého pohledu vypadá nejzajímavěji určitě Innsbruck, nejblíž civilizaci nad pěkným městem, unikátní aréna s OH historií, jen to prý je trochu horší s frontami na záchody a jídlo. Výhled z restaurace shora na hřbitov je fascinující.

Oberstdorf je nejmodernější, navíc můžeš vidět i mamuta a není to taková zajížďka ani na Neuschwanstein, ale s ubytováním to bude blbý. Ga-Pa se mi líbilo, se spojením s Zugspitze, za mě by to asi byla volba hned po Innsbrucku, asi by to šlo i spojit. Bischofshofen finále, ale dopravně asi nejhorší, nejméně moderní můstek a vybavení. Ačkoliv letní spojení s Orlím hnízem, Königssee, Bertechsgadenem a Salcburkem bylo fajn, v zimě to zas tolik necítím.

Reagovat
andrew96

Super, díky.

Reagovat
fabec1222

Na Innsbruck bych nejel z toho důvodu, že tam diskuješ docela velkou šanci, že závod vůbec nebude, bude jen jedno kolo, nebo si z toho čekání pod můstkem odneseš brutální nachlazení

Reagovat
Zaschrona

Jo, to je fakt. O důvod víc raději vzít najednou aspoň dva můstky.

Reagovat
jenage

Noo tak chumelenice v Davosu z toho dneska dělá parádní závody. Jestli Amundsen promaže, klidně to může ještě prosrat.

Reagovat
fabec1222

Má to ložené. Druhej by měl bejt v klidu Moch, kterej jim nakope prdel na sjezdovce. Otázka co Doennestad, kterej nikdy sjezdovku neběžel. U žen to bude vyrovnané o druhé místo mezi Heidi a Kerttu.

Reagovat
jenage

Teď už jo. Škoda, že tam přestalo sněžit.

Reagovat
ACSeRw!n

odpoledne s Capounem a Katkou co vic si prat

Reagovat
jenage

Čapoun se naučil nové slovo "atomizovaný". Už jsem to dnes slyšel asi třikrát.

Reagovat
fabec1222

A minule jel zas pořád All-rounder Nedá se svítit, prostě u Čapouna už je poznat ten věk. Už dost nestíhá ani to lyžování.

Reagovat
Zaschrona

Wow, Janatová

Reagovat
Rothbard

Hot af.

Reagovat
ratusek

Tak biatlonisti dnes nezklamali uvidíme, co samice od půl třetí

Reagovat
ACSeRw!n

40. misto nejlepsi to asi muzou rozpustit uz

Reagovat
Kily

nakonec 41., takže ani za bod... na druhou stranu vůbec poprvé se letos všichni chlapi kvalifikovali do stíhačky, výkonnostní křivka jde nahoru

Reagovat
ratusek

forma před MS stoupá

Reagovat
KnoxXx

uz su vsetci rovnako marni, progres

Reagovat
fabec1222

Markéta pořád bída teda. Čekal jsem, že tady už se to začne lámat, protože MS už se vážně blíží, ale dneska to bylo teda super špatný, stejně tak jako na Schalke, kde to byla tragédie.

Reagovat
Kily

místo "už to nemůže být o moc horší" si můžeme začít říkat "teď už to doopravdy nemůže být o moc horší"

Reagovat
ratusek

Absolutně nepodchycený a nevyužitý boom, co před těma 6 nebo kolika rokama začal. Jestli takhle budou pokračovat, tak budou rádi že vůbec poskládají štafetu za pár let.

Uvidíme co MS, ale tam stejně bude max 1x TOP10 Markéta nebo Tereza. Po MS vyhodnotit, radikálně proměnit realizační týmy a začít od znovu. Ale to se opět dostáváme k tomu českému specifickému rybníčku, kde se tam furt točí v různých funkcích Málek, Rybář, předtím Vítek. Emmons je evidentně na hovno, protože ta střelba se snad zhoršuje ne? Kromě Jess. To se dá říct i o Egilovi, který přesluhuje a výsledky nikde.

No jsem z toho zklamán, že ten biatlon jde do sraček, ve kterých jsou víceméně všechny zimní sporty u nás když nepočítám silné individuality Ester a Samkové, ktré jak jsem to psal výše, se vypracovaly samotné a ne díky svazu

Reagovat
fabec1222

Pořád stačí, aby nějak senzačně spadla placka na MS, po vzoru ZOH 2018, a budeš mít sezonu vyhlášenou za vydařenou

Reagovat
ratusek

No a to je špatně. Ten ustup je viditelný a nezmění to ani placka. Navíc absolutně netuším, kdo by ji mohl získat

Chyba je v systému. Takže by se tam měli zamyslet a radikálně to přebudovat a najmout lepší trenéry a přestat si hrát na kamarádičkování, ale počkat, my jsme vlastně v ČR, takže nic.

Nevíš náhodou proč po tom slavnostním oznámení odešel po chvíli Bajčičák?

Reagovat
fabec1222
Reagovat
ratusek

Ahá. Zajimavé. Asi se těm primadonám nechtělo makat. Ale kdo ví. ti šneci by změnu potřebovali všichni. Ovšem v tomhle věku už asi nějak extra zrychlit nejde. Neběžkařím, takže nevím, zda jde ještě změnit nějsk technika, kterou člověk má zajetou. Asi to trochu jde, ale asi kvůli tomu nějak extra nezrychlí.

Reagovat
jenage

Tam bude dle mého názoru problém s metodikou tréninku, Krčmář místo aby byl teď na vrcholu, tak se spíš zhoršil nebo maximálně stagnuje a ostatní se zlepšili. Techniku naši nemají úplně nejhorší, proti třeba Dollovi, potažmo vlastně všem Němcům jsou to páni lyžaři a stejně jsou pomalejší.

Reagovat
Kily

Němci letos na lyžích super, jim se povedlo udělat takový skok, že jako jediní dovedou konkurovat i Norům

Reagovat
jenage

To jo, ale dívat se na ně nedá.

Reagovat
ratusek

Krčmář měl podávat své nejlepší výkony a on stagnuje nebo se zhoršuje. Holt to jde za trenérama a celým systémem

Reagovat
jenage

Právě, s tím jejich tragickým během tam má za předpokladu nuly na střelnici šanci na medaili fakt jen ta Davidová. U zbytku by to musela být nějaká extra haluz v kombinaci se selháním ostatních.

Reagovat
ratusek

ještě pár takových závodů a za dva roky už ten biatlon v TV bude jen na OH a boom skončí

Reagovat
Kily

ještě Charvátová má slušný běh, nakonec budeme doufat v zázrak jako kdysi, když se doopravdy trefila a brala bronz

Reagovat
Kily

za vydařenou by sezonu prohlásil svaz, fanoušci by to podle mě nepřijali a nenechali se opít jednou medailí, stejně jako média. Stačí se podívat na poslední bronz z MS v hokeji, ukončilo se dlouhé čekání a byl to úspěch, ale spousta lidí ví a připomíná, že to bylo bez Bolševiků a v zápase o třetí místo bylo rozhodujícím faktorem to, že Američané byli nuceni hrát na čtyři obránce a ve třetí třetině jim prostě došlo. A taky že ani ty výkony nebyly stoprocentní a táhli to veteráni Červenka s Krejčím + přiletěl Pasta

Reagovat
fabec1222

V hokeji, pokud udělaj medaili letos, na domácím MS, tak se to bude brát jako druhé Nagano a bude se z toho žít dalších deset let úplně v klidu.

Reagovat
Kily

možná Lojza, dalších deset let se jinak snad bude žít z toho, jací kluci byli v loňské a letošní dvacítce, tam je příslibů poměrně dost

Reagovat
fabec1222

Tyhle přechody z juniorů mezi dospělé jsou mnohdy dost nevyzpytatelné. Viz naše generace U20 z fotbalového MS...

Reagovat
Kily

to jo, ale hokejisti do toho přechodu půjdou alespoň nějakým způsobem připravení, díky tragičnosti místního systému hrají většinou za mořem a procházejí jinou výchovou, která je na dnešní hokej lépe vybaví po všech stránkách

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Spíš se to prostě vrací do normálu. Byli jsme zvyklí na Soukalovou a Moravce, teď si zas musím zvyknout na průměr a občasný dobrý výsledek.

Reagovat
fabec1222

Jinak ta Kapustová v biatlonu vypadá pro bratry poměrně zajímavě Pokud dokáže zamakat na běhu, tak by nemělo nic překážet tomu, aby jezdila okolo TOP10-15.

Reagovat
Rothbard

Charvátová V ní něco bude...

Reagovat
ratusek

Jo něco by v ní být mělo

Reagovat
fabec1222

Kobajaši 4x 2. místo Nekoukal jsem do análů, ale řekl bych, že po hodně dlouhé době, kdy T4M vyhrál někdo bez výhry v závodě.

Reagovat
jenage

Myslím, že jsem zaslechl něco jako 9. v historii co vyhrál Turné bez výhry.

Reagovat
Kily

54/55 Hemmo Silvennoinen

55/56 Nikolay Kamenskiy

69/70 Horst Queck

70/71 Jiří Raška

71/72 Ingolf Mork

85/86 Ernst Vettori

88/89 Risto Laakkonen

98/99 Janne Ahonen

Reagovat
ratusek

Ahonen

Reagovat
andrew96

Njn, turné je o 8 skocích, ne o 4 závodech. Kobajaši je pán.

Stejně by mě ale zajímalo, kdyby byl ve stejné pozici Kraft, jestli by jej na Bischofshofenu taky nenechali vyhrát. Rozhodčí mu včera přáli.

Reagovat
Rothbard

Kam jako stříleli Francouzi?

Reagovat
fabec1222

Sophia si tam sjezdovku vyhopkala v tréninkovém tempu Ta si to tam šla dát pak ještě jednou, aby se aspoň trochu zadejchala.

Jinak teda Diggi za mě jednička co se týče vzhledu, ale ten pohled na ní dost bolí. To už je fakt o zdraví, co ona dělá. To jednou nemusí skončit dobře. Brutálně chodí za hranu.

A Čapoun teda nahodil zajímavé téma, že se v Norsku řeší návrat Johaugové. Popravdě bych se Norům ani nedivil, kdyby jí klečeli na kolenou před barákem a snažili se jí ukecat. Domácí MS za dveřma, a nevypadá to na reálnou šanci na zlato, max. nejspíš ve sprintu.

Reagovat
ratusek

„Už od léta se držím jednou nohou mimo dění v týmu, nechci se nechat stahovat dolů náladami okolo mě. Radši si žiju takovou vlastní pohodu.“

Tak to vypadá, že jsme tu měli pravdu, a že to v tom týmu, alespoň ženském, není optimální. Kdo ví, co tím Charvátová myslela. Ale už ten slavnostní příchod a tichý odchod Bajčičáka po pár dnech nevěstil nic dobrého

Reagovat
fabec1222

Tak ono problémové to bylo už za éry Soukalová - Vítková. To, že je Soukalová úplně vypatlaná, bylo veřejné tajemství už v době, kdy závodila, a když se pak nechala zmanipulovat Koukalem do pozice celebrity, tak to celé vyeskalovalo. V týmu se s ní pak měla ke konci bavit už jen Landová, se kterou to táhli už od dorostenek.

Vítková byla zas šílená sólistka, která nezvládala konkurenci. Na pokoji mohla být jen s výrazně horší závodnicí.

Reagovat
ratusek

Tak o té Soukalové se to vědělo. Ale že to bylo až takhle, to jsem netušil. A to o Vítkové mě taky dost překvapuje.

No jo, holt se ukazuje, že ženský kolektiv obecně je strašně křehká věc a že intriky, pomluvy a jiné podobné věci, jsou tam asi normální

Reagovat
fabec1222

Tak co já postrádám, je jakákoliv práce s psychologem, což je vidět i u Charvátové, která má se sltřebou problém hlavně v hlavě.

Reagovat
Azazelo RD

On to je asi dost obecný obrázek ženského sportu. Možná je i dost specifické, že oproti jiným sportům (v letních alternativách jako cyklistika, tenis, atletika) musí být ten biatlon dost ponorka. A pak přeci jen hlavně ta ženská repre po té předchozí generaci má na sobě vysoká očkávání na výsledky.

Mně asi nejvíc vadí, že ti junioří nebo nově příchozí do dvou let od vstupu do áčka ztráci rychlost na lyžích. I ta Davidová patřila dřív pravidelně mezi nejlepších top5 běžkyň. A pak máme takové šedé závodníky nevynikající ani v běhu a ani ve střelbě a s tím prostě medaile nepadne. Na drouho stranu nejsem schopen objektivně posoudit, nakolik je v biatlonu ten běh bržděn úmyslně kvůli střelbě.

Reagovat
Rothbard

Eva Puskarčíková je v tom.

Reagovat
Mimalu

Odermatt je blázen

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kiss Me Polka!

sarrazin vetsi, ze s nim dokaze drzet krok

Reagovat
Cotton

Proč jezdí sprinty jen 4 Češky? Vždycky v rozhovorech mluvili o bodování zemí, že potřebují udržet pozici, aby mělo Česko 5 míst, ale stejně pátou nenasadí.

Jinak Charvátová

Reagovat
Zaschrona

Pátá by měla minimální šanci na body, ať pojede jakákoliv. Objíždět ve stejném termínu IBU Cup, kde se taky hraje o podobné žebříčky tedy docela dává smysl.

Reagovat
Rothbard

Lucka super, vždycky byla moje oblíbená, ale ta Davidová. To je ještě horší, než jsme si mysleli.

Reagovat
ratusek

V tom rozhovoru po závodě na rozhlase zase něco naznačovala. Charvátová to říkala minulý týden. Tam je ta atmosféra asi uplně v prdeli. Ale dnes jim to šlo kromě Markéty. S dneškem spokojenost

Reagovat
fabec1222

Už to graduje směrem k MS. U Markéty to bude psychika. Ale věřit v jakoukoliv medaili je za současného stavu spíše bláznovství.

Reagovat
ratusek

Tak z jednoho závodu nebudu vyvozovat, že forma graduje uvidíme co stíhačka

Reagovat
jenage

Ta je úplně v prdeli, v rozhovoru po té štafetě vypadala jak zombie. Nedivil bych se, kdyby letos skončila úplně.

Reagovat
jenage

Ale vyznělo mi to spíš na nějaké rodinné problémy, kdoví.

Reagovat
Cotton

Asi je třeba na změnu přítele

Reagovat
Rothbard

Bude výběrové řízení?

Reagovat
ratusek

Já myslel, že jdeš do Terky nebo Lucky

Reagovat
Rothbard

Z posledních závodů to vypadá, že právě Markéta by mi neutekla.

Reagovat
Kiss Me Polka!

musím něco k nejlepšímu zimnímu sportu a probíhajícímu ME

Reshtenko jako první český reprezentant v jedné jízdě skočil tři čtverné skoky a dotáhl nás do desítky a tedy opět ke dvéma místum pro muže na další rok. siao him fa takový spíš podprůměrný výkon na jeho poměry, ale pohodové vítezství a hlavně snad poprvé, co to léta sleduju předvedl během závodu salto (samozřejmě dostal penalizaci, ale i tak vyhrál). brutalní jaké on dokáže dostat akrobatické prvky do jízdy, v tomto je asi nejlepší na světě.

v tancích oba naše páry výkony na hranicích svých schopností, oba top 10 a taschlerovi poslední rozjížďka i přesto, že měli několikaměsiční výpadek kvůli zanění, dokonce před hot turkillou. medaile už se zdají být rozdané, tato kategorie se ale sleduje jen kvůli vibu, nikdo neví kromě rozhodčích a závodníků, jak s to vlastně hodnotí

Reagovat
ratusek

Nejlepší zimní sport a nedostal se těm kokotům do tabulek a nemá podporu

Komické bylo i to odůvodnění co jsem četl na idnesu

Reagovat
Kiss Me Polka!

to je brutalni picovina no, juniorsti mistri sveta, dlouhodoba tradice, slusna clenska zakladna, ale radsi podporime sracky jako jsou boby, ktere nikoho nezajimaji, a ve kterych se tady ani neda trenovat... doufam, ze kvuli tomu neprijdeme o poradani ms

Reagovat
ratusek

nemají kde trénovat a navíc končí Dvořák, tkaže už tam nebude vůbec nikdo

Reagovat
Kiss Me Polka!

tak jeste je tam fernstadtova, ale ta taky kdovi jak bude s tou cukrovnou pokracovat

Reagovat
Cotton

Nejlepší zimní sport? Vždyť to ani není sport, spíš umění.

Reagovat
jenage

Ty čtverné skoky, co teď všichni předvádí, to je podle mě kurva sport.

Reagovat
Kily

dvojnásobný kurva sport v době, kdy někteří za sport považují poker

Reagovat
fabec1222

Nebo MMA

Reagovat
ACSeRw!n

turnajovej pokr se tomu blizi, ale rikat tomu sport je nesmysl.. je to dovednostni hra, podobne jako sachy

Reagovat
Cotton

Neříkám, že to není fyzicky náročné. Obdivuju každého, kdo to dokáže, ale je to spíš umělecká činnost, viz moje odpověď níže.

Reagovat
Kiss Me Polka!

je to jeden z fyzicky nejnarocnejsich sportu na svete

Reagovat
Cotton

Neříkám, že to není fyzicky náročné. Ale nepřijde mi to jako sport, když se tam hodnotí estetická stránka a vítěze určuje porota. Ve sportu má být objektivně vidět, kdo je lepší. To samé bych říkal třeba o gymnastice, surfinu.

Reagovat
Cotton

*surfingu

Reagovat
Kiss Me Polka!

ok, mas tedy uplne debilni nazor, ktery nijak vubec nekoresponduje s tim, jak drtiva vetsina lidi sport chape. ty znamky jsou iuplne stejne objektivni jako goly ve fotbale, na zaklade pravidel jsou a vykonu jsou udelovany.a ze za sport nepovazujes gymnastiku, spolu s atletikou matku sportu a fyzicke aktivity, tak to uz je uplne jinde. sorry jako

Reagovat
jenage

Plus skoky na lyžích, tam taky dává body porota za styl.

Reagovat
Cotton

Dobře, funguje to na základě nějakých pravidel, ale dvě odlišné poroty ti teoreticky mohou vyhlásit dva různé vítěze, ne?

A znovu opakuji, že nepopírám, že to je fakt náročná fyzická aktivita. Jen tam prostě nejde objektivně změřit, kdo je lepší, protože každému se líbí něco jiného.

Reagovat
Kiss Me Polka!

dva ruzni rozhodci, ti jinak rozhoduji zapas, coz muze vest k jinemu poctu golu, to neni zadny argument. ti rozhodci, stejne jako v tom fotbale maji dana pravidla, co jak hodnotit, nektere veci ani vubec nehodnoti, to jsou proste automaticky dane body na zaklade obtiznosti danych prvku. jinak ty skoky teda taky nepovazujes za sport?

Reagovat
Cotton

Tak ve skocích přece jen hraje roli i ta skočená vzdálenost, ale je pravda, že to hodnocení vizuální stránky mě od toho vždycky odrazovalo. Asi máš pravdu, budu se muset na ty systémy hodnocení podrobněji podívat. Co si pamatuju, tak to ale bylo u krasobruslení dost subjektivní, takže proto to beru spíš jako show typu Stardance, než jako sporty. Ale třeba změním názor.

Reagovat
ACSeRw!n

nesmysl

Reagovat
Zaschrona

Na krasobruslení je nejlepší to zmizení Rusáků. Minimálně na ME by bylo nejlepší, kdyby to tak už bylo napořád...

Reagovat
Kiss Me Polka!

neni to na tom to nejlepsi ale na to, jak drive byli dost v jejich kapse, tak to ted vypada, ze vubec neexistuje, ze by se v dohledne dobe vratili a nikdo o o ani neusiluje.

coz jen ukazuje na blbost tech, co rikaji, ze bez nich nektere sporty nemuzou financne fungovat. muze v pohode i sport, ktery jim jednu dobu, minimalne v evrope, v podstate patril.

taky se mi libi, jak fanouskovska komunita je veskrze (krom rusaku obviously), velmi extremne proti nim a na strane ukrajiny (i kdyz je zatim jiste i dopingovy skandal. a je dost vokalni, nekdy i na me az prilis extremni (v podstate prevazuje nazor, ze by nemely uz zavodit vubec a jejich uspechy v minulosti se berou jako pochybne, kvuli tomu dopingu i u zavodniku, u kterych nebyly nalezeny zadne nalezy, tech je pritom drtiva vetsina - proste jednou statni dopnig, tak vzdy statni doping a pro vsechny). jaky to rozdil oproti treba tenisu, kde se tvari, ze "no vsak take hrozne sa zas nestalo..."

Reagovat
Kiss Me Polka!

k dnešním výkonům žen nebo spíš dívek. No naše debutující bára… ta dala vzpomenout na Vernera (momentálně jeden z jejích trenéru btw ) v jeho nejvíce rozpadající se formě, ostatně to sám vzpomínal v rozhovoru. Nicméně největší selhání na mistrovství to určitě nebylo, postup do volných se počítá, stále existuje třeba takový kevin aymoz, který předvedl tak totálně směšný výkon, že chvílemi jen přejížděl z jedné strany kluziště na druhou (a to to byl aspirant na meedaili..).

vítězství Loena. Konečně! Ke kostýmu jen řeknu, že pokud má někdo rád zadek, tak má rád Loenu. Překvapivě nakonec to bylo i s konkurencí, protože nezajela úplně čistě, ale naštěstí to vyšlo. 1. a 3. místo pro Belgii, což je dost weird, neexistuje důvod, proč se to dějě, ale děje se to.

Tance. Kvůli půl bodu se naši propadli z 5. na 7., ale z hlediska počtu účastnických míst je to jedno, takže to tak nemrzí. Ale musím říct, že zejména Taschleři měli tento rok hoodně silný program o jejich zemřelém otci, to doporučuju. Medaile pro domací Litvu před úplně plnou halou byla super díky atmosféře. První dva páry dlouhodobě odskočeny, oba jsou úplně skvělés, snad poprvé jsem viděl vkusně nerepetitivně použitou hudbu z rockyho. Zítra ještě exibice, a pak je life over na další dva měsíce.

Reagovat
Rothbard

Teď ženské super G, oba biatlony, chvilku ženský hokej finále, ale taky španělský Superpohár.

Dnešek je nabitý.

Reagovat
ratusek

Ty jsi monty zimních sportů?

Reagovat
Rothbard

Však 2/5 z toho jsou chlapi.

Reagovat
Rothbard

Co si dala nebo nedala Markéta před dnešní stíhačkou?

Reagovat
ratusek

dneska spokojenost se všema. Akorát u Charvátové jsem před stojkama čekal tak 3. No bohužel bylo pět ale to by byla stejně tak 17, což oproti 25 není moc rozdíl

Reagovat
KnoxXx

s Jislovou ani omylom - na jej trati, s jej strelbou

Reagovat
Kily

že by recept á la Francesca Schiavone?

Reagovat
Rothbard

Btw. kde se vzalo to, že v zimních sportech je to nadvláda Češek nad Čechy?

Biatlon - tam je to viditelné snad nejvíc. První z Čechů Krčmář je na stejném umístění jako 3. Češka. Charvátová jako 4. je 31., 2. mezi chlapy až 50.

Sjezdové lyžování - Ledecká má šanci v rychlostních disciplínách na TOP10, Dubovská ve slalomu TOP15 zajede. Chlapi? Zabystřan je rád za TOP25.

Snowboard - Ledecká a Samková ani nevím, jestli něco objely letos, ale i Maděrová zajede TOP10. Chlapy ani neznám.

Běžecké lyžování - ok, tady je největší hvězda Novák, ale i holky umí něco zajet.

Skoky neberu, tam je to jen Koudelka mezi chlapy, ženské skoky nikoho nezajímají.

Hodně se zvedl ženský hokej mi přijde.

Je to jen nějaká generační obměna? Ale tak genderově nevyvážená? Dřív byli lepší chlapi než baby...

Reagovat
ACSeRw!n

mensi konkurence

Reagovat
Mimalu

menší konkurence, chlapi v mnohem větší míře dělají kolektivní sporty

Reagovat
Cotton

podobně je to u tenisu, pro holky je to sport #1, pro kluky až za fotbalem, hokejem, basketem, ...

Reagovat
Rothbard

Dřív jsme v běžeckém lyžování či biatlonu měli lepší spíš chlapy ne? Jasně, Neumannová, ale ta byla jediná. U chlapů jiných bylo víc, co byli schopni něco zajet.

Spíš mě děsí, jak jsme z mnoha sportů vyklidili pozice.

Reagovat
ratusek

Jessica Jislová si pokazila závod úvodní střelbou, kde minula hned dvakrát, na první stojce zůstal jeden terč černý. „Myslím, že chyby na první položce jdou trochu za mnou. Na nástřelu byla Jess trochu vysoko, tak jsme cvakali dolů, ale v závodě byla už moc dole. Když jsme ji tuhle informaci předali, byla už krásně uprostřed. Na to si musím příště dávat pozor,“ uvědomoval si trenér.

Chudák Jessica

Reagovat
fabec1222

Jsou v Polsku nějaké můstky, kde není problém s větrem?

Reagovat
jenage

Tvl oni do toho Oberhofu nasrali už i SP hladkých?

Reagovat
Cotton

Vittozzi v kurzu 5 jsou prachy zdarma

Reagovat
fabec1222

Reagovat
ratusek

Jak to vyšlo?

Reagovat
Cotton

O kousek vedle

Reagovat
Kiss Me Polka!

sarrazin uplne neskutecny

Reagovat
ratusek

Vlhová snad to nebude vážné. To nasere si doma možná odpískat sezonu

Reagovat
Rothbard

Daně, smrt a Ledecká na snowboardu. Jediné jistoty na světě.

Reagovat
jenage

Takže si to shrňme, v ženských tři netrefí ani vrata od stodoly, čtvrtá běhá asi pozpátku, v mužích je Krčmář někde v prdeli, Štvrtek si radši dělá výlety po Jizerkách, takže tam kromě absolutních průměráků zůstal Václavík, který místo terčů střílí veverky v lese a Hornig, kterého bych možná předjel i já.

Krásně to vyladili na to MS.

Reagovat
ratusek

dnešek nás vrátil zpátky do reality

Reagovat
Rothbard

Chlapi dneska nejeli.

Reagovat
Cotton

Nevidím to tak špatně. Mít 3 ženy v top 30 je pěkný, a to ještě Davidová hodně underperformuje a Voborníková je mladá. V mužích jede Krčmář svojí klasiku (taky top 30), akorát zbytek je pořád někde v lese běžecky i střelecky.

Když to nebudeme srovnávat s érou Gábiny, tak máme v ženách v pohodě výsledky, akorát v chlapech klesneme na úroveň Slovenska, až skončí Krčmář.

Reagovat
ratusek

Slováci mají jen jednoho, maximálně dva. My snad složíem i štafetu bez Krčmáře akorát budeme jezdit kolem 10.místa

Reagovat
andrew96

U žen to není tak hrozné.

Reagovat
Cotton

Reagovat
fabec1222

Běžného diváka zajímaj jen medaile. Cokoliv jiného berou jako neúspěch.

Reagovat
jenage

To jo, ale mně nejde o medaile, ale o nějaký progres ať už v rámci sezóny nebo celé kariéry a tam prostě je tohle vidět tak maximálně u Voborníkové (hádám, že ta už se teď taky extra zlepšovat nebude), ostatní buď stagnujou nebo jsou čím dál horší.

To je prostě zodpovědnost realizáku, očividně to tam vedou totální fušeři a podle toho to vypadá. Pak když tam vemou Bajčičáka, který v běhu něco dokázal, tak ho radši hned vyhodí...

Reagovat
fabec1222

Jo, však EF neberu jako běžného diváka, sem chodí experti Ale běžnej divák prostě zapne bednu a kouká na naše sportovce. Mnohdy ani krom našich nikoho nezná a reálně tomu sportu skoro vůbec nerozumí. A od našich očekává, že prostě bude TOP3, protože to je medaile a medaile znamená hmatatelný úspěch.

Voborníková může bejt klidně něco jako Puskarčíková, ale mnohdy pak stačí udělat ten jeden krok, kdy se ti podaří dostat na bednu a pak se to zlomí.

Reagovat
fabec1222

Jinak já jsem teda osobně zvědavej, jak to dokážou Norové u chlapů na MS poskládat Jestli dokážou za MS protočit celou šestku, protože letos maj fakt z čeho vybírat a nedostat se aspoň do jednoho závodu, tak bych byl i docela nasranej

Reagovat
jenage

V kolika vlastně můžou jet ty závody na MS, 4 + obhájce?

Reagovat
fabec1222

jj, přesně tak. Takže jak ve sprintu, tak v individuálu maj 5 závodníků Norové.U žen pak Švédky v individuálu a ve sprintu byla Hermannová, takže tam to propadá.

Reagovat
martin1

Minulý rok byla změna. Platilo, že každý stát, který má alespoň 1 zastoupení v TOP 15 celkového pořadí SP, může startovat v 5. Navíc s obhájci se to může rozšířit na 6.

Letos, jak jsem se díval, se to asi zase trochu upravovalo. Jestli jsem to správně pochopil, tak stát, který má v TOP 15 celkového pořadí SP více než 4 lidi, může startovat v 5. Plus to zas mohou zvýšit obhájci na 6. V TOP 15 má více než 4 lidi jen Norsko u mužů. Takže by asi Norové měli startovat ve sprintu a individuálu v 6.

Reagovat
fabec1222

Pátrál jsem po kvótách, protože mě zajímalo, jak moc si holky zahrávají s tím, že ztrátí tu pátou pozici do svěťáku (nejsou zas tak daleko od toho jí ztratit...) a našel jsem ohledně MS akorát toto: https://www.biathlonworld.com/news/quota-rule-oberhof-world-championships/7uqYXIIzzEYI6XpzMG6JYE

Což je teda to, co zmiňuješ ty, o tom TOP15, ale je to aplikované pro MS 23, a článek zmiňuje, že výhradně pro MS 23, takže kdo ví, jak to vlastně letos je

Reagovat
Zaschrona

Článek zmiňuje, že výhradně pro MS 23 platí to, že extra místo má i obhájce z OH.

Jinak ale platí aktuální pravidla 12.6.1.1.1, b), c) (strana 65):

https://assets.ctfassets.net/cz0vl36hcq0x/7mkQn1kQTB7VzlUZHAcuec/7fee90904a77b43c4b0346ceb1c54704/Rules_2023-11_EN_cap3.pdf

= Norové mohou kromě masáku nasadit celou top 6, protože je JTB obhájce. V masáku nejhorší z nich nepojede. Švédové mohou jet masák v pěti. Francouzky v pěti sprint, Švédky v pěti individuál a masák. Němky extra místo pro sprint nemají, to by měla jen speciálně Hermann-Wick.

Reagovat
ratusek

Přesně tak. U chlapů je to prohraný uplně. Možná z Mikysky něco bude, ale kdo ví. ono je to těžký, když (Stejně jak u fotbalu a vlastně všude u nás) se bere 22 let jako talent a mladík, přitom všude jinde už to berou skoro jako hotového závodníka, případně k tomu má velmi dobře nakročeno.

U ženských jako jo dobrý, měli jsme v masáku 3 závodnice, ale jejich výsledky byly průměr nebo spíš podprůměr. A průměr tady nikoho moc zajímat nebude.

Máš do puntíku pravdu v tom, že očekáváme nějaká zlepšení, a to nepřichází, je to spíše naopak. Už jsem tu psal několikrát, že by se měl komplet změnit realizační tým, od Emmonse, přes Egila a další české trafikanty Rybáře a Málka, protože proč bysme měli odborníky že, my máme Egila 6 let a progres žádný, spíš naopak. Fakt by mě zajímalo, proč s velkou slávou přišel Bajčičák a jak rychle přišel, tak zase odešel. Protože to Markétce a spol nevonělo a proto Markétka je na lyžích čím dál horší. A ostatní se v tom běhu snad taky zhoršují.

Holt biatlon, stejně jako ostatní naše sporty, trpí na zatuchlé prostředí plné trafik a kamarádičkovství. Ještě 2,3 roky a s touto tendencí bude biatlon v TV zase jen na olympiádě, případně jen MS.

Reagovat
KnoxXx

Udajne Bajcicak skoncil na vlastnu ziadost (chybala mu rodina, uz nechcel pokracovat v kocovnom zivote neustale na cestach).Netvrdim, ze to tak bolo, ale je to jeho verzia, ktora sa objavila nedavno v mediach.

Reagovat
jenage

Třeba v hladkých přišli před pár lety noví trenéři a je vidět, že aspoň ten Novák jde od té doby konstantně nahoru, neříkám, že někdy vyhraje MS, ale aspoň je tam vidět ten pokrok. Bohužel tam je mizerná základna, takže dál prostě není z čeho brát a z hovna bič neupleteš. Ale v biatlonu očividně z čeho brát je, ale to co se s těma závodníkama stane v dospělých je úplné fiasko. Aspoň v tom běhu by mělo být vidět nějaké zlepšení, ale to se fakt neděje.

Reagovat
Azazelo RD

Popravdě nevím, zda trenéři můžou za ojedinělé výsledky Nováka. Pokud by tam byl nějaký trenérský efekt, tak by snad nebyla reprezentace jen Novák (Fellnera snad ani nepočítám). Už nestavíme na distance ani štafety;;.

Další věc je, že třeba Černý a Šeller ukázali sprinterské vlohy a u Norů nebo Francouzů se ukazuje, že opravdu kvalitní sprinter dokáže zajet i distanci a mě bohužel přijde, že naši sprinteři se unavují už mezi kvalifikací a případnými dalšími koly sprintu.

Novákovi výsledky nejvíc ovlivňuje absence Rusů ve svěťáku, bohužel. Ale jinak je to drobý lyžař.

Ale ten svaz je úplně v prdeli finančně. Zbořil je už před lety biatlon, nepomáhají tomu ani dálkové běhy a je do vidět i na počtu diváků. Já si taky radši pustím laufy v TV než svěťák. Při tom dřív bylo běžecké lyžování podle mě výš než cirkus biatlon.

Reagovat
jenage

Jo víceméně souhlas, jen si prostě myslím, že s Novákem dělají trenéři dobrou práci a z toho zbytku za ním by nic nevykřesal ani kouzelník. Co se týče jeho výsledků a absence Rusáků, jo, když teď zajede kolem toho 12. místa, tak se dá čekat, že by s nima byl o pár míst níž, ale to 2. místo bych tímhle vůbec nesnižoval, to totiž znamená, že porazil kromě jednoho všechny Nory a Rusů by se před ně hádám moc nedostalo, podle mě.

Popravdě z laufů si pustím tak maximálně Vasák nebo když se poštěstí kombo Čapoun a Petrásek, jinak tu soupaž nedávám.

Reagovat
Azazelo RD

Je to výborný výsledek, ale z části mu to vyšlo perfektně a pokud se nepletu, tak padal sníh a proto se nerozpadl balík.

Reagovat
KnoxXx

Novak je samorost - prva linka je sestra (z hladiska umetenia cesty, Taliansko, inspiracia, ze to ide (aj ked sestra to po slubnom zaciatku nikam nedotiahla, aj kvoli zdr. problemom)), druha je jeho charakter (rozumny a zaroven dric, fakt ma rad ten sport, ktory robi) a tretia je jeho medialny potencial (kedze je rozumny, tak to rychlo pochopil, ale nie tym sposobom, ze v bezkach nie su prachy, on je zaujimavy a ze kasle na bezky uplne a bude z neho "youtuber", ale tak, ze ten IG a spoluprace mu pokryju pripravu, trenerov a vdaka tomu sa dokaze odputat od spominanej reprezentacie (s ktorou by fakt nic velke nedosiahol).

Zaroven mu pomohla ta zmena (ktora poskodila samotny sport, ale tak co v poslednych rokoch neposkodilo bezky z dielne FIS ...) - individual z 15 na 10 a mnozstvo masakov na 20km - on je viac sprinter nez vytrvalec, zaroven to ale nie je cistokrvny sprinter (a ani jedno uz podla mna nikdy nebude - uz som zlomil palicu nad tym, ze s vekom z neho bude vylozeny vytrvalec (samozrejme, pri novych distanciach je to skoro az zbytocne)).

A netreba zabudat, ze je trochu "obetou" mrazov. Ma lyze znacky Salomon, ktore su zname tym, ze su skvele v mrazoch (a zladovatelych podkladoch - trate, ktore su az zle pripravene, vid pred vyse rokom sme nieco na tento sposob mohli vidiet v biatlone pri stihackach v Le Grand Bornand) - mrazy byvaju casto v Ruke na uvod sezony, kde teda zajde vysledok a potom sa od neho v dalsom priebehu cakaju rovnake, nebodaj este lepsie vysledky (ktore prilis neprichadzaju, kedze druhy faktor je, ze on ma problem vydrzat dlhsiu dobu zdravy, podobne ako jeho sestra).

Takze plne suhlasim s tym, ze ten usek to robi slusne so sprintermi, ktori su minimalne konkurencieschopni a v pre seba vyhodnych podmienkach (Beranova klasika so stenou pred koncom, vid minule v Oberhofe, kazdorocne v Ruke ...; Cerny a profilovo lahky skejt) dokazu aj zajst nieco navyse (F/SF). Janatova sa uz uplne odclenila (Clugnet => Norsko => Aker Daehlie). Tym, ze je v "laufarskom" zoskupeni, tak sprint stagnuje (co je viditelne) a naopak stale ide pomaly nahor jej distancia (zameranie sa viditelne presmerovalo do distancie a sprint je zjavne len spestrenie.

K tym sprinterom z inych krajin, ktori zajdu aj distancie ... muzsky SP je sprintersky - ked dlhe roky sa jazdi 15km Gundersen a je zrazu nahradeny 10 (v stafete 7,5 namiesto 10), tak logicky sa elitni sprinteri budu viac a viac tlacit aj do distancie (toboz s pribudajucim vekom). Rovnako masaky/skiatlony, ktore sa isli na 30km a teraz uz iba na 20 (pri charaktere muzskych hromadnych zavodov je 10km extremny rozdiel ... ked su obcas prihodne podmienky a profilovo lahsi okruh, tak tempo cela uvisi drviva vacsina st. pola). Pelle veteran, Jouve bol vzdy odolny sprinter, 10km C je pre Valnesa dar z nebies. Ogdenovci/Chappazovci ani nikdy neboli echt sprinteri a pre mladych plati, ze ked je v SP sprint+10, tak z tohto balika si nemusia vyberat ako v minulosti (je tam prirodzeny prechod z juniorovo/u23 a tie 2 discipliny sa velmi dobre doplnuju (viac-menej uz bude nutnost mat rychlostne predpoklady, aby si sa presadil/mohol byt uspesny).

V zenach je to presne naopak, ale tam vzdy platilo, ze vsestrannost je prirodzena (vplyvom nizsej konkurencie), takze ani dlhsie trate s tym tolko nezamavali (ale rozhodne ublizili tym sprinterkam - Svahn by uz teraz dominovala (toboz ked priestor je vycisteny od Nepryaevy/Stupak), keby distancie zostali nezmenene, nebodaj sa vratili 5km individualy a zostali masaky na 10km, skiatlony na 15 apod.)

Reagovat
Azazelo RD

Tak ona Janatka si spíš škodila tím, že se tak profilovala do sprintů, protože sprinterský typ podle mě nikdy nebyla. Tak ono to není jen o světovým poháru, i v laufech se ukazuje, že se to dát se sprinterskou minulostí. Nyggard, Oystein Pettersen.

Ale to těžiště mé reakce spočívalo v tom, že důkazem kvalitní treneřiny v CZ repre nemůže být jeden distanční závodník, když jinak je to prostě strašná bída a ostuda, že už ty štafety ani nestavíme.

Jen je zajímavá změna v těch sprintech, když dřív je nikdo nepodporoval a měli jsme závodníky v repre v distancích bez bodů, ačkoliv takový Bartoň nebo možná Máka by si v distanci nic nepředvedli a ve svěťáku byly na bodech a do repre je nikdo nezval. Teď už je to krom Nováka jen o sprintu.

Reagovat
KnoxXx

Vsak ja som chcel vyjadrit suhlas, ze to fakt nie je o kvalitne fungujucej repre, ked Novak do nej prilis nepatri (ak vobec ... sustredenia v Livigne praktikuje vacsinou sam, resp. on tam je skoro nonstop, takze neviem, ci to nazvat "sustredenim"), Janatova uz vobec a zvysok urcitym sposobom zaujal (nazvime to nastup 5-6 mien, ktore "pravidelne" bodovali v sprintoch, co po obdobi temna bol krok vpred), ale odvtedy to len a len stagnuje (tie zeny (mladsie sprinterky) ani neviem, kde sa vyparili, som ich v SP dlhsiu dobu nevidel a slabsie vykony kvalifikacnej komety Cerneho vidi aj slepy (tiez tam bol este niekto, resp. dalsi mladi a tych som tiez uz dlhsie nevidel, resp. moc neregistroval). Seller je priemerak, ten ma skor pozitivne prekvapil tento rok, parkrat (a snad aj v skejte ... on bol vzdy skor orientovany na klasiku a ked nieco, tak tam ciastocne zaujal/zaziaril) a "vytrvalec" Fellner byval totalny traged, teraz je len traged (nieco ako Imanol Rojo v ceskom rybnicku ... ze obcas zajde nieco na konci 30 na 50 a to je tak vsetko).

O junioroch nemam paru (ak aj tam to je biedne/nie prilis nadejne, tak to len podtrhuje stav repre (celeho useku klasickeho lyzovania) ako takej).

Reagovat
Cotton

Běžný divák tomu jednak nerozumí a jednak to sleduje, aby si zanadával, že ta kráva zas nic netrefila. Takže vlastně v pořádku.

Reagovat
ratusek

No to by Tomingasovou z Estonska při té poslední položce v masáku zavraždili, když tam netrefila vůbec nic.

Reagovat
KnoxXx

placka od 21-rocnej Kapustovej na ME

Reagovat
fabec1222

A u chlapů otevřené mistrovství Norska

Reagovat
ratusek

Zato naši by se na to měli vykašlat a dělat něco smysluplnějšího.

Jinak máte tam nějaký další potenciál na průměr světového poháru?

Reagovat
jenage

Dnes rozhovor s Charvátovou. Připravovala se sama nebo s béčkem a je na tom nejlíp ze všech, to asi mluví za vše.

Reagovat
ratusek

Reagovat
KnoxXx

vsak Borgula vyhrava kazdy rok medaile v kadetoch/junioroch, len ten ma este cas na "velky" biatlon (toboz ked vrcholy pre omladinu su este na programe - ME/MS), Adamov (isiel aj dnes) je este o kusok mladsi a mohol by z neho vyrast aspon niekto, kto bude pravidelne bodovat v SP; v zenach pochybujem, ze mimo Kapustovej sa nieco vacsie urodi (Remenove stagnuju, to uz skor Pacerova (20rokov) vyzera, ze ma aspon aky-taky bezecky potencial)

Reagovat
fabec1222

MS v letech bude asi slušná sranda. Pokud se teda vůbec něco uskuteční.

Reagovat
ACSeRw!n

Účastnice dvou olympijských her si stěžovala na nevhodné narážky a doteky od českého servismana už v minulosti, ale podle jejích slov jí bylo řečeno, že takové chování je součástí „mužské evropské kultury“.

Reagovat
fabec1222

Hm, tak Nasťa na ME ve sprintu nic moc. To si myslim, že od sebe určitě čekala víc. Snad to bude jen absencí závodní praxe.

Reagovat
jenage

Nevíte někdo, proč nepostavili tu mix štafetu dnes?

Reagovat
fabec1222

Měli závodit, ale Novák zas K.O., takže zůstal v dějišti jen Fellner.

Reagovat
jenage

Dát Václavíka a Štvrteckého do jedné štafety, to je nějaká sabotáž ne? A Karlík taky luxusně.

Reagovat
fabec1222

A Slováci asi dvacátá resuscitace Kazára Z něj bude ještě biatlonovej Kasai

Reagovat
ratusek

Reagovat
ratusek

Tak nám otevřené mistrovství v biatlonu ukázalo, že fakt není, kde brát. Hraničí to skoro až s ostudou. Otázka je, čím to je. Doufám, že po sezoně (bez ohledu na výsledky na MS) se to tam pročistí a zasednou do manažerských funkcích doopravdy odborníci a nebude se to dělat jak do teď formou trafik, jak je v ČR zvykem.

Reagovat
jenage

Obávám se, že tam zase nějakým zázrakem někdo uhaluzí medaili a Hamza se zase bude chlubit úspěšnou sezonou.

Reagovat
ratusek

jako samozřejmě bych si medaili už kvůli tomu davu lidí přál, ale netuším, kdo by ji mohl získat. možná smíšená štafeta? Že by jeden závod sedl Markétě? Třeba stíhačka pokud vyloženě neposere sprint? Bohužel i přes to, že by se někomu závod povedl, tak uspěch závisí na tom, jak se to nepovede, například ve štafetách, těm okolo. No uvidíme

Reagovat
Rothbard

Davidová individuál

Reagovat
ACSeRw!n

areal zbourat a sport zrusit

Reagovat
fabec1222

MS BIATLON 2024 - PREDIKCE:

SMÍŠENÁ ŠTAFETA: 1. Norsko 2. Itálie 3. Francie

SprintŽ: 1. J. Braisaz 2. J. Simon 3. F. Preuss

SprintM: 1. T. Giacomel 2. J. Dale 3. JTB

StíhačkaŽ: 1. J. Simon 2. L.H.Gross 3. F. Preuss

StíhačkaM: 1. E. Stroemsheim 2. JTB 3. J. Strelow

IndividuálŽ: 1. 1. L. Jeanmonnot 2. I. Tandrevold 3. J. Arnekleiv

IndividuálM: 1. JTB 2. E. Stroemsheim 3. T. Boe

Závod Dvojic: 1. Itálie 2. Norsko 3. Rakousko

ŠtafetaŽ: 1. Francie 2. Norsko 3. Německo

ŠtafetaM: 1. Norsko 2. Německo 3. Francie

HromadnýStartŽ: 1. J. Simon 2. I. Tandrevold 3. E. Oeberg

HromadnýStartM: 1. J. Dale 2. J. Kuehn 3. VSCH

Reagovat
ACSeRw!n

kde mas domaci favority ?

Reagovat
Cotton

M sprint: Christiansen

M stíhačka: JTB

M individuál: JTB

M masák: JTB

M štafeta: Norsko

Ž sprint: Braisaz-Bouchet

Ž stíhačka: Vittozzi

Ž individuál: Tandrevold

Ž masák: Simon

Ž stafeta: Francie

mix: Norsko

mix dvojic: Francie

největší překvapení: Giacomel, Lampič (oba medaile)

největší zklamání: Němci, studia a rozhovory ČT

nejlepší český výsledek: Davidová v individuálu 7., smíšená štafeta 5.

Reagovat
aither

Biatlonová šestka spuštěna, tak čekám na analýzy odborníků

Reagovat
andrew96

Forfang

Reagovat
Cotton

Cyklokros je taky zimní sport, tak se zeptám tady. Sleduje někdo? Hlavní závod bude nejspíš nuda s jasným vítězem, ale těším se na Zemanovou v U23.

Reagovat
ACSeRw!n

cumim dneska sem se chtel jet i podivat na myho nejoblibenejsiho cyklistu vubec MvdP, ale nakonec me kamarad podelal a samotnymu se mi moc nechtelo

Reagovat
Cotton

MvdP skvělý jako vždy, ale závod o ničem

Reagovat
ACSeRw!n

silena nuda no

Reagovat
jenage

Nevíte někdo proč se ve SP akrobatických skoků skáčou jen dvojité salta, když se za Valenty dávaly trojité?

Reagovat
ACSeRw!n

safety reasons ?

Reagovat
ACSeRw!n

Kiki

Reagovat
fabec1222

Koudelka návrat krále

Reagovat
Rothbard

Jednou z něj něco bude.

Reagovat
jenage

Za dva týdny ho uzemní Kasai.

Reagovat
Mimalu

Alpské lyžování zažívá dost šílenou sezónu. Kromě teplého počasí nebývale velké množství zranění u favoritů

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/lyzovani-a-snowboarding/sp-v-alpskem-lyzovani/dalsi-elitni-lyzarka-je-v-nemocnici-goggiaova-si-zlomila-nohu-vlhova-je-po-operaci/65c0fae161d8d47534ba919d

Reagovat
fabec1222

Tak Nasťa za Slováky už zejtra.

Za nás Krčmář, Mikyska, Davidová, Jislová

Reagovat
ratusek

Cítím v kostech třetí flek

Reagovat
fabec1222

Mně to vyšlo na šesté místo.

Reagovat
ratusek

Tak bude třetí flek, ale od konce

Reagovat
fabec1222

Peter Prevc konec kariéry po sezoně.

Reagovat
ratusek

No. Čekal jsem leccos, ale že po první střelbě bude po závodě to teda ne a jestli budou pokračovat takhle, tak pro nás závod skončí předčasně

Reagovat
Kily

mně to přijde jako dobrá taktika, ještě před patnácti minutami pár lidí doopravdy věřilo, že by se na MS něco mohlo podařit, teď už nevěří nikdo a naši tím pádem nebudou pod žádným tlakem. Ani ze strany sponzorů, ti jim beztak už v prosinci museli sdělit, že to balí a peníze raději nacpou do skoku na lyžích

Reagovat
ratusek

No zrovna do skoku kde skáče důchodce Koudelka?

Reagovat
Kily

velký prostor a minimální nároky pro zlepšení, bude to stát mnohem méně peněz...

Reagovat
ACSeRw!n

jenom Korea a my trestny kolo, kvalitka

Reagovat
ACSeRw!n

takze spatny lyze.. ani to netrvalo dlouho

Reagovat
jenage

Reagovat
ratusek

Ta Simonová to je jinej level

Reagovat
Rothbard

4/6 bída

Reagovat
fabec1222

4/6 na tipu, 5/6 u chance.

Prachy bída, měl jsem Švédsko mimo TOP3, Itálie TOP3....Naštěstí to aspoň trochu zachránilo Švýcarsko TOP5, to jsem měl u Tipu i u Betana.

Reagovat
Rothbard

Jak se počítají body? Bod za trefu v rámci TOP6 a pak i bod za přesné umístění?

Reagovat
ratusek

Že já blb radši nepokračoval druhým poločasem Žilina-Dortmund, kde to domácí otočili

Reagovat
Salfovic

K dnešnímu závodu jen: ,,Sice nam nevyšla střelba, ale zase jsme propadli v běhu.´´

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Kily

"nejdřív jsi nechtěla, abych poníka koupil a teď chceš, abych ho vrátil"

Reagovat
jenage

Jen o 4 dobíjení víc než Francie a ztráta 5 minut. Doufám, že příští rok už se ČT na to megalomanské pokrytí biatlonu vysere a dá peníze radši do jiných sportů, toto je už úplně nedůstojné.

Reagovat
Salfovic

Logický výsledek pomalého běhu a neuvěřitelně pomalé střelby, v tom jsme byli skoro nejhorší.

Reagovat
ratusek

Hlavně že máme Matta no dnešek nám ukázal zrcadlo. Jasně, propadla třeba i Itálie. Ale u ní předpokládám, že dojde ke zlepšení hned ve sprintu. Ovšem u nás asi ne. Po tomhle MS, potažmo celé sezoně musí dojít k radikálnímu řezu v managementu na všech urovních. Je neuvěřitelné, že se z toho boomu vytřískalo jen tohle. Příští sezonu předpokládám, že ČT se biatlonu nebude věnovat tolik a radši bude vysílat oblastní přebor kuliček

Reagovat
Salfovic

Tohle je něco, co jsem vůbec nepochopil. Jak může biatlonisty učit střelbu někdo, kdo celej život střílí v naprostém klidu? Proč to netrénuje třeba Moravec, kterej uměl střílet, místo toho aby ze sebe nechal ČT dělat kreténa.

Reagovat
ratusek

jo ty jeho výstupy bylo totální "cože"?

Myslím, že mu doma řeknou, at ze sebe nedělá šaška

Reagovat
Cotton

To taky nechápu. Přijde mi to i celkem nedůstojný, že olympijskýho medailistu a legendu pošleš na trať, aby dělal každý kolo desetivteřinový vstupy typu "no, Markéta vypadala, že jí lyže jedou dobře".

Reagovat
Salfovic

Hlavně že to uvedli tak, že Moravec bude zprostředkovávat pokyny od trenérů, které na tom šikovném místečku zaslechne. To moc nevyšlo

Reagovat
fabec1222

Všechny tyhle vstupy a různý vychytávky jsou zpravidla dost mimo. Nejen v biatlonu, ale napříč sporty. Proto taky zastávám názor, že pokud chceš někde na sportu ušetřit, tak jako první vyházej všechny experty, protože valná většina expertů stejně ve výsledku vůbec nic neříká.

Zajímavý, že na ES nemaj studio, maj jen pár minut před závodem na to zprostředkovat vše důležité, a vesměs se dozvíš vše, co je třeba.

Reagovat
jenage

Reagovat
Cotton

ES je lepší, až na reklamy. Často sleduju i anglicky na Eurovision, ale dneska jsem se ze zvědavosti koukl na ČT a byla to chyba.

Reagovat
Cotton

Biatlon je pořád nejpopulárnější zimní sport (hokej nepočítám) a SP v NMNM bude skoro každý rok, takže myslím, že pozici na ČT bude mít silnou i dál.

Reagovat
ratusek

Zatím to tak je. Nejpozději po olympiádě při téhle konzistenci tristnich výsledků se odvrátí jak sponzoři, tak diváci, a v neposlední řadě i televize

Reagovat
fabec1222

Zimní sporty určitě nejsou na nákup tak drahé. A jelikož na fotbal ČT nemá peníze, a začala před lety vysílat i klasiku a skoky, kde naši žádné úspěchy nemají, tak by vysílali dál i biatlon.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Cotton

Nemyslím si. Popularita biatlonu roste všude v Evropě, protože to prostě objektivně je hodně fajn sport ke sledování. Je tam dost zvratů, závody nejsou dlouhé, nemá složitá pravidla atd, takže myslím, že u něj hodně lidí vydrží, i když se nebude Čechům dařit.

Dneska jsem poslouchal rozhovor s Kubáskem z ČT, kde říkal, že v roce 2013 byla sledovanost MS kolem 300 tisíc, o pár let později (jak Koukalová vyhrála zlato) to bylo k milionu, ale teď i přes odchod největších našich hvězd se to drží kolem 500 tisíc. I kdyby to ještě o trochu kleslo, tak je to pořád daleko před většinou zimních sportů.

A říkáš tristní výsledky, ale konkurence teda není moc velká. Lidi, co sledují kvůli českým výsledkům, můžou přepnout maximálně na Ledeckou.

Reagovat
Salfovic

Škoda, že už na webu ČT nejsou podrobné statistiky sledovanosti. Dřív jsem takhle třeba sledoval slodovanost zápasů Gambáč ligy.

Reagovat
ratusek

jako jo, v těch ostatních zimních sportech jsme zoufalí taky. (kdž nepočítám Ester, Samkovou, důchodce Koudelku a v běhání občas Nováka)

Reagovat
Cotton

Reagovat
andrew96

Tak ono je zásadní, kdy ta dobíjení/trestná kola přijdou. Plus prostě na levelu Francie nejsme momentálně ani náhodou. S takovou se lze smát i Švýcarsku.

Reagovat
fabec1222

JTB teda taky nevypadal, že by mu to tady jó nějak chutnalo. Hodně se mluvilo o tom, jak bezfluorové vosky ovlivní závody, protože na takovémto bahně se ještě na nich nezávodilo, tak uvidíme. Po tomhle závodě si nemyslim, že by to mělo být MS, kde bude výrazně dominovat. Ale Norové maj super tým, můžou teď dva dny makat na lyžích a ve sprintu může být vše jinak a zase to tam budou sjíždět jak na sjezdovkách. Naopak Němci - muži vypadaj hodně dobře, tam zas jdou do kontrastu ženy, kdy Voigtová teda brutálně nestíhala běžecky. U ženských to pak může být klidně celé MS jen o Simonové a Braisazové.

Reagovat
KnoxXx

Voigt nie je dobra (dynamicka) bezkyna a toto su podmienky, ktore idu kruto proti nej (jedna z najvyssich/najtazsich biatlonistiek); podobne trufale by bolo si mysliet, ze na tomto podklade zajde nieco slusne VSC

Reagovat
fabec1222

To je pravda no. Kdo patří ještě mezi habány?

Reagovat
KnoxXx

Jacquelin, JTB, Kuehn. Myslel som si, ze aj Ponsi je trochu vyssi (udajne len 184).

V zenach som vo vykonnostnom prime vzdy chodil proti Kuzmine na tomto (a uspesne). Lampic je velmi vysoka, Vittozzi, Haecki je zasa delova gula (sice nizka, ale tazka).

Ale ako hovorim, vzdy ma napadnu extremy a VSC/Kuzmina patrili vzdy k tym najlepsim prikladom.

Reagovat
fabec1222

Nasťa zatim u vás braná jako zklamání? Čekal jsem od ní trochu víc, ale ME byl regulerní průser. Ten mnohaletej výpadek bude asi prostě moc.

Reagovat
KnoxXx

ma 40 a 5 rokov je mimo profi sport - uprimne, cakal som este menej (resp. som cakal, ze je to len promoakcia k ME a pritom dnes bezala velmi slusne v podmienkach, ktore jej nesedia ani trochu)

Reagovat
fabec1222

Otevřené Mistrovství Francie v ženském biatlonu...

Reagovat
Cotton

zítra zase mistrovství Norska

Reagovat
fabec1222

No, uvidíme...Jako tak jistej bych si nebyl. Můj osobní tip je teda Stroemsheim, ale nemyslim si, že ta dominance Norů bude taková jako dnes u Francouzek. JTB okolo 3. místa. Žaklán možné překvápko a některý z Němců na pódiu.

Reagovat
ratusek

Strelow

Reagovat
fabec1222

Nestartuje

Reagovat
Rothbard

Beztak bude na bedně někdo, komu se letos zas tolik nedaří - tip QFM.

Reagovat
jenage

Ono když v norské repre musíš mít top formu celou sezónu, aby ses tam vůbec udržel, tak se těžko ladí jen na MS, což si závodníci z ostatních zemí můžou dovolit a pak to takhle vypadá.

Reagovat
jenage

Hm.

Reagovat
Rothbard

3/6 bída

Reagovat
ratusek

Tak nám nepřál včera nepřál los a další věci okolo jako vždy

Reagovat
fabec1222

Otevřené Mistrovství Norska v ženském biatlonu...

Reagovat
fabec1222

*mužském

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Rothbard

11b, 12654 v biatlonové 6 na Tipsportu.

Reagovat
jenage

Tarjei.

Reagovat
fabec1222

V individuálu si to vynahradí

Reagovat
Rothbard

To jsi asi chtěl napsat o řádek níž ke Štvrteckému.

Reagovat
aither

Tam je za chybu minuta +?

Reagovat
fabec1222

jj

Reagovat
Kily

na střelnici se cítím dobře, cítím formu a mělo by to jít © Štvrtecký

Reagovat
Cotton

Sice 5 Norů v top 5, ale krásný závod

Reagovat
Rothbard

Dneska 5/6 + 6/6 a někde kolem 1500. místa v Tipsport tipovačce biatlonová 6.

Reagovat
Cotton

slušný, já jsem až v páté tisícovce

Reagovat
fabec1222

18000 na tipu, 13000 na chance...

Reagovat
KnoxXx

1000. pre MS v plavani (zimny sport, ked je sampionat v zime)

Reagovat
ratusek

3 chyby jsou strašně moc. Škoda. Tak v hromaďáku snad aspon první desítka.

Reagovat
ratusek

Aspoň Lizinka potěšila

Reagovat
jenage

Mě zase zlodějka Simon, že nemá zlato.

Reagovat
fabec1222

Mě nepotěšilo nic

Reagovat
Rothbard

Dneska bída 2/6, si připadám jak fabec už.

Reagovat
ratusek

https://www.sport.cz/clanek/zimni-sporty-biatlon-pribeh-zeny-ktera-zmenila-biatlon-soukalova-sehnala-do-filmu-i-hvezdy-tri-lide-ale-rekli-ne-5022639

Ani jsem nevěděl, že o ni vyjde film

Člověk by se na to i podíval, ale bude to asi jednostranná záležitost. Případně nějaké obecné fráze, hlavně od Hamzy atd. Protože přece neřeknu něco narovinu, když to může vidět celý národ. Na druhou stranu tam vystupují i biatlonové hvězdy, tak těžko říct. Ale ty asi taky neřekly nic špatného

Reagovat
Cotton

Mikyskova střelba

Snad ho nepostaví do štafety, aby se mohl plně koncentrovat na masák, což pro něj bude zatím vrchol kariéry.

Reagovat
jenage

Norům kromě bratrů došly síly nebo namazali lyže hovnem?

Reagovat
fabec1222

Spíš trať brutálně zpomalovala.

Reagovat
ratusek

Aspon se to včera i dnes národnostně promíchalo. Za mě dobrý. Zvlášť když nás čekají štafety, kde je jasný, jak to dopadne

Reagovat
jenage

No ale třeba Christiansena dal i Mikyska a ten jel až po něm.

Reagovat
ratusek

Tak Christiansen se na to akorát vykašlal.

Reagovat
fabec1222

Nejspíš to bude kombinace obého. Norové nejspíš namazali na určitý styl podkladu, který byl ze začátku závodu, proto to bratrům tak krásně jelo. Jak se ale začala tra´t měnit k horšímu, tak přestala fungovat i jejich máza.

Reagovat
Cotton

U Lagreida u Christiansena bylo vidět, že to vypustili, když ztratili šanci na medaili.

Reagovat
jenage

Mně přišel Christiansen projevem úplně mrtvý, ale je to možné.

Reagovat
ratusek

nominace na singl mix oni tu Markétu chtějí zničit

Reagovat
Cotton

Fakt nechápu. Jediná jede masák, navíc jí singl mix vůbec nesedí. Měla tam být Jessica.

Reagovat
ratusek

Tak to bylo rychlé Markéta at jede tréninkovým tempem když ji tam zbytečně nominovali

Reagovat
Neon

Kasai postoupil z kvalifikace.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
jenage

Čekám, že Koudelka s ním bude mít co dělat.

Reagovat
fabec1222

V tom věku je to něco neskutečnýho. Dost možná už něco takovýho nikdy neuvidíme. Tady se píšou dějiny skoků, ale obecně i sportu jako takového. S Jágrem to brutálně táhnou.

Reagovat
Salfovic

To skákal v bačkorách, ne ?

Reagovat
fabec1222

Soukalová síň slávy, wtf

Reagovat
Zaschrona

Víc malých glóbů má z žen jen Forsberg a Neuner, vyhrála velký glóbus, je 2x mistryně světa, 1x juniorská mistryně světa a má další 4 medaile z MS a 3 z OH. Je teda dost větších jmen, co by se tam férově mělo dostat chronologicky před ní, ale kdybych si měl sám určit pravidla, jestli její kariéra patří do biatlonové obdoby toho, co má třeba basket nebo hokej, tak za mě jo.

Reagovat
Salfovic

Kdyby se to nepořádalo u nás, tak tam není, to je snad všem jasné.

Reagovat
Rothbard

Kasaj postup do 2. kola

Reagovat
jenage

Ženská štafeta epický souboj kriplů. Takhle nízko ty medaile viset nepamatuju.

Reagovat
Rothbard

Muži nemenstruují. Tady je jasný důkaz.

Reagovat
ratusek

přesně to jsem si říkal, že takhle nízko ta medaile nikdy nebyla a asi ani nebude

Reagovat
ACSeRw!n

my vedem

Reagovat
ratusek

Tak ty sedmá místa jsou uplně na hovno. Lepší být desátí než tohle. Takový průběh a oni to dokurví a nejsou ani na květině

Reagovat
jenage

Proč dokurví? Vždyť to bylo úplně jasné, že nejpozději Hornig to potopí, většího šneka jsem v repre nezažil. Medaile byla úplně bez šance v této sestavě.

Reagovat
ratusek

Stačilo aby ten šnek byl čistý a ceremoniál by byl. Kdyby ten šnek udělal jen to, co se po něm chtělo. Tak by to klaplo

Reagovat
jenage

Velkou bednou se utěšujou jen loseři. Buď medaile nebo nic.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
fabec1222

Stál jsem dnes vedle party Norů, kteří po obou závodech vypadali, že spáchají rituální sebevraždu skokem z tribuny

Reagovat
ratusek

Aspon to nebyla nuda. Ani jedna štafeta. Vynahradí si to zítra. Ve chlapech bude v top5 pět norů

Reagovat
fabec1222

Uvidíme, co s nima ten dnešek udělá. Už se může projevovat únava. Christiansen viditelně není v pohodě. Prý měl den před invidiuálem úmrtí v rodině. Myslim, že v masáku nemůžou startovat v šesti, tak bych se nedivil, kdyby dostal Stroemsheim příležitost místo něj.

Reagovat
andrew96

Včera v NMNM.

Zaparkujeme a na stejném místě, z něhož odjel předešlý autobus s očekáváním, že nám zastaví další shuttle. Ten ale zastavil asi o 50 metrů dřív, kam mezitím přijela nová sorta lidí, která autobus samozřejmě zaplnila. Tak jsme na odjezd nakonec čekali asi půlhodinu.

U stánku s pivem a svařákem jediný člověk, takže logicky šílené fronty. Jídlo na váhu, tudíž za slušnou dardu. Hlasatel skvělá english (vomen relý, Austria prelozil jako protinožce) i Deutsch (Rumpolding, Lukáš Hofr), Perrot se zase "potýkal" se skvělou formou.

Ale to jsem si jen tak zabručel. Ve výsledku se mně to totiž líbilo. Stali jsme na G (před prvním tunelem). Za mě snad i lepší než na stadionu — omrkl jsem závodníky na trati, v mezičase zase byla střelba. Na stadionu je to všechno najednou, a pak člověk zase nějakou dobu čeká, až se vrátí, mezitím nuda. A taky je výhodou štafet, že je na trati málo závodníků, tak je možnost užít si je všechny.

A vlastně i hlasatel dobrý. Se slovními obraty chudák bojoval, nicméně jinak to uměl dobře rozpumpovat, zároveň nebyl vlezlý a otravný. Atmosféra na G solidní.

Závody taky dobré, hlavně u našich mužů jeden skoro celou dobu doufal, že by to mohlo dobře dopadnout. U žen to bohužel odstřelila Charvátová... a pak na konci i Jislová. Klobouk dolů před Estonkami a Američany.

Na konci jsme pro změnu do shuttlu naskočili hned, takže i dojem z dopravy napraven.

Výsledkově jdeme sice dolů, ale pokud se něco Českému biatlonu opravdu povedlo, tak to je vytvoření silné fanouškovské základny. Možná jde ještě o dozvuk zlaté éry, nicméně i tak je obdivuhodné, kolik lidí dorazilo.

Jen nevím, jestli tak neekologickou a energeticky i ekonomicky zbytečně drahou srandu budu ochoten spolufinancovat i někdy příště.

Reagovat
fabec1222

Vy jste měli pro trať vlastní stánky ne?

Já si ve čtvrtek kupoval buřty na pivě a nebyla žádná fronta. Za dva kusy jsem dal 150 Kč, což mi přišlo jako klasická restaurační porce i cena. Nesmíš si u těchto věcí na váhu nechat nakládat dardy a nebát se ozvat, když ti naloží moc Mně jich původně naložil taky asi 350 g, což by bylo asi za 350

Ve čtvrtek mi to přišlo trochu lepší, protože tam bylo víc fanoušků biatlonu, kdežto v sobotu dorazilo dost fanoušků úspěchu a na stadionu se řvalo i na zahraniční závodníky "Spadni, čůráku", "Poser to, zmrde"...

Před ženskou štafetou jsem zaparkoval vedle týpka, co měl v půlce huby permanentně nějaké cigáro a v druhé půlce zkurvenou trubku. Když jsem se ho zeptal, jestli by mi to cigáro pořád nemusel aspoň foukat do ksichtu, tak mě pochopitelně poslal do prdele s tim, že si koupil lístek a může si dělat co chce, a když mě to vadí, tak ať jdu...Tak jsem šel

Pak už jsem vybíral pečlivěji a zaparkoval vedle výše zmíněné party Norů, kteří po ženské štafetě zůstali komplet v tranzu a viditelně vůbec nevěřili tomu, co se stalo. Po mužské štafetě už se chudáci regulérně rozebrečeli

Jinak na stadionu ve čtvrtek moderoval Ondřej Havlík, v sobotu se přidal i jeho klasickej parťák Petr Cerha. Většinou tam moderují každé větší akce. Havlík tam byl už i na MS 2013.

Na trati byl myslím jiný komentátor, než na stadionu. Na stadionu se střídali český a zahraniční (nějaký rakušan). Překvapilo mě, jak ten zahraniční četl Oebergové. Vyslovoval to jako "Ébiri". Nějaký expert na švédštinu?

Pokud půjdu někdy příště, tak asi zvolím čistě závody v pracovní dny. Není úplně vyprodáno a jezdí tam víc skutečných fans. Jinak na stadionu určitě doporučuju tribunu E1. Vidíš na cíl, střelnici i trať v areálu. Plus mega plus, přímo v ní jsou zabudované záchody

Reagovat
ACSeRw!n

absolutne nechapu, proc si lidi mysli, ze nejakou debilni vuvuzelou udelaji lepsi atmosferu. nez hubou.. sedet/stat pred nejakym takovym kokotem je na pest

Reagovat
andrew96

Tak já si tam nic nedal, ale i tak mně tento typ občerstvení vadí. Pokud si člověk nedává pozor, snadno se nechá oškubat. Těží z lidské blbosti/nevědomosti.

Původně jsem ani jet nechtěl, tak trochu i kvůli těm čumilům, o kterých píšeš. Ale kolega z práce nemohl, tak jsem to vzal za něj. Naštěstí jsem se s žádnými dementy nepotkal.

Reagovat
KnoxXx

ébery

Reagovat
fabec1222

Jinak ty busy (jestli jsi jel tím svozem ze Žďáru / Nové Vsi jako já), tak mi příjde, že by klidně mohli zajíždět blíže. Přitom ty busy od cestovek pouštějí ještě dál. Klidně by mohl parkovat tam u té fan zony, ale asi museli mít místo pro VIP no...

Vzhledem k počasí jsem si musel tahat sebou věci na převlečení, protože jak bylo šílený vlhko, tak jsem na stadion došel vždy úplně promočenej

Reagovat
fabec1222

Jsem myslel, že už Rusáci dělaj nálet na Pavla

Reagovat
fabec1222

Schumacher win Maloney TOP6 Amerika asi specifické podmínky

Reagovat
jenage

Celkově za mě hodně povedená celá ta zámořská štace.

Reagovat
Rothbard

Biatlonová 6, konečné umístění: 7646

Masáky mi vůbec nevyšly.

Reagovat
ratusek

Tak poslední 3 víkendy doklepat a pak jsem zvědavej, jaké od jara nastanou změny. Předpokládám, že vůbec žádné. Když už tam někdo nový přijde, tak ho zase hned vyženou, že někomu nesedl. A přitom je nejvyšší čas na změny, protože tahle sezona je už v háji a ta příští sezona už je poslední před olympiádou.

Markétu to aspoň začalo zase bavit, tak snad ji to bavit nepřestane v létě. Do olympiády tu karavanu asi ještě potáhne, ale po ní, bych řekl, že skončí. Tak snad se rozloučí na vrcholu.

Reagovat
fabec1222

Kasai opět v nominaci na SP

Reagovat
Rothbard

Havlíčková po delší době zpět v SP.

Reagovat
Neon

Reagovat
ratusek

Otázka pro ty, co sledují skoky na lyžích. Jaktože jsou někdy skokani diskvalifikovaní za kombinézu? Vím proč, ale nechápu na tom to, že oni ty kombinézy mění nebo jaktože několik závodů v pohodě a pak v nějakém nevyhovuje? Ted naposledy u Koudelky. Navíc ve druhém kole. To ji vyměnil?

Reagovat
fabec1222

Tam se to měří snad na mikromilimetry kolikrát...Tak reálně si tu kombinezu většina sundává, to vidíš na záběrech ze zákulisí, že jí tam maj všichni třeba po pas svlečenou nebo aspoň rozepnutou. Tam fakt pak asi stačí, že si jinak narovnáš šulina v trenkách, a už ti ta kombineza odstavá o 1 mikromilimetr víc a sudí už tě posílá do chládku.

Reagovat
Mimalu

mikromilimetry? Jakože s přesností na nanometry? To tam počítají už atomy, ne?

Reagovat
HorajzmAmmann

v podstatě máš pravdu no

Reagovat
HorajzmAmmann

většinou to je prostě hodně na oranžovou u všech no.

Reagovat
ratusek

Takže diskvalifikují občas ty malé ryby, ale na velké ryby se nesahá?

Reagovat
HorajzmAmmann

taky... .... ale je to občas o té vynalezavosti a tak. Třeba mezi nohy se dával takový provázek, který vede nohavící a pak to připneš k botě a ta kombineza se ti mezi nohama trošku sesune dolů.. a pak když jdeš na měření tak ten provázek z boty odepnes a máš kombinezu rázem vedle koule, zatímco v letu je u kolen. Pak se skokani učí třeba dobře postavit, nahrnout atp... dělají se s tím různé kulišárny. Ti nejlepší samozřejmě mají ty kulišárny asi nejvíc promakané, plus třeba mají na sezonu x kombinez, zatímco Koudelka má 3-4 a ona se časem může trošku povytáhnout atp.

Reagovat
jenage

Klaebo. Pak že umí distance jen hromadně.

Reagovat
Rothbard

Voborníková slušná forma

Reagovat
fabec1222

Christiansen Northug hadr

Reagovat
Rothbard

Samuelson úplný babrák. Tohle si měl pohlídat.

Reagovat
Rothbard

Zítra v ženské štafetě nasypu trestné okruhy snad u každé štafety. Dneska chybovaly i ty dobré, bez kola jen 6 štafet z 21.

Co ale nechápu, jak mohla Kanada s +8minutami dojet do cíle. Není většinou jeden okruh kolem 6 minut?

Reagovat
fabec1222

U chlapů dávat vše proti Švýcarům, ti jsou poslední dobou úplně mimo

Reagovat
fabec1222

Zejtra by se měl do svěťáku po letech vrátit na padesátku Petter Northug.

Reagovat
jenage

Wtf?

Reagovat
fabec1222

Tak nakonec nic, škoda . Mluvili o tom dnes na ES během ženského závodu. Měla to bejt v podstatě mediální akce, nikdo moc neměl čekat, že by Northug zajel nějakej výsledek, plus to měl iniciovat i Klaebo. Ale nakonec to bylo asi jen klasické PR před akcí...

Každopádně Johaugová te´d znásiňuje konkurentky na závodech nižší kategorie. Tam už to s tím návratem směrem k domácímu MS vypadá reálně. Padesátka bude její, klidně i skiatlon. Na desítku už bych jí tak nevěřil.

Reagovat
jenage

Nedovedu si představit, co by tam dělal. Ta trať je brutální, kolem 1800 metrů převýšení, např. dvakrát tolik než J50 nebo Vasák.

Reagovat
ratusek

Tak Lucka klasika

Ona to psychicky nedává. Měla by jezdit v klidu první usek, at to doveze na 6.-10 místě s malou ztrátou a bylo by to pro ni lepší

Reagovat
Cotton

Co myslíte, má Voborníková šanci do pár let jezdit v top 10 žebříčku a občas s nějakou medailí? Zatím je 16. celkově a výsledky po MS má fakt super.

Reagovat
Zaschrona

Potřebuje především zlepšit běh, v tomhle případě člověk nikdy úplně neví. Nepotřebuje zas posun o tolik, představit si to umím.

Reagovat
andrew96

To jo, ale nepřijde mně v běhu až tak slabá. Respektive je tam celkem velká díra mezi nejlepšími běžkyněmi a zbytkem, do něhož patří i Voborníková.

Reagovat
Rothbard

V individuálu určitě už teď.

Reagovat
jenage

Mladý Bauer dnes poprvé v SP.

Reagovat
jenage

Biatlonisti už jsou na zámořské dovolené? Mareček s nulou 3 minuty sekera a Hornig taky s nulou sotva ve stíhačce? To jděte do prdele. A Krčmáře se Štvrtkem už budou sázet i nějací Kazaši?

Reagovat
fabec1222

https://www.skoky.net/fcm-vitezi-v-zakopanem-kazachstanec-vassiljev-a-rakusan-rainer-trapeni-cechu-zastinilo-vyrazeni-trojice-hauser-holub-rydl?fbclid=IwAR3i_2h1IlpELGgczwXa0KC8ICUEM1AL1DGBVWRuWm9Wked3JYP8mNMa328

Hauser, Holub a Rýdl vyřazeni ze skokanského týmu kvůli neprofesionálnímu chování...

Prý nadváha. Tak těžko říct, jestli jsou to fakt nějací špekouni, protože u skokanů ten tlak na nízkou váhu bejvá vážně extremní, tak jestli je zas naopak trenéři netlačí do nějakých extrémů...

Reagovat
jenage

Tak je vídět, že váha českého skoku na lyžích jde konečně nahoru.

Reagovat
Neon

Kasai dneska litá

Reagovat
fabec1222

To je šílený, jak se Ingrid podařilo projebat ten velký glóbus, to se jen tak nevidí

Reagovat
ratusek

Ale má ho Lisinka

Reagovat
Rothbard

Tak nám skončil biatlon. Ach, jaký nepoměr mezi našimi muži a ženami. Nejlepší muž byl na tom v celkovém pořadí hůř než 3. Češka a 4. byla jen o 4 místa za jeho umístěním. Bída od mužů. Pomalí v běhu a nepřesní ve střelbě.

Voborníková překvapila, za její sezónu jsem rád. Snad zamaká v přípravě a příští sezónu to bude umístění v TOP15.

U Markéty jsem zklamán, snad jí nějaký trenér nebo přítel (=1 osoba?) nakopne a bude mít chuť (hlavně do biatlonu).

Charvátová po dvou sezónách kolem 70. místa nyní lehce za TOP30. Konečně dokázala víceméně pravidelně bodovat. Ale ty štafety.

Jess v individuálních závodech nikdy moc nepředvede, ale je důležitým článkem do štafet.

Reagovat
ratusek

Já doufám nebo teda čekám, jak se překope ten management. A doufám teda, že dojde k radikálnímu řezu

Reagovat
Cotton

Ženy měly super sezónu, akorát tomu chyběla medaile, protože Davidová underperformovala.

Reagovat
andrew96

Janatová moc pěkná sezóna. Přitom se jí nedostává takového mediálního prostoru jako závodníkům z jiných zimních sportů (Ledecká, o biatlonu ani nemluvě) i samotného běžeckého lyžování (Novák).

Reagovat
jenage

Takto stabilní forma celou sezónu se cení, ale už by to chtělo i nějakou bednu konečně.

Reagovat
fabec1222

Prevc rozlučka jak víno

Reagovat
fabec1222

Twle to je o hubu ta Planica. Tam ještě někomu tenhle víkend ukončí kariéru. Přitom tyhle problémy jsou tam dlouhodobě, divim se, že ten dopad nějak pořádně neupravili.

Reagovat
Rothbard

Radek Houser první stupně vítězů v závodě SP.

Evka s knírkem.

Reagovat
fabec1222

https://www.facebook.com/skoky.net/posts/921966816600555 Poslední ať zhasne...V podstatě všichni ze skokanské repre krom Koudelky končí kariéru.

Reagovat
Kiss Me Polka!

ted teda pujdu nepopularni nazor, ale za me at ten sport u nas klidne skonci..

ted ta zprava nedavno, ze chteji harrachov opravit na 162m ?? jako proc, kolik cechu na tom bude skakat 10? dobra investice za 40 mega (coz je beztak cena, ktera jeste naroste)

ten sport tady proste uz nikoho nezajima, a nevim, co by to melo zmenit, kdyz mi prijde, ze i jinde to speje k ubytku. kolik je aktivnich clenu ve skocich, ze je vubec ospravedlnitelne, ze se do toho davaji penize? v nejake jejich evidenci jsem nasel okolo 800, ale to je tam veden treba bajc.. celkove v lyzarich tam je 38k zaznamu, ale oni sami pisou ze maji aktivnich cca 18.5k. proc nikde neni dohledatelne, kolik penez jde konkretne na skoky (nasel jsem jen nejake procentni rozdeleni)? nemluvili to nove vedeni, ze presne to je ta netransparentnost, ktera jim skodila?

Reagovat
ratusek
Reagovat
fabec1222

No nevim no Bormolini jako bratr partnera naší bývalé závodnice. K tomu náš bývalý závodník bez zkušeností s trénovaním...To jsou vše takové klasické malé domů

btw. P. Fialková se vrací po mateřské.

Krom závodů v biatlonu by se měli v ČR příští rok uskutečnit i závody v klasickém lyžování. Na přelomu ledna a února.

Reagovat
ratusek

Jo vypadá to tak. ANi nevím, jakou má Bormolini kvalifikaci k trénování.

Paulína chyběla. S Lizinkou největší samice

Reagovat
fabec1222

A teď ty vyjádření od Davidové či Jislové vs Hamza. Tam to vypadá, že jsou vztahy kompletně opět v hajzlu, jako za dob Soukalové.

https://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/446821/zemetreseni-u-zenske-biatlonove-reprezentace-dusno-kvuli-trenerum.html

Reagovat
ratusek

Naopak Charvátová to chválí. Ona už myslím trénovala mimo tým během sezony. Takže tam jsou ty vztahy asi uplně v prdeli.

Reagovat
jenage

Charvátová je naopak taky v hajzlu, protože jí odešel starý Holubec ne?

Reagovat
ratusek

Netuším, ale změnu chválí, tak těžko říct. A můžná, že s ním bude spolupracovat individuálně. Nevím. Každopádně to prostředí je tam asi dost prohnilé a ten kamarádčoft v nově obsazeném realizáku nesvědčí moc o opaku.

Reagovat
jenage

Tak ji tehdy z repre vyhodil Gjelland a proto trénovala s Holubcem mimo tým, teď odešli oba dva, tak těžko říct.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele