Je před námi spousta práce, uvědomuje si po rozporuplném startu šokovaný Koeman

28.03.2023, 14:54
Aktuality
Ronald Koeman (© AFP)

Rozporuplný vstup do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy do Německa za sebou má Nizozemsko. Na lavičku národního týmu Oranjes se vrátil Ronald Koeman a minulý týden sledoval debakl ve Francii. Reputaci si jeho staronový tým příliš nevylepšil ani včera v souboji s Gibraltarem...

Nizozemsko ve Francii prohrálo 0:4 a hned na úvod tak utrpělo jeho sebevědomí. Kvalifikační skupina B přitom nebude snadná, nepříjemného soupeře představuje Irsko a své si k postupovým hrám hodlá říct i Řecko.

"Je před námi spousta práce, především ohledně poziční hry a hry s míčem," uvědomuje si Koeman.

"V těchto aspektech se potřebujeme zlepšit, samozřejmě to není snadné, protože na reprezentační úrovni nemáte na práci s hráči tolik času. K dispozici jsou až tři dny před prvním zápasem. Některé momenty v obou zápasech mě šokovaly," přiznal.

Nizozemci včera podle očekávání kontrolovali utkání, se skóre se jim ovšem povedlo pohnout jenom třikrát. V polovině první půle otevíral účet Memphis Depay, po změně stran své spoluhráče z nemohoucnosti dvakrát vysvobodil obránce Nathan Aké. K dalším trefám nepomohlo ani to, že domácí vyprodukovali celkem 49 střeleckých pokusů, soupeře nepustili ani k jednomu.

"Pro oko diváka to nebyl atraktivní duel, pochopitelně logicky, přece jenom síla soupeře není taková, nám toho utkání zase tak moc neřeklo. Ale měli jsme problémy v koncovce a nedávali góly. Už od první minuty jsem viděl spoustu nepřesností a ledabylosti a nezměnilo se to ani po první brance. Nevytvořili jsme si tolik vyložených příležitostí, jak jsem čekal," pokračoval.

"Několikrát jsme byli v ideální pozici a netrefili branku, to byl velký problém. Tak trochu to charakterizovalo vše, co jsme během uplynulého týdne dělali," zakončil.

Autor: Tomáš Pavlík / vi.nl

Komentáře (8)

Přidat komentář
king23

Koeman? To ho vážně po té tragédii v Barce někdo ještě zaměstnal

Reagovat
smazaný uživatel

Tento traged nema ani na trénování Zbrojovky Brno.

Reagovat
adman72

Reagovat
king23

Reagovat
juveforever

Nechápem prečo Holanďania znova angažovali Koemana. slabý tréner ktorý nikde dlho nevydržal

Reagovat
C-M@ster

Kde se diskutuje o dnešních špílech, nevyznám se teď už na EF.

Máte nějaký tikety postavený? V čem vidíte value?

Mně přijde dobry - tureckej Enes gól - kurz 4.

Rumunsko - Bělorusko - domácí výhra o 3 a víc gólů - kurz 5,13

Ale nejsem expert, tak je to jen tak pro prdel.

Reagovat
Likan7

Dodiskutováno

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemský Hapal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele