Je to zklamání a neúspěch, řekl Trpišovský o dalším druhém místě Slavie

18.05., 20:57
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© SK Slavia Praha)

Slávisté potřetí za sebou nedosáhli na ligový titul a teprve podruhé v éře trenéra Jindřicha Trpišovského zakončí sezonu bez zisku trofeje. Osmačtyřicetiletý kouč staronových českých vicemistrů označil další druhé místo za zklamání a neúspěch, podle něj rozhodlo o obhajobě Sparty více faktorů. Řekl to na tiskové konferenci po dnešním utkání 4. kola nadstavby, v němž vršovický celek zvítězil 2:1 na Slovácku.

Slavia navzdory vítězství přišla před posledním kolem o šanci na titul. Sparta vyhrála 5:0 v Mladé Boleslavi a v čele tabulky udržela čtyřbodový náskok. "Ve fotbale se může stát cokoliv, ty poslední kroky jsou vždycky nejtěžší. Oba týmy na špici ale ukazovaly v průběhu sezony takovou kvalitu, že nebyla moc velká šance, že by jeden z nich dvakrát po sobě nevyhrál," řekl Trpišovský.

Slavia skončila v lize na druhém místě potřetí za sebou, stejně jako loni za Spartou. S odvěkým rivalem navíc vypadla ve čtvrtfinále domácího poháru. Největším úspěchem vršovického klubu v sezoně tak je postup do osmifinále Evropské ligy, v němž nestačil na AC Milán.

"Druhé místo v lize je samozřejmě neúspěch, jsme ve Slavii, ve velkém klubu. Třikrát jsme titul získali, teď jsme potřetí druzí. Vždycky chcete být před rivalem a první, takže první moje reakce je zklamání," uvedl Trpišovský. "Mám rozporuplné pocity. V sezoně se spoustu věcí povedlo, na druhou stranu i nepovedlo. Všichni kolem týmu dělají maximum, letos to nestačilo," přidal.

Jeho tým byl většinu ligového ročníku v těsném závěsu za Spartou. Naposledy Slavia vedla po 27. kole, následovala ale porážku 0:1 v Plzni a domácí ztráta 2:2 s Olomoucí. "Na titul je potřeba obrovská kvalita, která se pořád zvyšuje. Máme o sedm bodů více než loni, vyhráli jsme 25 zápasů ze 34 a stejně nehrajeme v posledním kole o titul. To je strašný paradox a jen to ukazuje, co je potřeba na první místo," uvedl Trpišovský.

Bývalý trenér Žižkova nebo Liberce přišel do Slavie na začátku roku 2018 a první sezonu zakončil ziskem domácího poháru, který s týmem vyhrál celkem čtyřikrát. V letech 2019 až 2021 Slavia třikrát kralovala nejvyšší soutěži, letos ale teprve podruhé pod Trpišovským nezískala trofej.

"Jako jeden z důvodů se nabízejí vzájemné zápasy se Spartou, které skončily remízou. Když jeden zvládnete, jste hned plus dva body. Ale určitě to není o jedné věci, je to souhrn více věcí," řekl Trpišovský, jehož svěřenci zakončí sezonu za týden doma proti Mladé Boleslavi.

Autor: ČTK

Komentáře (70)

Přidat komentář
_Franklin_

Vyhodte ho už

Reagovat
Moshe Dajan

Krutá fotka.

Reagovat
Mass

O 7 bodů víc než loni, to neni špatný, zatim mě nenapadá nikdo, kdo by mohl být ještě lepší. Možná ten Svědík, až se vrátí? Každopádně si myslim, že příští rok už bude hrát Trpiš o flek, zatim to má 3 tituly a tři druhý místa.

Reagovat
Axelrose

No, už bude na čase.

Reagovat
BaggioRoberto

Spatne pocitas. 3 tituly a 4 druha mista.

Reagovat
Mönchengladbach

"Jako jeden z důvodů se nabízejí vzájemné zápasy se Spartou, které skončily remízou. Když jeden zvládnete, jste hned plus dva body."

A já pořád žiju v tom, že plus tři.

Reagovat
Panini Calciatore

On to zrejme myslel obecne ze namiesto bodu by mali 3 cize o 2 viac.

Samozrejme z pohladu vzajomneho superenia so Spartou to uz robi +3 lebo Sparta by nemala 1 bod ale 0.

Ale este pripustam ze on fakt hovoril o tejto druhej variante (vzajomnych zapasoch) a ze si neuvedomil matematiku co by teda bol dobry fail z jeho strany.

Reagovat
GabrielBatistuta

Ještě to dej do elektronický tužky

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
wwwx

Reagovat
Pablos

Vždyť je to splněný cíl

Reagovat
bobis21

Myslím že jemu i Slavii by pomohla změna. Jenže kde najít Trpišovi zajímavý nový klub a Slavii nového trenéra?

Reagovat
Luka3enko

Trpiš je pořád nejlepší trenér co můžou mít, pokud nechtějí jít do zahraničního risku. Spíš bych se zamyslel nad chodem té organizace a Trpišova týmu.

Reagovat
Axelrose

Jenže chod jeho týmu řídí právě on.

Reagovat
KingMaster13

V Česku ho prostě nenajdeš zatím. Podobnej by byl Svědík, kde i věřím, že by nemusela upadnout tolik ta kvalita ale furt si nemyslím, že by dokázal co Trpišák. Časem věřím Horejšovi, že by mohl být zajímavej a taky uvidíme co třeba Kováč (ten do Slávie ale nepůjde ) a třeba i Jarda Kostl nezačne časem dělat trenéra, ten prošel školou u Trpišáka a taky by mohl mít potenciál.

Reagovat
kilobyte

Lepšího trenéra nenajdeš, ale když vezmeš celou strukturu, tak by změna mohla vést k lepšímu. Přeci jenom Trpiš tam má neotřesitelnou pozici a asi i poslední slovo ve všem. Což může, ale i nemusí být problém.

Reagovat
KingMaster13

Mě spíš přijde, že by potřeboval změnu hlavně on, ne tolik Slavia ale hlavně on sám. Už mi přijde po těch letech takovej utahanej a nemá na to tolik energie. Jinak trenér by se musel teď hlavně vytipovat nějaký kvalitní v zahraničí. V Česku teď na to nikdo nemá.

Reagovat
St. Pauli

Takze vlastne diagnoza zvrbovateni.

Reagovat
KingMaster13

Mě by třeba hrozně zajímalo jak tohle dokázal na uzdě udržet takovej SAF, že dokázal se udržet v 1 klubu přes 20 let a být víceméně furt úspěšný, že neztratil tu chuť, měl furt motivaci a zároveň v hlavě nevyhořel. Já si říkám, že v Česku to je pohoda, tu není taková konkurence a když už to vypadá fakt nadějně u někoho (nejdříve Vrba, teď pomalu Trpišák) tak stejně v tý hlavě časem vyhoří i když mají perfektní podmínky. SAF měl taky sezony kdy to stálo za prd a skončil 3. s velkou ztrátou, měl tam období tuším 2002 - 2006 kdy nic nevyhrál ale pak postavil tzv 2. generaci s Ronaldem Rooneym, Vidičem atd.

Reagovat
St. Pauli

Tak on i ten Wenger se nejak snazil mentalne udrzovat, i kdyz konec teda notne presluhoval.

Reagovat
KingMaster13

Wenger to sice mentálně zvládal ale ten absolutně nedokázal pochytit modernizaci fotbalu a furt hrál to co ho proslavilo na začátku tisíciletí.

Reagovat
kilobyte

https://youtu.be/o4cpOpvoWgM?si=Kiej8A4RecyzwN_S

A to ho ještě děsili asistenti.

Reagovat
Selänne

A jak si na tohle přišel? Hráče mu prodávali bez ohledu na to, co sám Trpiš chtěl nebo nechtěl. Hráče ze Skandinávie taky neskautuje on, ale má na to svoje lidi. Asi bych méně poslouchal Vacka a jemu podobný tlučhuby.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
kilobyte

Ano, posily on neskautuje, ale konečný výběr dělá on s Bílkem a možná i Tvrdíkem. Což ve výsledku vypadá tak, že si vždy prosadí svou. Ano, prodávají i hráče, které by Trpiše prodat nechtěl. Ale to je hlavně kvůli touze hráčů a financím. A jeden z důvodů, proč potřebovali prodávat je spousta příchodů.

Reagovat
Selänne

Slavie se nachází v nejlepším období ve své historii a ty napíšeš, že by jim pomohla změna. V čem konkrétně by jim ta změna mohla pomoct?

Reagovat
kilobyte

Právě že už se v tom období úplně nenachází. Měli před ostatními neuvěřitelný náskok, ale teď už je Sparta předskočila.

Reagovat
Selänne

Vyhráli skupinu EL, přejeli AS Řím a bodově mají jednu z nejúspěšnějších sezon vůbec. To není žádná samozřejmost. Dlouhodobě je sráží stupidní individuální chyby a velká rotace = chybějící kostra týmu, ale tvářit se, že je Sparta odskočená, to mi přijde jako blbost. Mají kvalitní a zajímavý tým, který bude do budoucna pořád extrémně kvalitní.

Reagovat
kilobyte

Letos jsme jeli na titul skoro start cíl. A i přes těžký los na jaře jsme to nakonec v klidu zvládli.

Přitom před 2 roky ta výchozí pozice byla úplně jiná, v té době byla Slavia o třídu výš. Teď jsme na tom o kousek lépe a máme 2 tituly. Slavia sice v Evropě výsledky má, ale v lize zaspala a ztratila ten svůj náskok.

Reagovat
delfin

Sparta prosťe hraje dobře, nic méně. Říkat, že zaspali je docela pohrdaní soupeřem. To se může pěkně vymstít.

Reagovat
kilobyte

Vždyť je to ale pravda. Když vyhrála Plzeň, tak říkali, že si to prohráli sami. Pak jsme vyhráli my a znovu říkali, že si to prohráli sami. Teď už ani to neříkají, protože letos byli prostě o kousek horší. Přitom předtím v lize dominovali. Co jiného by to bylo? My se zlepšovali, oni moc ne = zaspali.

Reagovat
kilobyte

A nevím v čem by to mělo být pohrdání soupeřem?

Reagovat
Modi6

Vyhrát může jen jeden. Slávii nezbyde než zkvalitnit ofenzívu. Kolikrát soupeře dusí, obehrává šestnáctku a nic z toho. Je tedy třeba přivést nějaké rozdílové hráče.

Věřím, že se Trpišovský poučí a že něco změní. Pokud by odešel, kdo za něj? Najít nového Priskeho, to je velká loterie. Kolik let Spartě trvalo než se strefila?

Reagovat
Luka3enko

Jako ze zahraničních trenérů napodruhé :D, ale po tom prvním se to čistilo Xlet. Na druhou stranu s tím Priskem to taky nebyl žádný med, pamatuju si jak šly zprávy z Belgie, že to byl nejhorší trenér co tam byl. Jeho start sezóny ve Spartě byl taky velmi špatný, ale věřili mu a povedlo se to. Ta Sparta se ale úplně změnila, tam teď všechno funguje anglicky, apod. což jsou prostě velké změny v tom fungování týmu a na to by se museli aklimatizovat i ti češi a samozřejmě se tam udělal poměrně silný personální aparát na sportovním úseku, který to udělal mnohem víc profesionální.

Reagovat
Axelrose

JJ, tam je krásně vidět, jak Křéťu A tím pádem celou Spartu změnila koupě WH

Reagovat
BaggioRoberto

Pokud jsi jen konzument medii, tak mozna. Bylo by hrozne divny, kdyby Priske nemel ve Sparte horsi start. Sparta na tom nebyla dobre, v priprave se ti neukaze jak hraci zvladaji tlak a kde mas problemy. To ze mu stacil jeden podzim na ozdraveni Sparty, to je defacto zazrak.

Priske vyhral ligu s Midtjylandem a postoupil do Ligy Mistru, v Belgii skoncil s Antverpama v prvni trojce, to byl taky uspech. Stramaccioni nemel uspech nikde, vzdy prisel do tymu, co mel hrat o titul a skoncil patej.

Chce to sam o vecech premyslet a ne jen volit Lukasenka, protoze v Beloruske tv o nem mluvi hezky.

Reagovat
Luka3enko

Jako v Dánsku měl úspěch, to nepopírám, ale pořád je to Dán v dánské lize, vždycky je rozhodující jak bude působit v zahraničí, ten přesun do jiné společnosti a mentality je zásadní. Z Antverp pokud vím tak odcházel ve velmi špatném, kdy to skončilo i soudním sporem, který nakonec vyhrál. Přiznám se, že belgickou ligu nesleduju, takže nevím jestli se tam do toho narvalo hodně peněz, nebo to byl jejich životní úspěch. Stramccioniho jsem jen zmínil, že to byl druhý pokus a pak se musel vyčistit ten bordel co se tu za něho udělal. Díky Stramaccionimu se Sparta hodně poučila jak to nedělat.

Víš co já mám Lukašenko, protože je to moje přezdívka z mládí, protože si myslím že nejsem hoden si dávat nicky podle legendárních fotbalistů.

Reagovat
BaggioRoberto

Proste Rosicky trefil trenera dokonale. Klobouk dolu. Sice napotreti, Jilek s Vrbou se nepovedli, ale lepsi nez nikdy. A asi se neda uplne slovy vyjadrit jak moc toho Priske pro Spartu udelal. 9 let se tocilav kruhu, neustale stridani treneru, filosofie, na hristi mdly projev bez napadu, obrovske chyby v defenzive, sebevedomi nizke, prestupy nevydarene, skauting podivny. A od prichodu Priskeho se tohle vse totalne zmenilo. Obrovska profesionalita v realizacnim tymu, super atmosfera v kabine, hraci se zlepsuji, posily jsou prinosem, hra dela fanouskum radost, filosofie je jasne dana, mladez a becko hraje stejnym stylem jako acko. A jako tresinka za dve sezony dva tituly. Uprimne jsem cekal, ze budeme atakovat titul az tak ve treti sezone, kdyz dostane trener prostor a on to dokazal hned a hned obhajoba. Proste Briane jsi jednicka.

Reagovat
KingMaster13

Ještě tam byl tuším Hapal a Kotal. Stramacioniho předpokládám, že Rosa asi nepřivedl, nebo jo?

Reagovat
kilobyte

Hapal byl ještě před Ščasným, který pak hledat trenéra tak usilovně, že to musel trénovat sám.

Reagovat
BaggioRoberto

Kotal ano, ale ten byl jako docasne reseni a odvedl dobrou praci. Stramacioniho privedl Kotalik, za nej to byla tragedie. Rosicky mnohem lepsi.

Reagovat
kilobyte

Jílek byla střela úplně vedle, ale třeba Vrba ve výsledku nebyl tak špatný. Měl 1,99 bodů na zápas. Problém byl, že byl vyhořelý.

Reagovat
BaggioRoberto

Vrba byl strasnej. Nikam hrace neposouval, jen se drzel za hlavu. To je trener, co si mysli, ze snedl moudrost a odmitl se dal rozvijet, stejne jako treba Mourinho.

Reagovat
kilobyte

Vrba byl prostě vyhořelý a snad ho to ani nebavilo. Což prostě se pak přenese i na tým. Mít Vrba emoce a chuť jako Priske, nebo jako při prvním angažmá v Plzni, tak si myslím, že by dopadnul lépe.

Reagovat
Luka3enko

Souhlasím

Reagovat
BaggioRoberto

On nemel v Antverpach neuspech. Oni se akorat domluvily s Van Bommelem, kterej ma trochu jinej zvuk. Vyhazov tp nebyl, mel smlouvu jenom na jednu sezonu. Ten spor byl o tom, ze podepsal ve Sparte, kdyz mel jeste dva mesice u nich smlouvu a oni mu to nechteli doplacet, nebo tak neco. Ale pritom oni rekli jako prvni, ze s nim uz nepocitaji. Jo a ty reci z kabiny, to ani nemusi byt pravda nebo to rekne jeden zhrzenej hrac, co nehral. Tadyty drby z bulvaru neberu vazne, to muze byt tak casto ucelovka, az to neni hezke.

Reagovat
Luka3enko

Super dík za osvětlení. Pravdou je, že některé ty věci zapomínám jak jde čas, takže jsem to možná věděl, ale už se to vypařilo z hlavy. Já to spíš myslel tak, že když se oznámil Priske, pak bylo to vyjádření toho Van Bommela, tak si úplně pamatuju jak jsme si říkal, tvle ať to není druhý Strama. Nepamatuju si jak to tam bylo přesně časově, ale po té armádě nepodařených trenérských angažmá jsem byl trochu skeptický. Na druhou stranu jsem nikdy neřekl, že by měl odejít ani po tom špatném Spartu. To jsem si říkal, tak jste si ho vybrali tak ať dostane pořádnou šanci.

Reagovat
BaggioRoberto

Ja Priskeho treba vubec neznal, takze klobouk dolu pred Rosickym, jak ho našel a dal mu duveru. Ale kdyz jsem si potom o nem shanel info, tak jeho kariera ve mne vzbuzovala duveru. Ale jasne tohle dopredu nikdy nevis, kazdopadne aspon jsem veril, ze to je skutecny trener a ne defacto podvodnik Stramacioni.

Reagovat
Witcher

Na to jak hnusnej hrajou fotbal a maj slabej nezajímavej tým skončilo nad očekávání dobře.Jinej trenér by neuhrál ani druhej flek.

Reagovat
Axelrose

Běž si natírat ty vaše padající Stínadla, Vonte

Reagovat
St. Pauli

To je zly.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Selänne

Reagovat
BaggioRoberto

Souhlas. My jsme meli super sezonu, oni uplne nezajimavou, o nicem a pronasledovali nas skoro do posledniho kola.

Reagovat
j_mrazik

Tady jde vidět, kde je naše dno a váš strop.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak vy to svoje dno kazdou sezonu posunete niz a niz, o o se neboj.

Reagovat
j_mrazik

Toho já se právě bojím.

Ale je fakt, že jsme uhráli víc bodů než loni, nebyla to úplně šílená sezona, ale holt jste byli lepší.

Snad nebudete tradičně dělat ostudu v LM:

Reagovat
BaggioRoberto

My rekni, kdy jsme delali ostudu v LM? Sparta ma pomerne dobre vysledky ze skupin poharu. Akorat ji delaji nekdy problemy predkola, coz bylo dane predevsim velkou fluktuaci kadru po kazde sezone a predkola se hraji hned jako prvni s nesehranym kadrem. Nerikam, ze urcite udelame skupinu LM, ale po lonsku neni duvod neverit, ale nejaka skupina to bude a to je dulezite. Zrovna Slavie asi nema moc co nam vycitat, kdyz sami hrali LM asi trikrat z 20 pokusu, v tomhle jsme na tom porad o dost lip.

Reagovat
BaggioRoberto

mi

Reagovat
j_mrazik

Myslel jsem ostudu v tom, že jste se tak dlouho nedostali do LM s takovým rozpočtem.

Reagovat
BaggioRoberto

Nechci ti brat iluze, ale ty rozpocty v Lize Mistru jsou nekde jinde.

Reagovat
j_mrazik

Já myslel v rámci naší ligy. A dostali se do LM z naší ligy kluby i s nižším rozpočtem. Těch peněz jste tam od Křetínskýho propálili hrozně moc. Jeho to asi nebolí, ale normální klub by si tohle dovolit fakt nemohl.

Reagovat
BaggioRoberto

Tohle uz jsem vysvetloval mockrat, je to jeho vec. Mne se to taky nijak nelibi, ale proste kdyz majitel nechce shanet sponzory, vest klub tak aby byl v zisku, ale proste si tam hodi nejake miliony a neresi, tak nam je do toho vlastne kulovy. Ja do toho nevidim, ale neni mozny abys prodal Hlozka, Hancka, Cvancaru za krasny penize, mel furt vyprodano, rekordni prodeje vstupenek a na konci rekl jsme 100 milionu v minusu.

Reagovat
BaggioRoberto

* rekordni prodeje merche

Reagovat
Marisic

Jako je to takový zvláštní, Slavie má za sebou vlastně fakt hezkou sezonu na jedný straně, na druhou stranu titul zas v trapu i přes velký investice v zimě.

Trpišovský je výbornej trenér, českej fotbal posunul, ale zas taky trefil období, kdy Plzeň šla bez peněz dolů a Sparta se hledala, teď oba posílili, i liga se zlepšila a musí přijít trochu posun. Upřímně mi docela vadí jeho alibismus, stěžuje si, jak nemá střeďáka, protože Zafeiris hraje tužku a Ševčík je furt zraněnej. Ale tak spoléhat na věčně zraněnýho Ševčíka a 21 letýho kluka, i když určitě dobrýho, jaký budou tahouni je trochu zvláštní. Nedokáže dát dlouhodobě moc novým šanci, Vlček odehrál míň minut než Vitík ve Spartě, přitom je o 2 roky starší a upřímně minimálně na podzim měla na stoperským postu Slavia menší konkurenci. Slavia koupila za poslední rok snad 3 levý beky za celkem dost peněz, nakonec beztak hraje většinou Bořil.

Slavii chybí někdo vepředu, kdo udělá rozdíl, střeďák co vystřelí za vápnem, křídlo který driblingem projde obranou, v derby mi to přišlo až tragikomický jak bez překvapení Slavie hrála, jen špatný centry, nejlepší šance přišla po tečnutým centru ostatně, jinak by to šlo zas do hajzlu. Ale tak proč takovýdle hráče nepřivede? Protože by je beztak Trpišovský zakopal. Slyšel jsem stesky, jak Slavii chybí hráči jak Haraslín, Haraslína by se po první sezoně ve Slavii s lehkým srdcem zbavili

Reagovat
Losinho

Reagovat
guzman

viz. Ewerton

Reagovat
BaggioRoberto

Pritom vam tam hral dobre ten Tomic a najednou koupite nejakeho usaka z Afriky, ktereho po trech zapasech posadi Boril, nerozumim, ale dobre vam tak, cirkusaci.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
BaggioRoberto

Hlavne to byla divna investice v zime. Kdyz chci investovat 150 milionu tak musim privest nejake eso, aby si kazdy rekl wau. A ne brankare od sousedu se zdravotnimi problemy a stopera, co lestil lavicku v prumernym tymi italske ligy, ve ktere se dokazou uchytit Albanci a Polaci ve velkem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele