Je to neuvěřitelné, rozplývá se po životním vstupu do sezony Guirassy

09.10.2023, 21:28
Aktuality
Serhou Guirassy (© AFP)

Německá liga o víkendu odehrála sedmé kolo a největší hvězdou dosavadního průběhu sezony je bezpochyby Serhou Guirassy. Útočník Stuttgartu trhá na kusy jednu obranu za druhou, naposledy zničil Wolfsburg a zlomil jeden bundesligový rekord.

Guirassy v sobotu odpoledne zaznamenal hattrick a postaral se o obrat a celkovou výhru 3:1. V rámci 1. Bundesligy nashromáždil už třináct zásahů a na toto číslo dosáhl v rekordní době. Primát v tomto ohledu do víkendu drželi Robert Lewandowski a Gerd Müller, ti na třináctou trefu v úvodu ligového ročníku čekali "až" do devátého kola.

"Je to neuvěřitelné. Ale za vším je spousta skvělé práce celého týmu," upozorňuje Guirassy.

"Jsem všem hrozně vděčný, miluji svou práci, město i fanoušky. A chci v tomto nastoleném trendu pokračovat," poslal varování dalším defenzívám německých klubů.

Guirassy se prosadil i v rámci prvního kola Německého poháru a už v první polovině října vyrovnal svá čísla z minulé sezony, během níž poslal do sítě čtrnáct míčů. Stuttgart především díky němu okupuje skvělé druhé místo tabulky a už v první pětině ročníku tak udělal velký krok směrem k prvotnímu cíli, kterým je záchrana. Tu si loni zajistil až v baráži, po letních odchodech tria Konstantinos Mavropanos, Wataru Endo, Borna Sosa se podobný scénář očekával i letos.

Autor: Tomáš Pavlík / Reuters

Komentáře (16)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Baráž proti Hambáči Štíhrad parádně nastartovala. Připomíná to Gladbášek 2011 či dokonce Lestr 2015.

Reagovat
Werkrider

Jsou neskuteční, strašně moc jim to přeji.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Rudnevs

Ja tiež, ale stále si myslím, že časom začnú stagnovať. Za dobrých okolností by však EL dať mohli.

Reagovat
mayday

Je to otázka času.

Reagovat
ACSeRw!n

fuj, swabove ty sou horsi nez bavori a to uz je co rict

Reagovat
icefish

A v čem? Nenapadám, jen mě zajímá proč to píšeš... Dík.

Reagovat
ACSeRw!n

swabove jsou opravdu takovy ti "echt" nemci jaky si fakt dokazes predstavit.. osobni zkusenost a ne jen ma

Reagovat
tofupust

Berlinskym hipstrctvrtim se prezdiva Schwabylon Berlin prave pro to svabske elitarske nastaveni, vsichni jsou povetsinou schickimicki a nad ne neni, navic rodice svabskych deti jim jako hracku nezridka kupuji byty na sexy mistech, cimz prispivaji k rozbiti puvodnich komunitnich vazeb. To jen takovy vhled z Berlina, ktery vicemene potvrzuje Ervinovo tvrzeni.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
icefish

Díky všem za vysvětlení

Reagovat
Kucka

Reagovat
ACSMan

Když ho sleduji, jak kdybych viděl Maria Gomeze

Reagovat
Rudnevs

To musis byt farboslepy

Reagovat
sejber

Reagovat
Firkraag

Takže totální spalovač?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele